تعرف علي أفضل 5 إضافات Backup لعمل نسخة احتياطية لموقع ووردبريس 2024

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, beperkt de beveiliging van een site zich niet alleen tot het vormen van een sterke verdediging die de site tegen hackers beschermt. In sommige gevallen bent u verplicht uw site te beschermen tegen dubbele inhoud, zodat deze zijn geloofwaardigheid bij zoekmachines niet verliest. Soms zou het een slimme zet van uw kant zijn als u een formulier voor gebruiksvoorwaarden bijvoegde dat gewijd is aan het behoud van rechten.

In dezelfde context zal dit artikel in jouw handen een andere vorm van bescherming behandelen, die een directe relatie heeft met het beveiligen van de database van je site en het op een veilige plek bewaren. Geloof me, gegevens zijn het kostbaarste wat je hebt.

Het maken van een back-up van uw site door een onafhankelijke derde partij is de beste beveiligingsbeslissing die u kunt nemen.

Het is onredelijk dat de inhoud waar je urenlang aan hebt gewerkt met slechts een klein foutje verloren kan gaan, terwijl je deze automatisch en zonder jouw tussenkomst kunt beschermen. Dit is natuurlijk waar de Backups-plug-ins meesters in zijn, en die zullen werken aan het creëren van een professionele back-up van de WordPress-site.

De beste WordPress-back-upplug-ins

De beste keuze heeft altijd professionele resultaten.

Dit soort openhartige toevoegingen geven u veel gemoedsrust, omdat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over het onderhouden van de database van uw website. Het bespaart u ook in kritieke situaties, zoals een plotselinge serverhack, mislukte wijzigingen aan de database, sitesjabloon, en in andere gevallen vergeet u misschien het maandelijkse abonnement voor gecontracteerde hosting, enz.

De redenen zijn talrijk en gevarieerd. Hieronder staan ​​de drie beste toevoegingen die we aanbevelen voor het maken van een back-up van de website.

1 – UpdraftPlus

Veel WordPress experts bevelen de UpdraftPlus plugin aan als de beste op het gebied van het maken van een WordPress backup.

Deze toevoeging wordt al enkele jaren beschouwd als de beroemdste vrouw ooit op dit gebied. De meeste makers van inhoud nomineren haar als nummer één keuze voor hun volgers, en het bewijs is dat het aantal van haar downloads in WordPress de drie miljoen heeft overschreden, en dit aantal is helemaal niet eenvoudig te bereiken.

Er kan worden gezegd dat deze tool het back-upproces voor ons heeft vereenvoudigd, omdat het omgaan ermee niet veel kennis van u vereist, omdat het is ontworpen met een eenvoudige interface waaraan u zich snel zult aanpassen, en om de zaak verder te vereenvoudigen, de add-on kunt u dit rechtstreeks via de gebruikersinterface in WordPress doen.

Wat betreft het maken van een back-up of het herstellen van gegevens, dit gebeurt met een klik op de knop, en u kunt deze opslaan in cloudopslag zoals Google Drive, Amazon S3, Dropbox, enz., of deze rechtstreeks naar uw computer downloaden. is dat je specifieke bestanden kunt selecteren om te kopiëren in plaats van ze allemaal.

Het mooie aan deze add-on is dat je gratis van de meeste eerdere functies kunt genieten, zoals het maken van een kopie van de bestanden van de site, add-ons, sjablonen en zelfs de database, en dat je zelfs de vrijheid hebt om dit te plannen. om dat te doen. De gratis versie zal dus ruimschoots voldoende zijn voor uw site in de beginfase, maar om van hogere functies te kunnen genieten, kunt u kiezen voor de betaalde versie, die verplicht zal zijn omdat uw site grote aantallen bereikt.

onthouden! Minder plug-ins betekent een snellere WordPress-site, dus het is een goed idee om met slechts één plug-in te gaan en dat zou meer dan genoeg moeten zijn. Je wilt natuurlijk niet dat je pagina’s lui laden.

2 – Jetpack VaultPress-back-ups

Jetpack wordt beschouwd als een van de oudste WordPress-tools die zijn effectiviteit al vele jaren heeft bewezen.

Het is een van de krachtigste gespecialiseerde toevoegingen op dit gebied, en als informatie die de geldigheid bevestigt van wat ik zeg: de afgelopen tien jaar zijn er op basis daarvan 269 miljoen back-upkopieën gemaakt. Dus ongeacht het vakgebied van uw site, u krijgt een exemplaar dat past bij uw professionele status, en het wordt ook als gemakkelijk genoeg beschouwd voor beginners.

Vanaf 2016 is Jetpack officieel gefuseerd met VaultPress om expertise te delen en ons de best mogelijke prestaties te leveren.

Wat de tool geweldig maakt, is het verkrijgen van een back-up van al uw sitebestanden en de database, en dit is precies waar u op moet letten bij elke add-on van dit type. Uiteraard worden deze back-upkopieën gecodeerd om hun veiligheid te behouden, en wat geweldig is, is dat ze via externe servers worden gedaan, wat betekent dat de server van uw site niet met extra belasting wordt belast.

Het unieke aan deze tool is dat het een eigen mobiele applicatie heeft, wat betekent dat je overal toegang hebt tot elk bestand, en dat het kan worden geprogrammeerd om het back-upproces automatisch uit te voeren met de onbeperkte archiveringsfunctie.

Als u overweegt een professionele WooCommerce-winkel op te zetten, zorg er dan voor dat deze add-on tot de basistools van uw site behoort, aangezien u hier alle gegevens van uw klanten van moment tot moment kunt vastleggen (andere add-ons bieden ook dezelfde service).

belangrijke notitie: Volgens isitWP bieden niet alle plug-ins u de mogelijkheid om uw volledige site te kopiëren, dus de back-up moet zowel de sitebestanden als de database bevatten. Veel van de beschikbare add-ons beperken hun diensten tot het kopiëren van alleen sitebestanden, terwijl ze de database negeren, en waar u zeker van moet zijn, is dat de add-on beide opties biedt.

3- BlogVault

De BlogVault-plug-in kan efficiënt werken met meer dan 5.000 hostingbedrijven.

Nog een gratis, betrouwbare optie voor het maken van een back-up van uw WordPress-site. Met deze tool kunt u alles op uw site, van afbeeldingen en gewone bestanden, naar de database kopiëren, wat belangrijk is.

U kunt uw site kopiëren, zelfs als u geen internetverbinding heeft. Dit alles zal professioneel gebeuren, aangezien deze in principe compatibel is met meer dan 5.000 hostingbedrijven.

De ontwikkelaar van deze add-on bevestigt goed dat deze bescherming biedt met een vlekkeloze bestandsoverdracht, aangezien we er trots op zijn dat we meer dan een miljoen succesvolle kopieerbewerkingen hebben overschreden die er al zijn uitgevoerd, inclusief een site die bestanden bevat van een grootte van 330 GB en er is met succes een back-up van gemaakt.

Het mooie is dat de servers waarop de back-upgegevens worden opgeslagen onafhankelijk blijven van de servers van uw site, wat geen invloed heeft op de snelheid van uw site.

Hier kunt u ook plannen dat de back-up dagelijks, wekelijks of maandelijks plaatsvindt, met de mogelijkheid om uw archief 90 dagen te bewaren, wat een zeer geschikte periode is om van eventuele fouten te herstellen.

Het geeft je ook de mogelijkheid om back-ups te coderen met een hoge mate van beveiliging, en je kunt profiteren van andere, meer geavanceerde functies door voor het betaalde abonnement te kiezen, en je kunt het 7 dagen gratis proberen.

4 – BackWPup

Met de BackWPup-plug-in kunt u eenvoudig een kopie van uw site rechtstreeks in uw cloudservice opslaan.

Nog een onderscheidende toevoeging op het gebied van Backup Plugins, waarmee u de back-upkopie direct op één van uw accounts kunt opslaan in cloudopslagdiensten zoals Google Drive, Dropbox, etc. En om veilig te blijven, zal de add-on versleutel deze kopieën zodat ze niet lekken als ze worden geopend.

Het automatiseren van het kopieerproces is een van de dingen die deze add-on beheerst, zodat u zonder uw tussenkomst uw eigen kopie kunt opslaan. Het leuke is dat het een eigen applicatie heeft voor eenvoudigere toegang tot uw gegevens.

Het aantal gebruikers van deze add-on heeft de 700 duizend gebruikers overschreden, en natuurlijk biedt de betaalde versie krachtigere prestaties en betere functies.

5 – Back-upBuddy

BackupBuddy biedt geen gratis abonnement en ondanks dit alles heeft het een respectabel klantenbestand.

Het begin van het bedrijf lag in het jaar 2010, toen dit vakgebied nog niet zo efficiënt was als nu. Dit is wat de ontwikkelaars deed investeren in het toevoegen van BackupBuddy, dat zich sterk richtte op het bieden van beveiliging voor back-ups, en het is bekend dat het zich richtte op het hacken van sites, of het beschadigen van gegevens tijdens het kopiëren of verlies.

We kunnen zeggen dat het dezelfde diensten biedt als de vorige add-ons, maar wat het onderscheidt is dat het ondersteuning biedt via e-mail als je complicaties tegenkomt, en dat je ook voortdurend updates krijgt. Uiteraard omvat het kopieerproces zowel de bestanden als de database, en als het klaar is, voert de tool een snelle scan uit die ervoor zorgt dat alles efficiënt is gekopieerd.

Deze add-on presteert zeer goed, omdat hij bestanden in realtime kan kopiëren, wat erg belangrijk zal zijn voor eigenaren van online winkels bij het registreren van elke verkochte verkoop. Zodra het back-upproces is voltooid, kunt u een downloadbare kopie verkrijgen in Zip-formaat.

Helaas vinden we geen officiële gratis versie die het bedrijf aanbiedt, en tegelijkertijd is het jaarabonnement wat hoog (vanaf $99), maar je kunt binnen 30 dagen je geld terugkrijgen als je niet tevreden bent met zijn diensten .

Belangrijke voorwaarden waaraan moet worden voldaan bij het toevoegen van back-up

Uiteraard heeft u de volledige vrijheid om een ​​Backups-add-on te gebruiken die niet in de bovenstaande lijst staat en deze geschikt te achten voor uw specifieke omstandigheden, maar zorg ervoor dat deze aan de volgende punten voldoet:

 1. Het belangrijkste kenmerk waarop u zich moet concentreren is de technische ondersteuning, aangezien deze uiterst toegewijd en zeer bekwaam moet zijn in zijn werk. Elk probleem dat u tegenkomt, wordt rechtstreeks naar de ondersteuning gestuurd, zodat deze zijn best zal doen om u gelukkig te maken. Wat de prestaties van de add-on ook zijn, deze is niets waard zonder professionele technische ondersteuning.
 2. De add-on moet een kopieerservice voor Bestanden + Database bieden, en er zijn veel add-ons beschikbaar die alleen een kopie van de bestanden maken. Probeer deze te vermijden.
 3. Zorg ervoor dat de add-on voortdurend updates uitvoert. Dit punt is erg belangrijk omdat het aangeeft dat het bedrijf geïnteresseerd is in het versterken van zijn beveiligingspunten en er altijd aan werkt om de mazen in de wet te dichten, en aan de andere kant geeft het u een professionele gebruiker ervaring door zijn stijl te ontwikkelen.
 4. Het bedrijf dat de add-on ontwikkelt, moet professioneel zijn, een respectabele reputatie hebben en veel aandacht besteden aan de beveiliging. Hier is het verantwoordelijk voor het opslaan van uw gevoelige site-informatie, zoals het type publiek en de betaalkaarten van uw klanten. , het aantal verkopen van uw winkel en andere.
 5. Een van de technologieën die in de huidige periode wijdverspreid is, is het vertrouwen op het versleutelen van gegevens, zodat het moeilijk is om deze te demonteren als ze toegankelijk zijn, en het is goed dat de add-on die je besluit te gebruiken deze technologie ondersteunt.
 6. Omdat deze add-ons ook afhankelijk zijn van privéservers, moet u ervoor zorgen dat ze meer dan één server hebben en verspreid zijn over verschillende plaatsen in de wereld, zodat u, als zich een probleem voordoet met de eerste, toegang kunt krijgen tot uw gegevens vanaf een tweede server.
 7. De planningsfunctie bespaart u veel moeite, omdat alles automatisch gebeurt. U geeft hem bijvoorbeeld de opdracht om elke dag of week een kopie te maken, of zoals u dat wilt.
 8. Zorg ervoor dat de add-on de oude versies onmiddellijk verwijdert nadat u de nieuwe hebt opgeslagen. Dit voorkomt een zware belasting van de servers en dit proces kan worden geprogrammeerd om te worden geautomatiseerd.

Waarom zou u een websiteback-up maken?

Om deze redenen is het in uw voordeel als u een reservekopie van uw site maakt:

 • Hoewel veel webhostingbedrijven een professionele service bieden bij het maken van een reservekopie van de blog, wat als er een systematische aanvalscampagne op hun servers zou plaatsvinden, dan verliest u naast die reservekopie ook uw site, maar als u de taak toevertrouwt aan een derde partij, hier is uw database al aanwezig. Met uw handen uploadt u deze eenvoudig naar een nieuwe hosting die u geschikt acht, en uw site hervat zijn werking snel.
 • Om de hosting van uw site niet uit te putten door het opslaan van veel kopieën van de site, hebben deze add-ons hun eigen servers waarop u uw database in gecodeerde vorm kunt uploaden, en u kunt deze ook rechtstreeks doorgeven aan een van uw cloud diensten.
 • Zelfs als het hostingbedrijf u een gratis back-upservice biedt, kunt u problemen ondervinden bij de toegang tot het registratiepaneel van uw site (WP Admin) omdat de servers uitvallen of uw account wordt verwijderd. Wat de redenen ook zijn, en aangezien u een onafhankelijke kopie heeft, u wijzigt de bestemming direct en hervat uw werk.
 • In sommige gevallen wordt u mogelijk gedwongen bepaalde codes handmatig aan de site toe te voegen. Als u in dit geval niets met programmeren te maken heeft, is de kans groot dat u schade toebrengt aan de hoofdcode van de site, maar aangezien Als u een reservekopie heeft, kunt u de situatie snel verhelpen.
 • Er zijn mensen die niet afhankelijk zijn van het Child Theme op hun site, en u kunt overwegen enkele wijzigingen aan te brengen in het sjabloonontwerp, maar het resultaat is niet bevredigend. In dit geval kunt u het hoofdontwerp van de site eenvoudig ophalen via de kopie die aan de zijkant is opgeslagen.

opmerking: Er zijn hostingbedrijven die u de service bieden om een ​​reservekopie van uw site te maken. WordPress-experts adviseren echter altijd om te vertrouwen op uw eigen kopie op basis van een derde partij. Alle voorgaande plug-ins, aangezien dit als hun vakgebied wordt beschouwd , zal de praktijk zeker beheersen.

U moet het type gegevens dat u wilt verzamelen bekendmaken, en dit moet worden gedaan via de pagina met het privacybeleid.

Het beschermen van uw database tegen verlies is een zeer belangrijke zaak en u moet er veel belang aan hechten, en hoewel het hostingbedrijf waarmee u een contract heeft gesloten u de service kan bieden om een ​​reservekopie te maken, wie weet dat deze het doelwit zal zijn van een hackcampagne waardoor alle servers, of misschien uw site zelf, platgelegd worden.

Hoeveel redenen er ook zijn, met de aanwezigheid van een derde partij wiens enige taak het is om een ​​back-up van de site te maken en deze elke periode te vernieuwen, zal dit u in een sterke positie brengen en u veel gemoedsrust geven. eenvoudigweg, u kunt de gegevens van uw site overbrengen naar een andere host, en nu heeft u de nieuwste versie van uw site geïnstalleerd en bent u van de zorgen verlost. En een heel groot probleem.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top