kaidi1
الهجرة

إليك الهجرة الى كندا – التأشيرات والمعيشة والعمل 2025

kaidi3
kaidi4

Volledige details over hoe u een immigratievisum voor Canada aanvraagt

Om te weten hoe u een visum voor Canada kunt krijgen, heeft de Canadese overheid het heel gemakkelijk gemaakt. Ze hebben verschillende tests gemaakt om de geschiktheid van aanvragers te beoordelen door hen te vragen een online vragenlijst in te vullen. Afhankelijk van het type visum dat u wilt, wordt u gevraagd een aantal vragen te beantwoorden. Het systeem laat u vervolgens weten of u een aanvraag kunt indienen of niet. Daarnaast stuurt het u ook de relevante instructies en stappen die u moet nemen om aan alle vereisten te voldoen.

 • Zo navigeert u tussen de stappen door de site: Om toegang te krijgen tot deze vragenlijsten en om erachter te komen of u in aanmerking komt voor een visum voor Canada, moet u naar hun website gaan (de officiële website van de Canadese overheid). De website toont u verschillende informatie en verschillende tabbladen die u kunt selecteren, maar u moet naar het tabblad Immigratie gaan.
 • Immigratieportaal: Wanneer u op het tabblad Migratie klikt, ziet u een vervolgkeuzelijst met opties. De eerste is Mijn aanvraag en daarna zijn er tabbladen voor Bezoek, Immigratie, Werk, Studie, enz.. U moet degene selecteren die overeenkomt met het visum dat u wilt aanvragen. Als we doorgaan met het voorbeeld dat we hierboven hebben laten zien, moet u, als u een toeristenvisum wilt verkrijgen, op het tabblad “Bezoek” klikken.
 • Bepaal de reden van het bezoek: Nadat u op het tabblad heeft geklikt dat overeenkomt met de reden waarom u Canada wilt bezoeken en het visum dat u wilt aanvragen, ziet u daar meer informatie. Op welk tabblad u ook klikt, op een van de links staat ‘Ontdek of u kunt solliciteren’ of ‘Ontdek of u in aanmerking komt’. U moet op deze link klikken.
 • Vragenlijst: De link brengt u naar de vragenlijst waar u een aantal vragen moet beantwoorden. Dit varieert van uw persoonlijke gegevens tot de redenen waarom u Canada wilt bezoeken en eerdere reisgeschiedenis. Aan het einde van de vragenlijst toont het systeem u de resultaten.

Hoe u de resultaten van een visumaanvraag kunt ontvangen

U kunt drie verschillende soorten resultaten zien die een van de volgende uitspraken doen:

 1. U komt in aanmerking voor het door u gekozen visum.
 2. U komt in aanmerking voor een ander type visum dat overeenkomt met het systeem.
 3. U komt niet in aanmerking voor een visum.
 • Als u in aanmerking komt: Als u in aanmerking komt voor het door u gekozen visum of een ander type visum, zal het systeem u vragen uw contactgegevens in te voeren (meestal uw e-mailadres) en ontvangt u een reeks documenten. De documenten bevatten een beschrijving van het visum, evenals instructies en details over hoe u het visum kunt aanvragen. Bovendien sturen ze u een referentiecode. De referentiecode is een van de belangrijkste stukjes informatie in die set documenten, omdat u deze moet gebruiken om uw aanvraag te starten. Zonder referentiecode kunt u geen aanvraag indienen. De referentiecode vertelt het systeem welke informatie u tijdens de vragenlijst hebt verstrekt en bevat het type visum dat u aanvraagt.
 • Bewaar uw e-mailadres: U moet uw e-mail en die documenten opslaan. U kunt de referentiecode op verschillende manieren schrijven, bijvoorbeeld door deze naar uzelf te sturen, op uw computer of op een stuk papier te schrijven, maar u mag deze niet kwijtraken. Als u dit doet, moet u het enquêteproces helemaal opnieuw starten.

Maak uw account online aan

In de instructies die naar u zijn gemaild, wordt aangegeven of u uw visum voor Canada online of persoonlijk moet aanvragen. Nu de Canadese overheid haar administratie digitaliseert, zullen de meeste mensen online een aanvraag moeten indienen. Om dit te doen, moet u een account aanmaken.

Er zijn twee manieren om een ​​account voor de app aan te maken:

 • Gebruik uw login voor online bankieren, aangezien de Canadese overheid met veel banken samenwerkt.
 • Maak een login van de Canadese overheid aan (GCKey).

U kunt gebruiken wat u het beste uitkomt, omdat u in beide gevallen uw bankgegevens moet gebruiken om de visumkosten te betalen.

Compileer het documentbestand

Zodra u bent ingelogd op uw account, kunt u uw visumaanvraag voor Canada starten. Gebruik uw referentiecode om het visum aan te vragen waarvoor u in aanmerking komt. Nadat u de referentiecode heeft ingevoerd, toont het systeem u een lijst met documenten voor uw Canadese visumaanvraag.

Voor een volledige lijst met documenten die vereist zijn voor een visumaanvraag voor Canada kunt u het artikel Visumvereisten voor Canada raadplegen.

U moet al deze formulieren online in het systeem indienen en vervolgens doorgaan met het indienen van de aanvraag.

Betaling van vergoedingen

Zodra het systeem heeft gecontroleerd of u alle benodigde documenten heeft ingediend, wordt u naar de betalingspagina geleid. Afhankelijk van het type visum dat u aanvraagt, moet u visumleges voor Canada betalen. Als u hiermee klaar bent, wordt uw aanvraag ingediend. Het duurt ongeveer 5 werkdagen voordat u de aanvraag in uw account ziet, en als u de aanvraag persoonlijk indient, hoeft u deze documenten alleen maar mee te nemen naar de Canadese ambassade in uw land.

Het verwerken van uw Canadese visumaanvraag

De Canadese ambassade verwerkt uw visumaanvraag voor Canada vervolgens gedurende twee weken of langer, afhankelijk van het type visum. Bovendien kunnen ze om meer documenten vragen, of kunnen ze u vragen om uw biometrische gegevens te verstrekken en een interview af te nemen. Als ze om uw biometrie en interview vragen, betekent dit dat u persoonlijk naar de ambassade moet gaan, zelfs als u online solliciteert. U moet een afspraak maken, anders plant de ambassade een afspraak voor u in. Bij uw afspraak moet u uw vingerafdrukken en foto’s opgeven en vragen van een ambtenaar van de Canadese ambassade beantwoorden.

Bepaal of u in aanmerking komt voor een Canadees visum: De ambtenaar zal bepalen of u al dan niet geschikt bent om een ​​Canadees visum te verkrijgen. Zij kunnen u direct na uw afspraak hun beslissing laten weten of u later een bericht sturen. Alle ambassademeldingen met betrekking tot uw visum worden op uw account geplaatst, dus u moet ze voortdurend controleren, zelfs als u geen biometrische gegevens hoeft te verstrekken of een interview hoeft te ondergaan.

Dien uw paspoort en verwerkingskosten in

Als u bericht ontvangt dat uw visumaanvraag voor Canada succesvol is, is de volgende stap het indienen van uw paspoort bij de Canadese ambassade. Dit kunt u doen door het naar het adres van de ambassade in uw land te sturen, plus verwerkingskosten. De verwerkingskosten zijn afhankelijk van het type visum dat u aanvraagt ​​en variëren van $20 tot $50, die u per cheque of postwissel moet betalen. Ook moet u betalen voor de retourenvelop voor uw paspoort. Ambtenaren van de ambassade ontvangen uw paspoort en kosten, stempelen het visum in uw paspoort en sturen het naar u op. Als u onmiddellijk na uw visuminterview op de hoogte wordt gesteld van hun beslissing, moet u daar de verwerkingskosten betalen en onmiddellijk uw paspoort opvragen.

Na het succes van uw Canadese visumaanvraag

Zodra u uw visum heeft verkregen, kunt u naar Canada reizen. Bij het inreispunt wordt u gevraagd uw paspoort en documenten te tonen. Ambtenaren zullen ze onderzoeken en enkele vragen stellen over de reden waarom u naar Canada gaat. Na uw antwoord zullen zij beslissen of u wel of niet het land in wordt toegelaten. Ambtenaren op het punt van binnenkomst hebben de bevoegdheid om u Canada niet binnen te laten als zij denken dat u misdaden zult begaan of uw visumbeperkingen niet zult respecteren. Het verkrijgen van een Canadees visum garandeert niet dat u naar Canada gaat, en alleen grensfunctionarissen mogen dit doen.

De meest gestelde vragen over de Canadese visumaanvraag

Hoe lang duurt het om een ​​visum voor Canada te verkrijgen?

De verwerkingstijd van een visum voor Canada varieert per specifiek geval. Het kan twee tot vier weken duren, of zelfs langer. Uw Canadese visumverwerking begint pas nadat de Canadese autoriteiten uw volledige aanvraag hebben ontvangen. Als ze u nodig hebben om aanvullende documenten te verkrijgen, wordt de verwerkingstijd vertraagd.

Kan ik iemand helpen een visum voor Canada te krijgen?

Als u een familielid of vriend heeft die in het buitenland woont en u wilt hem meenemen naar Canada, kunt u schrijven Uitnodigingsbrief voor hem. De uitnodigingsbrief moet de volgende informatie bevatten, “over de persoon die u uitnodigt”:

 • Volledige naam en geboortedatum
 • De reden dat ze naar Canada willen komen
 • Hoe lang ze van plan zijn in Canada te blijven en wanneer ze zullen vertrekken
 • Hun contactgegevens
 • De relatie die je deelt
 • Waar ze zullen verblijven
 • Hoe gaan ze hun reis financieren?

Over jou:

 • Uw volledige naam en geboortedatum
 • uw beroep
 • Uw verblijfsstatus in Canada (Canadees staatsburger of permanente inwoner)
 • Uw familiegegevens – namen en geboortedata van uw directe familieleden (man/vrouw en gezinsleden)
 • Hoeveel mensen leven in jouw huis

De uitnodigingsbrief garandeert echter niet dat zij een visum voor Canada zullen ontvangen. Het visum wordt op zijn eigen merites behandeld, maar een brief kan helpen. Als u een familielid wilt sponsoren om zich permanent of voor langere tijd bij u in Canada te voegen, kunt u dat doen via het Canada Family Sponsorship Program.

Hoe kan ik mijn verblijf in Canada verlengen?

Als uw bezoekersvisum voor Canada bijna verloopt en u langer wilt blijven, moet u een visumverlenging aanvragen. Dit wordt het Canadese bezoekersregister genoemd. U moet minimaal 30 dagen van tevoren een visumverlenging voor Canada aanvragen (Visitor’s Book). van Uw bezoekersvisum is verlopen. Naast het verlengen van een toeristenvisum, kunt u ook uw studie- of werkvergunning wijzigen in een bezoekersboek. Het bezoekerslogboek is echter alleen beschikbaar als u zich in Canada bevindt. Als u Canada wilt verlaten en opnieuw wilt binnenkomen, mag u niet naar binnen met een bezoekersrecord.

Wat gebeurt er als ik mijn visum voor Canada overschrijd?

Als u in Canada bent gebleven nadat uw visum is verlopen, hangt de volgende stap af van hoe lang u al in het land verblijft. Als u minder dan 90 dagen blijft, kunt u uw bezoekersstatus herstellen door een bezoekersrecord aan te vragen en ‘Mijn bezoekersstatus herstellen’ te selecteren. Als u langer dan 90 dagen blijft, kunt u geen aanvraag indienen om uw status te herstellen en moet u Canada verlaten. Het is mogelijk dat u geen ander visum voor Canada kunt krijgen. U moet echter proberen uw visum voor Canada niet te overschrijden. Als u denkt dat u langer moet blijven dan de duur van uw visum, vraag dan een visumverlenging aan voordat deze verloopt.

Hoeveel bedragen de Canadese visumkosten?

De Canadese visumkosten zijn afhankelijk van het type visum dat u aanvraagt. Er zijn ook verschillende soorten vergoedingen die u moet betalen, zoals verwerkingskosten en vergoedingen voor biometrie. De reguliere bezoekersvisumkosten bedragen echter 100 CAD.

Bekijk hier de visumkosten voor Canada.

Wat moet ik doen als mijn visum voor Canada wordt afgewezen?

Als uw visumaanvraag voor Canada wordt afgewezen, kunt u op elk moment opnieuw een aanvraag indienen, op voorwaarde dat de afwijzingsbrief u er niet van weerhoudt om opnieuw een aanvraag in te dienen. U kunt echter niet opnieuw een aanvraag indienen, tenzij uw situatie verandert of als u over aanvullende informatie beschikt die u kan helpen goedkeuring te krijgen voor een visum voor Canada. Wat het beroep betreft, bestaat er geen formele procedure om in beroep te gaan tegen een beslissing over een Canadees toeristenvisum. Beroep is alleen mogelijk voor aanvragen voor vluchtelingen en permanente verblijfsvergunningen. Het wordt verwerkt door de Immigration Appeals Division (IAD).

Krijg ik geld terug als mijn visumaanvraag voor Canada wordt afgewezen?

De visumkosten voor Canada zijn niet-restitueerbaar, zelfs als uw aanvraag wordt afgewezen. Dit komt omdat u kosten betaalt voor het verwerken van de visumaanvraag, niet voor het verkrijgen van het visum zelf. In sommige gevallen kunt u echter een terugbetaling ontvangen als u uw bestelling intrekt voordat deze wordt verwerkt. Nadat de verwerking is gestart, ontvangt u geen restitutie.

Als uw bestelling een aangepaste bestelling is, ontvangt u mogelijk een terugbetaling voor:

 • Kosten voor permanent verblijf
 • Burgerschapskosten
 • Kosten voor open werkvergunningen
 • Canadese internationale ervaringskosten (IEC)
 • Nalevingskosten voor werkgevers

U kunt echter nog steeds een terugbetaling van uw kosten aanvragen via de website van de Canadese overheid: Immigration and Citizenship.

Kan ik vanuit een ander land een visum voor Canada aanvragen?

In sommige gevallen, als er geen Canadese ambassade of Canadees visumaanvraagcentrum is in het land waar u woont. In dit geval moet u mogelijk naar een ander land reizen om een ​​visum voor Canada aan te vragen.

U dient echter alleen een visum aan te vragen bij de Canadese ambassade of VAC die verantwoordelijk is voor uw rechtsgebied (bijvoorbeeld voor het land waar u legaal verblijft). Als u uit land A komt en een verblijfsvergunning voor land B heeft, kunt u bovendien een Canadees visum aanvragen in land B. Als u echter alleen maar land B bezoekt en daar geen legaal verblijf heeft, moet u een aanvraag indienen bij de Canadese ambassade of het visumaanvraagcentrum dat verantwoordelijk is voor uw rechtsgebied, in uw land of elders.

Moet ik biometrische gegevens indienen voor mijn visumaanvraag voor Canada?

Ja, de meeste visumaanvragers zijn verplicht biometrische gegevens (vingerafdrukken en foto) te verstrekken bij het aanvragen van een visum voor Canada, ongeacht het type visum dat wordt aangevraagd. U kunt uw biometrie afgeven bij het Canada Visa Application Centre. De Canadese ambassade stuurt u een brief om u te laten weten wanneer u uw biometrische gegevens moet indienen. Om de brief te ontvangen, moet u de biometrische kosten betalen bij het indienen van uw visumaanvraag voor Canada. Over de hele wereld zijn er visumaanvraagcentra waar u uw biometrische gegevens kunt indienen. Bezoek de website van uw dichtstbijzijnde locatie om te zien welke tarieven en diensten zij aanbieden.

Hoe ziet een Canadees visum eruit?

Het Canadese visum is een stempel op het paspoort en heeft een onderscheidend uiterlijk. Meestal staat er geen foto bij, maar wel de volgende informatie:

 • Plaats van afgifte van het visum
 • Uitgifte- en vervaldatum
 • Aantal toegestane inzendingen
 • Document Nummer
 • Visumcategorie
 • Soort visum
 • De voor- en achternaam van de visumhouder
 • Paspoortnummer

De onderstaande voorbeelden laten drie soorten zien hoe op Canadese visa wordt gezocht voor bezoekers, werknemers en immigranten.

kaidi5

Leave a Comment