تعرف علي الدراسة في أوكرانيا 2024 – 2024

Studeer in Oekraïne en de beste Oekraïense universiteiten

Oekraïne is een groot Europees land, met een oppervlakte van 602 duizend vierkante kilometer en er wonen ruim 45 miljoen mensen. De hoofdstad van Oekraïne is Kiev, de grootste stad. Oekraïne spreekt naast het Russisch ook de Oekraïense taal en Engelse talen. Oekraïne is een land binnen de Raad van Europa en de Verenigde Naties. Het is een geavanceerd land in termen van werkloosheidscijfers en landontwikkelingsindicatoren. Het staat ook bekend om zijn hoge kwaliteit van onderwijs. Het belangrijkste voordeel van Oekraïne in dit opzicht is Oekraïne het goedkoopste land ooit wat betreft studiegelden. Bovendien is inschrijving aan Oekraïense universiteiten eenvoudig en zijn er geen examens voor nodig. Ook zal de lagere levensstandaard studenten enorm helpen vanwege de kracht van de Arabische valuta ten opzichte van de Oekraïense munt. In dit artikel zullen we proberen met je te praten over alles wat te maken heeft met studeren in Oekraïne.

Informatie over studeren in Oekraïne

Oekraïne is een erg koud land, maar dat is oké, aangezien het land in sommige gebieden gratis warm water en gas levert. Als we het hebben over studeren in Oekraïne en de belangrijkste informatie daarover, zullen we ontdekken dat de taal van de studie in Oekraïne is Russisch of Engels, en je kunt een voorbereidend jaar krijgen waarin je begint… Studeer een van de twee talen. Engels raden wij zeker aan, vooral als je er helemaal geen vaardigheid in hebt. Oekraïne omvat een groot aantal internationale studenten, waaronder een groot aantal Arabische landen, en Oekraïne telt meer dan een miljoen moslims op zijn grondgebied.

  • De taal academisch bestuderen: Het unieke aan het voorbereidend jaar dat je in Oekraïne kunt volgen, is dat je hierdoor op een systematische en academische manier de Engelse of Russische taal kunt studeren en dat je daarnaast de terminologie leert die met name op jouw vakgebied betrekking heeft, zodat je, als je van plan bent om luchtvaart in Oekraïne te studeren of zelfs geneeskunde te gaan studeren in Oekraïne, zullen je voorbereidende studies het volgende omvatten: De taal bevat alle concepten en details van het vakgebied, wat zeker praktisch en effectief is.
  • Enkele voordelen van studeren in Oekraïne: Universitaire en basisboeken voor studie zijn gratis en worden meegeteld als onderdeel van de studiekosten zelf. Over studiekosten gesproken, deze zijn erg laag, naast de over het algemeen lage prijzen in het land. Tijdens je studie in Oekraïne kun je de jaarlijkse kosten betalen studiekosten in twee termijnen, waarbij elke termijn uiteraard een semester vertegenwoordigt. Je kunt een permanente Oekraïense verblijfsvergunning verkrijgen als je trouwt met een persoon die het Oekraïense staatsburgerschap heeft. Bovendien hoef je voor studeren aan Oekraïense universiteiten niet te slagen voor tests zoals de TOEFL of IELTS Bovendien vereist studeren in Oekraïne geen bepaald percentage in de middelbare school. Je kunt beginnen met studeren zolang je succesvol bent op de middelbare school in jouw land.

Kosten van studie, huisvesting en levensonderhoud in Oekraïne

De munteenheid van Oekraïne is de hryvnia (UAH), wat een zeer goedkope munt is. Misschien veroorzaakt de lage prijs ervan veel lokale problemen voor Oekraïne, maar het is een zeer nuttige en belangrijke factor voor buitenlandse studenten, omdat dit hun uitgaven zal verlagen. In tegenstelling tot wat je zou verwachten dat je in Oekraïne niet met de Amerikaanse dollar kunt handelen. Het enige wat je kunt doen is de Amerikaanse dollar inwisselen voor de hryvnia bij de bank of omwisselen en deze vervolgens gebruiken. Woonachtig in Oekraïne en huisvesting zijn meestal in universiteitswoningen, die kost je niet veel, en soms maakt het deel uit van het collegegeld, dat wil zeggen dat het op de een of andere manier gratis is, behalve dat zelfs als je dat niet doet. Als je in een universiteitswoning wilt wonen, kun je een appartement ver van het stadscentrum voor slechts $ 100 per maand. Deze prijs varieert afhankelijk van de locatie en het gebied. Uiteraard kosten vervoermiddelen, waaronder een bus, bus, tram of andere, gemiddeld slechts een halve dollar, terwijl het maandelijkse abonnement je kost. In de metro is het slechts $ 10.

  • Kosten eten en drinken in Oekraïne: Kant-en-klaar voedsel is in Oekraïne schaars en winkels zijn niet overal beschikbaar, omdat het land voornamelijk agrarisch is en daarom het grootste deel van de bevolking afhankelijk is van zichzelf bij het koken en bereiden van voedsel door grondstoffen te kopen en deze vervolgens te gaan koken. Bovendien is de Oekraïense keuken erg breed en kun je er tientallen leren. Maaltijden zijn er, en het zou beter voor je zijn om voedsel en ingrediënten in grote winkels te kopen en niet op de markt, zodat je niet wordt blootgesteld aan fraude. Je kunt winkelen van Metro bijvoorbeeld. Wat de prijzen betreft: een melkfilter kost je $ 0,5, terwijl witbrood je $ 0,35 kost, en dienovereenkomstig kun je de prijzen meten. Andere, die aanzienlijk lager zijn dan in andere Europese landen, en dat is genoeg zodat u weet dat het bedrag van $ 200 u comfortabel een hele maand zal dekken.

Studeer aan Oekraïense universiteiten

Letterlijk alle majors zijn beschikbaar aan Oekraïense universiteiten, en elke major kan zowel in het Engels als in het Russisch worden gestudeerd, zoals we eerder hebben uitgelegd. Dit komt bovenop het feit dat je in Oekraïne voor sommige majors een masterdiploma kunt behalen, niet alleen voor een masteropleiding. bachelordiploma, wat reizen naar Oekraïne een geweldig idee maakt, ongeacht je opleidingsstatus. Hieronder leggen we je de specialisaties en hun gemiddelde prijzen uit, evenals het aantal studiejaren:

Studeer medische specialismen in Oekraïne

  • Het studeren van menselijke geneeskunde in Oekraïne kost je tussen de 3.900 en 4.500 dollar om in het Engels te studeren, terwijl het je tussen de 3.500 en 4.200 dollar kost om in het Russisch te studeren, en de duur van de studie zal vijf jaar bedragen.
  • Het studeren van tandheelkunde in Oekraïne kost je ongeveer $4.500 in het Engels, vergeleken met $4.000 in het Russisch, en de studie duurt vijf jaar, terwijl het studeren van apotheek je ongeveer $3.500 in het Engels kost, vergeleken met $3.800 in het Russisch, wat ook een periode van vijf jaar, vijf jaar.
  • Je kunt voor $3.500 in het Russisch een masterdiploma in orthopedie, urologie, tandheelkunde, verloskunde en gynaecologie, dermatologie, oogheelkunde, interne geneeskunde of longziekten behalen, terwijl je het niet in het Engels kunt krijgen.

Studeer technische specialisaties in Oekraïne

  • Je kunt in Oekraïne de techniek van medische apparatuur studeren voor $ 2.100 per jaar in het Engels of $ 1.500 in het Russisch, en het studeren van techniek in het algemeen kost je 4 jaar in Oekraïne.
  • Je kunt in Oekraïne een bachelordiploma in techniek behalen in elk technisch specialisme voor bedragen variërend van 2.200 dollar tot 3.500 dollar, afhankelijk van de taal van de studie en specialisatie. Dit omvat alle takken, inclusief communicatietechniek, computertechniek, petroleumtechniek, luchtvaarttechniek, elektronica, architectuur, civiel, auto’s, enz

Studie van humanitaire specialiteiten in Oekraïne

  • In Oekraïne kun je een bachelordiploma behalen in alle takken van de geesteswetenschappen, inclusief boekhouding, economie, recht, Engels, bedrijfskunde, marketing, onderwijs, statistiek, betrekkingen en internationaal recht, wat je $ 1.500 tot $ 2.000 kost om in te studeren. Engels, terwijl studeren in het Engels je $ 1500 tot $ 2000 kost. Een iets groter bedrag, maar bij sommige majors kun je niet in het Engels studeren.
  • Over taal gesproken, je kunt in acht maanden een volledig diploma in de Russische taal behalen voor 2.500 tot 3.000 dollar, inclusief universitaire huisvesting. Dit is noodzakelijk als je van plan bent een specialiteit te studeren die niet in het Engels beschikbaar is, of als je om de Russische taal in het algemeen te leren.

Bestudeer luchtvaart in Oekraïne

Er bestaat geen twijfel dat het bestuderen van allerlei soorten luchtvaart een grote droom is voor miljoenen Arabische en zelfs buitenlandse studenten, en het unieke aan Oekraïne is dat het mogelijk is om daar luchtvaart te studeren met meer dan één licentie en van meer dan één type. Omdat het studeren van de luchtvaart in Oekraïne is verdeeld in twee secties of certificaten, is het eerste deel het verkrijgen van een Private Pilot License (PPL), waarmee je alleen als piloot aan boord van privévliegtuigen kunt werken. Het is een studie die vier maanden op de grond duurt en een fase van praktisch vliegen voor de rest van de studieperiode. Deze studie is goedkoop, aangezien het je $ 2.600 kost voor de theoretische fase en $ 5.300 voor de praktische fase. De PPL-licentie is een afkorting voor Private Pilot License. Terwijl de tweede licentie is de CPL IR, een meermotorige licentie voor commercieel vlieger, en is bedoeld voor degenen die willen werken aan passagiersvliegtuigen bij een van de luchtvaartmaatschappijen. Deze licentie kost ook $ 2.600 voor de theoretische fase en $ 22.000 voor de praktische fase. dat is zeker een heel groot bedrag, behalve dat dit bedrag ook kan oplopen tot 36.000 dollar, afhankelijk van de universiteit en graad, waarbij je opmerkt dat het studeren van luchtvaart in Oekraïne je een internationale licentie geeft die is geregistreerd bij de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie, wat wordt gesymboliseerd door ICAO.

Studeer in Oekraïne in het Engels

In de vorige paragraaf hebben we je uitgelegd dat het voor je mogelijk is om in Oekraïne in het Engels of Russisch te studeren, maar sommige specialisaties staan ​​dit niet toe, zoals medische masteropleidingen, maar ook sommige geesteswetenschappen zoals marketing en boekhouding. In ieder geval kun je dit ontdekken door simpelweg de website van de universiteit te bezoeken. Aan de andere kant is er niets mis met studeren in de Russische taal, omdat dit op zichzelf een arbeidsmarkt voor je opent in Rusland zelf en in Rusland. Russischsprekende landen, of het nu als eerste of tweede taal is. Je kunt later ook Russisch aan anderen leren, maar het is aan jou om te beslissen. Het begin en het einde.

Erkenning van Oekraïense certificaten

Oekraïne omvat een groot aantal universiteiten, en wat verrassend is, is dat er vijf universiteiten in Oekraïne zijn die op de lijst van de 500 beste universiteiten ter wereld staan, wat op zichzelf al een groot vertrouwen in deze universiteiten in het bijzonder en in studeren in Oekraïne impliceert. in het algemeen, en deze universiteiten zijn de Kharkiv National University, het Kharkiv Polytechnic Institute, de Donetsk National Technical University, de Donetsk National University en de Tavrida University of Simferpol.

Oekraïense universiteiten helpen hun afgestudeerden over het algemeen hun diploma te registreren bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en deze gelijk te stellen met andere landen. U kunt uw diploma in veel landen gelijk laten stellen, waaronder de Verenigde Staten van Amerika en tientallen andere landen, waardoor het een erkend diploma wordt. academisch certificaat voor veel landen.

Studiesysteem in Oekraïne

Het studiesysteem in Oekraïne is vergelijkbaar met studeren in het buitenland in de meeste landen, aangezien het academisch jaar uit twee afzonderlijke semesters bestaat. De studie – het eerste semester – begint elk jaar begin september en het academisch jaar in Oekraïne duurt tien maanden, die is verdeeld in twee semesters. Twee semesters, elk variërend van vier en een half tot vijf maanden, wat betekent dat het eerste semester in Oekraïne begint van september tot januari, terwijl het tweede semester begint van februari tot juni, en het is een studiesysteem dat vergelijkbaar is met alle schoolsystemen in de landen van de ontwikkelde wereld en sommige Arabische landen.

Werk in Oekraïne terwijl je studeert

Terwijl je in Oekraïne studeert, kun je niet werken of een baan krijgen, en dit is volgens de wet, wat betekent dat je tijdens je studie niet in Oekraïne kunt werken, en het overtreden van dit bevel kan je blootstellen aan wettelijke aansprakelijkheid, en het enige geval waarin je dit mag doen een baan uitoefenen is als u al getrouwd bent met een Oekraïense vrouw en haar en uw gezin onderhoudt. U kunt echter altijd online als freelancer werken, maar dit is mogelijk niet voor ons allemaal beschikbaar. In ieder geval doen wij dat niet Wij adviseren u risico’s te nemen en illegaal werk te zoeken en wij adviseren u zoveel mogelijk te profiteren van uw studiejaren.

Voor meer informatie over onderwijs in Oekraïne: Onderwijs in Oekraïne


Al deze informatie is verzameld door een team Reizigersbibliotheek Als u op internet of in referenties zoekt en als er een fout in de informatie zit, of het nu een taalfout is of door onoplettendheid is ontstaan, enz., kunt u ons dat in de opmerkingen vertellen en wij zullen het graag corrigeren.

Volg ons op sociale media om alle nieuwe updates te ontvangen

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top