تعرف علي أفضل منصات إنشاء مواقع إلكترونية 2024 (منصة لكل حاجة) 2024

Zonder dat je over geavanceerde vaardigheden hoeft te beschikken, is het nu voor iedereen mogelijk om in korte tijd een professionele website te bouwen. Het is net als een bouwsteenspeelgoed voor kinderen: je voegt het ene stuk samen met het andere om met minimale inspanning een gepolijst ontwerp te krijgen.

Hetzelfde idee werd geïnspireerd door de beroemdste platforms voor het bouwen van websites, omdat ze zeer soepele systemen ontwikkelden die werken door vooraf ontworpen elementen te slepen en neer te zetten, waardoor gebruikers deze volgens hun voorkeuren kunnen rangschikken.

Er zijn mensen die de vrijheid geven om uw site samen te stellen door de beste uit elk veld te selecteren. Met andere woorden: u bedenkt de beste sjabloon om op de beste hosting te installeren en verbindt deze vervolgens met het sterkste domeinplatform. Soms is dat mogelijk. heb een element nodig dat een specifieke taak uitvoert, en dit is overvloedig beschikbaar in de plug-ins of het kost een programmeur om dat idee werkelijkheid te maken.

Dit is precies wat we in de volgende regels zullen bespreken, waar we de beste platforms voor het maken van websites met u zullen delen, hoe ze allemaal werken en welke optie uw interesses het meest dient?

Ondersteunt alle soorten websites

Eenvoudige websites

Online winkels

Alle niveaus

Vanaf $ 4 per maand

Vanaf $ 32 per maand

Wat bedoelen we met een platform voor het bouwen van websites?

Het is een systeem waarmee u uw site kunt wijzigen zonder dat u bekend hoeft te zijn met programmeren, zoals het aanpassen van het uiterlijk, het schrijven van artikelen en het maken van pagina’s. Velen van hen bieden nu vooraf ontworpen componenten, en het enige wat u hoeft te doen is ze naar de gewenste plek te slepen. Er zijn een aantal contentmanagementsystemen waarmee u al uw sitegegevens, zoals afbeeldingen, plug-ins en teksten, op hun eigen servers kunt opslaan. Bij het andere type moet het aan een externe host worden gekoppeld, waar het als tussenpersoon optreedt.

Criteria waaraan moet worden voldaan bij de keuze van het platform

Het succes van uw website hangt vooral af van het type contentmanagementsysteem waarop u vertrouwt, en hier zijn enkele noodzakelijke criteria waarmee u rekening moet houden bij het nemen van uw beslissing.

  1. Populair platform: Ik zal je niet vertellen welk platform het gemakkelijkst te gebruiken is, maar ik raad je aan om voor de meest voorkomende te kiezen. Hier kan voor elk probleem dat u tegenkomt een oplossing worden gevonden op YouTube of kunt u uw vraag stellen op de forums. Wat betreft de moeilijkheidsgraad: het is een kwestie van tijd dat u zich eraan zult aanpassen.
  2. technische hulp: Het belangrijkste punt waarop u zich moet concentreren, waarmee u de kwaliteit van dat bedrijf beoordeelt. Wanneer u een probleem tegenkomt met uw site of deze mogelijk is gehackt, is de eerste actie die u onderneemt contact opnemen met het platform, dat snel moet reageren en effectief moet handelen en moet worden ondersteund door een geïntegreerd team van experts, en niet alleen door vertegenwoordigers.
  3. Uitbreidbaar: In het begin heeft uw website misschien beperkte middelen nodig, maar u houdt altijd rekening met de lange termijn waarin uw investering zal groeien, wat vereist dat het platform de mogelijkheid heeft om gelijke tred te houden met die groei, of het nu gaat om het beheren van een enorme hoeveelheid inhoud, geschikt voor veel bezoekersverkeer, enzovoort.
  4. Bescherming en veiligheid: Hier vindt u de meeste platforms die zich op dit punt concentreren, maar u moet altijd kiezen voor het platform dat zijn beveiligingsmethoden ontwikkelt, vooral degene die voortdurend updates voor zijn systeem publiceert.
  5. Ondersteunt SEO: Veel platforms bieden alleen metatag-adressen en verklaren dat ze zoekmachineoptimalisatie ondersteunen, terwijl andere geavanceerde SEO-technieken bieden. Je zult zelfs bedrijven vinden die gespecialiseerd zijn in SEO die deze platforms ondersteunen, en zij zijn degenen waar je voor moet kiezen.
  6. Betaling Gateways: Als u e-commerce wilt beoefenen, is het belangrijk om uw klanten alle handige betaalmethoden te bieden, en hier moet het platform waarmee u een contract afsluit alle verschillende betaalmethoden ondersteunen en ervoor zorgen dat het geen zwarte geschiedenis heeft bij die bedrijven. .
  7. Aanpasbaarheid: Ga voor het open source-platform, waar programmeurs en bedrijven kunnen bijdragen aan de ontwikkeling ervan, hetzij door professionele sjablonen te maken, hetzij door add-ons te ontwikkelen die veel problemen oplossen, zoals het verbeteren van SEO, het verhogen van de snelheid, enz.
  8. Mailinglijst ondersteunt: Zorg ervoor dat het platform mogelijkheden biedt voor koppelingen met derde partijen, inclusief mailinglijsttools, zodat deze eenvoudig binnen het platform kunnen worden geïntegreerd zonder het uiterlijk van de site te beïnvloeden.

Er zijn nog andere criteria waar u belang aan kunt hechten, zoals het lezen van klantrecensies over de prestaties en of ze tevreden zijn over de dienstverlening. Het kan moeilijk zijn om één enkel platform te vinden dat alle ideale functies combineert, maar kies het platform dat aan uw behoeften voldoet en kost uzelf geen extra kosten voor luxe die u niet nodig heeft.

De beste platforms voor het maken van websites

Deze statistieken zijn afkomstig van de cminds-website, omdat de vorige cijfers zich richten op het percentage inhoudssystemen dat het meest wordt gebruikt en sites uitsluiten die afhankelijk zijn van hun eigen systeem.

1-WordPress

Het WordPress-platform beheert het grootste deel van de markt voor contentbouwsystemen.

Onder de genoemde opties valt WordPress op als onze topkandidaat. Op basis van ervaring zien we dat het in alle aspecten het meest uitgebreid en geïntegreerd is, en dit begint met de eenvoud van de gebruikersinterface, waar een beginner geen last van zal hebben, en tegelijkertijd is dat gemak niet saai voor iemand met ervaring. in webontwikkeling, maar hij vindt het erg kort en bevat de belangrijkste categorieën, en op een georganiseerde manier.

Ter informatie: dit platform is open source, wat betekent dat elk ervaren persoon kan bijdragen aan de ontwikkeling ervan, of het nu gaat om het maken van een sjabloon met een onderscheidend ontwerp, het toevoegen van een add-on die een specifiek probleem oplost, of het leveren van een service op hoog niveau. We vinden bijvoorbeeld de Rank Math-tool voor SEO, die enorme inspanningen levert bij het verbeteren van zoekmachines. Dit gebeurt door uw sitecodes crawlbaar te maken, artikelen automatisch te indexeren, de SEO van afbeeldingen te verbeteren, enz.

Een toevoeging als de vorige spreekt goed de taal van zoekmachines, wat je veel moeite zal besparen als je het handmatig doet, en helaas zul je het niet beschikbaar vinden op andere contentmanagementsystemen, en daarvoor als het platform waarmee u een contract afsluit, kunt u de code van uw site wijzigen, maar met WordPress kunt u dit gemakkelijk doen, door metacodes op te vullen, het sjabloonontwerp te wijzigen, de Java-codes te verminderen die het laden van pagina’s vertragen, enz..

WordPress heeft de beste editor voor het schrijven van inhoud. Tot nu toe heb ik geen betere teksteditor voor websites geprobeerd. In plaats daarvan zul je merken dat sommige platforms worden geleverd met een zeer traditionele, inflexibele editor die alleen de basis bevat, wat van invloed zal zijn op je productiviteit het produceren van creatieve inhoud.

2- Wix

Wix is ​​het gemakkelijkste e-commerceplatform dat je kunt gebruiken.

Het is een van de gemakkelijkste en leukste platforms die je kunt proberen. Het geeft je de mogelijkheid om een ​​website te maken met beperkte mogelijkheden op de sublink (site.wix.com), maar het is een goede gelegenheid om de snelheid ervan te testen en hoe er mee omgaan.

Maar als u een geavanceerder niveau wilt, bijvoorbeeld een professionele domeinnaam wilt koppelen of wilt profiteren van de beschikbare tools, dan biedt het platform zijn diensten hier niet gratis aan, aangezien de prijzen beginnen vanaf $ 4 en hoger. lijkt misschien wat hoog, maar houd er rekening mee dat het als een platform wordt beschouwd. Al met al hoef je je dus geen zorgen te maken over het kopen van snelle hosting, losse templates en andere diensten.

Het mooie is dat er veel kant-en-klare sjablonen in zitten. Je moet bijvoorbeeld een formulier toevoegen om het e-mailadres van je klanten vast te leggen. Sleep het gewoon precies waar je wilt en het vindt gewoon een plekje voor zichzelf. Deze methode is zeer praktisch voor beginners en bespaart veel tijd.

Wat het programmeren en omgaan met codes betreft, geeft het Wix-platform u mogelijk geen vrije toegang tot zijn platform, en in ruil daarvoor kunt u sommige codes voor HTML, CSS en JavaScript wijzigen. Als je dieper wilt gaan, kun je via de Wix Code API toegang krijgen tot de hoofdcode van je site. Deze optie wordt niet aanbevolen voor aanpassing, tenzij je echt bekwaam bent, en toch zul je niet zoveel vrijheid vinden als het WordPress- of Drupal-platform .

3- Shopify

Een van de bekendste platforms die gespecialiseerd is in het aanbieden van verschillende soorten e-commercediensten, maar biedt ook alles wat u nodig heeft op één platform. Als we het over sjablonen hebben, heb je er 9 gratis en voor de rest moet je betalen. Je vindt het misschien niet zo soepel als het vorige platform, en desondanks wordt het als zeer professioneel beschouwd.

Shopify is het meest geschikt voor marketing- en e-commercebeoefenaars, vooral degenen die hun bezoekers targeten via gesponsorde advertentiecampagnes. In termen van SEO is het nogal bescheiden, en we vinden het ook geschikter voor kleine investeringen, en het leuke is dat het ondersteunt de beroemdste betalingsgateways.

4- WooCommerce

Het is niet mogelijk om over online verkopen te praten zonder een van de krachtigste e-commerceplatforms te noemen. In feite is het geen platform, maar eerder een component (plug-in) die op WordPress wordt geïnstalleerd om een ​​online winkel met hoge specificaties te creëren.

Met WooCommerce kunt u uw weergaven van digitale goederen en producten op een zeer onderscheidende manier coördineren. Dit kan eenvoudig worden beheerd via het controlepaneel, hetzelfde paneel dat u strak beheer geeft door de status van de voorraad te kennen, klantgegevens te analyseren, om te integreren met verschillende betalingsgateways, enz.

Omdat het parallel met WordPress werkt, betekent dit dat je twee open source-componenten hebt, waar je alle gewenste sjablonen kunt installeren en verschillende soorten WooCommerce-plug-ins kunt downloaden die je productiviteit verdubbelen. Als we het hebben over zoekmachineoptimalisatie, werkt het in principe met WordPress, dat u de krachtigste en nieuwste technologieën biedt om dit te controleren.

Als we het over alle functies hebben gehad, laten we de mogelijkheid misschien niet over aan andere platforms voor het maken van websites, maar we hebben het al in detail besproken in een apart onderwerp over de functies van WooCommerce.

5- Vierkante spatie

Squarespace wordt beschouwd als een van de oudste platforms die gespecialiseerd zijn in het creëren van online winkels.

Het is een van de gemakkelijkste contentmanagementsystemen waarmee u te maken kunt krijgen, omdat het ook afhankelijk is van de functie slepen en neerzetten bij het aanpassen van het uiterlijk. De prijzen beginnen vanaf $ 16 per maand en hoger, en je kunt een gratis proefperiode van 14 dagen krijgen.

De sjablooncode kan niet worden gewijzigd omdat deze is geclassificeerd als een gesloten bronplatform. Maar het wordt niet als een defect beschouwd, omdat het in principe op deze filosofie is gebouwd, en in grotere mate om u bescherming van uw gegevens te bieden en om misbruik van beveiligingsproblemen te voorkomen.

6- Drupal

Dit systeem wordt, net als WordPress, als open source beschouwd, maar is qua contentmanagement van een wat hoger niveau en is daarom geschikt voor grote sites met een hoge mate van complexiteit. We merken vooral dat het zich richt op het bieden van een hoger beveiligingssysteem, waardoor het een geschikte optie is voor ervaren programmeurs.

Desondanks is de populariteit onder de meest prominente concurrent, WordPress, onvergelijkbaar, wat betekent dat het grootste percentage van de creatieve werken naar laatstgenoemde zal gaan. Drupal heeft echter nog steeds een eigen publiek, waardoor het een dure optie zal worden vanwege het gebrek aan specialisten. Mogelijk wilt u een programmeur inhuren om een ​​specifiek element toe te voegen of een probleem op te lossen. Hier kunnen de kosten stijgen, en dit valt onder wat bekend staat als schaarste.

Ter informatie: niet alle websites zijn afhankelijk van een derde partij om hun sites te bouwen, maar er zijn er veel die op hun eigen systeem vertrouwen, inclusief sites met één pagina die in HTML zijn ontworpen en niet veel werk vergen. Er zijn sites die bepaalde specificaties nodig hebben en daarom afhankelijk zijn van hun eigen systeem. Een van de beste voorbeelden hiervan is de Amazon-site, die voor het beheer van zijn site afhankelijk is van een eigen systeem, waaraan een derde partij onmogelijk kan voldoen. Hetzelfde geldt voor Facebook, LinkedIn, enz.

Het platform dat wij aanbevelen!

Verwijzend naar het vorige punt, waar we specifiek spraken over de criteria waaraan moet worden voldaan bij het kiezen van het juiste platform voor het bouwen van websites! WordPress voldoet waarschijnlijk aan de meeste van deze hoofdvereisten en daarom raden we het aan als het krachtigste platform voor het maken van een website.

De methode voor het controleren en beheren van de site wordt als een van de gemakkelijkst mogelijke beschouwd, en het leuke is dat dit gemak niet wordt beïnvloed, zelfs als u de taal wijzigt in Arabisch. Ook qua maatwerk heeft u de volledige vrijheid om verschillende programmeercodes voor uw site te manipuleren.

Dit platform is enorm populair, wat betekent dat grote bedrijven de beste tools produceren om ermee om te gaan, en natuurlijk staan ​​YouTube en forums vol met oplossingen voor de meeste problemen die je tegen kunt komen. Zonder te vergeten dat het open source is, wat betekent dat webontwikkelaars hun creativiteit meer op WordPress zullen richten.

Als we het hebben over zoekmachineoptimalisatie, is er momenteel niets sterker dan WordPress, niet in termen van de manier waarop het is ontworpen en de mogelijkheid om de verschillende programmeercodes te manipuleren, maar eerder ondersteunen de grote bedrijven die gespecialiseerd zijn in SEO het in grotere mate. en de meeste van hun tools zijn erop gericht.

Natuurlijk, zonder het onderscheidende duo te vergeten dat het met WooCommerce zal creëren, waarmee je de krachtigste online winkel met de beste functies kunt ontwerpen.

WordPress heeft de grootste bibliotheek gewijd aan multi-tasking add-ons. De WpRocket add-on, die gespecialiseerd is in snelheid, zorgt er bijvoorbeeld voor dat de pagina’s van uw site met waanzinnige snelheid worden geladen. Sterker nog, elk idee dat u op uw site wilt implementeren kan eenvoudigweg door een programmeur worden ingeschakeld om het voor uw site te ontwikkelen.

Sommige mensen kunnen echter troost vinden bij andere platforms, misschien vanwege hun eenvoud in bediening of om de reden dat ze een functie bieden die ze niet in WordPress zullen vinden, bijvoorbeeld een tool die zich richt op het analyseren van marketinggegevens, waarvan de resultaten zijn iets extra’s of innovatiefs dat alleen voor hen uniek is.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top