kaidi1
سيو

إليك Rank Math مقابل Yoast – إليك 10 أسباب للتبديل في 2025 (وكيف) 2025

kaidi3
kaidi4

Probeer je te kiezen tussen Rank Math en Yoast?

Zoals de meeste mensen ben ik overgestapt van Yoast naar Rank Math omdat het meer functies had met minder code (mijn site een beetje sneller gemaakt). Rank Math is gratis, tenzij je analyses wilt.

De meeste mensen in Facebook-groepen gebruiken Rank Math ook als SEO-plug-in.

De Rank Math-installatiewizard maakte het heel eenvoudig om alle SEO-gegevens van Yoast (inclusief omleidingen) naar Rank Math te migreren, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat de ranglijst daalt. Toen ik klaar was, kon ik veel van de extra’s verwijderen omdat Rank Math omleidingen, beeld-SEO en gestructureerde gegevens omvat.

RankMath heeft momenteel geen partnerprogramma, dus er valt niets te winnen door te zeggen dat het ene beter is dan het andere. Maar als het gaat om Rank Math versus Yoast, is Rank Math beter omdat het meer functies heeft met minder codes. Ga hierheen als u klaar bent om de overstap te maken.

Rank Math kan compatibiliteitsproblemen hebben met Oxygen Builder, dus als je Oxygen gebruikt, raad ik je aan SEOPress te bekijken.

Rang Math versus Yoast SEO-recensie

1. Waarom ik ben overgestapt op Rank Math

Ik ben begin 2020 overgestapt van Yoast SEO naar Rank Math om de volgende redenen:

  • Yoast is traag – Het was een van de langzaamste plug-ins om op mijn site te laden (je kunt de langzaamste plug-ins controleren met behulp van de plug-in Query Monitor of New Relic).
  • Yoast bevat te veel advertenties – Je moest de Hide SEO Bloat-plug-in installeren om de enorme hoeveelheid advertenties te verwijderen die Yoast in je WordPress-dashboard toevoegt.
  • Yoast had geen geweldige manier om gestructureerde gegevens toe te voegen – In tegenstelling tot het HowTo-schema en de veelgestelde vragen denk ik niet dat je met Yoast andere schematypen kunt toevoegen (recensies, recepten, enz.). Persoonlijk vond ik het schema in Yoast verwarrend, dus heb ik een andere schema-plug-in gebruikt.
  • Yoast voegt geen alt-tekst toe aan afbeeldingen – Je moest een SEO-plug-in voor afbeeldingen installeren of handmatig alt-tekst toevoegen elke keer dat je een afbeelding aan een pagina/bericht toevoegde.
  • Yoast laat je betalen voor zijn omleidingsmanager – Gezien het aantal gratis omleidingsplug-ins is het jammer dat zoiets eenvoudigs niet is inbegrepen.
  • Yoast Premium was geen $ 89 per jaar waard – Premiumfuncties verbeteren de SEO niet eens. In plaats daarvan geeft het u zaken als inhoudelijke inzichten en interne linksuggesties die geen enkele SEO-expert ooit zou hoeven gebruiken. Het gerucht ging dat de steun van Yoast weinig deed op het gebied van persoonlijke assistentie.

2. Rang Wiskunde versus Yoast – Functies

Rank Math heeft meer functies dan Yoast en Yoast SEO Premium.

De meeste van de belangrijkste functies worden benadrukt in onze vergelijking tussen Yoast en Rank Math, maar hier is de volledige tabel als je een diepgaand inzicht wilt krijgen in hoe de functies van elke functie zich opstapelen. Rank Math heeft een aantal extra functies geïntegreerd die niet eens bij Yoast SEO Premium zijn inbegrepen, zoals automatische alt-tekst voor afbeeldingen, geavanceerdere Schema-opmaak, betere analyses en natuurlijk minder code.

Net als Yoast is Rank Math gebaseerd op modules waarin je individuele functies kunt in- en uitschakelen.

3. Rang Wiskunde versus Yoast – Snelheid

Yost werd opgeblazen.

Toen ik New Relic en Query Monitor gebruikte om langzame add-ons te vinden, was Yoast een van de langzaamste.

Op het moment van schrijven heeft Yoast 87,2k regels code, terwijl Rank Math 51,3k heeft, en de gecomprimeerde grootte van Rank Math is ongeveer 3x kleiner. Omdat ik blog over de snelheid van WordPress, is het hebben van lichtgewicht plug-ins cruciaal voor mij en een van de belangrijkste redenen waarom ik besloot over te stappen.

Yoast-advertenties zijn ook erg opdringerig.

Je moet de aparte Hide SEO Bloat-plug-in installeren om Yoast-advertenties te verwijderen, wat een beetje belachelijk is. Anders bombardeert Yoast SEO je met advertenties via het dashboard.

4. Wiskunde versus Yoast rangschikken – gestructureerde gegevens (schema)

Schema is een belangrijke reden om Rank Math te gebruiken.

Ze hebben 18 verschillende diagramtypen, waaronder recensie, FAQ, video, recept en cursusdiagram. Ze voegen automatisch Schema toe wanneer je een video gebruikt, waardoor het werk bij het optimaliseren van de inhoud wordt verminderd.

Om Schema toe te voegen met behulp van Rank Math, bewerkt u een pagina en scrolt u omlaag naar de sectie Rank Math. U ziet een Schema-sectie met automatisch toegevoegd schema (zoals een artikel, video, enz.) en een optie om uw eigen Schema-opmaak te maken. Selecteer Schemagegevens, vul de vereiste gegevens in en wacht tot Google de opgemaakte gegevens in de zoekresultaten weergeeft. U hoeft geen extra schema toe te voegen.

5. Rang wiskunde versus Yoast – SEO van afbeeldingen

Rank Math voegt automatisch alt-attributen toe aan afbeeldingen.

Dit is langer Grote tijdsbesparing Omdat WordPress stopte met het automatisch toevoegen van alternatieve tekst en ik een SEO-plug-in voor afbeeldingen moest gebruiken (of alle alt-afbeeldingskenmerken handmatig moest toevoegen).

Met Rank Math kun je gebruiken Bestandsnamen Voor alternatieve afbeeldingskenmerken. Dus zolang u de afbeeldingen een naam geeft voordat u ze naar WordPress uploadt, wordt de bestandsnaam ook als alternatief attribuut gebruikt.

Dit betekent minder werk om handmatig alt-tekst toe te voegen en een plug-in minder op uw site.

6. Rang wiskunde versus Yoast – Analytics

De Pro-versie van Rank Math bevat analyses uit Google Search Console.

Dat omvat Rode en groene pijlen Om te laten zien of de betrokkenheidsstatistieken in de loop van de tijd zijn toegenomen (of afgenomen). Google Search Console wordt niet geleverd met deze handige pijlen, en ook niet met een positiegrafiek die een glimp laat zien van de rankinggeschiedenis van uw inhoud. Rank Math maakt het heel gemakkelijk om te zien of uw inhoud over een bepaalde periode beter (of slechter) presteert.

Het nadeel is dat Rank Math Analytics meer code aan uw site toevoegt.

7. Rang Math versus Yoast – Redirect Manager

Je moet Yoast SEO Premium kopen om de redirect-manager te krijgen, maar het is gratis met Rank Math.

Wanneer je Yoast-gegevens importeert in Rank Math (wanneer je van plug-in wisselt), geeft Rank Math je zelfs de mogelijkheid om je omleidingen in hun plug-in te importeren. Nogmaals, beperk de extra’s op uw site. En net als Yoast Premium kan Rank Math automatisch een omleiding creëren wanneer URL’s veranderen.

8. Rang van wiskunde versus Yoast – optimalisatie van sociale media

Met zowel Rank Math als Yoast kun je inhoud voor sociale media optimaliseren, maar veel mensen doen dat niet en ik wilde er zeker van zijn.

Kortom, wanneer uw inhoud wordt gedeeld op sociale media, maakt dit het afbeeldingsformaat handig (hoewel u ook de titel/beschrijving voor specifieke sociale netwerken kunt aanpassen).

Om dit te doen, bewerkt u een artikel en scrolt u omlaag naar de sectie Yoast of Rank Math en klikt u vervolgens op het tabblad ‘Sociaal’. Hiermee kunt u een aangepaste afbeelding voor Facebook (1200 x 630 pixels) en (1024 x 1014 pixels) voor Twitter uploaden. Als iemand dit artikel op Facebook of Twitter plaatst, ziet het er leuker uit.

9. Wiskunde versus Yoast rangschikken – Google-suggesties voor automatisch aanvullen

Wanneer u een gericht zoekwoord invoert in Rank Math, krijgt u zoekwoordsuggesties rechtstreeks vanuit Google Autocomplete.

Het is een kleine functie, maar het bespaart tijd omdat u dit niet handmatig hoeft te doen. Het belangrijkste is dat het beginners kan behoeden voor het blindelings selecteren van trefwoorden. Het dicteert ook dat de functie voor automatisch aanvullen van Google nog steeds een van de beste plaatsen is om trefwoorden te vinden (wat ik tot op de dag van vandaag ook gebruik).

10. Wiskunde versus Yoast rangschikken – Inhoudsanalyse

Rank Math en Yoast hebben vergelijkbare inhoudsanalyses.

Maar er is één belangrijk verschil: Rank Math raadt aan om… Inhoudsopgave. Ik kan nog steeds niet geloven hoeveel bloggers deze artikelen van meer dan 3000 woorden schrijven en geen inhoudsopgave gebruiken.

Snap je!

Naast een verbeterde gebruikersnavigatie kunnen mensen hierdoor naar specifieke secties van het artikel linken, wat u ook kan helpen om jumplinks in Google te krijgen.

Wees voorzichtig met TOC-plug-ins, omdat veel daarvan het gebruik van benoemde ankers niet toestaan. We gebruiken LuckyWP Inhoudsopgave.

11. Wiskunde versus Yoast rangschikken – Multi-focus trefwoorden

Net als Yoast Premium kunt u met Rank Math meerdere focuszoekwoorden instellen.

Maar hier is een grote disclaimer: Het is niet altijd een goed idee (en niet mogelijk) om voor meerdere zoekwoorden te optimaliseren. Het kan zijn dat u trefwoorden invoegt, waardoor de inhoud er spam uitziet. Probeer in plaats daarvan de stukjes (sleutel, afzonderlijke woorden) van elke zin op de belangrijkste plaatsen in uw inhoud te verspreiden. Zorg ervoor dat elk zoekwoord rechtstreeks verband houdt (vaak synoniem) met uw hoofdzoekwoord.

De meeste van mijn secundaire zoekwoorden bevatten datums (bijv. Rank Math 2025 review) waarbij ik eenvoudigweg het huidige jaar opneem in mijn SEO-titel + artikeltitel.

12. Rang van wiskunde versus Yoast – Facebook-peilingen

Ik heb enquêtes/gesprekken samengesteld over Rank Math vs Yoast en de winnaar is geen verrassing.

De Rank Math Facebook-groep is erg behulpzaam.

Hun communitymanagers zijn zeer responsief en je kunt ze alles vragen. Ik zou zeggen dat Facebook-groepen veel nuttiger zijn dan de ondersteuning die je krijgt van Yoast Premium. Ik heb gehoord dat ze je standaardantwoorden geven en je verwijzen naar artikelen op de Yoast-site.

Rank Math is meestal de #1 WordPress SEO-plug-in voor Facebook-polls. De enige uitzondering is SEOPress, omdat Rank Math compatibiliteitsproblemen kan hebben met Oxygen Builder.

13. Rang wiskunde versus Yoast SEO Premium

Yoast (en Yoast Premium) heeft veel onnodige functies.

Persoonlijk denk ik dat een leesbaarheidsanalyse, interne linksuggesties of zelfs het ondersteunen ervan zelfs in een extensie niet de moeite waard is. Leesbaarheidsanalyse en interne linksuggesties zijn bedoeld voor mensen die waarschijnlijk helemaal geen verstand hebben van SEO. De meesten van ons hebben geen plug-in nodig om ons te vertellen dat we interne links moeten gebruiken, laat staan ​​dat we worden beoordeeld op hoe goed we schrijven. Een plug-in kan dat gewoon niet.

14. Groene lichten doen er (veel) niet toe

Persoonlijk gebruik ik geen Yoast Content Analysis of Rank Math.

Als u iets over SEO weet, weet u dat u uw zoekwoord moet opnemen in de SEO-titel, metabeschrijving, URL, artikeltitel en tweemaal in de hoofdtekst van de inhoud. Je weet hoe je een pakkende SEO-titel schrijft, metabeschrijvingen beperkt en diepgaande inhoud schrijft met geweldige afbeeldingen en video’s.

Soms heeft mijn SEO-titel geen sterk nummer of woord nodig. Soms zijn mijn zinnen langer dan zou moeten. redelijk. De meeste aanbevelingen zijn goed bedoeld en kunnen helpen, maar er zijn veel gevallen waarin het niet absoluut noodzakelijk is om alle lichten 100% op groen te zetten.

Groene lichten betekenen niet altijd een hogere ranking.

15. Migreer van Yoast naar Rank Math

Doe het gewoon, je zult blij zijn dat je het gedaan hebt.

Ik maakte me aanvankelijk zorgen over het wijzigen van SEO-plug-ins, aangezien ongeveer 80% van mijn verkeer afkomstig is van Google en ik bang was dat er iets mis zou gaan. Maar de Rank Math-installatiewizard had het proces niet eenvoudiger kunnen maken en alles verliep zeer soepel.

Stap 1: Download Rank Math via het plug-insmenu of vanaf hun website

Stap 2: Meld u aan voor Rank Math en koppel uw account

Stap 3: Bekijk mijn video om de perfecte Rank Math-instellingen voor uw SEO in te stellen en inhoud uit Yoast te importeren:

Stap 6: Verwijder Yoast

Heeft u nog vragen? laat een reactie achter

Als je nog steeds twijfelt of Rank Math beter is dan Yoast, of vragen hebt over de configuratie, laat dan een reactie achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Ik hoop dat dit heeft geholpen!

kaidi5

Leave a Comment