تعرف علي الهجرة إلى هنغاريا (المجر ) – التأشيرات والمعيشة والعمل 2024

Immigratie naar Hongarije (Hongarije) – visa, wonen en werken

Hongarije of Hongarije is een Europees land en lid van de Europese Unie, en de hoofdstad is Boedapest. Hongarije wordt beschouwd als een van de landen waarvan de economie wordt gekenmerkt door groei en waarvan het politieke systeem stabiel is. Dit maakt het een van de landen die kandidaat zijn voor immigratie en verblijfsvergunning voor grote aantallen mensen die naar hun thuisland willen migreren naar een land dat hen kan helpen hun ambities en doelen te bereiken. In dit artikel zullen we het hebben over de methoden om naar Hongarije te emigreren, de kenmerken en soorten visa, het daarin beschikbare werk, de kosten van levensonderhoud en staatsburgerschap.

Hongarije – Hongarije: Het is een beperkt land zonder uitzicht op de zee en zonder toegang daartoe, dus het is aan alle kanten omgeven door land. De oppervlakte van het Hongaarse grondgebied is 93.000 vierkante kilometer en het heeft een landklimaat. Het staat op de 109e plaats. in de ranglijst van de gebieden van landen over de hele wereld. Het wordt begrensd door Slowakije in het noorden, Oekraïne in het noordoosten, Roemenië in het oosten en zuidoosten, Servië in het zuiden, Kroatië en Slovenië in het zuidwesten en Oostenrijk in het westen. Hongarije heeft ongeveer 10 miljoen inwoners, voornamelijk etnische Hongaren en een grote Roma-minderheid. De officiële taal in Hongarije is de Hongaars-Oeralische taal, de meest voorkomende en gesproken taal in Europa.


Immigratieroutes naar Hongarije

1 – Immigratie naar Hongarije via studie

Deze methode is uiteraard van toepassing op jongeren die nog op school zitten. De student moet toegang krijgen tot een Hongaarse universiteit, volgens welke hij een studievisum moet aanvragen bij het Hongaarse consulaat. Na binnenkomst in Hongarije krijgt de student een tijdelijk verblijfsvergunning voor een jaar, onder voorbehoud van verlenging, zolang de student blijft studeren.

2- Immigratie naar Hongarije via werk

Zoals het geval is in de meeste landen, moet een buitenlander een baan en een officiële en naar behoren gedocumenteerde arbeidsovereenkomst vinden in een Hongaars bedrijf. Als dit gebeurt, kan de persoon het Hongaarse consulaat in zijn thuisland bezoeken om een ​​werkvisum aan te vragen . Uiteraard krijgt de persoon een tijdelijk verblijfsvergunning voor de duur van de arbeidsovereenkomst, die jaarlijks wordt verlengd.

3- Immigratie naar Hongarije door huwelijk Of een reünie

Als er een buitenlander legaal op Hongaars grondgebied verblijft, kan hij verzoeken om zijn familieleden mee te nemen om bij hem te komen wonen.

In gevallen waarin de vreemdeling getrouwd is met een Hongaars staatsburger (man of vrouw), kan een reisvisum naar Hongarije worden aangevraagd met als doel zich bij de partner te voegen. De wetten die in Hongarije worden gevolgd, staan ​​de buitenlandse echtgenoot toe Hongaars grondgebied te betreden, hem een ​​permanente verblijfsvergunning te verlenen en vervolgens het Hongaarse staatsburgerschap.

4 – Immigratie naar Hongarije via asiel

U kunt asiel aanvragen in Hongarije. Hongarije heeft, net als veel Europese landen, een asielaanvraagsysteem waarmee mensen die vervolging of oorlog in hun thuisland ontvluchten, internationale bescherming kunnen zoeken. Er moet echter worden opgemerkt dat het Hongaarse asiel- en immigratiebeleid de afgelopen jaren aanzienlijke veranderingen heeft ondergaan en strenger is geworden.

De asielaanvraagprocedure vereist dat mensen onmiddellijk na aankomst in Hongarije asiel aanvragen, waar hun aanvragen worden beoordeeld door de lokale autoriteiten. Tijdens dit proces moeten asielzoekers bewijs leveren ter ondersteuning van hun zaak en waarom zij bescherming nodig hebben.

Er zijn twee soorten verblijfsvergunningen voor asiel in Hongarije:

1- Vluchtelingenstatus: Hiermee krijgt u een verblijfskaart voor 10 jaar, waarmee u kunt werken, uw gezin naar Hongarije kunt halen en de kinderen naar school kunnen gaan.

2 – Secundaire beschermingsstatus: waarmee de persoon een verblijfskaart verkrijgt voor een periode van 5 jaar, waardoor hij kan werken en de kinderen naar school kunnen gaan.

5 – Immigratie naar Hongarije via investeringen

Als u 500.000 euro investeert in residentieel vastgoed, kunt u een verblijfsvergunning van maximaal tien jaar krijgen.

Het Hongaarse visum is het gemakkelijkste van de Schengenlanden

Een Hongaars visum wordt beschouwd als een van de gemakkelijkste visa in de Schengenlanden, en dit maakt immigratie naar Hongarije relatief gemakkelijker dan in andere Schengenlanden, maar waarom is het Hongaarse visum het gemakkelijkst?

Deelnemen aan Schengen: Hongarije, of wat bekend staat als de Republiek Hongarije, trad in mei 2004 toe tot de Europese Unie en werd in 2007 lid van het Schengengebied. Daarom moet iedereen die naar Hongarije wil reizen of immigreren een Schengenvisum verkrijgen.

Makkelijker dan anderen: Hoewel Hongarije zich bij de Schengenlanden heeft aangesloten, volgt het niet het complexe systeem en de moeilijke stappen die andere Europese landen volgen om een ​​visum goed te keuren om het Schengengebied binnen te komen. Het wordt beschouwd als een zeer geschikte bestemming voor degenen die een Schengenvisum willen verkrijgen om de Europese Unie binnenkomen.


Inreis, accommodatie en soorten visa voor Hongarije

 • Werkvisum voor Hongarije (langdurig meer dan 90 dagen)
 • Studievisum voor Hongarije (langdurig meer dan 90 dagen)
 • Hongarije visum voor gezinshereniging
 • Zakenvisum voor Hongarije
 • Hongarije visum voor behandeling
 • Transitvisum voor Hongarije
 • Toeristenvisum voor Hongarije

Het verkrijgen van een visum voor Hongarije

Als iemand een Hongaars visum wil verkrijgen uit Algerije, Libië, Tunesië, Marokko, Irak, Syrië, Palestina, Jordanië of andere Arabische landen, moet hij zes maanden vóór de reisdatum naar Hongarije een visum aanvragen, en aan de voorwaarden vereist voor een kort visum. De termijn mag niet langer zijn dan 90 dagen en is als volgt:

 • Het Schengen-reisformulier moet worden ingevuld (link).
 • Een persoonlijke foto van 35 x 40 mm moet recent zijn, niet ouder dan 6 maanden en een witte achtergrond hebben.
 • U dient te beschikken over een geldig paspoort met een geldigheidsduur van minimaal 3 maanden.
 • Dit paspoort moet minimaal twee blanco pagina’s bevatten en is niet langer dan 10 jaar afgegeven.
 • De eerdere inreisvisa die eerder op dit paspoort zijn geplaatst, moeten worden gekopieerd.
 • Dien een kleurenkopie van het paspoort in.
 • De reiziger moet een geldige ziektekostenverzekering hebben tot het moment van terugkeer uit Hongarije, en het bedrag moet minimaal 30.000 euro dekken, dat bij terugkomst wordt teruggevorderd als dit niet nodig is voor medische behandelingsproblemen.
 • Er moet een brief worden verzonden waarin de afzender de reden van zijn bezoek aan Hongarije gedetailleerd uitlegt.
 • Dat er een levenskaart bijgevoegd is.
 • De hotelreserverings- en uitnodigingsbrief van een persoon die in Hongarije woont, moet worden bijgevoegd.
 • Bewijs van financiële draagkracht via een bankafschrift.
 • Het betalen van de visumkosten bedraagt ​​80 euro voor volwassenen, 40 euro voor kinderen tussen 6-12 jaar en kinderen tussen 0-6 jaar zijn gratis. Het visum is ook gratis voor onderzoekers en wetenschappers.

Voor- en nadelen van het leven in Hongarije

Voordelen van wonen in Hongarije

 • Redelijke kosten van levensonderhoud: Over het algemeen zijn de kosten van levensonderhoud in Hongarije laag vergeleken met veel andere Europese landen, vooral op het gebied van huisvesting, voedsel en transport.
 • Gezondheidszorg van hoge kwaliteit: Hongarije staat bekend om zijn goede gezondheidszorgsysteem dat toegang biedt tot hoogwaardige medische diensten tegen betaalbare kosten.
 • Centrale geografische ligging: Het maakt het een uitstekend startpunt voor het verkennen van de rest van Europa, met veel nabijgelegen bestemmingen die gemakkelijk bereikbaar zijn per trein of vliegtuig.
 • Natuurlijke en historische schoonheid: Hongarije onderscheidt zich door zijn adembenemende landschappen, van uitgestrekte vlaktes tot meren en bergen, naast zijn historische steden zoals Boedapest, die prachtige historische en culturele bezienswaardigheden omvat.
 • Rijke cultuur en heerlijke keuken: Hongarije heeft een rijke cultuur en eeuwenoude tradities, maar ook lokale delicatessen zoals goulash en paprika.
 • Goede opleiding: Hongarije biedt goede onderwijsmogelijkheden, zowel op openbare scholen als op universiteiten, die vaak internationaal erkend zijn. Het biedt ook enkele educatieve programma’s in het Engels.
 • Actieve internationale gemeenschap: Hongarije heeft een grote en actieve internationale gemeenschap, wat de integratie voor nieuwkomers vergemakkelijkt.
 • Veiligheid: Hongarije wordt over het algemeen beschouwd als een veilig land om in te wonen, met lage criminaliteitscijfers in vergelijking met andere delen van Europa.

Nadelen van het leven in Hongarije

 • de taal : De Hongaarse taal wordt beschouwd als een van de meest complexe talen om te leren ter wereld, wat een grote uitdaging kan vormen voor expats en nieuwe immigranten in de dagelijkse communicatie en integratie in de samenleving.
 • Bureaucratie: Nieuwe inwoners kunnen moeite hebben met het navigeren door het administratieve en bureaucratische systeem van Hongarije, dat complex kan zijn en veel tijd en geduld vergt, vooral als het gaat om zaken die verband houden met immigratie en wettelijke registratie.
 • Houding ten opzichte van buitenlanders: Sommige expats kunnen problemen ondervinden bij hun volledige integratie in de samenleving als gevolg van vooroordelen of een negatieve houding van sommige leden van de gemeenschap jegens buitenlanders, hoewel dit sterk kan variëren, afhankelijk van de locatie en de gemeenschap.
 • Economie en werkgelegenheid: Hoewel Hongarije in sommige sectoren werkgelegenheid biedt, kan het voor immigranten moeilijk zijn om op bepaalde terreinen werk te vinden, vooral als ze niet vloeiend Hongaars spreken. Salarissen kunnen ook lager zijn in vergelijking met West-Europese landen.
 • Gezondheidssysteem: Ondanks de goede gezondheidszorg kan het Hongaarse gezondheidszorgsysteem te maken krijgen met uitdagingen zoals lange wachttijden voor sommige diensten en een tekort aan gekwalificeerde personen in sommige gebieden.
 • het klimaat : Het klimaat in Hongarije kan voor sommigen een uitdaging zijn, met koude winters en hete zomers, wat van invloed kan zijn op de voorkeuren van mensen die de voorkeur geven aan een gematigder klimaat.

Bedrijven, beroepen en vaardigheden waar veel vraag naar is in Hongarije

Om te weten hoe u werk kunt vinden in Hongarije, moet u weten dat het vinden van een baan en werk in Hongarije in eerste instantie misschien moeilijk lijkt, maar in werkelijkheid kan de zaak met wat onderzoek gemakkelijk zijn, maar u moet weten dat het vinden van werk in Hongarije terwijl u in Hongarije zijn is veel gemakkelijker dan werk vinden in Hongarije terwijl u in het buitenland bent. In feite zijn er veel expats die er de voorkeur aan geven om in Oost- en Midden-Europese landen te werken, ver weg van de golven van expats, omdat er grote concurrentie is in de landen waar Arabieren gewoonlijk naartoe emigreren.

Voltijds werken in Hongarije: Aangezien Hongarije deel uitmaakt van de Europese Unie en Schengen, zijn de belangrijkste beroepen waarin men kan werken in veel Europese landen gebruikelijk, omdat de meeste Europese landen kampen met een tekort op deze gebieden, namelijk:

 • Engineering : Chemische ingenieurs, medische ingenieurs en energie-ingenieurs.
 • Toerisme en hotels: Chef-koks
 • informatie Technologie : Data-analisten, programmeurs en IT-ondersteuningsspecialisten.
 • Zakelijk en financieel: Financieel adviseur, accountant en experts op het gebied van risicomanagement en compliance.
 • Transport- en logistieke diensten: Supply chain managers, analisten en transportmanagers.
 • gezondheidszorg : Verpleegkundigen, artsen, radiologen en apothekers.

Het werk op het gebied van het onderwijzen van de Engelse taal is echter ook wijdverspreid in Hongarije, en het kan worden onderwezen in de vorm van privélessen, via een instituut of school, of via internet.


Hongaarse nationaliteit – Hongaars

Het Hongaarse staatsburgerschap kan worden verkregen na immigratie naar en verblijf in Hongarije, en dit hangt af van de persoon die voldoet aan de voorwaarden die zijn gesteld voor het verkrijgen van het Hongaarse staatsburgerschap, zoals de duur van het verblijf, het voldoen aan taalvoorwaarden, integratie, werk, enz….

Voor volledige details over het verkrijgen van het Hongaarse staatsburgerschap, klikt u op de onderstaande link.


Al deze informatie is verzameld door een team Reizigersbibliotheek Als er een fout in de informatie zit, of het nu een taalfout is of is ontstaan ​​door toezicht of iets dergelijks, laat het ons dan weten in de opmerkingen en we zullen het graag corrigeren.

Volg ons op sociale media om alle nieuwe updates te ontvangen

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top