تعرف علي أنواع صفحات الهبوط، وكيف توظف كل واحدة في مكانها المناسب 2024

In de gevorderde stadia van elektronische promotie zul je veel marketingexperts tegenkomen die de leiding nemen over landingspagina’s in hun marketingopstelling, waardoor het proces van het overtuigen van de bezoeker veel eenvoudiger zal zijn.

Hier controleert u zijn beslissingen op basis van het gestelde doel. Misschien heeft u een product dat u op de markt wilt brengen, of bent u een dienst tegengekomen met een uitstekende commissie, dus u gaat direct verder. De landingspagina is gedetailleerd op basis van de afmetingen met en sommigen van hen gebruiken die pagina liever als een magneet om de e-mails van bezoekers vast te leggen met als doel deze om te zetten in klanten die er bij elke gelegenheid voordeel uit kunnen halen.

Wat bedoelen we met landingspagina’s?

Het zijn pagina’s die zijn ingericht ten dienste van een goed doordachte marketingcampagne, waarbij wij ons richten op een specifieke doelgroep met als doel het verkrijgen van het belangrijkste communicatiemiddel waarover hij beschikt, ‘zijn e-mail’. een dienst of product aanbieden of hem overtuigen een applicatie op zijn smartphone te downloaden, maar over het algemeen dienen ze maar één doel.

Soorten landingspagina’s

Data-analyse is een van de vaardigheden die je als online marketeer onder de knie moet krijgen.

Wanneer u de marketingoplossingen onderzoekt die voor u beschikbaar zijn, zult u altijd merken dat de landingspagina de nummer één optie is waar u de voorkeur aan geeft.
Maar dit betekent niet dat elke landingspagina uw gestelde doel zal dienen op de manier die u verwacht. Dit hangt in principe af van wat u specifiek wilt. Daarom vindt u vele soorten landingspagina’s, elk met zijn eigen kenmerken, en de meeste De focus zal liggen op het dienen van een specifiek doel. Hieronder zullen we de belangrijkste soorten landingspagina’s met u delen en wat de specifieke rol van elke landingspagina is.

01 – Pagina voor het vastleggen van e-mail (squeezepagina)

Het beste voorbeeld van een Squeeze Pig met een heel eenvoudig ontwerp van Backlinko.

Het uiteindelijke doel van deze pagina is om de e-mail van de bezoeker vast te leggen, zodat u op ieder gewenst moment contact met hem kunt opnemen. Wat uw uiteindelijke doel ook is, of het nu gaat om het verkopen van een product, het promoten van een dienst, enz., door het maken van de Squeeze Page hanteert u een sales funnel-beleid, een geavanceerd marketingbeleid dat tot doel heeft de relatie met bezoekers te versterken en ze om te zetten in potentiële klanten. klanten. In plaats van uw product rechtstreeks te promoten, zou het goed zijn. Als u eerst vertrouwen bij hem opbouwt en daarna het proces van het op de markt brengen van het product volgt, zullen uw verkopen op deze manier betere cijfers behalen.

Uit het bovenstaande concluderen wij dat u daar uw product niet mag promoten of de naam ervan niet rechtstreeks mag vermelden, aangezien het doel van deze pagina uitsluitend is om een ​​e-mail te ontvangen.

Een van de slimme manieren die marketeers volgen om de bezoeker te overtuigen zijn e-mailadres in te voeren, is door een gratis product aan te bieden in de vorm van een boekje of een opgenomen cursus op hetzelfde gebied waarin hij geïnteresseerd is.

Zonne

Maar wacht, is dit niet dezelfde definitie als een landingspagina? Ja, in feite is er geen verschil in het doel van de twee pagina’s, ze streven allebei hetzelfde doel na. Maar het fundamentele verschil tussen beide is dat de Squeeze Page wordt gekenmerkt door zijn korte lengte, omdat deze zo direct mogelijk komt. We vertrouwen erop in marketing voor klanten die geen tijd hebben om door een lange pagina te bladeren, terwijl de Landing Page langer en bevat meer informatie, en hier is de klant nieuwsgierig naar. Meer over die dienst en de kenmerken van dat product in de sectie. Daarom is Squeeze Pig een soort Landingsvarken.

Het is goed als u geen druk uitoefent op de bezoeker door nauwkeurige informatie over hem in te voeren, zoals leeftijd, telefoonnummer en andere gevoelige gegevens, onthoud! Ons doel is om alleen met de klant te communiceren, maar als de voorgaande informatie belangrijk voor u is in uw marketingcampagne, heeft u een andere landingspagina nodig, en dat is precies wat we hieronder zullen beschrijven.

02 – Pagina Leadregistratie

Het beste voorbeeld van een landingspagina voor Lead Capture is van Pipe.com.

Omdat u meer informatie over uw doelgroep wilt vastleggen, is deze pagina meer geschikt voor u. We kunnen het beschouwen als hetzelfde ontwerp als de vorige pagina, maar anders qua doel. Hier wilt u meer gegevens over uw klant, zoals de aard van zijn baan, zijn gezinssituatie, het type van zijn auto, etc.. Dit betekent gegevens die meer afhangen van datgene wat u probeert te promoten, terwijl de vorige pagina “Squeeze Page” beperkt is tot het ontvangen van klantenpost en in het geval van naam en post uiterlijk.

Het unieke aan deze pagina is dat u uw klant hierdoor beter leert kennen, omdat hij u een groter deel van zijn informatie geeft, maar dit betekent niet dat u het soort vragen moet overdrijven. slechts een landingspagina en geen vragenlijst.

Tegelijkertijd zijn er trucs waarop u kunt vertrouwen om aanvullende informatie te verkrijgen. Misschien heeft de klant, nadat hij het ding heeft afgenomen dat u eerder beloofde hem te verstrekken, al interesse getoond in uw product of dienst, en hier kunt u dan stuur hem naar meer lege velden die hij kan vullen.

03 – Video-bestemmingspagina

Video wordt beschouwd als een van de krachtigste overtuigende methoden in marketing.

Uit de titel kun je afleiden dat deze landingspagina in de kern vertrouwt op video als een belangrijk onderdeel van de inhoud, wat op zichzelf wordt beschouwd als het krachtigste marketingelement waarmee je een klant kunt overtuigen. In het geval van video is dit de enige op de pagina en in andere gevallen kan deze worden ondersteund door wat extra tekst.

Een van de technieken die op de video-landingspagina wordt gebruikt, is om de koopknop pas op de pagina te tonen nadat de kijker een specifiek deel van de video heeft bereikt, zodat na het aanbod gedetailleerd en overtuigend wordt uitgelegd en met als doel niet af te leiden hem, zal hij na een specifieke, weloverwogen periode onderaan de video een actieknop zien.

De duur van de video varieert van marketeer tot marketeer. Er zijn mensen die afhankelijk zijn van korte clips, en er zijn ook mensen die afhankelijk zijn van lange video’s (meer dan 40 minuten) en hun resultaten zijn zeer effectief. Als de video is geïnstalleerd Op een professionele en overtuigende manier zal de klant niet met de handen gekruist blijven staan ​​kijken, maar hem ertoe aanzetten om te kopen terwijl hij op het hoogste niveau van tevredenheid verkeert.

04 – Klik door de landingspagina

De Click Through-landingspagina van Moz is vanaf hier duidelijk te zien.

Alle inhoud die voor deze pagina wordt gebouwd, bedient feitelijk de knop die zich aan het einde ervan bevindt, en van de eerste titel tot de volgende moet het allemaal opeenvolgend zijn in de vorm van een verhaal dat u voor uw klant voor ogen heeft, zodat dat hij merkt dat hij op die knop drukt, de knop die hem naar de aankoopstap leidt.

We kunnen het beschouwen als een overtuigingspagina, waarbij u alle beschikbare middelen moet gebruiken om de bezoeker aan te moedigen te doen wat u van plan bent, zoals verschillende soorten media zoals afbeeldingen of het zorgvuldig kiezen van de titelzinnen. , en natuurlijk blijft de video de beste van hen.

Een veelgebruikte overtuigingsmethode is het in alle geloofwaardigheid presenteren van de meningen en beoordelingen van degenen die dit product al hebben geprobeerd. En het aanbieden van aantrekkelijke kortingen voor een beperkte tijd.

Om uw stijl hier overtuigend te laten zijn, moet u het product dat u op de markt wilt brengen zorgvuldig bestuderen en zich verdiepen in de kleinste details totdat u de marketingmethode goed onder de knie heeft. In plaats van de aankoopknop op een directe manier aan uw klant weer te geven – de manier waarop de bezoeker een soort druk voelt – probeer zijn aandacht te trekken met een opvallende titel die hem ertoe aanzet het volgende deel van de pagina te lezen, zoals laatstgenoemde. is beschikbaar als oplossing voor het probleem waarnaar hij op zoek is, en beetje bij beetje en met alle comfort totdat hij daadwerkelijk overtuigd is, klaar voor de volgende stap, een stap die je vanaf het begin had gepland.

opmerking: Het is belangrijk dat de klant uw e-mail binnen zijn lijst activeert, en het is een stap waar u hem toe aanzet. Dit is eigenlijk heel belangrijk als het gaat om interactie en het niet negeren van uw e-mailberichten, zodat ze hem bereiken binnen zijn officiële post en niet in de doos die bedoeld is voor spam of reclamemail.

05 – Vergelijkingspagina abonnementen en prijzen

Ahrefs-bestemmingspagina voor prijs- en abonnementvergelijking.

Misschien zal deze landingspagina u als affiliate marketeer niet veel van dienst zijn, omdat deze meer geschikt is voor degenen die iets van zichzelf hebben dat ze op de markt willen brengen, net zoals hostingbedrijven doen, omdat ze landingspagina’s hebben die speciaal zijn bedoeld om te vergelijken hun diensten en bieden deze aan tegen verschillende prijzen, zoals het reguliere, geavanceerde en gouden abonnement.

Maar als u uw eigen product of dienst heeft, kunt u op deze pagina ook vertrouwen om een ​​specifiek type klant op verschillende niveaus te targeten, bijvoorbeeld als u taalleraar bent of een advocaat die adviesdiensten verleent. worden aangeboden tegen verschillende prijzen, afhankelijk van de periode en de wijze van handelen, individueel, in groep, etc.

06 – Andere belangrijke pagina’s

De homepagina is de portal naar de website, probeer de belangrijkste zaken waar jij in uitblinkt onder de aandacht te brengen.

In feite zijn de volgende pagina’s niet bedoeld voor marketing, maar worden ze beschouwd als verbonden aan een landingspagina. In plaats daarvan worden deze pagina’s als belangrijk beschouwd voor elke website.

Hier hebben we het over de gebruiksvoorwaardenovereenkomst, waarmee u de rechten van uw site als maker van inhoud beschermt. Ook vinden we de pagina Privacybeleid en hoe u omgaat met de gegevens van uw publiek: blijft deze vertrouwelijk of kunt u andere partijen toegang geven?

Er bestaat ook zoiets als affiliate openbaarmaking. Als u winst maakt met affiliate marketing, moet u dat op uw site aangeven. Hierdoor wordt de bezoeker duidelijk dat het advertentieplatform niet verantwoordelijk is voor het aanbevelen van uw advertentie, en zelfs uw advertentieaccount blijft beschermd. Naast de Over ons-pagina legt u uw bedrijfsactiviteit uit aan uw doelgroep en geeft u hen een gedetailleerd overzicht.

Natuurlijk zijn er nog andere pagina’s die afhankelijk zijn van de aard van uw werk, maar het verwaarlozen van een van de bovenstaande wordt beschouwd als een van de grootste fouten op de bestemmingspagina die we niet aanraden te maken.

Welke landingspagina moet ik gebruiken?

Op de websiteblog vindt de bezoeker al uw artikelen die daar zijn verzameld.

Helaas kan ik u niet de ideale pagina vertellen die u het beste van dienst zal zijn, omdat dit vooral afhankelijk is van het doelgroepsegment en het gestelde doel.

Maar de beste manier om de pagina te ontdekken die perfect bij uw doel past, is door veel experimenten uit te voeren, oftewel A/B-testen, zodat u tegelijkertijd twee of meer pagina’s voor één doel en voor dezelfde doelgroep test. en de beste pagina in termen van conversie is degene die je zou moeten verbeteren. Voor het betere en de rest is het goed om er vanaf te komen als de resultaten erg zwak zijn.

In het geval van eenvoudige verbeteringen in de titels, of misschien in de CTA-knop, zal dit een heel groot verschil maken, dus het is belangrijk dat u de wijzigingen die u gaat aanbrengen afrondt op basis van de statistieken die u krijgt en niet alleen op basis van uw gok.

Er zijn nog andere soorten landingspagina’s, maar die heb ik in de vorige lijst bewust vermeden, omdat ze ons als marketeers niet zullen dienen. Ze zijn meer gericht op eigenaren van reguliere websites, zoals de Splash Page en de 404 Error-pagina, en ook de Wacht op ons binnenkort-pagina (Binnenkort beschikbaar) en zelfs de inlogpagina of het registreren van een nieuw account (Inloggen / Registreren) valt onder de paraplu van landingspagina’s en vele andere typen.

De homepagina is de portal naar de website, probeer de belangrijkste zaken waar jij in uitblinkt onder de aandacht te brengen.

Dit zijn de populairste landingspagina’s die veel worden gebruikt door marketeers. Misschien heb je al een idee gekregen, ook al is het maar een klein beetje, over de belangrijkste verschillen ertussen en hoe ze je specifiek van dienst zullen zijn.

De volgende stap is om ze één voor één te verplaatsen en te gaan ontwerpen, zelfs als je ze nu niet gaat gebruiken. Het belangrijkste is om het complex te doorbreken dat je niet weet hoe je dit moet doen. Naarmate het proces zich herhaalt, zal dit als een kinderspeeltje in uw handen worden… maar in de komende fasen zal deze ervaring u enorm ten goede komen in uw carrière als elektronische marketeer, of u kunt die ervaring investeren om te profiteren van de landingspagina’s die je beheerst het omgaan met.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top