تعرف علي دليلك الشامل حول الجيست بوست (Guest Post 2024) 2024

Succes in marketing ontstaat door het uitproberen en implementeren van veel strategieën. Om jezelf te laten gelden te midden van de waanzin van de concurrentie, is het noodzakelijk een ander pad uit te stippelen dan het pad dat door het grote publiek wordt gevolgd. In deze gids deel ik een van de meest onderbenutte marketingtactieken met u.

Ik heb het hier over het posten van gasten, wat je veel voordelen zal opleveren. De eerste daarvan is het verspreiden van de bekendheid van je merk, het creëren van waardevolle relaties met toonaangevende makers van inhoud, en bovendien wordt het geclassificeerd als een gezond middel waarmee je backlinks van hoge kwaliteit verkrijgen.

Wat is gastpost?

In het Arabisch wordt dit gastpost genoemd, en er wordt vaak naar verwezen met de formele spelling ‘gastpost’. Kortom, het is het schrijven van hoogwaardige artikelen in uw vakgebied en het delen ervan op relevante sites, met als doel uw merk te introduceren bij bezoekers van die site en ook bij zoekmachines.

Is gastpost schadelijk voor SEO?

Volgens Tweeten John Mu De SEO-specialist bij Google zegt dat de gastpost automatisch wordt genegeerd door de zoekalgoritmen, en dat de backlinks die erdoor worden uitgegeven als nutteloos worden beschouwd!

Integendeel, het wordt als zeer nuttig beschouwd voor het verbeteren van de resultaten van uw site in zoekmachines. Hier krijgt u een backlink die een deel van zijn kracht doorgeeft aan het domein van uw site (Domain Authority), op voorwaarde dat deze sites van hoge kwaliteit zijn en nuttige inhoud, en het is noodzakelijk dat ze een verbinding hebben met hetzelfde vakgebied waarin deze actief is: uw website.

Stel je voor dat jouw site gespecialiseerd is in het geven van uitleg over WordPress, dan zou het onlogisch zijn om een ​​gastpost te krijgen van een blog over koken.

Wanneer wordt een gastpost beschouwd als een schending van het Google-beleid?

Als u deze op een ongepaste manier gebruikt, kan dit uw site schaden. Hier volgen enkele praktijken die u moet vermijden:

 • Het kopen van gastpost is in strijd met het beleid van Google, en zelfs de kwaliteit ervan zal niet effectief zijn als de partij die het als een dienst promoot tientallen sites publiceert die niets te maken hebben met de inhoud van zijn site.
 • Het belangrijkste doel van de gastpost is het delen van kennis en het uitwisselen van ervaringen, dus vermijd het publiceren van slechte inhoud of het kopiëren van andere sites om uw site of de blog van degenen die u daartoe de kans hebben gegeven niet te schaden.
 • De link naar uw site wordt vaak als bron vermeld, zodat iedereen die de door u gedeelde inhoud leuk vindt, gemakkelijk meer over u te weten kan komen. Probeer dit gastartikel dus niet vol te proppen met links in elke paragraaf, één is meer dan genoeg.
 • Het promoten van iets propaganda zonder het te verklaren wordt beschouwd als manipulatie. In plaats daarvan zal het concept veranderen in een marketingartikel, en hier schaad je je geloofwaardigheid in de ogen van het publiek dat je vertrouwt, omdat je het zonder hun medeweten wilt exploiteren.
 • Publiceer geen artikel op een site die u tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat de gastpost effectieve resultaten oplevert, moet deze afkomstig zijn van gerelateerde sites die hetzelfde vakgebied met u delen.

En wees altijd op de hoogte van de laatste updates van Google zelf met betrekking tot het gastartikel, zodat u niet zonder uw medeweten wordt verbannen.

De cultuur van de Guest Post in onze Arabische wereld

Helaas is de cultuur van de Guest Post in onze Arabische wereld zeer beperkt en beoefenen weinig mensen deze volgens de ware principes ervan. In feite zijn Arabische website-eigenaren het als een bedrijf gaan beschouwen (ook op mondiaal niveau), wat wordt beschouwd als een schending van het beleid van Google. Als u wordt ontdekt, zal dit ertoe leiden dat uw site wordt gemarginaliseerd en niet meer in de zoekresultaten wordt weergegeven. geavanceerde resultaten.

Google zou kunnen zeggen dat ik moeilijk te doorgronden ben, en mijn antwoord is eenvoudig: je hebt het mis. Google beschikt over een zeer slim en geavanceerd systeem om praktijken op te sporen die deze schenden. Het is normaal dat degene die u een backlink verkoopt, deze aan tientallen andere website-eigenaren zal verkopen, wat hun argwaan zal wekken. Het is ongelooflijk dat deze persoon dit enorme bedrag promoot.

En als hij het als een bron van winst gebruikt, zal elke site die hem zonder aarzeling een geldbedrag aanbiedt hem een ​​backlink geven, en hier zal hij zich niets aantrekken van de kwaliteit van die link, en dus zal die site een moeras worden. van slechte sites, wat de kwaliteit ervan zal verminderen, niet in termen van de kracht van het domein (in de ogen van Google doet hoge autoriteit er niet toe) Maar hij zal worden gedegradeerd.

Vanaf dit platform moedigen we Arabische website-eigenaren aan om de cultuur van de gastpost uit te wisselen, en als een persoon die een website beheert en echte waarde biedt, contact met u opneemt, is het geen schande om naar hem te verwijzen met een backlink. moedigen de ontwikkeling van Arabische inhoud aan door websites van hoge kwaliteit te nomineren, en het wordt ook beschouwd als een van de SEO-strategieën. Effectief in het verwijzen naar externe sites van hoge kwaliteit.

Wat zijn de specificaties van een hoogwaardige Gastpost?

Om de beste waarde voor uw site te krijgen, moet het gastartikel dat u publiceert hoge specificaties hebben, waaronder:

 1. De site waarop uw artikel wordt gedeeld, moet relevant zijn, en zelfs de inhoud die u publiceert moet overeenkomen met de inhoud van uw site.
 2. De link die u opneemt, bedekt een leemte in het gastartikel. Ik heb bijvoorbeeld een onderwerp gedeeld over ‘De 7 beste e-marketingkanalen’. U kunt een van de punten opnemen in een link van uw site die in detail gaat over ‘De Meest krachtige e-mailmarketingstrategieën”, zodat ze zich er meer in kunnen verdiepen als ze daarin geïnteresseerd zijn.
 3. Het artikel moet van hoge kwaliteit zijn, of het nu gaat om schrijfstijl, opmaak van titels en alinea’s, het toevoegen van een infographic of exclusieve foto’s, inclusief video, en het allerbelangrijkste: de informatie erin zorgt voor een aanvulling.
 4. Links waarnaar wordt verwezen, moeten relevant en betrouwbaar zijn en daadwerkelijk klikken opleveren door de lezer.
 5. Het genereert maandelijkse bezoeken. Daarom raden we aan om zoekwoorden te targeten die maandelijks worden gezocht.

Hoe je gastartikelen op de juiste manier oefent

Om er zeker van te zijn dat de gastpost die u publiceert er niet voor zorgt dat uw site wordt afgewezen, moet u zich aan een aantal belangrijke voorwaarden houden. Deze zijn dezelfde als die we in de volgende punten zullen delen, terwijl u de beste tips behandelt die dat wel zullen doen. vergroot uw kansen dat uw aanbod wordt geaccepteerd door de sites die u heeft gekozen.

1- Selecteer een lijst met sites in dezelfde specialiteit als de uwe

Hier voer je diepgaand onderzoek uit naar verschillende sites die dezelfde inhoud delen, en dit is een van de criteria om die link als hoge kwaliteit te classificeren. Zelfs als de domeinautoriteit laag is, zal deze veel beter zijn dan een domeinsite met een hoge autoriteit, maar niet uit hetzelfde vakgebied als de uwe.

Deze stap kost u een aanzienlijke hoeveelheid tijd en gaat door. Misschien besteedt u enkele uren per week aan het zoeken naar de beste sites in hetzelfde vakgebied als de uwe. U analyseert ze goed in termen van hun backlinks, hoe hoeveel bezoeken u per maand krijgt, en wat de beste pagina’s op hun sites zijn.

2- Categoriseer uw opties

Hier raden we aan om uw werk vanaf het begin te organiseren: maak een tabel in een Excel-bestand waarin u alle links die u hebt gekozen classificeert, met algemene informatie zoals het aantal bezoeken, contactinformatie, domeinsterkte, enz.

Het is belangrijk dat u alleen sites selecteert die inhoud van hoge kwaliteit bieden en zich niet concentreren op de kracht van het hoge domein. Het is juister om de kwaliteit van hun backlinks te analyseren en wat hun bronnen zijn. Het domein kan eenvoudigweg worden verhoogd via backlinks met een hoge autoriteit, maar deze zijn slecht, en daardoor vervalt u in een misvatting.

3- Gebruik de zoekmachine

Deze stap verkort de weg voor u om relevante sites te vinden en tegelijkertijd zullen zij geïnteresseerd zijn in het accepteren van bijdragen van externe partijen. Afhankelijk van de zoekbalk in Google typt u het volgende: (uw trefwoord + “schrijf met ons mee”). U kunt het gebruikte trefwoord en de geciteerde zin wijzigen om meer resultaten te verkrijgen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Zoekwoord + “Publiceer uw artikel bij ons”
 • Zoekwoord + “gastpost”
 • Zoekwoord + “Gastpost”
 • Zoekwoord + “Schrijf voor ons”
 • Zoekwoord + “publiceer een artikel”
 • Zoekwoord + “deel een artikel”

4- Creëer een relatie met makers van inhoud in hetzelfde vakgebied als jij

Je moet eerst ergens van overtuigd zijn. Het uiteindelijke doel van de gastpost is het verspreiden van kennis en het uitwisselen van ervaringen, en dan komen je persoonlijke interesses, waarvan het promoten van je merk de meest prominente is. Maar als uw enige zorg het verkrijgen van een backlink is, zal de site-eigenaar daar bezwaar tegen maken.

Probeer het idee over te brengen dat u een relatie wilt opbouwen die beide partijen op de lange termijn dient, en niet alleen maar een backlink wilt krijgen. En ik kan u verzekeren: hoe meer u werkt aan het versterken van uw relaties met website-eigenaren, hoe soepeler uw reis naar het bereiken van uw doelen zal groter worden en verder gaan dan deze.

Er zijn veel manieren om te communiceren met de eigenaren van deze sites, waaronder:

Het bereiken van de site-eigenaar

De beste strategie die we aanbevelen is om de officiële eigenaar van die site te identificeren. Er zijn veel manieren om deze te bereiken. De eerste is via de pagina Over ons. Kijk ook eens naar de naam van de auteur van het artikel, die u aan het einde vindt, of zoek rechtstreeks op Google naar de sitelink, gevolgd door ‘Website Manager’, ‘Site Founder’ ”, “Oprichter”, enzovoort.

Zodra je zijn naam hebt gevonden, probeer dan zijn persoonlijke e-mailadres te vinden en controleer ook zijn sociale media-accounts, zoals Twitter, Facebook en LinkedIn. Kijk of hij op zijn accounts communiceert en op welk account hij het meest actief is is degene met wie u rechtstreeks communiceert.

Neem contact met ons op

Het is gebruikelijk dat elke website een contactpagina heeft. Deze stap wordt beschouwd als een alternatieve optie als u de eigenaar van de website zelf niet kunt bereiken. Vul het contactformulier op een professionele manier in en wees zo kort mogelijk, en probeer hem aan te moedigen een van zijn officiële communicatiemiddelen met u te delen, waarvan het beste het WhatsApp-nummer is.

5- Een professionele aanbiedingsbrief opstellen

Het schrijven van een professionele brief om een ​​gastartikel binnen te halen is van groot belang om een ​​overtuigende indruk achter te laten. Een goed geschreven brief geeft aan dat je serieus bent en daadwerkelijk de intentie hebt om een ​​samenwerking tot stand te brengen waar beide partijen profijt van hebben. Hier zijn enkele tips die uw kansen verdubbelen:

 • Het eerste advies: vertrouw niet op kant-en-klare berichtsjablonen en volg niet dezelfde stijl, aangezien de eigenaren van deze sites er tientallen ontvangen.
 • Ten tweede moet de titel opvallend en tegelijkertijd dubbelzinnig zijn om een ​​soort spanning te creëren en de ontvanger ertoe aan te zetten de e-mail te openen. Vermijd directe titels zoals ‘Gastpost voor uw site’, schrijf exclusieve artikelen.
 • De aanbiedingsbrief moet duidelijk en beknopt zijn. Je opent hem met een begroeting. Het is goed om de website-eigenaar bij naam aan te spreken, en in een korte regel jezelf voor te stellen, wat je specialiteit is en de link naar je website te vermelden, indien beschikbaar.
 • Als u sites tegenkomt die onderwerpen van externe partijen accepteren, zullen zij veel voorwaarden stellen die vooraf publiekelijk zichtbaar zijn. Lees deze aandachtig door, zodat u niet één van de fouten maakt die in strijd zijn met hun beleid.
 • Concentreer u in de kern van de boodschap op de toegevoegde waarde die uw artikel op zijn site zal brengen. U deelt uw ervaring en kwalificaties met zijn publiek. Ook zoekmachines zullen blij zijn met deze stap, aangezien deze verwijst naar sites van hoge kwaliteit is ook een van de succesvolle strategieën in SEO.
 • Volg een rondleiding op die site, lees enkele van hun artikelen en waar ze op focussen. Dit zijn allemaal opmerkingen die u in het bericht probeert te gebruiken om hem te laten zien dat u geïnteresseerd bent en dat u dezelfde ideeën deelt.

Besteed al uw tijd aan het opstellen van een overtuigende boodschap die specifiek bij elke site past op basis van zijn kenmerken. Aan de ene kant zal het voor de ontvanger bevestigen dat u een ander persoon bent dan de rest, en het zal voor hem ook uw toewijding weerspiegelen om inhoud van hoge kwaliteit en het bevorderen van een vruchtbare samenwerking.

6- Schrijf uw eigen gastpostartikel

Het kiezen van het juiste platform is erg belangrijk bij het starten van uw professionele ervaring met bloggen.

Laten we aannemen dat u al interactie van de ontvanger heeft gekregen en dat zij interesse hebben getoond om u de kans te geven een artikel bij hen te publiceren. Meestal wordt gevraagd om het in conceptvorm ter beoordeling toe te zenden voordat het wordt gepubliceerd. Hier wil ik dat je het beste stuk inhoud schrijft dat je ooit hebt bewerkt, waarbij de elementen perfect op elkaar zijn afgestemd, rekening houdend met de kwaliteit van de informatie en de professionele stijl.

Voordien is het zonde van de moeite en tijd als uw artikel door niemand wordt gelezen, het is inderdaad niet in uw voordeel qua link en de waarde ervan zal laag zijn, omdat niemand zomaar op klikt Het. De eerste stap die u neemt, is het kiezen uit drie tot vijf titels waarop u uw artikel kunt schrijven. Kies daaruit wat u het meest geschikt acht voor de inhoud van die site, en het allerbelangrijkste: het richt zich op een trefwoord dat maandelijks wordt gezocht. .

Hier zijn enkele tips die hen zullen aanmoedigen uw artikel te accepteren:

 • Ik geef het recht op interne links door te verwijzen naar artikelen die eerder door hen zijn geschreven, en dit zal ervoor zorgen dat uw artikel rekening houdt met de voorwaarden voor het verbeteren van de interne SEO, wat de waarde ervan nog meer zal vergroten.
 • Je kunt hooguit een externe link toevoegen aan een van je artikelen, mits deze relevant is en daadwerkelijk waarde biedt voor de lezer.
 • Probeer bij het opstellen van het artikel dezelfde schrijfstijl te volgen als zij, en niet in tegenspraak te zijn met de voorwaarden die zij u opleggen, als deze redelijk zijn.
 • Natuurlijk moet het onderwerp dat u kiest uniek zijn en iets dat ze nog niet eerder hebben besproken om het probleem van dubbele inhoud te voorkomen. Kijk goed op hun blog en je kunt de titels bespreken die je eerder hebt gekozen en aanbieden om er een te kiezen.
 • Spelfouten worden ook beschouwd als een van de vervelende gebreken die de gebruikerservaring bederven. De oplossing is echter heel eenvoudig: lees uw artikel aandachtig opnieuw voordat u het ter definitieve beoordeling indient.
 • Vertrouw op verschillende soorten media, of voeg op zijn minst enkele afbeeldingen toe die verband houden met het onderwerp, op voorwaarde dat ze exclusief zijn en niet eerder zijn gebruikt. De eenvoudigste oplossing is om te vertrouwen op schermafbeeldingen van live sites en er wat verklarende tekst aan toe te voegen.

7- Na het publiceren van uw artikel

Natuurlijk eindigt de zaak niet door simpelweg uw artikel op hun blog te publiceren, maar dit wordt eerder beschouwd als een kleine overwinning die u hebt behaald en wat gaat komen is groter dan dit, zodat uw uiteindelijke doel is het opbouwen van een langetermijnrelatie. relatie met hem. De eerste reactie die u zult ondernemen, is een eenvoudige e-mail schrijven waarin u hem bedankt voor het publiceren van de gastpost, waarin u benadrukt dat dit nog maar het begin is en dat wat daarna komt beter zal zijn, en waarin u uw steun voorstelt als hij in de toekomst iets nodig heeft.

Keer ook af en toe terug naar deze artikelen van u en volg de beweging van de reacties erop en reageer op ze allemaal. Ja, het kost misschien wat tijd, maar het zal u van dienst zijn bij het winnen van nieuwe klanten.

Vergeet niet ervoor te zorgen dat het artikel met succes aan zoekmachines is toegevoegd, zodat het als backlink wordt geteld en de gewenste doelen bereikt.

Om tot overeenstemming te komen, ontvang je niet van elke partij naar wie je schrijft een reactie. Er zijn er die een verzadigd inhoudsplan hebben, sommigen hechten er geen belang aan, en je zult er velen vinden die je vertellen dat wij het in ruil daarvoor leveren Er zijn zelfs mensen die hun e-mailaccount helemaal niet openen, en in andere gevallen ontvang je na enige tijd een reactie, enkele maanden. Maar wat ik wil dat u begrijpt, is dat u kunt verwachten dat uw bericht niet veel reacties zal opleveren.

Dit proces kan worden vergeleken met het zoeken naar een edelmetaal, waarbij een grote hoeveelheid grondstoffen grondig moet worden gezeefd, wat ons uiteindelijk een kleine hoeveelheid oplevert, maar de waarde die het met zich meebrengt is groot.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top