تعرف علي كيف تربح من شراء وبيع دومينات المواقع 2024

Persoonlijk heb ik op de website van Al-Naqeeb genoeg gesproken over wat verband houdt met domeinen, of wat ook wel een websitelink wordt genoemd. Waar we zijn begonnen met het kiezen van de beste host om een ​​domein te reserveren, waarbij we de juiste methode doorlopen die het beste kan worden gevolgd bij het kiezen van een onderscheidende domeinnaam voor uw site, met belangrijke tips om enkele van de veelgemaakte fouten te vermijden die iedereen die dat wil doen, koop een websitelink en betreed het gebied van bloggen.

Laten we, om het bovenstaande optimaal te benutten, deze verkregen informatie omzetten in een methode die ons duizenden dollars kan opleveren, ja, duizenden, mijn vriend, aangezien het als een van de meest winstgevende vakgebieden wordt beschouwd. Wat we in de volgende regels zullen bespreken, zal enigszins anders zijn. In plaats daarvan zal ik u een winstmethode geven die nieuw voor u zal zijn, of misschien heeft u er al eerder van gehoord, maar zonder in de details ervan te duiken. Hieronder zullen we proberen alles te bespreken wat met dit vakgebied te maken heeft en hoe u er extra inkomsten uit kunt genereren, en waarom niet, er kunnen dingen ontwikkelen en het kan uw vakgebied worden.

Als u deze methode onder de knie heeft, zult u er een respectabel inkomen mee behalen, met andere woorden: u zult duizenden dollars verdienen als u deze onder de knie heeft. Geloof me, vijf domeinen kunnen je leven veranderen. Je ziet misschien dat het aantal klein is. Ja, ik ben het volledig eens met de mening, maar wat je niet weet is dat de winstmarge op het gebied van de verkoop van domeinen erg hoog is, maar dat gaat gepaard met overvloedig en intensief werk, dus Laten we zonder verder oponthoud meteen naar wat er achter de schermen gebeurt springen om naar die namen te zoeken: het voordeel waarmee u die duizenden dollars kunt verdienen.

Wat is de omvang van de winst uit domeinen?

Simpel gezegd is het het proces van het kopen van een uniek domein en het opnieuw verkopen ervan. Met andere woorden: we kunnen het opnemen in een van de beleggingsmethoden waarin u uw spaargeld kunt verplaatsen en zelfs uw beleggingsportefeuille kunt diversifiëren. Maar wacht! Geen enkel domein dat in je opkomt dat je meteen zou kopen, en je zou even kunnen denken dat je er grote winsten mee zou maken, nee en duizend nee, dit veld gaat veel dieper dan je denkt, en we zullen het bespreken alle basisstappen die moeten worden gevolgd om een ​​winstgevend domein te verkrijgen.

Waarom zijn domeinprijzen zo duur?

De heer Rich Schwartz is een investeerder op het gebied van de verkoop van domeinen. Hij verkocht een domein (candy.com) voor het equivalent van $3 miljoen in contanten.

Om een ​​belangrijk punt te verduidelijken: bij de meeste domeinen die voldoen aan de voorwaarden die we hieronder zullen beschrijven, ben jij niet degene die de prijs bepaalt, maar is het de markt die de prijzen controleert. u vindt de prijs vanaf $ 12.000 en hoger. Misschien vindt u dat het vorige bedrag overdreven is! Kijk eens op deze Namecheap-pagina en zie de prijzen van de deals die daar worden weergegeven en die daadwerkelijk zijn voltooid, en u zult ervan overtuigd zijn dat het eerder genoemde bedrag een normaal bedrag is.

Stappen om een ​​professionele domeinnaam te kiezen voor wederverkoop

Er zijn veel fasen die u moet volgen, of preciezer gezegd: u moet ze goed beheersen en er dieper op ingaan totdat u het domein bereikt dat tegen een hoge prijs kan worden doorverkocht. Wat nog belangrijker is, het proces van het verkopen ervan zal geen lastige taak zijn die u jaren kost om het te kunnen verkopen, en in gevallen waarin u serieus zou kunnen overwegen om er vanaf te komen als u al geld hebt uitgegeven om het te reserveren, en dus uw investering wordt een mislukking.

1) De grootste winst ligt in de goedkoopste aankooptransactie

Dit is een heel belangrijk punt, en het is zelfs in de handelswereld gebruikelijk: de hoeveelheid winst die u krijgt uit de goedkope aankoop, en dit maakt het tot een succesvolle deal. Dus de eerste stap die u zet nadat u de domeinnaam heeft gekozen die overeenkomt met de instructies die we hieronder zullen bespreken, is proberen de deal tegen de laagst mogelijke prijs af te ronden.

Stel dat u na zorgvuldig en lang zoeken het gewenste domein heeft gevonden. U zult merken dat de domeineigenaar een bepaalde prijs vraagt ​​en zijn aanbiedingen al heeft gedaan op een van de domeinverkooppagina’s. Hier probeer je alles te bereiken wat je dichter bij de eigenaar van het domein brengt, en hier begint de onderhandelingsfase. Hoe beter je de kunst van het onderhandelen beheerst en hoe overtuigender je stijl is, hoe meer je de ruimte kunt reserveren. domein in uw voordeel.

Bestudeer alle zwakke punten van dit domein. Een van de manieren waarop u uw gesprekspartner kunt overtuigen, is bijvoorbeeld door na te gaan hoe lang uw onderhandelaar het domein in bezit heeft via een van de WHOIS-diensten. Misschien is hij al drie jaar eigenaar van zijn domein. Jouw rol hier is om hem ervan te overtuigen dat hij meer geld zal verliezen als hij het langer wil behouden, en hem jouw aantrekkelijke aanbod om te kopen voor te leggen. Misschien zal hij overtuigd raken, misschien niet.

Wat bekend staat als WHOIS is een gratis dienst die wordt aangeboden door veel websites zoals DomainTools, waarmee u alle informatie over het domein kunt achterhalen, wie de eigenaar is, hoe oud het is en wanneer het verloopt. Als domeineigenaar is het belangrijk dat u betaalt om uw gegevens te verbergen, zodat deze zichtbaar worden voor het publiek.

Maar wacht! U zult mij vertellen dat de eigenaar van hetzelfde domein al drie jaar overleden is en het niet heeft kunnen verkopen, dus waarschijnlijk zal hetzelfde gebeuren en hoe langer u wacht, de kosten zullen ook stijgen. Ja, ik ben het met je eens, en dit is wat er op dit gebied gebeurt, dus je merkt dat veel mensen niet in één domein investeren, maar liever een grote groep kopen en deze registreren, en de merkzoeker is degene die met hem zal communiceren direct, en dit zal langer duren en we kunnen het een langetermijninvestering noemen.

Maar je kunt je eigen strategie volgen: naast de eerste methode promoot je zelf het domein, en dat leggen we hieronder op meerdere manieren uit.

2) Kies altijd de extensie (.com)

Simpelweg omdat het de populairste extensie op internet is en het meest wordt gebruikt onder mensen. Zelfs grote bedrijven vertrouwen altijd op Emtidad.com. Omdat het de meest verhandelde extensie is, zullen de domeinen waarin u heeft geïnvesteerd gemakkelijk te verkopen zijn, in tegenstelling tot andere extensies waarbij u mogelijk problemen ondervindt. Er is dus een specifieke groep die deze extensies zal kiezen (voornamelijk .net en .org). .

Maar een ogenblik alstublieft, zodat we een belangrijk punt kunnen verduidelijken, namelijk de moeilijkheid om een ​​onderscheidend domein met de extensie (.com) te verkrijgen, en het is onmogelijk om een ​​domein met drie letters of minder te vinden dat nog niet is geregistreerd (d.w.z. beschikbaar voor registratie tegen een nominale prijs). Drie letters of minder, we raden u aan erin te investeren als u een groot kapitaal heeft en dit doet u door advies nummer één te volgen, namelijk kopen tegen een lagere prijs.

opmerking: Toen ik drie letters noemde, bedoel ik niet dat het domein een cijfer of een symbool (-) bevat, wat betekent dat het volledig uit letters bestaat en er geen cijfers of symbolen zijn.

3) Een domein met een paar karakters

We zullen het vooral op dit punt niet oneens zijn, omdat het logisch is dat de domeinnaam die u wilt reserveren een paar letters moet hebben, vanwege het gemak van onthouden en zelfs vanwege de esthetische uitstraling, en vooral vanwege de hoge prijs. Dus hoe meer mensen naar een kleine naam zoeken, hoe meer dit in uw voordeel zal zijn. Uiteraard zult u moeite en tijd steken in het verkrijgen van een korte domeinnaam.

4) Vertrouw op klinkers en medeklinkers

Klinkers zijn de 06 letters die, wanneer ze worden uitgesproken, niet afhankelijk zijn van de lippen, namelijk (A, E, I, O, U, Y), terwijl de rest van de 20 Engelse letters bekend staan ​​als medeklinkers, zoals (C, M , L, K).

Een zeer uitstekende manier om een ​​domeinnaam te krijgen die gemakkelijk te onthouden is, aangezien er veel vraag is naar domeinen die in hun structuur afhankelijk zijn van deze regeling, omdat ze eenvoudig zijn qua uitspraak en zelfs het schrijven ervan gebeurt zonder dat je ze ziet. Het kan gebaseerd zijn op de letter Consonant, vervolgens op de klinker, enzovoort. Of probeer met de letters te spelen, zodat ze eerst op het gehoor moeten worden begrepen voordat je ze ziet.

5) Categorie Oude domeinen

Verouderde domeinen zijn domeinen die al geregistreerd zijn en minstens een jaar oud zijn, hoe meer hoe beter. Dit domein kan worden teruggekocht na het verlopen van het abonnement van de vorige eigenaar, die het domein om verschillende redenen niet wilde verlengen.

Er is nog een andere categorie te koop op het gebied van domeinen, maar er is er een die gespecialiseerd is in het zoeken naar domeinen van dit type. Er is veel vraag naar onder SEO-eigenaren die het gebruiken om hun nieuwe sites er oud uit te laten zien in de ogen van zoekmachines. We hebben deze categorie alleen ter informatie vermeld en we raden u aan er niet volledig in te werken, vooral niet voor beginners. Het vereist dat je over een hoge vaardigheid beschikt in het zoeken naar dit soort domeinen, samen met veel ervaring uiteraard, naast professionele tools gespecialiseerd in het analyseren van domeinlinks, die vele dollars per maand kosten.

6) Classificeer de merkbare domeinen

Wij raden ten zeerste aan om in deze categorie te investeren, simpelweg omdat iedereen op zoek is naar een onderscheidende naam voor zijn of haar merk. De betekenis doet er hier niet zoveel toe als het gemak, de gedenkwaardigheid of zelfs de aantrekkelijkheid van de naam. Het is ook erg vermakelijk als je naar dit soort domeinen wilt zoeken. Manipuleer de letters en verander hun plaats, en hier heb je een domein met een naam die in eerste instantie misschien wat vreemd is, maar die de aandacht van de onderzoeker zal trekken. op de merkenmarkt.

Hoe u uw domein kunt promoten

Je kunt geen succesvol product vinden zonder een goed doordachte marketingcampagne erachter. Grote bedrijven als Coca-Cola besteden, ondanks hun grote bekendheid, tot op heden nog steeds een groot budget uitsluitend aan promotie, hetzelfde geldt zelfs voor kleine producten. Wat uw domein betreft: als u deze wilt promoten, is dit de beste manier om het verkoopproces te versnellen

Natuurlijk is marketing geen exacte wetenschap, maar eerder een praktijk, dus probeer altijd je creatieve tintje toe te voegen om de beste resultaten te behalen. Hieronder bespreken we enkele methoden die kunnen worden gebruikt om uw domeinen op meer dan één manier te promoten.

1 – Geef uw domeinnaam weer aan brandingbedrijven

Er zijn veel websites die gespecialiseerd zijn in het verkopen van onderscheidende merken, zoals BrandBucket en Brandpa. Ik raad u aan om eens te kijken naar de domeinen die daar te koop zijn, dat zal u inspireren om nieuwe ideeën op te doen. Dit soort bedrijven kunnen hen het domein aanbieden waarnaar u zocht, zij zullen het beoordelen en als het wordt geaccepteerd, wordt het op een professionele manier direct op hun dashboard weergegeven door het op te nemen in daaraan gerelateerde categorieën. er een speciaal logo voor om meer bezoekers te trekken.

Het bijzondere aan dit soort bedrijven is dat je bij hen in een domein kunt investeren zonder het te kopen, maar je neemt er wel een klein percentage voor als het verkocht wordt, of je kunt het domein zelf kopen en het leeuwendeel voor jezelf houden. Deze sites genereren gericht intern verkeer, zodat u niet meer geld hoeft uit te geven om bezoeken te krijgen, omdat hun verkeer doelgericht en van hoge kwaliteit is. Als uw domeinnaam uitstekend is, zal deze uiteraard zo snel mogelijk omzet genereren.

1 – Geef het domein weer op StartUps

Startende bedrijven, of zogenaamde StartUps, zien we de laatste tijd overal, en hun aantal groeit nog steeds dag na dag met een snelheid en met een groter groeipercentage dan voorheen. Terwijl je dit onderwerp leest, zijn er al mensen die zoeken en zoeken naar een naam voor hun website, of zelfs een bedrijf dat druk bezig is met het zoeken naar een merk dat zich onderscheidt in de markt.

Volgens NetShop zijn er wereldwijd ongeveer 472 miljoen ondernemers. Statistisch gezien zijn er in slechts één jaar tijd ongeveer 305 miljoen startups opgericht.

Jouw rol is om deze bedrijven te zoeken en contact met hen op te nemen. Dit betekent dat je een professioneel e-mailbericht voorbereidt en hen schrijft met alle details, dat je een groep onderscheidende domeinen hebt die passen bij hun bedrijfsactiviteiten en die gemakkelijk te onthouden zijn. Als u met bedrijven communiceert, heeft u het voordeel dat u een hogere prijs kunt vragen. Bedrijven wijzen in principe altijd een budget toe om hun werk professioneel te maken en de merknaam zal zeker bovenaan hun lijst staan.

3 – Geef het weer op Flippa

Deze site wordt vaak gebruikt door online ondernemers om hun geld te investeren in elektronische activa die hen op de middellange en lange termijn winst kunnen opleveren. Aan de andere kant zien we dat webontwikkelaars hun websites tentoonstellen die ze maandenlang hebben gebouwd, en zelfs eigenaren van gerenommeerde merken bieden daar hun domeinnamen te koop aan.

Flippa wordt beschouwd als de nummer één wereldwijde marktplaats in zijn vakgebied, omdat het gespecialiseerd is in het aanbieden van de service voor het weergeven of kopen van websites, domeinen, enz.

Het zal dus een echte kans zijn om onze domeinen daar te koop aan te bieden, vooral omdat de Philippa-website bezoekers van hoge kwaliteit bevat, wat betekent dat iedereen die deze site bezoekt een doel voor ogen heeft, namelijk het verkrijgen van een website of domein dat bij zijn bedrijf past. activiteit. We zullen de site gebruiken om onze domeinen weer te geven, zodat we een deel van die bezoekers kunnen bereiken.

Simpel gezegd: het kopen van domeinen en het doorverkopen ervan is een van de investeringsmethoden waarmee je op de lange termijn een behoorlijke winst kunt maken. In het begin vind je het misschien moeilijk, maar als je eenmaal de regels van het spel goed begrijpt en je erin verdiept in al zijn geheimen, kunt u een aantal winstgevende domeinen voor uzelf bemachtigen. Je kunt dit domein behouden totdat iemand het rechtstreeks koopt bij een van de sites die we eerder hebben besproken, of je kunt er een meerwaarde aan geven door het te koppelen aan hosting en te verkopen op basis van een website met een onderscheidend merk. Er zijn veel methoden waarop u kunt vertrouwen, maar probeer er altijd uw eigen draai aan te geven, en hoe creatiever u bent in uw werk, hoe bevredigender de resultaten die u onvermijdelijk zult zien.

Een artikel als dit staat vol met nuttige informatie. Je zult niet alle informatie vanaf het eerste moment kunnen begrijpen en verwerken. Integendeel, het vereist lezen, concentratie en grote aandacht. We hebben geprobeerd de zaken zo eenvoudig mogelijk te maken, dus hier vindt u de basisprincipes die u op de goede weg helpen.

Als dit vakgebied je interesse heeft gewekt, dan is dat een goede zaak, maar om het een echte investering te laten worden waar je je geld in steekt, raden we je aan om verder uit te breiden door naar andere bronnen te kijken om je balans in deze specialisatie te verrijken. . Persoonlijk heb ik veel geleerd van de Arabische marketeer Younis Qasimi, omdat dit in de eerste plaats zijn specialisatie is, en ook vanwege zijn jarenlange grote en voortdurende ervaring. Ik raad je aan om zijn kanaal te bekijken, dan heb je meer profijt. Vertrouw ook op buitenlandse bronnen, waar u nieuwe en hoogwaardige inhoud kunt vinden.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top