تعرف علي السياحة في رومانيا 2024 – 2024

Toerisme in Roemenië – de belangrijkste plaatsen en mooiste toeristische attracties

Voor degenen die graag naar het prachtige Roemenië reizen en degenen die erover nadenken: er zijn toeristische plaatsen in Roemenië die vanwege hun diversiteit en prachtige schoonheid tot de beste van Europa worden gerekend. Roemenië is een Oost-Europees land met 22,3 miljoen inwoners. mensen en grenst aan Oekraïne, Moldavië, de Zwarte Zee, Bulgarije, Hongarije en Servië. Het toerisme in Oekraïne onderscheidt zich door zijn prachtige toeristische attracties en charmante natuurlijke landschappen, en het heeft de kenmerkende rivier de Donau, naast de historische monumenten en prachtige Als u het toerisme in Roemenië noemt, moet u het toerisme in Boekarest en de schoonheid van de charmante stad vermelden, waarover we in de rest van het artikel in detail zullen praten en over de toeristische steden van Roemenië.

Roemenië binnenkomen met een Schengenvisum

Velen vragen zich misschien af ​​of het mogelijk is Roemenië binnen te komen met een Schengenvisum, en het antwoord is hier, zoals aangegeven door Sky News International. Nadat het Europees Parlement bijeenkwam om de Schengenlanden van een uniform informatiesysteem te voorzien, werd besloten om twee landen toe te voegen aan de 26 Schengenlanden, namelijk Roemenië en Bulgarije.

Sommige landen moeten mogelijk naar de ambassade in hun land gaan om Roemenië te bezoeken, en deze kwestie geldt tot nu toe nog steeds, maar toegang tot Roemenië met een Schengenvisum kan dit jaar 2019 of begin 2020 worden geïmplementeerd. Hierdoor kunnen degenen die dat wensen reis naar Roemenië om Roemenië binnen te komen met een Schengenvisum, naast de mogelijkheid om binnen te komen met een afgegeven visum. Van de Roemeense ambassade in uw land, wat ongeveer $ 15 kost, waardoor u naar Roemenië kunt reizen en daar 6 maanden kunt blijven. betaal er $ 100 voor als verblijfskosten in Roemenië. Een voorbeeld van een Roemeens visum waarmee u zes maanden kunt blijven is Egypte, en voor sommige landen bestaat er een Roemeens visum waarmee u in Roemenië kunt verblijven. 90 Slechts een dag en u kunt Kijk voor de details op de website van de ambassade in uw land.

Belangrijke tips en informatie bij reizen naar Roemenië en de kosten van toerisme in Roemenië

 • Een bezoek aan Roemenië voor toerisme kan erg leuk zijn als je in de zomer en lente naar Roemenië reist. De beste tijden om Roemenië te bezoeken zijn van mei tot september, en het wordt niet aanbevolen om het in de winter te bezoeken vanwege de extreme kou.
 • Roemenië is een van de mooiste toeristische landen in de winter, vooral voor liefhebbers van wintertoerisme, en de temperatuur bereikt soms 25 graden onder nul, dus als je in de winter gaat, neem dan de juiste kleding mee en wees voorzichtig.
 • De kosten van het toerisme in Roemenië zijn gematigd en gemiddeld in vergelijking met andere Europese landen, omdat er opties zijn voor middelgrote en luxe hotels en verschillende hostels met variërende en redelijke prijzen.
 • Vervoer in Roemenië is erg goedkoop via het spoor- en openbare busnetwerk, en taxi’s zijn qua prijs concurrerend met bussen.
 • Het eten is hier erg goed, gevarieerd en erg goedkoop, en het hoofdgerecht in Roemenië mag je zeker niet missen, “koolbroodjes” gemaakt van lams- of rundergehakt. Roemenië is een van de landen waar je een toeristische periode kunt doorbrengen. zeer hoge kosten.
 • De officiële munteenheid is de Roemeense leu en de taal is Roemeens. Het verdient de voorkeur enkele Roemeense en Engelse woorden te leren. Het Roemeense volk is vriendelijk en houdt ervan om met anderen om te gaan en hulp te bieden.
 • De veiligheid in Roemenië is goed en diefstal en fraude komen weinig voor. Je hoeft niet voorzichtig te zijn en ‘s avonds laat niet alleen rond te dwalen in afgelegen en donkere plaatsen.
 • Als je naar Roemenië komt, zul je natuurlijk het toerisme in Boekarest, een van de mooiste steden ter wereld, waar we het in detail over zullen hebben, de toeristische steden van Roemenië en de belangrijkste bezienswaardigheden, niet missen.

Toerisme in Roemenië en de belangrijkste steden en toeristische attracties

Degenen die op zoek zijn naar toeristische plekken in Roemenië, hoeven zich geen zorgen te maken, want er zijn veel toerisme en attracties in de prachtige steden van Roemenië, zoals het toerisme in Boekarest, de stad Sibiu, Sighisora, Iasi en de charmante Kart-bergen. over de steden van Roemenië en de beste toeristische plekken in Roemenië.

De mooiste toeristische plekken in Boekarest

Toerisme in Boekarest is een van de mooiste toeristische steden ter wereld, niet alleen Roemenië. De stad onderscheidt zich door zijn eeuwenoude geschiedenis en unieke authenticiteit, aangezien het een groep historische monumenten en monumenten van diverse beschavingen omvat. De stad omvat veel van de beste hotels in Roemenië en een van de mooiste winkel- en uitgaansplekken.Laten we meer leren over de toeristische attracties.In Boekarest.

1 – Oude binnenstad van Boekarest

Het is een van de mooiste toeristische plekken in Boekarest en onderscheidt zich door zijn erfgoed en geschiedenis en bevat een groep historische gebouwen die in voorgaande tijdperken de zetel van de regering waren. De geschiedenis van de stad gaat terug tot de 15e en 16e eeuw en wordt beschouwd als een commercieel en cultureel centrum in de hoofdstad Boekarest.

2 – Bran-kasteel of Dracula-kasteel

Als je denkt aan toeristische plaatsen in Roemenië die beroemd zijn om hun mysterie, is het noodzakelijk om Bran Castle of Dracula in Boekarest te noemen. Het kasteel behoorde toe aan de bloedige en vreemde heerser, graaf Vlad, en vergeet niet dat de schrijver Bram Stoker schreef de roman Dracula over dit kasteel en zijn vreemde heerser, en het is een van de toeristische plekken in Roemenië die de moeite waard zijn om zelf te ontdekken.

3 – Paleis van het Roemeense parlement

Het duurste civiele administratieve gebouw ter wereld, en het grootste administratieve gebouw ter wereld, of zoals gezegd het tweede na het Pentagon, met een kostprijs van meer dan 2 miljard dollar. Het paleis wordt beschouwd als een van de mooiste toeristische plaatsen in Boekarest en onder de toeristische plaatsen in Roemenië die iedereen kent. De Roemenen noemen het het Volkspaleis.

4 – Herstraupark

Herestrau Park in Boekarest behoort tot de grootste parken ter wereld en ligt aan de rivier de Herestrau. Het park omvat een grote groep prachtige planten en bomen en heeft een speciale plek voor jachten, prachtige recreatieve activiteiten, plekken om te wandelen, rond te lopen, sport- en uitgaansgelegenheden voor gezinnen en kinderen.Bewoners komen hier op zondag naar het park om tijd door te brengen in entertainment en ontspanning, dus het is een van de mooiste toeristische plekken in Boekarest.

5 – Natuurhistorisch Museum in Boekarest

Het is een van de mooiste toeristische plekken in Boekarest. De plaats omvat rond de zijkanten de meeste opgezette dieren en een groep uitgestorven dieren. Het museum heet Gregor Antipa, naar de beroemdste Roemeense bioloog, Gregor Antipa. Bezoekers van Roemenië voor toerisme komt hier om te genieten van het prachtige natuurmuseum.

6 – Botanische tuin van Boekarest

Het is een van de mooiste toeristische plekken in Boekarest vanwege het charmante natuurlijke landschap van planten die overal verspreid zijn en zich in de glazen kamers bevinden. De tuin heeft meer dan tienduizend planten, waaronder meer dan duizend soorten van buiten Roemenië en uit een groep van landen over de hele wereld. De tuin dateert uit het jaar 1860 na Christus en werd aangelegd. De tuin werd geopend in 1891 na Christus en wordt beschouwd als een van de toeristische plaatsen in Roemenië die de taal van schoonheid en plezier spreekt, en een van de beroemdste toeristische plaatsen bezienswaardigheden in Boekarest.

7 – Cismigiu-park

Het is een van de mooiste plezier- en amusementsparken in de hoofdstad Boekarest. Het park omvat een grote groep prachtige planten en bomen, en beschikt over een prachtig meer waar u een boot kunt huren en op eigen gelegenheid het charmante landschap kunt verkennen. zijn ook een groep cafés, restaurants en plaatsen die zijn aangewezen voor kinderspelen. Het park is in de winter bedekt met sneeuw als het klaar is. Voor skiliefhebbers werd het park opgericht in 1845 na Christus en geopend in 1860 na Christus. Het wordt beschouwd als een van de mooiste toeristische plekken in Roemenië en een van de mooiste toeristische plekken in Boekarest.


Toerisme in Roemenië in de stad Sighisora

De stad Sighisora ​​behoort tot de mooiste toeristische steden van Roemenië. De stad wordt beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse steden van Roemenië met zijn eeuwenoude schoonheid, zijn kleurrijke en vrolijke gebouwen en de ontwerpen van de stad en straten die ervoor zorgen je voelt je alsof je in een museum voor schone kunsten bent.Laten we meer te weten komen over de toeristische attracties in Sighisora.

De beste toeristische attracties in Sighsora

Oude stad in Sighisora

De oude stad Sighisora ​​wordt beschouwd als het kloppende hart van het leven in Sighisora ​​en het historisch museum van de hele stad. De oude stad bevat een groep prachtige middeleeuwse gebouwen en een groep verdedigingstorens, pleinen en kleine pleinen. staat bekend om zijn geplaveide straatjes en de vrolijke kleuren van de huizen.Er is ook een groep winkels waar cadeaus worden verkocht, mooie souvenirs en waar je alle producten en benodigdheden kunt kopen.

Ambachtswinkels in Sighisora

Er is een groep prachtige handwerkwinkels in Sighisora, waar je meer kunt leren over de levensstijl hier door hun prachtige werken en door de ambachten die overal verspreid zijn, waaronder traditionele kleding, kleurrijk keramiek en prachtig handwerk.

Sighisora ​​middeleeuws festival

Als je toevallig in het laatste weekend van juli in Roemenië bent, is het leuk om naar de stad Sighisora ​​te gaan om samen met hen het middeleeuwse festival te vieren, dat getuige is van vele aspecten van feesten, prachtige feesten, artistieke uitvoeringen en eeuwenoude feesten. traditionele optredens.

Toerisme in Roemenië in de stad Sibiu

De stad Sibiu, gelegen nabij de hoofdstad Boekarest, omvat vele prachtige historische en culturele plaatsen, en omvat vele restaurants die heerlijke en gevarieerde maaltijden serveren, en omvat een groep van de beste toeristische plaatsen in Roemenië in Sibiu, waarover we zullen leren nu.

De beste Romeinse toeristische attracties in Sibiu

Historisch centrum van Sibiu

Het is een van de beroemdste en oudste toeristische attracties in Sibiu en de culturele en historische bezienswaardigheden van de stad. Het omvat een groep beschermings- en verdedigingstorens en prachtige hekken, en eromheen zijn grote gebieden met prachtige historische uitzichten voor bezoekers.

Sub Areni-park

Het is een van de mooiste toeristische plaatsen in Roemenië en Sibiu, omdat het een zeldzame groep planten en bomen bevat. Het wordt beschouwd als een goede plek voor het hele gezin. Het omvat uitgaansgelegenheden voor kinderen en een van de mooiste plekken om te wandelen en ronddwalen in de groene ruimtes, en er is ook een plek waar u in de winter kunt skiën.

Natuurhistorisch Museum in Sibiu

Het is een van de beroemdste toeristische attracties in Sibiu, omdat het een grote collectie gigantische dierenskeletten, uitgestorven dieren en dinosaurussen bevat. Je kunt hier meer leren over de natuurlijke historie en een aantal prachtige foto’s maken. Toerisme in Sibiu omvat een groep van de belangrijkste antropologische musea in Roemenië.

Toerisme in Roemenië in de stad Iaşi

Bezoekers van Roemenië voor toerisme in zijn prachtige steden. Uw plezierige reis zal niet compleet zijn zonder een bezoek aan de charmante stad Iasi, aangezien de toeristische stad Iasi een groep prachtige toeristische attracties, uitgaansgelegenheden en bezienswaardigheden uit de geschiedenis en beschaving omvat. naast prachtige wandelplekken en pittoreske tuinen, een van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Iasi, die prachtig is om te bezoeken: het pittoreske Kupu-park, het beroemde Dusoveti-huis, het Union Museum en het Cultuurpaleis in Iaşi. Mis uw bezoek aan de stad niet zonder een bezoek te brengen aan de botanische tuin van Iaşi met zijn kleurrijke en charmante bloemen.

Toerisme in Roemenië in de Karpaten

Degenen die op zoek zijn naar toeristische plekken in Roemenië die worden gekenmerkt door natuurlijke schoonheid, prachtig groen, avonturen en spanning. Je favoriete en prachtige bestemming is het toerisme in de Karpaten. De plaats hier is bedekt met groene weiden en een grote groep wilde planten en stromende waterkanalen in een prachtig esthetisch schilderij. De bergen hebben ook een groep prachtige grotten die het mogelijk maken… Je zult een unieke spannende ervaring hebben en prachtige momenten van avontuur beleven. Er is ook een groep landelijke huizen in de plaats die nog steeds worden onderhouden hun charmante schoonheid, verfijnde authenticiteit en voortreffelijke traditionele stijl.

UNESCO-werelderfgoedlocaties in Roemenië

 • Kerken van Moldavië – De acht Roemeens-orthodoxe kerken van Moldavië bevinden zich in de provincie Suceava, in het noorden van Moldavië (Boekovina) en werden ongeveer tussen 1487 en 1583 gebouwd.
 • Dacische kastelen in het Orti-gebergte – De zes kastelen (Sarmizegetusa Regia, Costeşti-Cetățuie, Costeşti-Blidaru, Piatra Roşie, Bănița en Căpâlna) die het verdedigingssysteem van de Decebalus vormden, werden in de 1e eeuw voor Christus gebouwd en beschermden ze tegen de Romeinse invasie , en speelde een belangrijke rol tijdens de Romeinse oorlogen in Dacia.
 • Het historische centrum van Sighisoara – een bewoond middeleeuws kasteel gebouwd in de 12e eeuw door Saksische kolonisten onder de Latijnse naam Castrum Sex en de geboorteplaats van Vlad III de Spietser, ook bekend als graaf Dracula.
 • Donaudelta – is de op één na grootste rivierdelta van Europa en de best bewaarde van het continent.
 • Horizu-klooster – Opgericht in 1690 door Prins Constantin Brancoveanu in de stad Horizu, Walachije County, Walachije, Roemenië, wordt het beschouwd als een meesterwerk van de “Brankovenesque” stijl, bekend om zijn architectonische zuiverheid, balans en rijkdom. De gebeeldhouwde details, de behandeling van religieuze composities, de votiefafbeeldingen en het geschilderde decoratieve werk.
 • Dorpen met versterkte kerken in Transsylvanië – zeven dorpen (zes Saksen en één Szekely) gesticht door Transsylvanische Saksen. Het wordt gedomineerd door versterkte kerken en wordt gekenmerkt door een specifiek nederzettingspatroon dat sinds de late middeleeuwen bewaard is gebleven.
 • Houten kerken van Maramureş – Dit zijn hoge houten constructies met opvallende hoge, slanke klokkentorens aan de westkant van het gebouw. Het is een bijzondere informele uitdrukking van het culturele landschap van dit bergachtige gebied in het noorden van Roemenië. Deze kerken zijn: Barsana, Budeti, Deceti, Eude, Plubec, Buinelli Eze, Rogoz, Orditi.
 • Primitieve beukenbossen van de Karpaten en andere regio’s van Europa.

Festivals in Roemenië

 • George Enescu-festival in Boekarest
 • EUROPAfest Jazzfestival in Boekarest
 • Gorana Jazzfestival in Karaj Severin
 • Revolutiefestival in Timisoara
 • Schiereilandfestival / Félsziget in Târgu Murei
 • Gouden Hertenfestival, Brasov
 • Kalatis-festival in Mangalia
 • Electric Castle Festival, in Bonțida Bánffy Castle nabij Cluj-Napoca
 • Transsylvanië Internationaal Filmfestival in Cluj-Napoca
 • Festival in Cluj-Napoca – het grootste muziekfestival in Roemenië
 • Neversea-festival in Constanta
 • Internationaal theaterfestival van Sibiu
 • Middeleeuws festival van Sighișoara

Voor meer informatie over toerisme in Roemenië: Toerisme in Roemenië

Nu heb je de toeristische gids in Roemenië en de mooiste toeristische plekken in Roemenië en de toeristische attracties en entertainment in de toeristische steden van Roemenië in handen. Bezoekers van Roemenië voor toerisme wachten hier op je veel plezier, schoonheid en opwinding in een land dat omvat unieke en diverse bezienswaardigheden en wordt beschouwd als een van de mooiste toeristische landen in Europa in het algemeen. We wensen dat u er tijd doorbrengt. Veel plezier en vergeet niet wanneer u op bezoek komt om de uitgebreide gids over toerisme in Roemenië en enkele toeristische landen in de omgeving te lezen world, die voor u beschikbaar is op onze website, waar wij aan werken om u voortdurend van alle informatie te voorzien, voor een plezierige reis en een mooie tijd.


Al deze informatie is verzameld door een team Reizigersbibliotheek Als u op internet of in referenties zoekt en als er een fout in de informatie zit, of het nu een taalfout is of door onoplettendheid is ontstaan, enz., kunt u ons dat in de opmerkingen vertellen en wij zullen het graag corrigeren.

Volg ons op sociale media om alle nieuwe updates te ontvangen

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top