kaidi1
الهجرة

إليك أنواع الإقامات في الإمارات 2025

kaidi3
kaidi4

Soorten ingezetenschap in de Verenigde Arabische Emiraten

Omdat de Verenigde Arabische Emiraten een van de meest ontwikkelde landen is en een breed scala aan kenmerken bevat die het tot een mondiaal centrum hebben gemaakt voor het aantrekken van investeerders, bedrijven en toeristen, vragen veel mensen zich af welke soorten verblijfsvergunningen er in de Verenigde Arabische Emiraten zijn en hoe verkrijgen. In dit artikel zullen we de belangrijkste verblijfsvergunningen en visa voor de VAE vermelden, en de voorwaarden voor het verkrijgen ervan.

Gouden Emirati-residentie

Het wordt ook wel langdurig ingezetenschap in de VAE genoemd, en het is een van de belangrijkste soorten verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten, omdat het alle inwoners of hun gezinnen die willen wonen, werken of studeren, de mogelijkheid biedt om voor een bepaalde tijd te blijven. lange periode in de Emiraten zonder dat er een Emirati-sponsor nodig is om hen te sponsoren. Dit komt bovenop hun mogelijkheid om een ​​volledig percentage te bezitten zonder de noodzaak van een lokale partner. Deze residentie omvat twee periodes van 10 jaar en 5 jaar voor de volgende categorieën:

 • Verblijfsduur 10 jaar:
  • Voor investeerders in investeringen binnen de Verenigde Arabische Emiraten ter waarde van maar liefst 10 miljoen VAE dirhams.
  • Voor mensen met talent (aanklagers, kunstenaars, wetenschappers, uitvinders, leidinggevenden, elites, artsen en specialisten).
 • Residentie 5 jaar:
  • Ondernemers
  • Verblijfsvergunning voor de investeerder
  • Uitstekende studenten

Residentie van de Groene Emiraten

Het maakt deel uit van het nieuwe ingezetenschapssysteem in de Verenigde Arabische Emiraten dat onlangs werd geïntroduceerd. Het belang van deze residentie ligt in het scheiden van de residentie en de werkvergunning, zodat deze residentie voor het individu of de werknemer is en niet voor het bedrijf. Met andere woorden, het stelt buitenlandse zakenmensen, investeerders, afgestudeerden en mensen met onderscheidende vaardigheden in staat om te verblijven op het grondgebied van de Verenigde Arabische Emiraten en solliciteer naar werk zonder sponsoring van de werkgever.

Gratis residentie in de Emiraten

De nieuwe wet van de VAE omvat de Emirates Free Residency, de eerste in zijn soort op federaal niveau en gecreëerd voor onafhankelijke, zelfstandige werknemers zonder de noodzaak van een werk- of arbeidsvergunning. In de accommodatie zijn kinderen tot 25 jaar inbegrepen in plaats van 18 jaar.

Emirati-residentie voor de student

Een studentenresidentie in de Verenigde Arabische Emiraten kan worden verkregen voor internationale studenten uit andere landen die in de Verenigde Arabische Emiraten willen studeren op bachelor- en postdoctoraal niveau. De voorwaarden voor het verkrijgen van deze residentie omvatten een officiële acceptatiebrief voor een nieuwe student van een van de internationaal geaccrediteerde universiteiten in de VAE, of een certificaat van continuïteit voor oude studenten, naast het behalen van een medische geschiktheid in een van de medische centra in de VAE. Emirates, een sponsor voor de student, meestal de universiteit zelf of een familielid, en definitieve goedkeuring, afgegeven door het directoraat-generaal Residency en Buitenlandse Zaken.

Verblijfsvergunning in de VAE voor burgers van de Samenwerkingsraad van de Golf

Burgers van de Samenwerkingsraad van de Golf kunnen in elk ander GCC-land, inclusief de Emiraten, verblijven gedurende een periode van 30 dagen vanaf de datum van binnenkomst, die slechts één keer en voor een periode van 30 dagen kan worden verlengd door elektronisch een aanvraag in te dienen op de officiële websites . Wetende dat de visumhouder het land niet zal binnenkomen als er veranderingen in beroep plaatsvinden nadat de inreisvergunning is afgegeven, en dat een visumaanvraag voor een bezoek niet zal worden goedgekeurd voor enig lid van de familie of ondersteunende categorieën van inwoners of metgezellen van burgers van de landen van de Samenwerkingsraad van de Golf zonder dat de sponsor met hen meereist.

Toeristische residentie van de Emiraten

Het is een van de meest voorkomende soorten residenties in de Emiraten, en er zijn twee typen: toeristische residenties van korte duur in Emirates met één binnenkomst, en het tweede type is nieuw, namelijk een toeristische residentie van korte duur met meerdere binnenkomsten in Emirates.

 • Korte termijn toeristenresidentie in de VAE: Het is een categorie met één binnenkomst waarmee reizigers 30 of 90 dagen in de VAE kunnen verblijven, en beide categorieën kunnen met een periode van 30 dagen worden verlengd zonder de VAE te verlaten.
 • Korte termijn toeristische residentie met meerdere binnenkomsten in de VAE: Het is een categorie met meerdere binnenkomsten, beschikbaar voor alle nationaliteiten en vereist geen sponsor, waardoor de houder meerdere keren de Verenigde Arabische Emiraten kan binnenkomen en verlaten met hetzelfde visum. Het visum is maximaal 5 jaar geldig en staat een verblijf van maximaal 90 dagen per jaar toe. Het jaarlijkse verblijf kan ook met nog eens 90 dagen worden verlengd door een verzoek in te dienen bij de Autoriteit.
  • Om een ​​kortlopend toeristenvisum voor de VAE met meerdere binnenkomsten te verkrijgen, moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:
   1. Bankafschrift van de afgelopen zes maanden met een minimumsaldo van US$ 4.000 of het equivalent daarvan in vreemde valuta.
   2. ziektekostenverzekering.
   3. Een gekleurde persoonlijke foto.
   4. een kopie van het paspoort.

Soorten visa in de Verenigde Arabische Emiraten

VAE-visum voor investeerders in residentieel onroerend goed

Dit visum is van toepassing op personen die ervoor kiezen om te investeren in woningen ter waarde van AED 1 miljoen of meer, tot een maximum van 50% van de waarde van het met hypotheek bezwaarde onroerend goed. Investeerders in eigendommen die gezamenlijk eigendom zijn, komen in aanmerking om een ​​aanvraag in te dienen als het aandeel van elk individu minstens één miljoen dirham waard is.

Investering in gebouwde woningen: De investering moet in één woning plaatsvinden en niet in bedrijfspanden. Bovendien is het visum alleen van toepassing op woningen in eigen bezit, en kan dit visum niet worden aangevraagd via een onroerend goed in planvorm.

Visumduur: De duur van het visum varieert van drie tot vijf jaar en kan worden gehandhaafd zolang de investeerder het onroerend goed bezit tegen de in het land gespecificeerde waarde. Het moet bekend zijn dat een visum voor drie jaar beschikbaar is voor personen die een onroerend goed ter waarde van een miljoen dirham of meer hebben gekocht, terwijl voor een visum voor vijf jaar het bezit van een onroerend goed ter waarde van ten minste 5 miljoen dirham vereist is.

Visum voor de VAE door te investeren in een bedrijf

Een visum voor de VAE kan worden verkregen voor mensen die ervoor hebben gekozen om te investeren in een bedrijfsactiviteit in bedrijven of vrije zones, en dit is vooral gebruikelijk in Dubai. De grote economische markt van Dubai biedt de mogelijkheid om meer dan 2.100 soorten bedrijfslicenties te verkrijgen om actief te worden op de markt van de VAE.

Dit visum wordt verleend aan investeerders die aandelen bezitten in een bestaand bedrijf met een waarde van niet minder dan AED 72.000, of die een bedrijf oprichten met een kapitaalinvestering van dezelfde waarde. Voor buitenlandse investeerders zijn voor het starten van een bedrijf in een van de vrije zones van Dubai geen sponsors of lokale partners nodig. Bedrijven zijn vrijgesteld van belastingen, en dit is een zeer belangrijk voordeel, naast het feit dat buitenlandse burgers het bedrijf volledig kunnen bezitten. Het visumaanvraagproces kan variëren afhankelijk van veel variabelen, zoals de vrije zone waarin het bedrijf is gevestigd en de aard van het werk.

VAE visum voor langdurig verblijf

Met het VAE-visum voor lang verblijf kunnen investeerders die voldoen aan specifieke voorwaarden en criteria die hen kwalificeren voor het verkrijgen van dit VAE-visum, een verblijfsvergunning verkrijgen voor een periode van 5 of 10 jaar, afhankelijk van de criteria die zij behalen, en hun investeringen in de VAE inhouden. land. Op grond van dit VAE-visum heeft de investeerder het recht zijn vrouw, kinderen, één manager en één adviseur mee te nemen.

Voorwaarden voor het verkrijgen van een langdurig visum voor de VAE: Het verblijfsvisum voor 10 jaar is van toepassing op investeerders wier investering in de VAE niet minder dan 10 miljoen dirhams uit de VAE bedraagt, hetzij via een storting in een investeringsfonds in het land, door een bedrijf op te richten in de VAE, hetzij door samen te werken in een bestaand of nieuw bedrijf. van niet minder waarde, de aandelen bedragen meer dan 10 miljoen dirham, of de totale investeringen bereiken 10 miljoen dirham in alle genoemde gebieden.

 • Het 5-jarige visum komt in aanmerking voor investeerders in een onroerend goed met een totale waarde van minimaal AED 5 miljoen, of ondernemers met een bestaand project met een kapitaal van minimaal AED 500.000.
 • Het langetermijnvisum wordt alleen afgegeven aan degenen die voldoen aan een aanvullende reeks criteria die zijn vastgesteld door het directoraat-generaal Verblijfsvergunning en Buitenlandse Zaken. Dit systeem kent bijvoorbeeld langdurige residenties toe aan geselecteerde personen met gespecialiseerde talenten, zoals wetenschappers en vernieuwers op medisch, wetenschappelijk, onderzoeks- en technisch gebied.

Gouden visum voor de VAE

Kabinetsresolutie nr. (56) uit 2018 betreffende het reguleren van verblijfsvergunningen voor investeerders, zakenmensen en professionele talenten regelt de toekenning van gouden visa aan:

 • Investeerders
 • zakenlieden
 • Talenten en onderzoekers gespecialiseerd in verschillende wetenschaps- en kennisgebieden
 • Briljante studenten met veelbelovende wetenschappelijke vaardigheden

Pensioenvisum voor de VAE

Deze visumcategorie is speciaal ontworpen voor investeerders ouder dan 55 jaar die met pensioen willen gaan in de VAE en willen genieten van de prachtige steden en prachtige en ontwikkelde emiraten. Dit visum voor vijf jaar is van toepassing op personen die hebben geïnvesteerd in een onroerend goed ter waarde van AED 2 miljoen, een spaargeld ter waarde van AED 1 miljoen hebben opgebouwd of een actief maandinkomen hebben van minimaal AED 20.000. {1}


De belangrijkste veelgestelde vragen over de visumaanvraag voor de VAE

Wat zijn de visumkosten voor de VAE?

De visumkosten voor de VAE voor een verblijf in de VAE veranderen op basis van de duur van de visumafgifte. Voor een jaar bedragen de kosten voor een verblijfsvergunning voor de VAE AED 100. Daarnaast moet u ook verwerkingskosten betalen, die ook variëren afhankelijk van waar u solliciteert. Deze kunnen variëren van AED 70 als u persoonlijk solliciteert of AED 40 als u online solliciteert.

opmerking : De visumkosten kunnen veranderen en u moet ook extra kosten betalen voor medische onderzoeken en een ziektekostenverzekering.

Wat is het verschil tussen de inreisvergunning voor de VAE en het verblijfsvisum voor de VAE?

Met de inreisvergunning kan de houder de VAE binnenkomen en is deze slechts voor een bepaalde periode geldig (meestal maximaal drie maanden). Inreisvergunningen worden afgegeven op basis van het doel van uw reis. Een inreisvergunning voor toeristische doeleinden is bijvoorbeeld een toeristenvisum voor de Verenigde Arabische Emiraten. Uw sponsor moet uw inreisvergunning aanvragen voordat u de VAE binnenkomt. Zodra u met een inreisvergunning in het land aankomt, kan uw sponsor uw verblijfsvisum aanvragen.

Voor landen die geen visum of inreisvergunning nodig hebben: Bovendien hebben sommige nationaliteiten niet eens een inreisvergunning nodig of kunnen deze bij aankomst verkrijgen. Kortom, als u bent vrijgesteld van het toeristenvisum voor de VAE, hoeft u geen inreisvergunning te verkrijgen, aangezien deze twee redelijk vergelijkbaar zijn.

Met het verblijfsvisum voor de VAE kan de houder voor een lange periode in de Verenigde Arabische Emiraten verblijven. Nadat u het land bent binnengekomen, moet uw sponsor uw verblijfsvisum aanvragen bij de bevoegde visumafgevende autoriteiten.

Hoe lang kan ik blijven met een verblijfsvisum voor de VAE?

De duur van verblijfsvisa in de VAE hangt af van het doel van uw reis: ze worden afgegeven voor 1, 2 of 3 jaar en kunnen worden verlengd. Investeringsvisa of pensioenvisa worden echter ook afgegeven voor een periode van 5 – 10 jaar en zijn hernieuwbaar.

Wanneer moet de sponsor mijn verblijfsvergunning in de VAE verlengen voordat deze verloopt?

Uw sponsor moet uw verblijfsvisum verlengen Binnen 30 dagen voordat deze vervalt. Uw sponsor kan uw visum echter ook verlengen nadat het is verlopen, als dit binnen de uitstelperiode voor het verblijfsvergunningvisum van de VAE valt. De procedure voor de verlenging van het verblijfsvisum van de VAE is vergelijkbaar met de aanvraagprocedure voor een verblijfsvisum van de VAE toen u uw visum voor het eerst kreeg: uw sponsor moet een aanvraag indienen bij het directoraat-generaal van verblijfs- en buitenlandszaken in het relevante emiraat.

Wat is de uitstelperiode voordat het verblijfsvisum voor de VAE verloopt?

De autoriteiten van de VAE verlenen expats een uitstelperiode van 30 dagen vanaf het moment dat het visum verloopt. Dit betekent dat zelfs als uw visum verloopt, u ​​nog eens 30 dagen kunt blijven, maar als u tegen die tijd nog geen visumverlenging heeft, moet u het land verlaten en opnieuw binnenkomen met een inreisvergunning. Als u te lang blijft, krijgt u een boete voor elke dag dat u te lang blijft.

Wat zijn de kosten voor het overschrijden van de verblijfsduur van een verblijfsvisum in de VAE?

De kosten voor het overschrijden van de geldigheidsduur van een visum voor de VAE zijn als volgt:

 • Voor de eerste 6 maanden (180 dagen) – AED 25 per dag.
 • Voor de tweede zes maanden (180 dagen) – AED 50 per dag.
 • Voor elke dag na een jaar: AED 100 per dag.

Wat zijn de voorwaarden voor het verlengen van het visum voor de VAE voor gescheiden vrouwen en weduwen?

Vanaf oktober 2018 heeft de regering van de Verenigde Arabische Emiraten een nieuwe immigratiewet uitgevaardigd, waardoor weduwen en gescheiden vrouwen die in de Emiraten wonen, een jaar lang zonder sponsor in het land kunnen blijven, te beginnen na het overlijden van hun echtgenoten of hun scheiding. De nieuwe regel geldt ook voor de kinderen van bovengenoemde vrouwen, als die bestaan.

Om in aanmerking te komen moeten vrouwen en/of kinderen in het bezit zijn van een visum van een echtgenoot op het moment van hun overlijden of scheiding, en moeten hun visa geldig zijn op het moment van de aanvraag. Zij kunnen een aanvraag indienen bij het directoraat-generaal Verblijfsvergunningen en Buitenlandse Zaken door het volgende in te dienen:

 • Bewijs van overlijden of echtscheiding (indien van toepassing).
 • Bewijs van verblijf.
 • Het bewijst dat vrouwen in staat zijn zichzelf financieel te onderhouden.
 • Emirates identiteitskaart.
 • Medische geschiktheidscertificaten.

Dit type visum kan slechts één keer worden verlengd.


Al deze informatie is verzameld door een team Reizigersbibliotheek Als u op internet of in referenties zoekt en als er een fout in de informatie zit, of het nu een taalfout is of door onoplettendheid is ontstaan, enz., kunt u ons dat in de opmerkingen vertellen en wij zullen het graag corrigeren.

Volg ons op sociale media om alle nieuwe updates te ontvangen

kaidi5

Leave a Comment