kaidi1
سيو

إليك استخدام الذكاء الاصطناعي في البرمجة: الأدوات والتقنيات الجديدة 2025

kaidi3
kaidi4

Kunstmatige intelligentie stelt de amateur gelijk aan de expert, en met eenvoudige commando’s kan ik je vertellen dat je bijna alles kunt programmeren wat je maar wilt.

Sterker nog: maak een screenshot van een willekeurige website en binnen enkele seconden beschikt u over een formulier met hetzelfde ontwerp, zonder dat u überhaupt opdrachten hoeft te typen. Dit alles en we staan ​​nog maar aan het begin van het gebruik van deze enorme mogelijkheden van kunstmatige intelligentie bij het formuleren van regels en regels code.

Moet ik een programmeur zijn om te kunnen profiteren van de mogelijkheden van AI bij het programmeren?

Het combineren van kunstmatige intelligentie met programmeren geeft geavanceerde en geweldige technische mogelijkheden.

Als we op het niveau dat de kunstmatige intelligentie nu heeft bereikt iemand binnenhalen die niets met programmeren te maken heeft, dan zal op basis van een beschrijving van wat hij wil programmeren alleen de GPT-chat de rest van de taak voor zijn rekening nemen. Zoals ik eerder al zei, is kunstmatige intelligentie alleen via een afbeelding in staat de inhoud ervan te begrijpen zonder dat er beschrijving nodig is.

Kortom, je kunt programmeren wat je wilt en de benodigde programmeerregels formuleren, en dit alleen door nauwkeurig te beschrijven wat je wilt, maar…

Hoewel we nu met programmeerexperts concurreren met werk dat hun prestaties kan evenaren, zal een programmeur, wanneer hij kunstmatige intelligentie in zijn workflow gebruikt, binnen enkele minuten een onstuitbare kracht worden. Hij wordt beschouwd als een zoon van het veld en kent de geheimen ervan goed. Door zijn ervaring kan hij taken efficiënt verdelen in precieze fasen en opdrachten, in plaats van urenlang te moeten programmeren. Deze aanpak versnelt niet alleen het proces, maar verbetert ook de kwaliteit.

Daarom is het belangrijk om op zijn minst bekend te zijn met de basisprincipes, zoals het onderscheid maken tussen soorten talen, en hoe je ze kunt groeperen in één project. Deze kennis, ook al is ze eenvoud, stelt u in staat uw projecten succesvol af te ronden.

Een van de dingen die je moet beheersen met kunstmatige intelligentie is het op een directe en duidelijke manier formuleren van professionele opdrachten, waarmee we bedoelen dat je heel precies moet zijn in je beschrijving van wat je wilt.

Hoe kunstmatige intelligentie te gebruiken bij het programmeren!

Het gebruik van kunstmatige intelligentie bij het coderen kent geen grenzen en kan in verschillende vormen en methoden worden gedaan, en hier zijn de meest prominente daarvan:

1- Codes helemaal opnieuw schrijven

Een van de verbazingwekkende mogelijkheden van de GPT-chat is om vanaf het begin scripts te schrijven, of ze nu kort of lang zijn. Geef gewoon een nauwkeurige beschrijving van wat u nodig heeft en binnen enkele seconden begint het coderen voor u. Wat interessant is, is dat het een breed scala aan programmeertalen aankan, waardoor deze tool ideaal is om je ideeën om te zetten in efficiënte code.

2- Fouten corrigeren

Als u veel tijd besteedt aan het lokaliseren van de fout in de code, zal de GPT-chat u hier enorm van profiteren door de coderegels één voor één te analyseren en vervolgens suggesties te geven om deze te corrigeren, of hem in de volgende opdracht te vragen om te corrigeren het direct. Dit kan u veel tijd en moeite besparen, vooral bij complexe softwareproblemen.

3- Een screenshot is voldoende

Met recente ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie is het mogelijk geworden om vanaf slechts een screenshot ontwerpen te maken voor delen van websites (hoe je dat doet, laten we je hieronder zien). Het is niet nodig om je te verdiepen in het schrijven van een complexe beschrijving, omdat je het idee ter plaatse al klaar hebt.

Geef gewoon de afbeelding aan en het AI-systeem kan deze analyseren en het ontwerp nauwkeurig programmeren. Deze technologie vertegenwoordigt een kwalitatieve sprong op het gebied van webontwikkeling, omdat visuele ideeën direct met hoge efficiëntie en snelheid kunnen worden omgezet in effectieve en aantrekkelijke webontwerpen.

4- Train het aangepaste GPT-model om specifieke taken uit te voeren

Nieuw aan de GPT-chat is dat we nu aangepaste GPT’s kunnen maken. Jij als programmeur kunt een aangepaste GPT maken en deze trainen om bepaalde taken uit te voeren, vooral taken die worden herhaald. Hier ga je intelligent te werk en bespaar je veel van inspanning en tijd.

Het unieke hieraan is dat er veel mensen zijn die dezelfde hobby met jou delen en die al GPT-modellen hebben ontwikkeld die gespecialiseerd zijn in programmeren, die je kunt vinden in de GPT-chatwinkel, en we zullen de krachtigste daarvan hieronder bespreken.

5- Creatieve ideeën aandragen

Het mooie aan de GPT-chat is dat deze onbeperkte fantasierijke mogelijkheden heeft en u kan helpen uw programmeerideeën op innovatieve manieren te verbeteren en te ontwikkelen. Of u nu een bestaand idee wilt verfijnen of nieuwe ideeën wilt inspireren, ChatGibt kan u voorzien van een breed scala aan suggesties en onderscheidende softwareoplossingen. Van het verbeteren van softwarecodes tot het creëren van nieuwe applicaties, interfaces, etc.

De beste aangepaste GPT’s voor programmeren

Drie van de beste GPT’s voor programmeren, waarbij hun geavanceerde functies worden benadrukt.

Hier zijn de meest prominente modellen die door mij en anderen in de GPT-chatwinkel zijn ontwikkeld, die gespecialiseerd zijn op het gebied van programmeren, maar die verschillende taken aanpakken:

1- OntwerperGPT

Ongeacht uw niveau van programmeerervaring, dit specifieke model kan met slechts een paar regels een website direct en snel programmeren, hosten en doorbladeren zonder tijd te verspillen. Daarom kunt u er als expert op vertrouwen dat u uw klanten snel voorbeelden kunt geven nadat u precies heeft gedefinieerd wat u wilt, of dat u het zelfs als bron van inspiratie en ideeën kunt gebruiken.

Met DesignerGPT kan een website worden geprogrammeerd met alleen tekstrichtlijnen.

Het mooie is dat je in het Arabisch kunt beschrijven wat je wilt en dat hij het nauwkeurig zal programmeren, en dat hij ook met je zal communiceren in dezelfde taal. Zoals je op de foto kunt zien, zei ik tegen hem dat ik wil dat je een toeristische website voor het Zwitserse platteland ontwerpt. Hij begon meteen met programmeren, hostte hem en gaf me de link om er een voorbeeld van te bekijken.

Op basis van instructies in het Arabisch vertaalt kunstmatige intelligentie deze precies naar software wat u wilt.

Ja, er waren enkele tekortkomingen, en dit kwam omdat ik niet precies genoeg was in mijn beschrijving, dus vertelde ik hem over de manier waarop het geschreven tekst werd weergegeven, van rechts naar links, en het element voor het abonnement op de nieuwsbrief direct onder de hoofdkop verplaatsen .

Het AI-model kan op uw vragen inspelen en daarnaar handelen.

Het gevolg was dat hij letterlijk de hem gerichte bevelen opvolgde. Toen zei ik hem dat hij mij de code moest geven, en hij tekende hem meteen helemaal opnieuw voor mij op. Voor de zekerheid heb ik hem gekopieerd en op de CodePen-website geplakt, en het resultaat is zoals weergegeven in de afbeelding hierboven.

2- Screenshot om GPT te coderen

Dit op maat gemaakte model vereist geen uitleg of in detail treden, fotografeer gewoon het onderdeel dat u wilt maken en het zal het werk voor u doen. Zoals je kunt zien in de onderstaande afbeelding, heb ik een screenshot gemaakt van de prijzen voor de populaire Cadence-sjabloon. Zonder ook maar één letter te hoeven typen, werd de HTML- en CSS-code automatisch gegenereerd.

Converteer een afbeelding naar een website met de slimme Screenshot To Code GPT-tool.

Om de resultaten te controleren, heb ik de eerder gegenereerde code naar de CodePen-website overgebracht, de code daar geplakt en het resultaat kwam daadwerkelijk overeen met de verwachtingen. Omdat programmeren jouw specialiteit is, weet je heel goed dat een model met dergelijke mogelijkheden gelijk staat aan jarenlange ervaring en kennis, en om die kennis over te dragen, ben je misschien uren bezig met het schrijven van scripts, terwijl dit model binnen enkele seconden codes kan formuleren.

De afbeelding benadrukt de efficiëntie en nauwkeurigheid die Screenshot To Code GPT biedt, gebaseerd op slechts een screenshot.

3- Grimoire

Het is een van de krachtigste aangepaste GPT’s op het gebied van programmeren, tot het punt dat u de Chat GPT-winkel zult vinden die het aanbeveelt in de lijst met de beste modellen die gespecialiseerd zijn in zijn vakgebied. Zoals gewoonlijk zullen we het testen door onze commando’s in het Arabisch te formuleren, en let er goed op dat ik me zelfs op kleine details concentreer, zodat de resultaten zijn zoals ik wil.

Met dit Grimoire-model kunnen programmeurs opdrachten in hun moedertaal schrijven, waardoor het programmeerproces eenvoudiger en efficiënter wordt.

Het formulier formuleert onmiddellijk de scripts, geeft duidelijke uitleg over de stappen die het volgt, en laat u ten slotte weten dat het klaar is voor het geval u het script wilt wijzigen, een specifiek onderdeel wilt toevoegen of wijzigen. We raden aan om stap voor stap met hem mee te gaan, zodat de resultaten professioneel zijn, in plaats van hem de opdracht te geven het model direct vanaf de eerste poging te ontwerpen. Natuurlijk zijn de mogelijkheden veel groter dan dit, en we raden aan om je erin te verdiepen.

Grimoire maakt programmeren eenvoudig met eenvoudige tekstopdrachten in elke taal.

Tips om ChatGPT effectief te gebruiken bij het programmeren

Hier zijn enkele nuttige tips voor beginners om de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie bij het programmeren zo goed mogelijk te benutten:

  • Hoop niet dat de GPT-chat vanaf de eerste poging een professionele website voor u zal ontwerpen, maar ga er liever stap voor stap mee aan de slag en verdeel elk element in verschillende fasen totdat u betere resultaten krijgt.
  • Wees duidelijk en nauwkeurig in de opdrachten die u geeft, en wees direct in wat u specifiek wilt, omdat dit een directe relatie heeft met het verkrijgen van precies de resultaten die u wilt.
  • Het geven van voorbeelden kan het AI-model helpen begrijpen wat u wilt bereiken.
  • Train ChatGPT stap voor stap voor wat u wilt, beginnend bij de basis voordat u doorgaat naar complexere onderwerpen.
  • Gebruik ChatGPT om uw code te controleren en op mogelijke fouten te controleren.
  • Vertrouw niet volledig op de resultaten van de AI, maar experimenteer liever met de codes die u van ChatGPT krijgt om fouten te ontdekken en te corrigeren wat kan worden gecorrigeerd.

Dit is nog maar het begin en we verwachten dat deze modellen zich verder zullen ontwikkelen tot wat ze nu zijn, met de opkomst van andere modellen die andere punten aanpakken. En waarom is niet een van uw modellen daar tussen? Denk er eens over na. Het ontwikkelen van aangepaste GPT is iets heel eenvoudigs, het heeft alleen een onderscheidend idee nodig dat helpt bij het oplossen van het probleem. Wat een probleem..

Het gebruik van kunstmatige intelligentie op het werk helpt de efficiëntie te verhogen en manieren te innoveren om problemen op te lossen.

Uiteindelijk is de rol van de menselijke programmeur, ondanks de snelle ontwikkeling in het gebruik van kunstmatige intelligentie bij het programmeren, nog steeds zeer effectief, en aan de andere kant zal het niet gebruiken van deze vreselijke vaardigheden bij het programmeren ervoor zorgen dat je ver achterop raakt op dit gebied. , waardoor uw lot onvermijdelijk zal uitsterven.

Uw concurrenten die deze geweldige mogelijkheden efficiënt benutten, zullen in minder tijd meer kunnen bereiken. Daarom is het noodzakelijk om kunstmatige intelligentie aan te passen en te integreren, niet alleen op het gebied van programmeren, maar ook in elke routinetaak in uw dagelijks leven.

kaidi5

Leave a Comment