تعرف علي دراسة اللغة الفرنسية في فرنسا 2024

Frans studeren in Frankrijk

De Franse taal is een van de belangrijkste talen ter wereld en dit komt voort uit de economische kracht van Frankrijk en zijn eeuwenoude geschiedenis. Bovendien is de Franse taal een van de meest voorkomende tweede talen in Europa en Amerika , en in de ogen van een groot aantal mensen en culturen komt de Franse taal direct na het Engels. In termen van belang en de arbeidsmarkt maken al deze factoren het idee om de Franse taal in Frankrijk te studeren een prachtig en correct idee, vooral omdat de Franse taal al wijdverspreid is in een groot deel van de Arabische wereld, vooral in de landen van Oost-Afrika. Het lijdt geen twijfel dat het studeren van de Franse taal in Frankrijk het meest correcte idee is voor iedereen die aan de Franse taal denkt, omdat het de officiële taal is en de taal van de mensen daar.

Informatie over Frankrijk

Frankrijk is überhaupt een van de oudste, grootste en belangrijkste landen van het Europese continent, en misschien wel de sterkste concurrent op het Europese continent in alle opzichten zijn het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.Terwijl je de Franse taal in Frankrijk studeert, zul je meng je onder de vriendelijke Fransen en geniet van het bezoeken van de prachtige monumenten, die uiterst belangrijk zijn, met name de Eiffeltoren. Zeker, de Fransen zijn ook het beste in het spreken van Frans. Maar als we terugkeren naar het praten over de Franse taal, die ons onderwerp is, zullen we merken dat uw studie ervan vele deuren voor u zal openen, waaronder werken als leraar Frans in uw land of werken in een van de bedrijven waar beheersing van de Franse taal vereist is, wat veel is in onze Arabische taal. wereld.

Een vooraanstaande wetenschappelijke bestemming: Frankrijk wordt beschouwd als een van de vooraanstaande academische bestemmingen waar je mogelijk een ander vakgebied kunt studeren aan Franse universiteiten of internationale universiteiten die hun curricula in het Frans onderwijzen, of op zijn minst en volgens de zwakste schatting zul je een nieuwe taal aan de talen hebben toegevoegd ​​waar u bekwaam in bent, waardoor u mogelijk als vertaler kunt werken. Het is heel spannend, geloof me. Als u net zo enthousiast over de kwestie bent als ik, kom dan met mij mee en we zullen de reis beginnen en praten over de kosten van huisvesting en levensonderhoud in Frankrijk.


Huisvesting en levensonderhoud in Frankrijk

  • Accommodatie in Parijs: De stad Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en een van de mooiste steden ter wereld. Je hebt tussen de 1.000 en 1.200 euro per maand aan totale uitgaven nodig. Als je het je afvraagt: dit bedrag is niet groot aangezien Parijs een primeur is -klasse toeristische stad, maar er is ook de stad Nice, een belangrijke toeristische stad. De kosten van levensonderhoud daar beginnen echter vanaf slechts 600 euro, terwijl de kosten van levensonderhoud in de stad Lyon beginnen vanaf slechts 500 euro per maand , wat het laagste is, en hier is het aan jou om het juiste instituut om te studeren en de locatie ervan te kiezen, maar Parijs is zeker een bezoek waard.
  • Eten en drinken : Eten in Frankrijk kost je ondanks de pracht geen grote sommen geld. In een maand kun je 200 euro uitgeven aan eten dat bij je past. Je kunt ook voor slechts 15,- een luxe maaltijd krijgen bij een luxe restaurant. 20 euro Uiteraard zijn er verschillende oplossingen te verkrijgen… Wat eten betreft, voor slechts 2 euro kun je al een behoorlijk broodje krijgen!
  • Vervoer in Frankrijk: Je kunt de bus nemen voor slechts 1 euro, en de prijs kan oplopen tot 1,5 euro, maar je kunt grote kortingen krijgen als je dagelijks dezelfde lijn neemt door een wekelijks of maandelijks abonnement te nemen. Aan de andere kant heb je vanwege je studie andere bijkomende kosten nodig. De meest prominente daarvan zijn de kosten voor de ziektekostenverzekering, die variëren van 20 euro tot 50 euro, evenals de uitgaven voor boeken en papieren, die je tussen de 20 en 50 euro kosten. 50 tot 100 euro per maand, maar je vindt zeker verschillende oplossingen om geld te besparen. Wonen in Frankrijk blijft betaalbaar, aangezien het huren van een klein appartement je tussen de 400 en 700 euro per maand kost, terwijl je voor 300 euro of minder een appartement in een kleine Franse stad kunt krijgen – die misschien wat ver verwijderd is van waar je studeert. .

Maandelijkse huur in Frankrijk

Een eenkamerappartement in het stadscentrum kost €759,60 per maand, terwijl een appartement met dezelfde specificaties ver van het stadscentrum €592,50 per maand kost. Een appartement met 3 slaapkamers in het stadscentrum kost $ 1.426 per maand, terwijl een appartement met dezelfde specificaties buiten het stadscentrum $ 1.100 per maand kost.

Prijs van appartementen in Frankrijk

De prijs per vierkante meter van een appartement in het stadscentrum kost ongeveer $6.156, wat betekent dat een appartement van 100 meter $615.000 dollar kost, terwijl de kosten per vierkante meter van een appartement buiten het stadscentrum $4.258 kosten, of ongeveer $425.000 dollar. de prijs van een appartement van 100 meter buiten de stad.

Gemiddelde lonen en salarissen in Frankrijk

Het gemiddelde loon na belastingen bedraagt ​​$ 2.553 per maand.

Gemiddelde prijs van eten en drinken in Frankrijk

Een maaltijd voor één persoon in een gewoon restaurant kost $17, terwijl een maaltijd in een restaurant van gemiddelde kwaliteit $25 per persoon kost. Een McMill-maaltijd bij McDonald’s kost ongeveer $ 10, en een blikje Coca-Cola of Pepsi van 0,33 liter kost $ 2,87.

Prijzen marktmaaltijd: Water 1,5 liter $0,78, melk 1 liter $1,13, brood $1,67, rijst 1 kg $2, lokale kaas 1 kg $18, rundvlees 1 kg $19, appels 1 kg $3, bananen 1 kg $2,17, een pakje Marlboro-sigaretten kost $11,22.

Gemiddelde prijzen van kleding en schoenen in Frankrijk

De prijs van een spijkerbroek varieert tussen de 45 en 90 dollar, terwijl het kopen van een zomerjurk van Zara 39,16 dollar is, en de prijs van een paar Nike-hardloopschoenen, omdat hun prijzen gemiddeld zijn, 93 dollar is, terwijl een paar Nike-hardloopschoenen 93 dollar is, terwijl formele leren schoenen kosten 122 dollar.

Gemiddelde transportprijzen in Frankrijk

Een enkele reis kost slechts $ 1,85, lokaal vervoer, een maandpas kost $ 56,10, het normale starttarief voor een taxi is $ 2,92 en het tarief per kilometer is ongeveer $ 1,95. Benzine 1 liter kost $ 1,74.

Gemiddelde autoprijzen: De prijs van een nieuwe Volkswagen Golf, KW Trendline 1.4, bedraagt ​​ongeveer $25.805, terwijl een nieuwe Toyota Corolla sedan ongeveer $26.775 kost.

Gemiddelde energieprijzen in Frankrijk

De maandelijkse rekeningen voor (elektriciteit, verwarming, koeling en water) voor een appartement van 85 vierkante meter bedragen ongeveer $ 170,85. Wat de communicatie betreft, bedraagt ​​de prijs per minuut $0,19, zonder kortingen of pakketten, terwijl het internet een snelheid heeft van 60 megabits per seconde en een onbeperkt aantal data voor $32 per maand.

Gemiddelde prijzen van entertainment- en sportcentra in Frankrijk

Het maandelijkse sportclubabonnement kost $37,35, terwijl het huren van een speeltuin voor een uur in het weekend $16,57 kost en het betreden van de bioscoop of tentoonstelling $11,22 kost.

Gemiddelde prijzen voor kinderopvang in Frankrijk

De kleuterschool, dat wil zeggen de kleuterschool, kost voltijds $684 per maand, terwijl de internationale basisschool $11.436 per jaar kost.


Wonen bij een Frans gezin terwijl je in Frankrijk studeert

Wonen bij een Frans gezin in hun huis is in alle opzichten een prachtige oplossing. Het eerste van deze aspecten is het financiële en economische aspect, aangezien deze oplossing u een groot deel van de huisvestingskosten, voedsel en secundaire uitgaven zal besparen. Dit komt omdat de kosten van levensonderhoud bij een Frans gezin in hun huis beginnen vanaf 200 euro per maand, wat je een eigen kamer en minstens één maaltijd per dag garandeert. Deze oplossing helpt je ook om je kleren te wassen en mee te nemen Zorg goed voor jezelf. De andere kant van dit idee is het sociale aspect, aangezien het leven bij een Frans gezin in hun huis je zal helpen om in aanraking te komen met de Franse cultuur. Het zal je ook helpen om de Franse taal direct te leren oefenen. de tijd, wat erg belangrijk voor je is omdat het verwerven van de Franse taal je primaire doel is.


Hoe u een visum kunt verkrijgen om de Franse taal in Frankrijk te studeren

Frankrijk is een van de Schengenlanden, dus het eerste waar we aan kunnen denken is het verkrijgen van een Schengenvisum, maar het Schengenvisum garandeert u een kort verblijf van maximaal drie maanden, dus als u weet dat u geen periode nodig heeft langer dan drie maanden om de Franse taal te studeren. In Frankrijk is dit de beste optie, vooral omdat het een visum is zonder kosten en niet kan worden verlengd. Als je echter meer dan drie maanden nodig hebt, kun je een toelatingsexamenvisum verkrijgen Met dit visum kunt u Frans grondgebied betreden en vervolgens het toelatingsexamen afleggen aan de universiteit of het instituut waar u gaat studeren, en zodra u slaagt voor het toelatingsexamen, krijgt u een verblijfsvergunning voor een volledig jaar.

Franse visa: Er zijn andere visa voor Frankrijk, waaronder beide soorten visa voor verblijf van langere duur. Het eerste type is het tijdelijke visum, waarmee u zes maanden in het land kunt verblijven, terwijl u met het visum voor lang verblijf (niet-tijdelijk) verblijf in het land gedurende de gehele periode van je studie, en heeft meer te maken met studeren. Om uw visum te verkrijgen, moet u contact opnemen met Compus France, de organisatie die officieel verantwoordelijk is voor het hoger onderwijs in Frankrijk. Om uw visum te verkrijgen, moet u contact opnemen met de Franse ambassade en de volgende documenten overleggen:

  • Een acceptatiebrief van de instelling waar je gaat studeren, die je kunt verkrijgen door eenvoudig online met de instelling te communiceren. Deze brief moet ook alle benodigde informatie bevatten, waarvan de belangrijkste de studieperiode is, om te bepalen het juiste visum voor u.
  • Een bankafschrift waaruit blijkt dat je gedurende de hele studieperiode in Frankrijk de kosten van levensonderhoud in Frankrijk kunt dragen, en het vereiste tarief hier is 615 euro per maand, wat betekent dat als je een jaar gaat studeren, er op je bankrekening een bedrag moet staan groter dan 7.380 euro, wat een routineprocedure is.
  • U moet een bewijs hebben dat u een verblijfplaats in Frankrijk heeft. Het instituut waarmee u contact opneemt kan u hierbij zeker helpen. Ook moet u in het bezit zijn van een retourticket op de datum vermeld in de eerste stap, maar u kunt deze stap vervangen door een retourticket te schrijven beloof dat u zult terugkeren voordat uw visum verloopt.

De beste instituten om Frans te studeren in Frankrijk

De Franse taal studeren in Frankrijk is niet zo duur als sommige mensen denken, en ook al is het duur voor je, je mag nooit het belang van het leren van de taal op eigen grondgebied over het hoofd zien. Dit staat voorop. Vergeet ook de activiteiten niet. die je zult volgen, evenals de ondersteuning en geaccrediteerde opleiding die het instituut je garandeert. Hieronder presenteren we je de belangrijkste en meest vooraanstaande Franstalige instituten/scholen:

Studeer de Franse taal in Alliantie Francaise In Frankrijk

Het Alliance Francaise Instituut is een van de bekendste instituten op het gebied van het onderwijzen van de Franse taal ter wereld en niet alleen in Frankrijk. Dit komt omdat dit instituut overal vestigingen heeft, elke plaats in Frankrijk en over de hele wereld. instituut zal je helpen de Franse taal te studeren in Frankrijk. Door middel van educatieve lessen en culturele activiteiten kun je tegelijkertijd een geaccrediteerd certificaat verkrijgen dat je de Franse taal spreekt, vooral omdat dit instituut feitelijk alle niveaus van de Franse taal bestrijkt taal, beginnend bij beginnersniveau A1 tot en met professioneel niveau C1.

Dit instituut biedt ook intensieve lessen aan als u in relatief korte tijd de Franse taal wilt leren, wat geschikt voor u is als u in het bezit bent van een Schengenvisum of niet geheel voltijds werkt. verschillende onderwijspakketten, waaronder enkele waarin de Franse taal is geïntegreerd. Algemeen Frans, samen met andere activiteiten zoals workshops of groepsleren. Het instituut biedt ook een verscheidenheid aan onderwijspakketten aan, waaronder u zeker iets zult vinden dat bij u past. Het instituut is aanwezig in veel Franse steden, waaronder Parijs, Nice, Bordeaux en St-Malo, en je kunt alle details weten via zijn website.

Studeer de Franse taal in Frankrijk aan een instituut Azurlingua

Dit instituut heeft de goedkeuring van de FLE, en wat onderscheidend is aan dit instituut is dat het het concept overneemt van het onderwijzen van de Franse taal op een praktische manier in plaats van in theorie, omdat het je onderdompelt in het Franse leven door je een enorme hoeveelheid aan kennis te bieden. informatie en helpt u ook om uw Franse taal snel en soepel te ontwikkelen door u de taal te leren, door levensscenario’s en situaties waaraan we dagelijks worden blootgesteld, waardoor uw communicatieve vaardigheden met het Franse tintje zullen toenemen.

Voor het onderwijzen van de Franse taal vertrouwt dit instituut op een groot en gevarieerd materiaal, waaronder leerboeken, interactieve video’s, audiobestanden, maar ook artikelen en stripverhalen, naast Franstalige liedjes en multimedia, evenals romans en nieuwskranten. De leraren in dit instituut zijn van Franse afkomst en spreken Frans als hun moedertaal. Wat je natuurlijk doet vertrouwen in hen en hun ervaring, is dat je meer informatie kunt vinden en kunt solliciteren via hun officiële website. instituut is aanwezig in veel steden, namelijk Canne, Nice en St. Tropez. Kenmerkend is dat deze steden qua levensonderhoud en huisvestingskosten goedkoop zijn in vergelijking met de hoofdstad Parijs.

Frans studeren in Frankrijk In een school Berlitz Globalisme

Berlitz School is een internationale school die Franse taalonderwijsdiensten aanbiedt in 28 centra in Frankrijk. Je kunt ook kiezen tussen studeren in groepen of volledig individueel. Het is een prachtige functie, maar het is een beetje duur. Wat is er speciaal aan dit school is dat de leraren je ook buiten school les kunnen geven. Maar in plaats daarvan doet deze school/instituut haar werk optimaal. Het bijzondere aan deze school is dat je hier ook andere talen dan Frans kunt studeren Nou ja, als je genoeg tijd en moeite hebt.

Deze school is beschikbaar in een groot aantal steden in Frankrijk, als volgt: Bordeaux, Boulogne-Billancourt, Cergy, Duinkerken, Evry, Grenoble Milaan, Le Havre, Lille, Lyon, Marseille, Nantes, Nice, Noisy-le-Grand, Parijs, Rouen, Saint Germain en Laye, St-Etienne, St-Laurent-Blangy, St-Denis, Straatsburg, Toulouse, meer informatie vindt u op hun website.

Frans studeren in Frankrijk Bij een instituut Franse taal

Dit instituut biedt u zes vestigingen verspreid over een groot aantal Franse steden.Het France Langue Instituut staat bekend om het aanbieden van een breed scala aan cursussen in de Franse taal, die alle vakgebieden bestrijken, inclusief de vakgebieden Frankrijk, de rechtsgebieden Juridisch Frankrijk, evenals de medische gebieden Medisch Frankrijk. Met dit instituut kunt u zich ook voorbereiden op de TEF-, DELF- en TCF-examens, de grootste certificaten op het gebied van de Franse taal.

Alle docenten van het France Langue Institute hebben al een universitair diploma waarmee ze de Franse taal kunnen onderwijzen. Dit instituut heeft ook contracten met meerdere Franse universiteiten, waardoor je desgewenst je studie voor een ander specialisme in Frankrijk kunt voltooien. leer meer via hun officiële website.


Al deze informatie is verzameld door een team Reizigersbibliotheek Als u op internet of in referenties zoekt en als er een fout in de informatie zit, of het nu een taalfout is of door onoplettendheid is ontstaan, enz., kunt u ons dat in de opmerkingen vertellen en wij zullen het graag corrigeren.

Volg ons op sociale media om alle nieuwe updates te ontvangen

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top