تعرف علي أقوى بديل شات جي بي تي (9 بدائل ChatGPT احترافية) 2024

Zonder overdrijving behoudt ChatGPT op het moment van schrijven van deze regels nog steeds zijn leidende positie op de markt. De concurrenten bieden echter zeer hoge niveaus en gratis aan, waardoor dit veld zich met enorme snelheden heeft ontwikkeld.

Waarom is ChatGPT op dit moment het krachtigst?

Voordat we de belangrijkste alternatieven voor GPT-chat bespreken, willen we eerst eens kijken naar enkele van de unieke functies die nog steeds niet beschikbaar zijn voor de concurrentie:

  • Je kunt er spraakgesprekken mee voeren zonder dat je hoeft te typen, wat een handige functie is bij het leren van talen en zelfs de gratis versie ondersteunt dit.
  • Het is beschikbaar in de GPTs-winkel, die honderden sjablonen heeft die zijn aangepast om specifieke taken uit te voeren op basis van wat u wilt.
  • U kunt uw eigen GPT-model maken dat u traint om bepaalde taken uit te voeren, en u kunt ervan profiteren zodra u de functie voor het genereren van inkomsten van OpenAI activeert.
  • Het kan afbeeldingen begrijpen en lezen, zozeer zelfs dat u er een afbeelding met kookingrediënten aan geeft, en het zal u meerdere recepten voorstellen, wat een van de krachtigste toepassingen van ChatGPT is.
  • Kunstmatige intelligentie kan worden gebruikt bij het programmeren, of het nu gaat om het formuleren van code vanaf het begin, het corrigeren van bestaande fouten of het profiteren van het programmeren van GPT’s.

De beste alternatieven voor GPT-chat

Hier zijn de 10 krachtigste ChatGPT-alternatieven die op dezelfde manier werken, en elk alternatief blinkt op een bepaald punt uit:

1- Google Tweelingen

Google Gemini: Kunstmatige intelligentie die tekst, afbeeldingen en video’s begrijpt

Het krachtigste GPT-alternatief op onze lijst is gemaakt door Google. Dit wordt verwacht, aangezien Google de grootste zoekmachine ter wereld heeft en degene die de informatie bezit, eigenaar is van het veld.

Voorheen concurreerde Google met GPT-chat met zijn model dat bekend staat als Bard, maar onlangs heeft het besloten het niet meer te gebruiken en het te vervangen door een nieuw model dat dezelfde aanpak volgt, maar met hogere en geavanceerdere specificaties, namelijk Gemini, dat we nomineren als het meest prominente alternatief voor GPT-chat van Google.

Het aspect waarin Google Gemini uitblinkt ten opzichte van ChatGPT is dat het nieuwe en voortdurend bijgewerkte informatie biedt en relevante gegevens biedt met de nieuwste cijfers en gegevens. In de nieuwste update heeft Gemini ook de mogelijkheid toegevoegd om via kunstmatige intelligentie afbeeldingen te maken met alleen een tekstbeschrijving, een functie die vergelijkbaar is met wat Dall-e biedt in ChatGPT.

Google Gemini integreert nu AI-beeldgeneratie, een krachtige aanvulling op zijn tools.

Google Gemini is beschikbaar in meerdere versies, waaronder de gratis versie en betaalde versies. Zelfs de gratis versie biedt grote waarde, vooral als het gaat om de versheid van de informatie. U kunt ook een zoekopdracht uitvoeren met behulp van spraakgesprekken en bestanden bijvoegen, wat de flexibiliteit en effectiviteit in gebruik vergroot. Voor dit alles heeft u alleen een Gmail-account nodig.

2- Microsoft Copiloot

Microsoft Copilot vertrouwt op ChatGPT om zijn resultaten te genereren.

Copilot is het beste gratis GPT-chatalternatief. Dat wil zeggen: als u de betaalde versie van ChatGPT 4 gratis wilt proberen, hoeft u alleen maar deze intelligente assistent van Microsoft te gebruiken.

Het kan informatie zoeken, inhoud schrijven, vragen beantwoorden, talen vertalen en veel verschillende taken uitvoeren. Het is toegankelijk via een webbrowser, mobiele app en Windows 11. Voor de beste resultaten vertrouwt het op ChatGPT-mogelijkheden.

3-Claude2

Hoewel de ontwikkeling van het Claude-model nog maar een paar maanden bezig is, wordt de nieuwste update als een zeer hoog niveau beschouwd.

Eerder nomineerden we Claude2 als het sterkste alternatief voor gratis GPT-chat, maar door de snelle veranderingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en vooral de opvallende stap die Google zette met Gemini, hebben we het momenteel op de derde plaats geplaatst.

Het begin zal zijn met de sterkste concurrent van de GPT-chat op dit moment, vooral de laatste update (Claude 2) uitgevoerd door de ontwikkelaars van deze chat, die al veel concepten heeft veranderd, inclusief het gedetailleerd omgaan met de codes, waar we merk dat zijn eerste concurrent tevreden is met alleen de basisproducten.

Een van de sterke punten van de site is dat deze is getraind op basis van de nieuwste gegevens, waardoor u nieuwe en bijgewerkte resultaten krijgt. Bovendien kunt u met Cloud 2 5 bestanden tegelijk uploaden (Chat heeft er ook 4 geüpload). Het leuke is dat het vele formaten accepteert, zoals PDF, CSV, tekst, enz. Deze bestanden kunnen worden geanalyseerd en gebaseerd op Je wilt bijvoorbeeld de belangrijkste punten samenvatten, vragen indienen en Hij antwoordt op basis van de inhoud, deze omzetten in een videoscript, en wat er maar in je opkomt.

Hoewel we ontdekken dat ChatGPT de mogelijkheid heeft om 6.000 woorden te analyseren (de gratis versie), haalt zijn nieuwe concurrent 75.000 woorden, wat je goed van pas zal komen bij het analyseren van boeken vanaf de eerste poging. Je krijgt dit allemaal gratis, in tegenstelling tot GPT Chat, dat je $ 20 per maand kost met de betaalde versie waarvan we de inhoud vergelijken met Cloud 2, terwijl er een gratis versie is van GPT Chat 3.5.

Desondanks vinden we de mogelijkheden beperkt in vergelijking met zijn eerste concurrent, omdat het niet de mogelijkheid biedt om afbeeldingen te uploaden of een enorme database in één keer te analyseren, maar het is in de meeste zaken superieur aan versie 3.5 en aan versie 4 in moderne informatie.

Het prachtige nieuws is dat, nadat Cloud 2 beperkt was tot inwoners van de Verenigde Staten van Amerika en Groot-Brittannië (als proefversie), het nu beschikbaar is voor de meeste landen ter wereld, om getuige te zijn van de geboorte van een van de machtigste sites voor kunstmatige intelligentie.

4-Bing

De Bing-engine is gebaseerd op het nieuwste model ontwikkeld door ChatGPT.

De snelste manier waarop u de nieuwste versie van GBT Chat kunt gebruiken, is de Bing-zoekmachine. Zoals iedereen weet is Microsoft een partnerschap aangegaan met OpenAi, zodat sommige van zijn producten nu kunstmatige intelligentie ondersteunen, met name de Bing-engine en zijn persoonlijke browser, Microsoft Edge. Als u problemen ondervindt bij het uitproberen van GPT, kunt u het indirect op uw pc of als applicatie op uw smartphone gebruiken.

U kunt direct de chatpagina openen en uw opdrachten doorgeven aan de chat, die één voor één worden beantwoord. Zoals we al zeiden, ondersteunt het de nieuwste versie van GPT-chat, dus als je snellere en recentere antwoorden wilt krijgen, is de Bing-chatengine een zeer praktische optie. Maar het wordt niet als een echt alternatief beschouwd als je je wilt verdiepen in geavanceerde functies, zoals het installeren van add-ons, het uploaden van PDF-bestanden, en ook het opdrachtveld zal beperkt zijn tot 2000 tekens. afbeeldingen en zoek direct met spraakopdrachten.

De Bing Ai Chat-website kan rechtstreeks vanuit de browser worden gebruikt of als applicatie naar een smartphone worden gedownload.

Om de kunstmatige intelligentie van de Bing-engine te gebruiken, vertrouwt u gewoon op de Microsoft Edge-browser en zorgt u ervoor dat u de nieuwste versie heeft. Voer de Bing-engine in en lijn deze uit met het chatveld, en deze wordt direct voor u geopend. Download via uw mobiele telefoon de Bing-applicatie rechtstreeks en zonder dat u een account hoeft te registreren, kunt u deze gebruiken.

5- Quora Poe

Quora Poe is de dichtstbijzijnde tegenhanger van ChatGPT.

Wie van ons heeft nog nooit van Quora gehoord, de site die gespecialiseerd is in het stellen van vragen en het ontvangen van antwoorden van mensen met voorkennis of ervaring ermee. Als je het een beetje opmerkt, zul je merken dat dit vakgebied het eerste is dat wordt getroffen door de revolutie op het gebied van kunstmatige intelligentie, omdat het opereert met dezelfde filosofie, maar op een nieuwere en snellere manier.

Dit vormt een bedreiging voor het Quora-platform: het kan zich aanpassen of verdwijnen. Het eerste product waarmee het inbrak in de kunstmatige intelligentie was via de officiële Quora Poe-applicatie, waarvan het aantal downloads op het Android-platform op het moment van schrijven van deze regels meer dan 1 miljoen bedroeg.

De applicatie is heel eenvoudig en vraagt ​​je geen moeilijke dingen. Download hem gewoon op je smartphone. Hij is beschikbaar in alle applicatiestores. Meld je direct aan via e-mail en hij is klaar voor gebruik. Het werkt volgens hetzelfde idee als GPT-chat, ondersteunt ook de Arabische taal en reageert snel op uw vragen.

6- Pi, uw persoonlijke AI

Met Pi Ai kunt u gesprekken voeren die dicht bij de realiteit liggen en zeer professioneel zijn.

Misschien is het niet het beste alternatief, maar ik wil dat je een speciaal soort chat met kunstmatige intelligentie ervaart. In feite is het niet zomaar een chat, maar een live dialoog waarin uw vragen schriftelijk of mondeling worden beantwoord.

Het interessante eraan is dat de dialoog bijna realistisch zal zijn, alsof een echte persoon vreselijk met je aan het praten is en met je communiceert. Je zult een verschil merken in de toon van je stem als je vragen stelt en je ergens over afvraagt, een ritme in de reacties en andere subtiele details die ervoor zorgen dat u een echte dynamische dialoog beleeft die een gevoel creëert tussen vertrouwdheid en comfort.

Tot nu toe wordt het reageren in het Arabisch niet sterk ondersteund, maar u kunt al uw vragen in het Arabisch stellen en deze normaal en snel in het Engels beantwoorden. U kunt het direct vanaf de startpagina proberen zonder dat u een nieuw account hoeft aan te maken, en u kunt zich ook gratis registreren.

7- Karakter AI

Karakter Ai is uitgerust met commando’s waarmee u gemakkelijker precies kunt krijgen wat u wilt.

Het bijzondere aan de volgende site is de veelzijdige gebruikersinterface. Hier wordt u voorgesteld om deel te nemen aan een discussie in de stijl van een van de beroemde persoonlijkheden, zoals de president van de Verenigde Staten van Amerika, Elon Musk, en vele andere beroemde persoonlijkheden, terwijl hij hun persoonlijkheid aanneemt en u antwoordt in de dezelfde stijl.

Deze site is multitaskend, omdat de suggestie wordt gewekt dat hij je kan helpen bij het leren van een nieuwe taal, het schrijven van een verhaal, het plannen van een reis, het opdoen van inspiratie voor creatieve ideeën en nog veel meer dingen die je zult ontdekken als je hem uitprobeert. de startpagina en zonder dat u een account hoeft te registreren.

8- LLaMa

Llama is Meta’s nieuwste AI-chat.

Zonder enig lawaai te veroorzaken heeft Meta, het bedrijf dat eigenaar is van Facebook, zich ook krachtig op het terrein van de kunstmatige intelligentie begeven, met de laatste update (Llama 2) van zijn open source product. Eerlijk gezegd is er een aanzienlijk verschil in de manier waarop hij met informatie omgaat en documenten samenvat.

Om deze versie te proberen, moet u het model downloaden. Er is een snellere manier, aangezien er velen zijn die het al hebben gedownload en je het op hun eigen servers laten gebruiken, zoals labs.perplexity.ai, of via de volgende link: perplexity.ai, die het Arabisch optimaal ondersteunt taal. Het leuke van Lama 2 is dat hij zijn antwoorden ondersteunt met foto’s en je ook de bronnen geeft waaruit hij zijn antwoorden heeft geselecteerd.

We raden u aan het model te downloaden en het zelf uit te proberen, omdat u op sommige servers veel taalfouten en inconsistenties in de formulering van zinnen zult opmerken. Maar vergeet niet dat deze hulpmiddelen voor kunstmatige intelligentie zich nog in de beginfase bevinden, en dat er in de loop van de tijd veel dingen zullen veranderen en dat er veel krachtigere dingen kunnen worden ontwikkeld dan wat we nu hebben.

9- ChatPDF

Afhankelijk van de locatie van ChatPDF kunt u uw bestanden samenvatten en de headers van de taak zo snel mogelijk extraheren.

De volgende site heeft een eenvoudige interface en de prestaties zullen zeker indruk op u maken. Het is in principe ontworpen om uw PDF-bestanden te analyseren, terwijl u ze uploadt vanaf uw bureaublad, en het zal de taak op zich nemen om ze te analyseren met behulp van kunstmatige intelligentie, ze samen te vatten, naar een specifiek punt te zoeken en nog veel meer.

Achter de schermen ontdekken we echter dat hij vertrouwt op het standaard GPT-chatsysteem om zaken af ​​te handelen, en zelfs de manier waarop hij u aanspreekt is hetzelfde. Dit is heel eenvoudig, doordat het gekoppeld is aan een GPT API en het resultaat een eigen chat is die je kunt trainen met jouw gegevens. Maar wat voor u als gebruiker belangrijk is, is het gebruik van kunstmatige intelligentie in uw service, en dit wordt als een acceptabel alternatief beschouwd dat we aanbevelen.

10-Jaspis

Jasper is gespecialiseerd in het maken van exclusieve vakartikelen.

Deze keer stellen wij een wat geavanceerdere optie voor. Met de tool Jasper kun je met kunstmatige intelligentie hoogwaardige artikelen bewerken, maar ook chatten en je vragen stellen, maar ook reclameteksten op een zuivere manier formuleren. marketingstijl.

Deze tool is niet voor iedereen geschikt, maar voor degenen die inhoud van hoge kwaliteit voor hun site moeten bewerken, zal het een zeer krachtige optie zijn, maar voor normaal gebruik raden wij u aan onze andere opties te volgen.

OpenAi lanceerde ook zijn officiële applicatie ChatGPT App voor smartphones, deze is nu direct vanaf je kleine scherm te gebruiken en dus overal klaar voor gebruik.

U moet het type gegevens dat u wilt verzamelen bekendmaken, en dit moet worden gedaan via de pagina met het privacybeleid.

We kunnen het er over eens zijn: tot op dit moment is er geen concurrent die de mogelijkheden van ChatGPT heeft overtroffen. Sinds de eerste lancering is het extreem hoge prestaties blijven leveren, laat staan ​​de nieuwste versie ervan waarmee je je gegevens kunt uploaden en bestuderen bestanden, zonder de uitzonderlijke stijl van formuleren en professionaliteit te vergeten in het analyseren van informatie en de reactie daarop, en in het op ongeëvenaarde wijze uitvoeren van orders.

Maar de grote uitdaging voor OpenAi is of het zijn voorsprong kan behouden? Dit is te midden van de problemen waarmee het de laatste tijd te kampen heeft. Aan de andere kant zien we nieuwe namen opkomen die sterk genomineerd zijn om hogere niveaus te bereiken, vooral omdat er in grotere mate druk wordt uitgeoefend op de GBT-chat, die getuige is van concurrentie tussen veel bedrijven, met name de gigantische Google.

Uiteindelijk is het voor u en mij als begunstigden nuttig om over veel andere alternatieven te beschikken, en naarmate de concurrentie heviger wordt, zal dit op zijn beurt de kwaliteit verhogen en de kosten verlagen. Vertel me in de reacties welke tool jij persoonlijk gebruikt en zie je het echt als een alternatief voor GPT-chat?

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *