تعرف علي دليلك شامل لتكاليف البيع على أمازون 2024

Een van de cruciale punten die een directe relatie hebben met het succes van uw investering in verkopen op Amazon is het zorgvuldig identificeren en bestuderen van de kosten, zelfs de kosten die u als onbeduidend beschouwt. Aan de andere kant houden ervaren verkopers zich aan dit principe, in het besef dat winst afhangt van deze kleine details die anderen misschien negeren.

Dit is precies wat we in de rest van de regels zullen bespreken: u krijgt een duidelijker beeld van de belangrijkste factor voor het succes van uw bedrijf. Of het nu gaat om verzend- en opslagkosten of om advertenties en promoties, alles moet binnen uw budget vallen.

In een speciaal onderwerp bespraken we de belangrijkste kosten voor het opzetten van een online winkel en vergeleken deze op meer dan één platform. De opties zijn talrijk, en er zijn mensen die er de voorkeur aan geven een aparte winkel te creëren. Het kan zijn dat sommige mensen ervoor kiezen om voor een van de kant-en-klare handelsplatforms zoals Shopify of WooCommerce te kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om je te abonneren op een internationale winkel zoals Amazon. Een rijke vergelijking met details, we raden aan om er eens naar te kijken.

De belangrijkste kosten van verkopen op Amazon in het algemeen

Als we het hebben over verkopen op Amazon, hebben we het over de kosten per totale pagina. Nauwkeuriger gezegd: naast de kosten die Amazon in rekening brengt, is het noodzakelijk om rekening te houden met andere basiskosten, zoals de aanschaf van het product of de productiekosten ervan, en ook de kosten die gepaard gaan met de verzending ervan naar uw magazijnen of die van Amazon. Dit omvat douanerechten, importbelastingen en nog veel meer.

 • De kosten voor het vervaardigen of verkrijgen van het product: Omvat de basisprijs die voor de producten aan de fabrikant of leverancier wordt betaald. Het is belangrijk om hier goede groothandelsprijzen te onderhandelen.
 • Valutawissel- en conversiekosten: Als bij transacties verschillende valuta’s betrokken zijn, kan het zijn dat u als importeur extra kosten in rekening brengt in verband met het wisselen van valuta.
 • Verzendkosten: Dekt het transport van het product van de productiefaciliteit of leverancier naar de locatie van de verkoper. Dit omvat binnenlandse en internationale verzendkosten. Het varieert op basis van afstand, gewicht en de toegepaste logistieke methode (land, lucht of zee).
 • douanekosten: Door de overheid opgelegd aan geïmporteerde goederen. Deze kosten zijn meestal afhankelijk van het type product, de waarde ervan en het land van herkomst. U moet hiervan op de hoogte zijn en ze in uw boekhouding opnemen om onverwachte uitgaven te voorkomen.
 • Net als bij douanerechten worden er kosten in rekening gebracht Belastingen importeren op geïmporteerde goederen en wordt bepaald door de lokale belastingregels (het land waarin u het artikel wilt verkopen).
 • Sommige verkopers dwingen je om te verdragen Verzekeringskosten Hun zendingen tijdens het transport om de financiële risico’s die gepaard gaan met mogelijke schade of verlies te beperken.
 • Overige opslagkosten: Als er vertraging optreedt bij de levering van een zending in de magazijnen van Amazon, kan de verkoper tijdelijk opslagkosten in zijn eigen magazijn of in een magazijn van een derde partij oplopen.
 • Naleving van enkele internationale normen: Afhankelijk van het type product en het land waar u de goederen naartoe wilt sturen, kunnen er nalevings- en regelgevingskosten verbonden zijn aan het voldoen aan veiligheidsnormen, certificeringen of andere wettelijke vereisten in het land van bestemming. Hier vindt u ook Europese landen. aangezien de Verenigde Staten van Amerika op dit gebied strenge eisen stellen.

Wat betreft de hoogte van het Amazon-percentage van de verkoper: soms is het een vaste waarde, en op andere momenten komt het in de vorm van variabele percentages, afhankelijk van het type product en de categorie waarin het kan worden geplaatst, en dit is precies wat we in de volgende punten zullen bespreken..

Kosten voor verkopen op Amazon

Verkopen op Amazon brengt verschillende kosten met zich mee, van basiskosten die aan het platform worden betaald, tot secundaire kosten die niet minder belangrijk zijn dan de vorige, en verkopers moeten deze zorgvuldig overwegen. Hier is een gedetailleerd overzicht van de belangrijkste kosten die gepaard gaan met verkopen op Amazon:

1- Kosten voor verkopersaccounts

Amazon brengt een maandelijks of jaarlijks bedrag in rekening voor het gebruik van zijn platform, of bijvoorbeeld kosten die verband houden met het openen van een online winkel op Amazon en het weergeven van producten daarop. Er is het Professional-abonnement voor $ 39,99 per maand of het Individual-abonnement voor $ 0,99 per verkocht item.

Zeker, het professionele abonnement, waarvoor u $ 39,99 per maand betaalt, is op de lange termijn het beste. Naarmate uw omzet groeit, zal dit u meer van pas komen omdat u niet voor elk verkocht product betaalt, en met een eenvoudig proces van meer dan 40 omzet per maand, het kost u geen extra kosten.

2- FBA-opslagkosten

Als u magazijn- en verzendservices van Amazon FBA gebruikt, zijn er kosten verbonden aan het verzamelen, verpakken, verzenden en opslaan van voorraad. Deze omvatten kosten per bestelling, kosten voor gewichtsbehandeling en maandelijkse opslagkosten die variëren afhankelijk van de grootte en het volume van het product.

Houd er rekening mee dat de FBA-opslagkosten vast zijn en een directe relatie hebben met de grootte en het gewicht van het product. Als het in een doos zit, dan gaat het om de afmetingen en het volume van deze doos (naast het product). U verkoopt bijvoorbeeld een horloge, dus u moet de afmetingen van de horlogekast berekenen, evenals het gewicht van het horloge en de kast samen, om tot de juiste prijs te komen.

Of u vertrouwt op de tweede optie, waarbij u degene bent die verantwoordelijk is voor het opslaan en verpakken van het product en het vervolgens naar de klant verzendt via een bezorgbedrijf of een ander extern transportmiddel dat u verkiest. Deze stap geeft u meer flexibiliteit en verlaagt tegelijkertijd de kosten als u dat zo vindt. Je kunt er zelfs de Prime-badge op inschakelen, maar onder strikte voorwaarden moet je deze doorgeven.

3- Commissiekosten (Amazon-affiliatiekosten)

Het betekent de commissie die Amazon verkopers in rekening brengt voor elke productverkoop. Het heeft de vorm van een percentage dat wordt afgetrokken van de totale verkoopprijs en verzendkosten voor een artikel. Verwijzingskosten variëren afhankelijk van de productcategorie. Kleding is bijvoorbeeld 17%, huis en keuken 15%, boeken 15%, en ze kunnen allemaal worden ontdekt op de pagina over vergoedingen. Het is goed om de prijzen te kennen beleid dat wordt toegepast op het Amazonegebied dat u wilt targeten (bijvoorbeeld het Amerikaanse Amazonegebied, Saoedi-Arabië, het Europese Amazonegebied, enz.).

4- Amazon-advertentiekosten

Ze staan ​​bekend als pay-per-click (PPC)-advertenties en worden ook beschouwd als variabele kosten. Hier komt de concurrentiefactor en hoeveel elke persoon zal betalen voor het verschijnen op het eerste resultaat.

Het is op zijn beurt opgedeeld in twee delen: het dagbudget dat u bereid bent te betalen voor de hele dag, en ook het bod per klik dat u onder het dagbudget gaat betalen. U wijst bijvoorbeeld een dagbudget toe van € 10, waarbij u 0,2 € per klik betaalt. Hoe meer concurrentie er is voor een bepaald product, hoe meer u betaalt. Anders zal uw advertentie niet effectief zijn in het genereren van meer klikken.

De kosten die u betaalt voor Amazon-advertenties zijn niet verplicht, maar eerder optioneel. Tegelijkertijd is het nodig als je echt een hoog winstniveau wilt behalen op dit platform. Als beginner hebben we het liefst dat je deze stap uitstelt, in ieder geval totdat je een idee krijgt hoe je op het Amazon FBA-platform moet werken en de juiste prijsmethode tot in de kleinste details begrijpt.

5- Extra kosten voor oude inventaris

Met betrekking tot de producten van bedrijven waarvan de verkoop stagneert, met name na 181 dagen, zal Amazon een extra vergoeding opleggen voor elke kubieke voet van die opslagruimte (sommige soorten producten zijn uitgesloten).

Wat we eerder hebben besproken, zijn slechts de belangrijkste vergoedingen voor verkopen op Amazon. Er zijn nog andere precieze vergoedingen die verband houden met de grootte en afmetingen van de producten en vele andere. Daarom is het moeilijk om een ​​vaste waarde vast te stellen, omdat deze als variabel worden beschouwd, en de beste plaats om de kosten nauwkeurig te meten blijft uiteraard de belangrijkste bron. Van tijd tot tijd brengt Amazon nieuwe updates aan in zijn beleid, dus we raden u aan de Amazon-kostenpagina (gerelateerd aan het land dat u wilt targeten) tot uw belangrijkste bron te maken.

Amazon-kosten- en kostencalculator

De FBA Revenue Calculator is een waardevol hulpmiddel voor verkopers om vergoedingen, potentiële winsten en andere financiële aspecten in verband met de verkoop van een product op Amazon te schatten, om uiteindelijk te bepalen hoe winstgevend u zult zijn. Het is beschikbaar binnen elk verkopersaccount op het platform.

Amazon-kosten- en kostencalculator (FBA-inkomstencalculator).

Het gebruik ervan is heel eenvoudig: kies gewoon het land waarin u wilt verkopen, voer vervolgens een van de codes in (SKU, ISBN, UPC, EAN, ASIN) die alleen betrekking heeft op dat product en klik vervolgens op ‘Zoeken’.

Laten we, om het preciezer te illustreren, het volgende keukenproduct als voorbeeld nemen (ASIN: B09S6TZ69R ):

Kopieer de ASIN (B09S6TZ69R) en plaats deze in de rekenmachine van Amazon om u meer details te geven.

 • In het veld ‘Artikelprijs’ vult u de prijs in waartegen u het product wilt verkopen.
 • Voer in het veld ‘Kosten van verkochte goederen’ de uiteindelijke kosten van het product in, inclusief de aankoopprijs, verzendkosten, enz.

Bekijk alle genoemde gegevens goed, zodat u precies weet hoeveel elk artikel u heeft gekost. Als het eindresultaat in het groen verschijnt, is dit de rente op elk artikel, maar in het rood heeft u verlies geleden. Uiteraard vereisen de vergoedingen en kosten die door de Amazon-calculator worden weergegeven een gedetailleerde uitleg, dus we raden u aan zich er zorgvuldig in te verdiepen.

Hoeveel is Amazon’s percentage van de verkoper?

Om het beeld duidelijker te maken, geven we een voorbeeld van de verkoop van een ‘op afstand bestuurbare kinderauto’ op Amazon. Maar houd er eerst rekening mee dat de percentages die we hieronder zullen noemen, ter illustratie zijn en mogelijk niet de huidige of werkelijke kosten weerspiegelen die Amazon in rekening brengt.

 1. Productkosten: Stel dat de productiekosten $ 25 bedragen, of dat u het voor dezelfde waarde bij een leverancier koopt.
 2. Verzendkosten: Van de leverancier naar uw site $ 4 per stuk.
 3. Importkosten: Als u het product importeert, wordt er een extra $ 2 per eenheid aan administratie- en logistieke kosten met zich meegebracht.
 4. douanekosten: De douanerechten die door het importerende land worden opgelegd, bedragen 8% van de waarde van het product (slechts een voorbeeld), oftewel $ 2 per eenheid.

Totale pre-Amazon-kosten: De totale kosten voordat het product het Amazon-magazijn bereikt, bedragen $ 25 (productkosten) + $ 4 (verzending) + $ 2 (import) + $ 2 (douanerechten) = $ 33 Voor elk stuk. (Wetende dat er mogelijk nog andere kosten zijn die wij niet hebben vergoed).

opmerking: De kosten van het product moeten alle eerdere uitgaven omvatten, wat betekent dat €25 de aankoopkosten zijn. Tel daar de rest van de kosten bij op, zodat de uiteindelijke kosten van het product €33 bedragen.

Nu gaan we naar het tweede deel van de kosten: hoeveel bedraagt ​​Amazons percentage van de verkoper? Dit komt in de vorm van vergoedingen, waarvan de meest prominente zijn:

 1. Commissiekosten: Ervan uitgaande dat ons vorige product “RC Car Toy” in de categorie Speelgoed en Games valt met een verwijzingsvergoeding van 15%, zou de vergoeding van Amazon $ 4,95 bedragen (15% van 33).
 2. FBA-opslagkosten: Als je ervoor kiest om via Amazon (FBA) te verzenden, zijn er extra kosten voor opslag, verpakking en verzending. Laten we zeggen dat dit neerkomt op $ 4 per eenheid.

Totale vergoedingen betaald aan Amazon Per eenheid is $ 4,95 (verwijzingskosten) + $ 4 (uitvoeringskosten) = $ 8,95.

Deze kosten moeten worden opgeteld bij de vorige ($33) om ons een totaal van $41,95 te geven, en er kunnen nog andere kosten zijn die niet zijn berekend. Om precies te zijn: de uiteindelijke verkoopprijs op Amazon moet hoger zijn dan $ 41,95 per item.

Winstberekening: Stel dat je besluit elk item te verkopen voor $ 50. De winst per eenheid is de verkoopprijs ($ 50) minus de totale kosten ($ 33) en Amazon-kosten ($ 8,95), wat gelijk is aan $ 8,05 per verkocht speelgoed. De belangrijkste vraag is: is de klant bereid een product van die waarde te kopen?

Is verkopen op Amazon winstgevend?

Hoe te verkopen op Amazon

Ja, verkopen op Amazon kan winstgevend zijn, en desondanks zul je een aanzienlijk aantal mislukkingen tegenkomen waarmee individuen te maken krijgen die op dit gebied hebben geïnvesteerd en hun kapitaal hebben verloren. Verkopen op Amazon is net als elke andere zakelijke activiteit met winst- en verliespotentieel.

De winstgevendheid van verkopen op Amazon varieert sterk, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type producten dat je verkoopt, het bestuderen van de concurrentie, de strategie die je volgt bij het selecteren van het winnende product en wat bekend staat als prijswetenschap.

Aan de positieve kant is Amazon de grootste online winkel ter wereld met miljoenen klanten die het platform vertrouwen en de intentie hebben om iets te kopen. Als verkoper profiteer je dus van het gezichtspunt dat het platform biedt. Dit is zonder de helft van de zware taak te negeren die Amazon voor u op zich zal nemen, aangezien u zich niet druk maakt over het verzenden van het product naar de klant, noch over het bepalen van de betalingsprocessen, terwijl u over de hele wereld opslagmagazijnen aanbiedt.

De door Amazon opgelegde kosten kunnen de winst echter aanzienlijk uithollen, aangezien u verplicht bent maandelijkse of jaarlijkse contributies te betalen die op de rekening van de verkoper op het platform staan, verwijzingskosten die doorgaans 15% van de verkoopprijs bedragen, opslagkosten, en niet te vergeten wijs een budget toe voor adverteren binnen. Het platform verhoogt de kosten en heeft een negatieve invloed op de winstmarge, vooral voor degenen die laaggeprijsde goederen verkopen.

Daarom adviseren wij u om de afzetmarkt op Amazon goed te bestuderen, zodat u vooraf een idee krijgt van de aard van de verkoop daar qua kosten. Dan is ervaring wat u het juiste antwoord geeft, en om een ​​goede winst te maken raden wij het volgende aan:

 • Selecteer producten met een grote vraag en weinig concurrentie. Dit type is meestal nieuw op de markt en lost een specifiek probleem op.
 • Er is een goede winstmarge bij het kopen, niet bij het verkopen, dus probeer contact op te nemen met verschillende groothandelsbronnen om concurrerende prijzen te krijgen.
 • Naarmate de omzet van uw winkel groeit, kan het verzenden van grotere hoeveelheden de kosten helpen verlagen, maar dit is een geavanceerde stap en wordt niet aanbevolen voor beginners.
 • Beoordeel en analyseer altijd de verkoopprestaties van uw winkel, zoek naar andere oplossingen die zullen bijdragen aan het verlagen van de kosten, zoals het wijzigen van de verzendmethode, het niet afhankelijk zijn van één leverancier, enz.
 • Hoe dieper je de principes van adverteren op Amazon begrijpt, hoe meer je een rol kunt spelen bij het verlagen van de advertentiekosten en tegelijkertijd je bereik naar een breder publiek kunt vergroten.

Kortom, Amazon vertegenwoordigt een enorme investeringsmogelijkheid, en heeft zijn eigen karakter vergeleken met andere gebieden van de e-commerce. Het kan winstgevend zijn als verkopers de kosten zorgvuldig beheersen, slim uitbreiden en zich richten op producten met een hoge marge. Maar er zijn toewijding en vaardigheden voor nodig om consistente winst te maken, waarbij de focus altijd ligt op oplossingen en het bedenken van nieuwe strategieën.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top