تعرف علي أفضل 10 جامعات في إسبانيا لعام 2024

Top 10 universiteiten in Spanje

Het belang van studeren in Spanje

Spanje onderscheidt zich door een groep van De meest prestigieuze universiteiten van Europa Het is de oudste, en dit maakt het tot een belangrijke bestemming voor studenten die in het buitenland willen studeren, met name in de landen van de Europese Unie. Het belang van Spanje komt voort uit het feit dat het op de negende plaats staat als de beste studiebestemming ter wereld. en 125.000 mannelijke en vrouwelijke studenten bezochten het om daar in 2020 te studeren.

Wat Spanje onderscheidt is dat veel van zijn universiteiten studie in de Engelse taal aanbieden voor de belangrijkste takken en specialisaties en op vele terreinen.Dit is een van de dingen waar Spanje zich op heeft gericht om internationale studenten aan te trekken. Daarnaast heeft de Spaanse overheid studiebeurzen en financiële steun aan studenten verstrekt, om zoveel mogelijk studenten te helpen daar te studeren. Bovendien biedt studeren in Spanje een unieke kans om de Spaanse cultuur te leren door deze onderscheidende en unieke ervaring te beleven in een cultureel, cultureel en historisch rijk land. We mogen niet vergeten dat Spanje zich op sociaal en educatief vlak onderscheidt van andere landen in Europa of Amerika.

Spanje onderscheidt zich ook door zijn aanwezigheid in veel gratis bibliotheken voor mensen die van lezen en leren houden. Deze bibliotheken bevatten kantoren die diensten en faciliteiten aan studenten bieden, vooral bij hun onderzoek. Er zijn ook kortingen en kortingen voor studenten bij het betreden van musea, bioscopen en theaters, vaak voor mensen onder de 29 jaar. Er zijn ook restaurants voor universiteitsstudenten die aanzienlijke kortingen bieden, soms oplopend tot de prijs van een maaltijd tot zes euro. Naast kortingen en kortingen voor studenten op vervoer tegen maandelijkse of jaarlijkse prijzen. {1}{2}

Rangschikking van landen op basis van het percentage studenten dat daar arriveert {3}

De top 10 universiteiten in Spanje

1- Universiteit van Barcelona – Universiteit van Barcelona

Over de universiteit: De Universiteit van Barcelona, ​​​​opgericht in 1450 na Christus, wordt beschouwd als een van de belangrijkste Spaanse universiteiten en de beste in termen van internationale classificatie, waardoor het de belangrijkste bestemming is voor mensen die in Spanje willen studeren.

De universiteit omvat vele academische afdelingen en takken, waarvan de belangrijkste biologie, economie, management, bedrijfskunde, geneeskunde, rechten, filosofie, gezondheidswetenschappen, psychologie en andere belangrijke disciplines zijn.

Talen van instructie: De belangrijkste studietaal aan de Universiteit van Barcelona is Catalaans en Spaans, naast enkele takken en specialisaties die geheel of gedeeltelijk in het Engels worden gegeven, zoals bedrijfskunde, economische programma’s en internationale betrekkingen.

Universitaire ranglijst: De Universiteit van Barcelona staat wereldwijd op de 87e plaats van de beste universiteiten ter wereld en op de eerste plaats in Spanje.

Aantal studenten en medewerkers: Het aantal studenten aan de Universiteit van Barcelona bedraagt ​​45.382, terwijl het aantal docenten 2.827 bedraagt. Het aantal toegekende graden bedraagt ​​7.210 en het aantal toegekende doctoraten bedraagt ​​599. Wat internationale studenten betreft, is het aantal internationale studenten 5.097 en het aantal internationale werknemers bedraagt ​​239. {4}

Link naar website van de universiteit: Universiteit van Barcelona

2 – Autonome Universiteit van Barcelona – Autonome Universiteit van Barcelona

Over de universiteit: De Autonome Universiteit van Barcelona, ​​bekend als UAB, is gelegen in de gemeente Sardanyola del Valles nabij de stad Barcelona in Catalonië en werd opgericht op 6 juni 1968.

Het omvat vele specialisaties en takken op het gebied van levenswetenschappen, communicatie, onderwijs, politiek, recht, sociale wetenschappen, geneeskunde, psychologie en andere belangrijke specialisaties.

Talen van instructie: De belangrijkste instructietaal is Catalaans en Spaans, naast enkele takken die in het Engels worden gegeven, zoals economie, bedrijfskunde, politieke wetenschappen en computertechniek.

De universiteit onderscheidt zich ook door haar wooncomplex met 2.000 inwoners.

Universitaire ranglijst: De Autonome Universiteit van Barcelona staat op de 144e plaats in de mondiale ranglijst van de beste universiteiten ter wereld, en op de tweede plaats als de beste Spaanse universiteit.

Aantal studenten en medewerkers: Het aantal studenten aan de Autonome Universiteit van Barcelona bedraagt ​​31.595, terwijl het aantal docenten 2.479 bedraagt. Het aantal toegekende graden bedraagt ​​4.532 en het aantal toegekende doctoraten bedraagt ​​705. Wat internationale studenten betreft, is het aantal internationale studenten bedraagt ​​5.075 en het aantal internationale werknemers bedraagt ​​259. {5}

Link naar website van de universiteit: Universitat Autonome de Barcelona

3 – Pompeu Fabra Universiteit – Pompeu Fabra Universiteit

Over de universiteit: Het is een prestigieuze Spaanse universiteit die in 1990 in Barcelona werd opgericht en in 2010 door het Spaanse Ministerie van Onderwijs werd genomineerd voor de International Excellence Award.

De universiteit richt zich op drie hoofdvakken: sociale en menswetenschappen, gezondheids- en levenswetenschappen, en informatie- en communicatietechnologie. Deze specialisaties worden volledig in drie talen gegeven: Catalaans, Spaans en Engels, inclusief masterprogramma’s, filosofie, politiek en medisch en biologisch onderzoek.

Universitaire ranglijst: De universiteit staat op de 188e plaats op de wereldranglijst en is bovendien de derde belangrijkste universiteit van Spanje.

Aantal studenten en medewerkers: Het aantal studenten aan de Pompeu Fabra Universiteit bedraagt ​​11.863, terwijl het aantal docenten 518 is. Het aantal toegekende graden is 1.994 en het aantal verleende doctoraten is 226. Wat internationale studenten betreft, is het aantal internationale studenten 1.574 en het aantal internationale werknemers bedraagt ​​65. {6}

Link naar website van de universiteit: Pompeu Fabra Universiteit

4 – Autonome Universiteit van Madrid – Autonome Universiteit van Madrid

Over de universiteit: De Autonome Universiteit van Madrid (UAM) wordt beschouwd als een van de belangrijkste en oudste universiteiten van Spanje. Ze heeft de prijs gewonnen voor de meest prestigieuze universiteit van Europa volgens de QS World University Rankings. Het grootste deel ervan is opgericht in de hoofdstad Madrid , in ADVERTENTIE 1968. Dit maakt het een belangrijke bestemming voor studenten die in Spanje in de hoofdstad Madrid willen studeren. Deze universiteit onderscheidt zich door haar onderwijs in gezondheids- en medische wetenschappen op een onderscheidende manier, aangezien ze in de buurt van het La Paz Universitair Ziekenhuis ligt, waar studenten op een praktische manier geneeskunde, verpleegkunde, biochemie en menselijke voeding kunnen studeren. De universiteit omvat een verscheidenheid aan specialisaties in bedrijfswetenschappen, economie, rechten, filosofie, psychologie en vooral op het gebied van gezondheid en geneeskunde.

Talen van instructie: De primaire instructietaal aan deze universiteit is Spaans, naast enkele takken in het Engels, waaronder biotechnologie en theoretische natuurkunde, naast ondernemerschapsprogramma’s.

Universitaire ranglijst: De Autonome Universiteit van Madrid stond op de 208e plaats van de beste internationale universiteiten, waardoor zij op de 4e plaats stond van de belangrijkste universiteiten in Spanje.

Aantal studenten en medewerkers: Het aantal studenten aan de Autonome Universiteit van Madrid bedraagt ​​29.813, het aantal docenten bedraagt ​​2231. Het aantal toegekende graden bedraagt ​​4378 en het aantal toegekende doctoraten bedraagt ​​545. Wat internationale studenten betreft, is het aantal internationale studenten bedraagt ​​4.391 en het aantal internationale werknemers bedraagt ​​72. {7}

Link naar website van de universiteit: Autonome Universiteit van Madrid

5 – Universiteit van Valencia – Universiteit van Valencia

Over de universiteit: De Universiteit van Valencia werd opgericht in 1499. De universiteit heeft drie campussen en staat bekend om de studentenhuisvesting die eigendom is van en verbonden is aan de universiteit. De universiteit heeft een groep afdelingen en afdelingen op het gebied van wetenschap, techniek, onderwijs, sociologie, economie en recht. . De universiteit omvat onderzoeksinstituten waaronder meer dan 70 bedrijven die gespecialiseerd zijn in biotechnologie of informatie- en communicatietechnologieën.

Talen van instructie: De primaire instructietaal is Spaans, maar bedrijfskunde en economie worden naast de Catalaanse taal ook in het Engels gegeven.

Universitaire ranglijst: De Universiteit van Valencia staat op de 212e plaats van de beste universiteit ter wereld en op de 5e plaats van de beste universiteit van Spanje.

Aantal studenten en medewerkers: Het aantal studenten aan de Universiteit van Valencia bedraagt ​​50.601, terwijl het aantal docenten 3.453 bedraagt. Het aantal toegekende graden bedraagt ​​7.078 en het aantal toegekende doctoraten bedraagt ​​412. Wat internationale studenten betreft, is het aantal internationale studenten 4.241 en het aantal internationale werknemers bedraagt ​​58. {8}

Link naar website van de universiteit: Universiteit van Valencia

6 – Universiteit van Granada – Universiteit van Granada

Over de universiteit: De universiteit werd gesticht in 1531 na Christus en is in vijf eeuwen tijd uitgegroeid tot een belangrijk en invloedrijk cultureel en intellectueel centrum in Spanje. Ze telt ongeveer 80.000 studenten en werknemers en heeft twee universiteitscampussen in Ceuta en Melilla, gelegen in Noord-Afrika.

Het bevat een groep takken en specialisaties, waaronder bouwtechniek, architectuur, civiele techniek, een technische school voor informatie en communicatie, een hogeschool voor schone kunsten, een hogeschool voor onderwijs, rechten, farmacie, filosofie, geesteswetenschappen, psychologie, maatschappelijk werk, vertaling en redactie.

Universitaire ranglijst: De Universiteit van Granada staat op de 303e plaats van de beste universiteiten ter wereld en op de zesde plaats van de beste universiteiten in Spanje. {9}

Link naar website van de universiteit: Universiteit van Granada

7 – Complutense Universiteit van Madrid – Complutense Universiteit van Madrid

Over de universiteit: De universiteit wordt beschouwd als een van de oudste universiteiten in Spanje, en zelfs een van de oudste universiteiten ter wereld, aangezien de werkelijke oprichting ervan teruggaat tot het jaar 1293 na Christus in de Middeleeuwen, en destijds vijf faculteiten in de filosofie bevatte, literatuur, theologie, filologie, canoniek recht en geneeskunde.

Universitaire ranglijst: De universiteit staat op de 346e plaats van de beste universiteiten ter wereld en op de zevende plaats van de beste universiteiten in Spanje.

Aantal studenten en medewerkers: Het aantal studenten aan de Complutense Universiteit in Madrid bedraagt ​​66.338, terwijl het aantal docenten 3013 bedraagt. Het aantal toegekende graden is 8.951 en het aantal toegekende doctoraten is 650. Wat internationale studenten betreft, is het aantal internationale studenten 7.708 en het aantal internationale werknemers bedraagt ​​41. {10}

Link naar website van de universiteit: Universidad Complutense de Madrid

8 – Polytechnische Universiteit van Catalonië – Polytechnische Universiteit van Catalonië

Over de universiteit: De Polytechnische Universiteit van Catalonië, gesymboliseerd door UPC, is de grootste technische universiteit in Catalonië en Spanje. Ze doceert ook wiskunde en techniek. Ze werd opgericht in 1971 na Christus.

Universitaire ranglijst: De universiteit staat op de 367e plaats van de beste universiteiten ter wereld en op de achtste plaats als de beste universiteit van Spanje.

Aantal studenten en medewerkers: Het aantal studenten aan de Polytechnische Universiteit van Catalonië bedraagt ​​23.211, terwijl het aantal leden van het onderwijzend personeel 2.218 bedraagt. Het aantal toegekende graden bedraagt ​​3.259 en het aantal toegekende doctoraten bedraagt ​​311. Wat internationale studenten betreft, is het aantal internationale studenten bedraagt ​​3.018 en het aantal internationale werknemers bedraagt ​​96. {11}

Link naar website van de universiteit: Universitat Politècnica de Catalunya

9 – Universiteit van Navarra

Over de universiteit: Het werd opgericht in 1952 na Christus en is consequent gerangschikt als de beste particuliere universiteit in Spanje tot na Christus 2024. Het was beroemd om zijn Faculteit der Rechtsgeleerdheid, die de eerste plaats won als het beste college in Spanje en op de 44e plaats in de wereld stond tijdens de internationale kwalificatietoernooien van de Times Education Foundation. Naast haar belangstelling voor het rechtsgebied richt zij zich ook op bestuurstakken, waarvan bedrijfskunde en geneeskunde de belangrijkste zijn.De universiteit beschikt over een academisch ziekenhuis.

Universitaire ranglijst: De universiteit staat op de 399e plaats van de beste universiteiten ter wereld en op de negende plaats als de beste universiteit van Spanje.

Aantal studenten en medewerkers: Het aantal studenten aan de Universiteit van Navarra bedraagt ​​11.180, naast 1.408 administratieve medewerkers en 1.559 academische medewerkers. {11}

Link naar website van de universiteit: Universiteit van Navarra

10 – Universiteit van Baskenland – Universiteit van Baskenland

Over de universiteit: De universiteit werd opgericht in 1980 na Christus en bestond aanvankelijk uit de Faculteit der Economische Wetenschappen en Handel, waarna de Maritieme School en de Commerciële School in Bilbao zich erbij voegden totdat het uitgroeide tot een complex van dertig centra. Het onderscheidt zich als onderzoeksinstelling die 90% van het basisonderzoek in de regio uitvoert en profiteert van het goede industriële klimaat in Baskenland.

Universitaire ranglijst: De universiteit staat op de 467e plaats van de beste universiteiten ter wereld en op de 10e plaats van de beste universiteiten in Spanje.

Aantal studenten en medewerkers: Het aantal studenten aan de Universiteit van Baskenland bedraagt ​​42.869, het aantal docenten bedraagt ​​2831. Het aantal uitgereikte graden bedraagt ​​6.400 en het aantal toegekende doctoraten bedraagt ​​384. Wat internationale studenten betreft, is het aantal internationale studenten studenten is 2.227 en het aantal internationale werknemers is 22. {13}

Link naar website van de universiteit: Universiteit van Baskenland


Alle informatie in het artikel is afkomstig van gespecialiseerde websites die zijn geselecteerd na onderzoek en beoordeling door het team van de Traveler’s Library. Eventuele fouten in de informatie vallen onder de verantwoordelijkheid van de bron, behalve als het een taalfout betreft of door onoplettendheid is ontstaan. We zouden het leuk vinden als u ons hierover in de reacties vertelt en we zullen ons best doen om het met plezier te corrigeren.

Volg ons op sociale media om alle nieuwe updates te ontvangen

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top