تعرف علي أفضل مواقع الترجمة الاحترافية (مجانية وتدعم أغلب اللغات) 2024

Het diversifiëren van uw leerbronnen is erg belangrijk voor het ontwikkelen van uw vaardigheden. Wanneer u een specifieke taal beheerst (bijvoorbeeld Engels, omdat dit de meest gebruikte taal ter wereld is), zal dit een verschil maken in uw professionele carrière, maar het beheersen van de taal en de regels ervan zal u veel tijd en moeite kosten. In gevallen waarin u een probleem tegenkomt met uw account op een buitenlandse site, zult u gedwongen worden om in hun taal met de administratie te communiceren. Privécursussen (meestal Engels), en hier moet uw niveau respectabel zijn, anders zult u met veel problemen worden geconfronteerd .

Als tijdelijke oplossing nemen velen van ons hun toevlucht tot real-time vertaalsites, of zoals sommigen ze noemen, gratis vertalers. Deze zullen zeer effectief zijn in vergelijkbare situaties, en hoewel ik het leren van talen ten zeerste aanbeveel, zal ik in dit artikel delen met u de beste vertaalsites van Arabisch naar Engels en andere.

Het doel van een vertaling varieert van persoon tot persoon en is afhankelijk van het specifieke doel. U wilt bijvoorbeeld een artikel begrijpen dat gaat over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van elektrische auto’s, en aangezien Chinese bedrijven op dit gebied sterk concurreren, misschien de volgende hulpmiddelen zullen u helpen nieuwe informatie te verkrijgen. Maar als u uw Arabische website wilt vertalen voor een buitenlands publiek dat een andere taal dan het Arabisch spreekt en zonder bekend te zijn met de regels van die taal, dan is het geen slim idee om alleen op deze tools te vertrouwen. een vertaler, en dit is wat we in de laatste paragraaf van dit artikel zullen bespreken.

Voor alle duidelijkheid: ondanks de ontwikkeling waarvan we getuige zijn op het moment dat we deze regels schrijven, kan geen enkel hulpmiddel, hoe professioneel het ook is, doen wat de geest van een menselijke vertaler kan bereiken. Tegelijkertijd is het leren van een nieuwe taal en het bereiken van dat hoge niveau niet eenvoudig. Het vereist studie, diepgang en oefening. Als je inhoud wilt vertalen of zelfs schrijven die gericht is aan officiële instanties, dan heb je hier een vertaler nodig die daarin gespecialiseerd is taal die u wilt (we bespreken waar u de beste vertalers kunt vinden). Maar als u gewone spraak en andere lichte praktijken wilt vertalen, bespreken we hieronder de beste vertaalsites waarop u kunt vertrouwen.

Deze tools zijn gratis en hun diensten zijn zeer overtuigend. Het leuke is dat je niet verplicht bent om een ​​account te openen om ze te gebruiken. Voer gewoon de officiële link naar de website in of download de applicatie op je smartphone en je begint met vertalen wat je wilt. direct willen.

Persoonlijk zie ik dit werk meer als een talent dan alleen maar proberen spraak van de ene taal naar de andere om te zetten, ook al ben je bedreven in beide talen waartussen je probeert te vertalen. Als je niet dat creatieve gevoel hebt door gebruik te maken van de juiste woorden en het zorgvuldig kiezen van uitdrukkingen die verenigbaar zijn met de cultuur van de doelgroep, het zal zijn. Jouw woorden zijn koud en verstoken van gevoelens.

opmerking: Ik ben geen gespecialiseerde vertaler, maar wat ik in de volgende regels zal bespreken zijn simulaties van persoonlijke ervaringen waarin ik me concentreer op applicaties, websites en zelfs technologieën die mij op dit gebied enorm hebben geholpen. En u, beste lezer, als u een vertaalexpert bent, zal uw advies ons enorm helpen bij het verrijken van dit onderwerp. U kunt uw ervaringen met ons delen via opmerkingen en daar zullen we in alle gevallen allemaal van profiteren.

De beste professionele vertaalsites

Hieronder zal ik een groep vertaalsites en applicaties met jullie delen, waarvan ik er twee persoonlijk al geruime tijd gebruik. Wat de andere bronnen betreft, ze bieden dezelfde service, maar veel bloggers vermelden ze in hun artikelen, dus we zullen Ik zal kort ingaan op de belangrijkste, aangezien het er veel zijn, en hier zullen we ons meer op kwaliteit dan op kwantiteit concentreren.

opmerking: Alle vertaalsites die we hieronder zullen bespreken, zijn alleen bedoeld voor eenvoudig gebruik, wat betekent dat er niet volledig op kan worden vertrouwd voor het schrijven van een academisch artikel, omdat de kans op fouten vrij groot is. Om dat hoge niveau te bereiken, bent u verplicht de regels te leren van de taal waarin u vertaalt, de grammatica en zelfs de cultuur van de mensen aan wie u uw boodschap wilt overbrengen. In dat geval is het geen probleem om de volgende hulpmiddelen als secundair hulpmiddel waarmee u termen als synoniemen en andere kunt vinden.

1 – Google Vertalen

De Google Translate-website is in 2006 gemaakt en wordt elke keer sterker en beter dan voorheen.

Het beste en onbetwiste is dat het in feite alle andere toepassingen zal vervangen. Het enige dat van u wordt verlangd is dat u het op de juiste manier gebruikt. Ondanks zijn eenvoud vereist het enige oefening van u en inzicht in hoe u het in de praktijk moet gebruiken. op de juiste manier, zoals het respecteren van leestekens, correcte zinsstructuur, enz. enz. Wat we in de volgende regels in detail zullen bespreken.

Google Translate biedt een neurale machinevertaalservice die alle soorten browsers en zelfs slimme apparaten (Android en iOS) ondersteunt. Het biedt u een taalpakket dat bijna alle talen van de wereld omvat (tot nu toe 109 talen), waardoor het wereldwijd wordt gebruikt (200 miljoen gebruikers per dag) met dagelijks meer dan 100 miljard vertaalde woorden.

Wikipedia

Google is zeer geïnteresseerd in het ontwikkelen van zijn website gespecialiseerd in vertalingen, omdat deze een eenvoudige en snelle gebruikersinterface biedt en tegelijkertijd snel is, vrij van al die vervelende advertenties, zodat u zich kunt concentreren op waar u mee bezig bent. Zelfs wat de uitspraak van het woord betreft, is het zeer welsprekend en geeft het je zelfs de vrijheid om zelfs het dialect te kiezen waarin je wilt dat je woord wordt uitgesproken.

Zelfs de app is op zijn zachtst gezegd geweldig. Onlangs heeft Google het bijgewerkt en het ondersteunt nu een nieuwe, zeer soepele interface. Eerlijk gezegd is het de afgelopen periode vreselijk geëvolueerd. Zelfs als u overdag niet veel talen gebruikt, mag uw telefoon deze applicatie niet missen, want er zal onvermijdelijk een moment komen waarop u deze nodig heeft.

Google Translate-applicatie na de nieuwe update 2024.

Een van de fouten die sommige mensen maken die vertrouwen op Google Translate of een andere vertaalmethode, is het niet respecteren van leestekens zoals de komma, het eindpunt, een uitroepteken of een vraagteken, enz. Je kunt ze zien als eenvoudige tekens. , maar geloof me, als je ze op de juiste manier gebruikt, zal dat een heel groot verschil maken.

Het leuke van de Google Translate-applicatie is dat je hem overal kunt gebruiken, zelfs als je geen internetverbinding hebt. Download gewoon de talen die je vaak gebruikt, en elke keer dat je hem nodig hebt, is hij klaar voor gebruik.

Niet alleen dat, Google Translate biedt ons een complete websitevertaalservice. Het enige dat u hoeft te doen, is een link plaatsen naar de websitepagina die u wilt vertalen en de juiste taal kiezen, waarna deze wordt vertaald naar uw wensen.

Met Google Translate kunt u elke gewenste websitepagina naar uw lokale taal vertalen.

Een van de nadelen van Google Translate is dat het in sommige gevallen idiomatische uitdrukkingen die bekend staan ​​als idiomen niet kan begrijpen, vooral omdat ze veel worden gebruikt in de omgangstaal, zodat ze letterlijk worden vertaald terwijl ze in werkelijkheid anders bedoeld zijn. Maar ondanks dit alles wordt het beschouwd als een vertaalsite van Arabisch naar Engels en naar alle meest gebruikte talen ter wereld.

Een van de onderscheidende kenmerken van deze tools is de mogelijkheid om teksten mondeling te vertalen, dat wil zeggen door te spreken, en de applicatie zelf kan de tekst vastleggen en onmiddellijk vertalen. Je kunt ook naar de vertaalde tekst luisteren met het originele accent, wat erg handig is voor het verbeteren van de uitspraak en letters voor degenen die graag talen leren.

U kunt elke gewenste zin direct mondeling vertalen.

2 – Reverso Context-website

De Reverso-website biedt een meer realistische vertaling.

Bij de vertaling ervan vertrouwt de Reverso Context-website op miljoenen tweetalige teksten die worden verwerkt door de kunstmatige intelligentie-algoritmen. De meeste van deze teksten zijn afkomstig uit contexten uit het echte leven, inclusief informele dialecten. Daarom vinden we de website in dit opzicht enigszins superieur aan Google Translate in het geven van resultaten die overeenkomen met de werkelijkheid.

Naast de vertaling behoort de website van Reverso, en de service die deze biedt, tot de basiszaken van het werk van elke blogger en schrijver van inhoud, vanwege de geweldige functie die deze biedt bij het vinden van zeer praktische termen. Op dit moment, terwijl ik bezig ben met het schrijven van deze regels, heb ik het meer dan eens gebruikt, omdat de specialiteit ervan niet alleen vertaling is, maar het je veel synoniemen oplevert die je nodig hebt om je artikel mooi en vrij van herhaling te maken. , dit artikel is volledig Arabisch, dus ik gebruik het om snel en nauwkeuriger synoniemen in het Arabisch te verzamelen. Het ondersteunt dus Arabisch en vele andere talen.

Via de Reverso-website kunt u op een eenvoudige en directe manier synoniemen voor elk Arabisch woord vinden.

Hoewel er veel woordenboeken in de Arabische taal zijn die de dienst verlenen om synoniemen op een professionele manier te vinden, omdat ze ons uitleg geven in de meest nauwkeurige en correcte zin met diakritische tekens, geef ik voor synoniemen de voorkeur aan de Reverso-websitepagina, omdat deze erg eenvoudig en direct en geeft ons alle woordalternatieven die dicht bij het vereiste woord liggen, van de sterkste tot de zwakste, wat veel tijd zal besparen.

persoonlijke mening

Aan het vertaalaspect merk je misschien dat hij dit op zijn eigen manier doet. Soms is de vertaalde tekst beter dan Google Translate zelf, en hier bedoel ik de context en de manier van uitdrukken waarin het een soort welsprekendheid is die toeneemt de betekenis van schoonheid en helderheid, ik raad je aan het een bepaalde periode te proberen en dat zul je ontdekken.

Als u een onbeleefd woord opmerkt, kunt u dit altijd melden via de functie Rapporteren. Zo zullen we er allemaal aan werken om de service van deze vertaalhulpmiddelen te verbeteren.

3- Andere vertaalsites

De Bing-zoekmachine biedt ook een eigen vertaalservice.

Dit vakgebied is ook getuige van concurrentie tussen de grootste internationale bedrijven, aangezien we ontdekken dat de beroemdste zoekmachines op internet hun eigen vertaler hebben. Zo is de eerste concurrent van de Google-zoekmachine Bing. Microsoft heeft ook een eigen vertaler onder de naam Bing Microsoft Translator. In hetzelfde kader zien we ook dat de zoekmachine Yandex ook de instant vertaalfunctie Yandex Translate aanbiedt. Er is ook de Translate-site die u kunt proberen, aangezien deze niet minder belangrijk is dan de vorige sites.

De Yandex-zoekmachine heeft ook een eigen vertaalfunctie.

4 – Huur een privévertaler in op freelancewebsites

Als uw niveau u momenteel niet in staat stelt om academische artikelen in een formele stijl te schrijven, zullen de voorgaande hulpmiddelen in dit geval niet de beste oplossing zijn, omdat ze nog niet het stadium hebben bereikt waarin ze de menselijke geest te boven gaan, en daarom moet u zoek de hulp van een professionele vertaler in de taal die u wenst.

Natuurlijk zijn er veel professionele vertalers die hun diensten aanbieden op freelancesites, zoals de Fiverr-website, waar Arabische freelancers elkaar ontmoeten, of andere buitenlandse sites zoals Fiverr en UpWork, die je veel zullen helpen bij het verkrijgen van een vertaald stukje inhoud. op een professionele manier door een moedertaalspreker in de door u gewenste taal. Dit kan ook zijn. U moet al uw opmerkingen aan de vertaler geven over de stijl die u wilt dat hij volgt. Als uw inhoud bijvoorbeeld is gericht aan een officiële instantie, zoals bijvoorbeeld overheidsdiensten, daar zal hij rekening mee houden.

Het kiezen van het juiste platform is erg belangrijk bij het starten van uw professionele ervaring met bloggen.

Om een ​​stukje inhoud van hoge kwaliteit te verkrijgen, is het belangrijk dat u bekend bent met het onderwerp dat u gaat schrijven en dat u over voldoende taalkennis beschikt om uw artikel van hoge kwaliteit en begrijpelijk te maken voor de lezer, vooral als u inhoud is gericht op een groep die een andere taal spreekt dan uw moedertaal. Zelfs als u een respectabel niveau heeft in de taal waarin u vertaalt, zult u een beroep moeten doen op een taalwoordenboek om de juiste synoniemen te verkrijgen, en als u voortdurend schrijft, zal het zoeken in woordenboeken enigszins vervelend zijn en veel tijd vergen. Het kost je veel tijd (maar het is handig om je taalkennis te verrijken). Het beste alternatief is vertrouwen op technologie door een van de vertaalhulpmiddelen te gebruiken die we eerder hebben besproken, vooral omdat deze zich dag na dag ontwikkelt en slimmer wordt dan voorheen.

Bij alle voorgaande vertaalsites hoeft u geen account aan te maken om met uw werk te kunnen beginnen, maar door daar een account te registreren, kunt u alle vertaalbewerkingen bekijken die u eerder hebt uitgevoerd, en kunt u ook elke zin of tekst in uw ter referentie op een later tijdstip. Ontgrendel en geniet van alle beschikbare functies.

De Google Translate-tool bespaart u de noodzaak van vele andere websites en applicaties. Als u deze op de juiste manier gebruikt, kunt u vertaalfouten aanzienlijk verminderen. Om meer tijd te besparen, zal de Reverso-website deze taak echter gemakkelijker maken. Hoewel de vorige website ondersteunt ook het aanbieden van de synoniemenservice, dit is niet zo eenvoudig als Reverso biedt, het zal voor een schrijver van inhoud handiger zijn om synoniemen op een directere manier te verkrijgen dan voor een lezer die op zoek is naar de exacte betekenis van een woord.

Ondanks dit alles zijn al deze tools niet superieur aan de menselijke geest wat betreft het bewerken van 100% correcte teksten, waardoor je er niet op hoeft te vertrouwen om officiële inhoud te bewerken om schaamte of acceptatie van afwijzing te voorkomen. Dit betekent niet dat het totaal nutteloos is; het niveau dat het heeft bereikt is werkelijk verbazingwekkend en we hopen dat het zich nog veel verder zal ontwikkelen.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top