تعرف علي الهجرة إلى فنزويلا – التأشيرات والمعيشة والعمل 2024

Immigratie naar Venezuela – Visa, wonen en werken

Venezuela, officieel de Bolivariaanse Republiek Venezuela, is een ontwikkelingsland dat op de 113e plaats staat op de ontwikkelingsindex, het beschikt over de grootste bekende oliereserves ter wereld en was een van de grootste olie-exporteurs ter wereld. Voorheen exporteerde het land verschillende landbouwgrondstoffen zoals koffie en cacao, maar olie domineerde al snel de export en de overheidsinkomsten, en als gevolg van de afhankelijkheid van de regering van olie en haar vele politieke overtredingen stortte de hele Venezolaanse economie in. Het land heeft onevenredig veel te lijden onder inflatie, tekorten aan basisgoederen, werkloosheid, armoede, hoge kindersterftecijfers, ondervoeding, misdaad en corruptie.

Venezuela in de wereld: Het ligt aan de noordkust van Zuid-Amerika en bestaat uit een continentaal vasteland en verschillende kleine eilanden in de Caribische Zee. Het heeft een territoriaal gebied van 916 duizend vierkante kilometer en een geschatte Spaanstalige bevolking van 28 miljoen in 2019. De hoofdstad en grootste menselijke bevolking bevindt zich in Caracas. Venezuela grenst in het westen aan Colombia en in het oosten aan Brazilië.De Caribische eilanden liggen vlakbij de Venezolaanse kust.


Immigratieroutes naar Venezuela

1 – Immigratie naar Venezuela via studie

Immigratie naar Venezuela door studie is theoretisch mogelijk, zoals het geval is met veel andere landen. Internationale studenten die in Venezuela willen studeren, kunnen een studentenvisum aanvragen, waarmee ze in het land kunnen verblijven om hun studie voort te zetten. Vervolgens moeten ze na het voltooien van hun studie op zoek gaan naar een andere manier van wonen, zoals werken of trouwen.

2- Immigratie naar Venezuela via werk

Venezuela wordt beschouwd als een van de landen die werkgelegenheid bieden aan buitenlanders met vooraanstaande vaardigheden en ervaring, vooral in de landbouw- en aardoliesector. Daarom kunnen degenen die over de juiste kwalificaties en vaardigheden beschikken, solliciteren bij een van de Venezolaanse bedrijven via websites die gespecialiseerd zijn in het bieden van banen. Als het bedrijf een officieel arbeidscontract goedkeurt en afgeeft, bezoekt de persoon de Venezolaanse ambassade in zijn land om een ​​werkvisum af te geven. Indien goedgekeurd, krijgt de persoon een visum dat recht geeft op een verblijf van één jaar, dat kan worden verlengd nadat hij Venezolaans grondgebied is binnengekomen.

3- Immigratie naar Venezuela via huwelijk Of een reünie

Trouwen met een Venezolaans staatsburger is een van de manieren om naar Venezuela te emigreren, daar permanent te verblijven en later het Venezolaanse staatsburgerschap te verkrijgen.

4- Immigratie naar Venezuela via asiel

Asiel in Venezuela is theoretisch mogelijk, maar het is geen wenselijke bestemming voor asiel en biedt niet de voordelen en hulp die sommige Europese landen bieden.

5- Immigratie naar Venezuela via investeringen

De Venezolaanse regering biedt geweldige faciliteiten aan zakenmensen en investeerders die een deel van hun geld in het land willen investeren. Aan de investeerder kan een permanente verblijfsvergunning in het land worden verleend, waardoor hij in aanmerking komt om het Venezolaanse staatsburgerschap te verkrijgen door een onroerend goed te kopen, een project op te zetten of een geldbedrag op een Venezolaanse bank te storten. Het investeringsbedrag mag niet minder zijn dan 100.000 dollar.


Inreis, accommodatie en soorten visa voor Venezuela

Het beleid voor het verkrijgen van een visum voor Venezuela varieert afhankelijk van het land of de nationaliteit van waaruit de aanvrager de aanvraag indient, maar er is een groep landen die overeenkomsten met Venezuela hebben ondertekend en zij kunnen het land zonder visum binnenkomen:

Landen die Venezuela zonder visum kunnen binnenkomen: EU-lidstaten Andorra, Antigua en Barbuda, Argentinië, Australië, Barbados, Wit-Rusland, Belize, Bolivia, Brazilië, Colombia, Costa Rica, Dominica, Ecuador, Grenada, Hong Kong, IJsland, Iran, Jamaica, Japan, Liechtenstein, Maleisië, Mexico , Monaco, Nicaragua, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Palestina, Paraguay, Qatar, Rusland, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, San Marino, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zwitserland, Trinidad en Tobago, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Uruguay. opmerking : Burgers van Argentinië, Brazilië, Ecuador en Uruguay mogen Venezuela binnenkomen op vertoon van identiteitskaarten, uitsluitend voor toeristische doeleinden.

Soorten visa voor Venezuela:

 • Toeristenvisum voor Venezuela
 • Transitvisum voor Venezuela
 • Tijdelijk verblijfsvisum in Venezuela

Het eerste type visum kan worden verleend “Toeristenvisum voor Venezuela” Voor degenen die het land voor toeristische doeleinden bezoeken en niet langer dan 90 dagen kunnen blijven. De verblijfsvergunning kan echter in sommige gevallen worden verlengd, zoals bepaald door de verantwoordelijke autoriteiten. Het tweede type visum kan worden verleend “Venezuela-transitvisum” Voor degenen die via Venezuela willen reizen, krijgen ze 72 uur voor elke binnenkomst. Wat betreft het derde type “Venezuela visum voor tijdelijk verblijf” Het is het grootste en bestaat uit een werkvisum, een zakenvisum, een industrieel visum, een familievisum, een werknemersvisum en een studentenvisum.

Visa voor Venezuela bij aankomst

U moet weten dat Venezuela niet het voordeel heeft van een visum bij aankomst, noch met een visum, noch zonder visum. Als uw land dus niet tot de landen behoort die geen visum nodig hebben, moet u contact opnemen met het dichtstbijzijnde consulaat in de regio. land waar u woont.

Visumaanvraagformulier voor Venezuela:

 • De aanvraag moet nauwkeurig worden ingevuld.
 • Voeg twee voorbeeldpasfoto’s toe waarop het hele gezicht moet staan.
 • Het paspoort moet na de datum van terugkeer nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Het moet ook twee blanco pagina’s bevatten.
 • Moet het financiële vermogen aantonen om de reiskosten te dragen.
 • Financieel rekeningafschrift van de afgelopen zes maanden.
 • Document waaruit de woonplaats blijkt.
 • Boek een hotel of huur een huis.
 • Een certificaat waaruit blijkt dat de aanvrager in goede gezondheid verkeert.

Toeristenvisum voor Venezuela

Een aanvrager van een toeristenvisum moet bewijzen dat hij niet van plan is langer te blijven dan de verwachte periode, en moet documenten overleggen waaruit blijkt dat hij in het buitenland woont. Als het land waar de aanvrager verblijft verschilt van het land waarvan hij het staatsburgerschap heeft, moet hij zijn identiteitskaart bij de aanvraag voegen. Als de sollicitant een baan of bedrijf heeft in het land waar hij woont, moet hij dit bij de sollicitatie vermelden. Als hij een referent in Venezuela heeft, moet hij zijn voor- en achternaam duidelijk op de claimbrief zetten. De reguliere visumkosten voor Venezuela bedragen 30 dollar, maar dit aantal kan variëren afhankelijk van de nationaliteit van de aanvrager.De verwerkingstijd voor dit type visum varieert van 7 tot 10 dagen.

Werkvisum voor Venezuela

Als een persoon aanvaardt om in Venezuela te werken, moet hij vervolgens een werkvisum aanvragen om naar Venezuela te reizen, waar hij een aanvraag voor het verkrijgen van een werkvisum moet invullen en deze moet voltooien met dezelfde routinestappen, zoals een foto, de geldigheid van het paspoort, enz., naast het bewijzen dat hij een baanaanbieding heeft aanvaard en dat hij daarvoor gekwalificeerd is Positie en het tonen van andere documenten die verband houden met en ondersteunen van de sollicitatie, naast een kopie van de werkvergunning, gewaarmerkt door de officiële autoriteiten. Houders van dit visum hebben het recht om in het land te verblijven, maar ze moeten deze vergunning elk jaar verlengen, en de verwerkingstijd van de aanvraag varieert van 7 tot 10 dagen.


Voor- en nadelen van het leven in Venezuela

Voordelen van leven in Venezuela

 • Natuurlijke diversiteit en adembenemende schoonheid: Venezuela wordt gekenmerkt door een enorme ecologische diversiteit, van de witte zandstranden van het Caribisch gebied tot het torenhoge Andesgebergte, de regenwouden van de Amazone en de beroemde Angel Falls, de hoogste waterval ter wereld. Deze diversiteit biedt ongeëvenaarde mogelijkheden voor verkenning en natuurlijke avonturen.
 • Rijke en historische cultuur: Venezuela heeft een rijk cultureel erfgoed dat inheemse, Spaanse en Afrikaanse elementen combineert. Het land heeft levendige muziek, kunst en tradities, waaronder volksdansen zoals de gorobo.
 • Heerlijk eten: De Venezolaanse keuken is divers en rijk aan smaak, met gerechten zoals arepas, empanadas en papillon criollo die een unieke mix van Latijns-Amerikaanse smaken bieden.
 • Vriendelijke en gastvrije mensen: Venezolanen staan ​​bekend om hun warmte en vriendelijkheid, en tonen vaak gastvrijheid aan bezoekers en nieuwe bewoners.
 • Kosten van levensonderhoud: In sommige gevallen zult u merken dat de kosten van levensonderhoud in Venezuela lager zijn dan in veel andere landen, vooral als het gaat om huisvesting, voedsel en diensten. Er moet echter worden opgemerkt dat een hogere inflatie dit voordeel in de loop van de tijd kan aantasten.
 • het klimaat : Venezuela heeft in het grootste deel van het land een tropisch klimaat en biedt het hele jaar door warme en zonnige temperaturen, vooral op de stranden en laaggelegen gebieden.

Nadelen van het leven in Venezuela

 • Dalende economie: Venezuela ervaart een enorme inflatie, die heeft geleid tot een verlies aan koopkracht van de lokale munt en een aanzienlijke stijging van de prijzen van goederen en diensten. Dit maakt de kosten van levensonderhoud erg moeilijk voor zowel de lokale bevolking als de expats.
 • Tekort aan basisgoederen: Venezuela kampt met ernstige tekorten aan voedsel, medicijnen en andere basisgoederen. Deze omstandigheden leiden tot lange rijen bij winkels en apotheken, en soms tot een afhankelijkheid van de zwarte markt voor essentiële levensbehoeften.
 • Veiligheid en beveiliging : De misdaadcijfers in Venezuela zijn extreem hoog, inclusief gewelddadige misdaden zoals diefstal, ontvoering en moord. Dit maakt veiligheid een grote zorg voor bewoners en expats.
 • politieke problemen : Venezuela heeft regelmatig te maken gehad met protesten en politieke onrust, die soms tot geweld leidden. De onstabiele politieke situatie kan het dagelijks leven beïnvloeden en een gevoel van instabiliteit creëren.
 • Verslechterende infrastructuur: Het land kampt met infrastructuurproblemen zoals frequente stroomstoringen, problemen met de watervoorziening en verslechterende wegen.
 • gezondheidszorg : Het Venezolaanse gezondheidszorgsysteem kampt met een gebrek aan middelen, waaronder medicijnen en medische apparatuur, en met een tekort aan medisch personeel. Dit maakt de toegang tot hoogwaardige gezondheidszorg een enorme uitdaging.

Zaken, beroepen en vaardigheden die nodig zijn in Venezuela

Het vinden van werk in Venezuela is nooit gemakkelijk en velen proberen vast te houden aan een baan als ze die eenmaal hebben gevonden.De pensioenen zijn niet goed en werknemers worden vaak uitgebuit door werkgevers vanwege de beschikbaarheid van een groot aantal arbeidskrachten. Over het algemeen is werk illegaal en zonder ziektekostenverzekering, en het verkrijgen van een werkvergunning is over het algemeen moeilijk, vooral voor immigranten.

Er zijn echter enkele banen waarin immigranten kunnen werken, zoals:

Engels onderwijzen: Er gaan onder mensen wijdverspreide geruchten dat het onderwijzen van de Engelse taal in Venezuela winstgevend is en dat het een beschikbare baan is, maar in werkelijkheid heeft deze kwestie zich enorm verspreid en zijn er veel instituten en scholen die zich op de rijken zijn gaan richten, naast de feit dat Amerikanen die de Engelse taal beheersen nu over vaardigheden en ervaring beschikken die niet geëvenaard kunnen worden door een buitenlander uit andere landen.

Een project starten in Venezuela: De meest logische optie om in Venezuela te werken is het starten van een particulier bedrijf, omdat hiervoor kapitaal nodig is, ook al is dat niet groot, vooral omdat de beroepsbevolking in Venezuela goedkoop is, aangezien de salarissen niet veel zullen kosten, maar de inflatie en de koopkracht wel moeten stijgen. waarmee rekening moet worden gehouden bij het uitvoeren van een project in Venezuela.

Venezuela is in het algemeen, net als de meeste Latijns-Amerikaanse landen, een land dat geschikt is voor investeringen en niet voor werk, vanwege de goedkope arbeid, de hoge werkloosheid en de moeilijkheid om te concurreren met de lokale bevolking. Sommige beroepen kunnen echter wel banen vinden, zoals buitenlandse taaldocenten, mensen met ervaring, artsen, ingenieurs, kappers en andere banen, en beroepen waarin het vinden van werk wellicht gemakkelijker is dan in andere. Het is ook mogelijk om kleine projecten of bedrijven te openen, zoals een markt, kapsalon, restaurant, kledingwinkel en dergelijke, omdat de winkelprijzen en huren relatief laag zijn, naast het feit dat de arbeid in Venezuela en Latijns-Amerika in algemeen is goedkoop.


Hoe het Venezolaanse staatsburgerschap te verkrijgen

Het Venezolaanse staatsburgerschap kan worden verkregen na immigratie naar en verblijf in Venezuela, en dit hangt af van de persoon die voldoet aan de voorwaarden die zijn gesteld voor het verkrijgen van het Venezolaanse staatsburgerschap, zoals de duur van het verblijf, het voldoen aan taalvoorwaarden, integratie, werk, enz….

Voor volledige details over het verkrijgen van het Venezolaanse staatsburgerschap, klikt u op de onderstaande link.


Al deze informatie is verzameld door een team Reizigersbibliotheek Als u op internet of in referenties zoekt en als er een fout in de informatie zit, of het nu een taalfout is of door onoplettendheid is ontstaan, enz., kunt u ons dat in de opmerkingen vertellen en wij zullen het graag corrigeren.

Volg ons op sociale media om alle nieuwe updates te ontvangen

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top