kaidi1
الهجرة

إليك السياحة في جدة 2025 – 2025

kaidi3
kaidi4

Toerisme in Jeddah – de belangrijkste plaatsen en mooiste toeristische attracties

Het toerisme in Jeddah, Saoedi-Arabië, is misschien wel het mooiste vanwege de prachtige kust en de prachtige Jeddah Corniche. Er zijn veel toeristische gebieden in Jeddah, aangezien het een van de grootste steden in het Koninkrijk Saoedi-Arabië is. Het wordt ook beschouwd als een van de kuststeden die wordt gekenmerkt door zijn gematigde klimaat en bijzondere ligging, omdat het uitkijkt over de Rode Zee, en daarom wordt het beschouwd als een commercieel centrum. Het is belangrijk en ook een belangrijke haven voor schepen. Deze stad onderscheidt zich niet alleen door zijn toeristische attracties dat toeristen komen genieten van het schilderachtige natuurlijke landschap, maar het onderscheidt zich ook door zijn karakteristieke hotels en restaurants die de heerlijkste Arabische en internationale gerechten serveren, dus we zullen in dit artikel in detail leren over alle toeristische attracties, restaurants en hotels die worden beschouwd als een belangrijke bestemming voor toeristen van over de hele wereld.

Belangrijke informatie wanneer u naar Jeddah reist voor toerisme en entertainment

  • De stad Jeddah wordt beschouwd als een eersteklas toeristenstad omdat er een groot aantal toeristische plaatsen en commerciële markten zijn. U kunt zich tussen de commerciële markten verplaatsen en kopen wat u nodig heeft en betalen met een creditcard, aangezien dit de methode is om betaling in deze stad. Als u liever contant koopt, moet u een Saoedische riyal bij u hebben. Dit is de officiële munteenheid in het Koninkrijk.
  • Alle winkels in Jeddah gaan om 9.00 uur open en sluiten om 20.00 uur, maar sommige centra blijven ‘s avonds laat open. Vrijdag is een officiële feestdag in de stad.
  • Alle banken en overheidsdiensten bedienen alle bezoekers van zaterdag tot woensdag, donderdag en vrijdag zijn officiële feestdagen en alle afdelingen zijn geopend van 08.00 uur tot 20.00 uur.
  • ‘S Nachts rondlopen in Jeddah Corniche is misschien wel een van de mooiste dingen die je zult ervaren als je het charmante Jeddah bezoekt

De beste toeristische plaatsen in Jeddah

1 – Jeddah-corniche

Het wordt beschouwd als een van de beste toeristische plaatsen in Jeddah, omdat het toerisme in Jeddah Corniche wordt gekenmerkt door zijn schilderachtige natuurlijke landschap. Het Jeddah Corniche-gebied ligt direct aan de Rode Zee en er zijn veel privéstranden en uitgaansgelegenheden. Het heeft ook een bijzondere winkelstraat omdat het een grote groep winkels, cafés en restaurants omvat, het wordt daarom beschouwd als een van de beste toeristische plekken in Jeddah. Het is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen die toeristen bezoeken als ze de stad Jeddah bezoeken.

2 – King Fahd-fontein, Jeddah

Deze fontein is een van de beste toeristische plekken in Jeddah en zelfs ter wereld. De fontein kijkt uit over de Rode Zee, tegenover het Jeddah Corniche-gebied. Deze fontein is de hoogste fontein die ooit ter wereld is gebouwd, omdat hij water naar een hoogte van maximaal 300 meter stuwt tot 300 meter.

3 – Jeddah Aquarium Fakih

Het wordt beschouwd als een van de beste toeristische plekken in Jeddah voor gezinnen, en de bouw van deze faqih is de eerste in zijn soort in de stad Jeddah.Het Jeddah Aquarium ligt aan de Jeddah Corniche Road, dus het is gemakkelijk te bereiken. Het is een groep aquaria met een verscheidenheid aan kleine en grote vissen, waaronder vissen, haaien, zeehonden, zeeleeuwen en andere soorten.

3 – Desert Sea Divers, Jeddah

Alle toeristen komen ernaar toe om te oefenen met zwemmen, duiken en om koraalriffen en vreemde zeedieren in de diepten van de Rode Zee te zien, maar duiken gebeurt onder toezicht van trainers die gespecialiseerd zijn in dit gebied, en deze plek wordt beschouwd als een van de beste toeristische plekken in Jeddah, vooral voor duikliefhebbers.

4 – De drijvende moskee in Jeddah

Het wordt beschouwd als een van de beste toeristische plaatsen in Jeddah. Het wordt ook wel de Al-Rahma-moskee genoemd en het wordt beschouwd als de eerste moskee ter wereld. Het werd de drijvende moskee genoemd omdat het werd gebouwd en ontworpen op het oppervlak van de water. Het onderscheidt zich door zijn karakteristieke en verbazingwekkende architectuur. Ook deze moskee was uitgerust met de nieuwste audiotechnologie en de schilderachtige landschappen zijn te zien. De moskee biedt een prachtig uitzicht erop.

5 – Bab Mekka in Jeddah

Deze deur is een van de deuren van de oude muur van Jeddah en bevindt zich vlakbij de leeuwenbegraafplaats en tegenover de bedoeïenenmarkt. Deze deur is een van de eeuwige monumenten die nog steeds getuigen van de grote muur die de stad beschermde in de verleden, en het is een van de beste toeristische plaatsen in Jeddah.

6 – De oude stad Jeddah

Een belangrijk toeristisch en archeologisch monument dat toeristen aantrekt om de oude gebouwen te zien die van kalksteen zijn gebouwd, naast de aanwezigheid van de prachtige archeologische sculpturen die deze gebouwen sieren, en het is een van de beste toeristische plekken in Jeddah.

7 – Al Shiraa-eiland in Jeddah

Het wordt beschouwd als een van de mooiste toeristische gebieden voor gezinnen in Jeddah. Het is een kunstmatig eiland waarop veel educatieve en amusementsactiviteiten voor kinderen worden gehouden. De reden om dit eiland zo te noemen is de aanwezigheid van een aantal grote zeilen die beschermen tegen de zonnestralen. Dit eiland omvat daarnaast zalen gewijd aan zwemkunsten en tekenen. Vanwege de aanwezigheid van restaurants en cafés is het een van de beste toeristische plaatsen in Jeddah.

8 – Jungleland Jeddah

Het wordt beschouwd als een van de beste toeristische plaatsen in Jeddah. Dit dorp ligt in het noorden van Jeddah. Het werd geopend in 1999 en is een prachtige uitgaansplaats met een groep restaurants en cafés, maar wat het het meest onderscheidt zijn de Afrikaanse -stijl ontwerp.

9 – IJsland Jeddah

Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste gebieden om toeristen aan te trekken vanwege de aanwezigheid van uitgaansgelegenheden die geschikt zijn voor kinderen en volwassenen, evenals de aanwezigheid van een groep beroemde restaurants en cafés.

10 – Aquapark Jeddah

Het is een van de mooiste toeristische attracties in Jeddah, waar u quality time kunt doorbrengen met uw gezin en kunt genieten van waterspelletjes die geschikt zijn voor volwassenen en kinderen, en laten we de aanwezigheid van restaurants niet vergeten die heerlijke Arabische en internationale gerechten serveren.


De beste stranden van Jeddah

De stad Jeddah heeft veel stranden waar toeristen een heerlijke zomervakantie doorbrengen, waaronder:

1 – Al Murjan-strand, Jeddah

Het wordt beschouwd als een van de mooiste kuststranden van Jeddah, en zelfs een van de beste stranden van Jeddah, omdat het uitkijkt over de Rode Zee. Onlangs is het een toeristenoord geworden met veel restaurants en cafés voor het comfort van bezoekers.

2 – Alexandria-strand, Jeddah

Dit strand wordt beschouwd als een van de beste stranden van Jeddah en wordt gekenmerkt door rust en netheid. Het is geschikt voor gezinnen omdat er veel waterspelletjes voor kinderen zijn.

3 – Al Seef-strand, Jeddah

Dit strand onderscheidt zich door de schoonheid van het zachte gouden zand en de helderheid van het blauwe water. Het is een bestemming voor toeristen en de inheemse bewoners van de stad, en het is zeker een van de beste stranden in Jeddah.

4 – Silver Sands-strand in Jeddah

Het wordt beschouwd als een van de mooiste toeristische gebieden van Jeddah en is geschikt voor gezinnen, er zijn vele soorten spellen en diverse watersporten.

5 – Palm Beach in Jeddah

Het wordt beschouwd als een van de beste toeristische stranden van Jeddah en wordt gekenmerkt door de rust en het zachte goudkleurige zand. Dit strand is ook zeer geschikt voor duikliefhebbers.

6 – Thuwal-strand

Het wordt beschouwd als een van de langste stranden in Jeddah. Het wordt gekenmerkt door zijn zachte gouden zand en helderblauwe water, en het is een van de beste stranden in Jeddah.


Jeddah-musea

De stad Jeddah omvat vele musea, die worden beschouwd als een belangrijke bestemming voor toeristen van over de hele wereld om enkele archeologische collecties te zien die de geschiedenis van deze stad vertellen, inclusief deze musea.

1 – Kunstmuseum in Jeddah

Als u veel prachtig huishoudelijk antiek wilt zien dat meer dan 70 jaar oud is, moet u dit museum bezoeken, aangezien het een van de mooiste en meest vooraanstaande musea in Jeddah is. Wat dit museum het meest onderscheidt, is de prachtige opstelling van het antiek dat de aandacht trekt aandacht, dus het wordt beschouwd als een van de mooiste toeristische gebieden in Jeddah.

2 – Nassif House Museum, Jeddah

Dit huis dateert uit het jaar 1881 na Christus. Het wordt beschouwd als een van de oudste en oudste huizen in deze stad. Het onderscheidt zich door zijn onderscheidende ontwerp. Het bevat ook een verscheidenheid aan antiek, schilderijen en enkele zeldzame archeologische manuscripten. Daarom Het wordt beschouwd als een van de oudste toeristische gebieden in Jeddah en een van de meest prominente en prachtige musea in Jeddah.

3 – Abdul Raouf Khalil-museum in Jeddah

Het wordt beschouwd als een van de beroemdste toeristische gebieden in Jeddah, en het is een van de onderscheidende en beroemde musea van Jeddah. Het onderscheidt zich door zijn vitale ligging in het centrum van de stad. Dit museum is een centrum van cultuur en beschaving, evenals een religieus, erfgoed- en sociaal centrum. Dit museum omvat een selectie van archeologische artefacten die teruggaan tot de oudheid. Het wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van de nieuwste presentatiemethoden en -middelen.


Winkelcentra in Jeddah

De stad Jeddah is een belangrijk toeristisch en commercieel centrum dat wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een groot aantal bekende en internationale winkelcentra, die veel van de internationale merken bevatten die je nodig hebt. Daarom moet je deze winkelcentra bezoeken, erin winkelen en kopen wat je nodig hebt. u wilt, want een bezoek aan Jeddah voor winkelen en entertainment garandeert u echt plezier en een unieke familiale sfeer.

1 – Winkelcentrum van Arabië

Het wordt beschouwd als een van de beste winkelcentra in Jeddah, omdat het zich aan Hira Street bevindt. Dit winkelcentrum bestaat uit 4 verdiepingen en omvat meer dan 350 winkels met alle internationale merken die u verkiest, naast de aanwezigheid van vele beroemde restaurants, cafés en uitgaansgelegenheden speciaal voor kinderen.

2 – Aziz-winkelcentrum

Het wordt beschouwd als een van de beroemdste winkelcentra in Jeddah. Het bevat veel uitgaansgelegenheden voor kinderen. Het bevat een grote groep winkels die de beroemdste internationale merken uit alle lifestylemagazines tentoonstellen, naast de restaurants en cafés die erin zitten, waar ze bieden het beste eten en drinken.

3 – Red Sea Mall Jeddah

Het wordt beschouwd als het grootste winkelcentrum in Jeddah en onderscheidt zich door zijn levendige ligging nabij de Rode Zee. Het omvat een groot aantal winkels, beroemde restaurants en cafés en ook een aantal uitgaansgelegenheden die geschikt zijn voor kinderen en volwassenen.

4 – Al-Serafi Mall, Jeddah

Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste winkelplekken in Jeddah. Dit winkelcentrum bestaat uit 3 verdiepingen met een groep winkels met verschillende bekende merken. We mogen de uitgaansgelegenheden in dit winkelcentrum niet vergeten, aangezien deze geschikt zijn voor kinderen en volwassenen.

5 – Jeddah-winkelcentrum

Het is het grootste winkelcentrum in Jeddah, aangezien het uit 3 verdiepingen bestaat met winkels van bekende internationale merken, naast een verscheidenheid aan restaurants en cafés. Het belangrijkste dat dit winkelcentrum onderscheidt zijn de adembenemende uitzichten eromheen. waterfonteinen en palmbomen.

6 – Al-Andalus Mall, Jeddah

Dit winkelcentrum wordt beschouwd als een van de mooiste toeristische gebieden in Jeddah, omdat het naast de beroemde winkels de nieuwste elektronische en elektrische spelletjes bevat.

7 – Roshan Mall Jeddah

Dit winkelcentrum omvat 100 winkels met bekende merken en ook speciale uitgaansruimtes voor kinderen.

8 – Heraa International Mall

Dit winkelcentrum is een van de grootste winkelcentra in Jeddah, omdat het meer dan 350 winkels en winkels bevat, naast de aanwezigheid van internationale restaurants, naast een groot gebied dat is bestemd voor kinderspelen.


De beste hotels in Jeddah

De stad Jeddah is een van de grootste steden in de omgeving en wordt beschouwd als een belangrijk commercieel centrum dat door toeristen van over de hele wereld wordt bezocht. Daarom omvat het een groot aantal internationale hotels die alle toeristen en bezoekers comfort en ontspanning garanderen. erbij betrekken:

1 – Radisson Blu Hotel, Jeddah Al Salam

Dit hotel is een van de beste hotels in Jeddah en onderscheidt zich door de toplocatie nabij de Sultan Mall en het Jeddah International Centre. Alle voorzieningen zijn aanwezig in dit hotel. Het heeft ook een zwembad, restaurants en een healthclub om te sporten Het biedt ook gratis WiFi in de openbare ruimtes van het hotel en in de hotelgarage.

2 – Asilah Rocco Forte Hotel

Het bevat veel diensten die het comfort van de bezoekers garanderen. Het beschikt over gratis Wi-Fi, u kunt uw auto gratis parkeren en er is een gezondheidsclub waar u op elk moment kunt sporten. Deze is de hele dag beschikbaar en is een van de beste hotels in Jeddah.

3 – InterContinental Jeddah

Dit hotel wordt beschouwd als een van de beste hotels in Jeddah. Dit hotel biedt vele diensten die het comfort van de bezoekers garanderen. Het heeft een gezondheidsclub en u kunt in het buitenzwembad zitten. WiFi is gratis beschikbaar en er is een gratis parkeerplaats.

4 – Kroonlijst van palissanderhout

Het beschikt over een aantal diensten die de bezoeker nodig heeft om een ​​plezierige tijd vol rust en ontspanning door te brengen. Er is gratis WiFi in dit hotel. Er is een gratis parkeerplaats. Het biedt beroemde restaurants die Arabische en internationale gerechten serveren. je kunt voor het buitenzwembad zitten.Het is een van de beste hotels in Jeddah.


De beste restaurants in Jeddah

De stad Jeddah omvat een groot aantal Arabische en internationale restaurants die de heerlijkste oosterse, Libanese en Turkse keuken serveren, evenals de heerlijkste keuken van de stad. Tot de beste restaurants in Jeddah behoren:

1 – Byblos-restaurant

Het wordt beschouwd als een van de beste restaurants in Jeddah dat het heerlijkste Libanese eten serveert, omdat het een Libanees restaurant is in het centrum van de stad. Het biedt ook een verscheidenheid aan Libanese gebakjes en grillgerechten met een heerlijke en heerlijke smaak.

2 – Gold Sushi Club-restaurant

Dit restaurant is een van de meest luxueuze restaurants in Jeddah. Het idee van het restaurant is geïnspireerd op de Japanse cultuur, omdat het de heerlijkste traditionele en moderne Japanse keuken biedt. Als je een liefhebber bent van zeevruchten, biedt dit restaurant het beste visgerechten en het is een van de beste restaurants in Jeddah.

3 – Green Island-restaurants

Dit complex omvat 3 restaurants die allerlei soorten zeevruchten serveren, ook een verscheidenheid aan Libanese gerechten aanbieden en ook de heerlijkste Chinese en Indiase gerechten serveren.Het is een van de beste restaurants in Jeddah.

4 – Khayal-restaurant

Het wordt beschouwd als een van de meest luxueuze en beste restaurants in Jeddah.Dit restaurant biedt de heerlijkste Turkse keuken, naast het aanbieden van de mooiste traditionele Turkse zoetigheden zoals Ottomaanse Kunafa, en allerlei soorten gebak.

Voor meer informatie over het toerisme in Jeddah: Verken Jeddah

Aan het einde van ons artikel van vandaag hopen we dat we u een uitgebreide toeristische gids hebben gegeven over de stad Jeddah en de belangrijkste toeristische attracties. We hopen dat u een plezierige tijd vol plezier, comfort en ontspanning met uw gezin zult doorbrengen en vrienden in een van de mooiste toeristische steden van Saoedi-Arabië.


Al deze informatie is verzameld door een team Reizigersbibliotheek Als u op internet of in referenties zoekt en als er een fout in de informatie zit, of het nu een taalfout is of door onoplettendheid is ontstaan, enz., kunt u ons dat in de opmerkingen vertellen en wij zullen het graag corrigeren.

Volg ons op sociale media om alle nieuwe updates te ontvangen

kaidi5

Leave a Comment