kaidi1
سيو

إليك دليلك للبحث عن الكلمات المفتاحية Keywords 2025

kaidi3
kaidi4

Zoekwoordonderzoek is een proces dat wordt uitgevoerd door een inhoudschrijver of SEO-specialist om woorden en zinsdelen te ontdekken om ze te gebruiken in zoekmachineoptimalisatie (SEO). We leren dus hoe u trefwoorden kiest en deze correct gebruikt.

Trefwoorden worden ook wel trefwoorden genoemd, en met het trefwoord wordt bedoeld het woord of de woordgroepen en zinnen waarmee iemand in de zoekmachine naar een specifiek onderwerp zoekt.

Daarom gebruiken SEO-specialisten en website-eigenaren het om het publiek te targeten, met als doel het aantal bezoeken te vergroten en de site een hoge ranking in de zoekresultaten te geven.

Het zoeken naar en selecteren van trefwoorden is de eerste stap in het verbeteren van de on-page SEO van de website, omdat dit van invloed is op alle daaropvolgende optimalisatietaken. U kunt geen inhoud schrijven of promoten zonder het zoekwoord te kiezen.
Met andere woorden, zoekwoorden vormen de ruggengraat van uw inhoudsplan en vormen het kompas dat u zal begeleiden en u zal begeleiden naar waar uw doelgroep of klanten naar op zoek zijn.

Wanneer u een inhoudsstrategie voor uw site maakt en voor elk onderwerp de juiste trefwoorden kiest, kunt u als volgt beginnen met het verbeteren van de SEO van uw site:

 • Met de woorden waarop u zich richt, vertelt u Google over de inhoud en inhoud van uw site.
 • U kunt verwante woorden gebruiken om uw inhoud te versterken en elk onderwerp te behandelen dat van belang is voor uw klanten.
 • Uw woorden helpen de ON PAGE SEO van uw website te verbeteren.
 • Gebruik de belangrijkste woorden om een ​​pay-per-click (PPC)-advertentiecampagne te maken, om het websiteverkeer te vergroten.

Het wordt beschouwd als de belangrijkste stap in SEO, omdat dit de doelgroep naar uw site zal trekken. Het kiezen van de woorden kan enige tijd duren, maar de resultaten zijn de moeite waard. Dit is een reeks tips die u zullen helpen bij het kiezen van de geschikte zoekwoorden voor uw site.

1. Denk als de klant

Plaats uzelf eenvoudigweg in de plaats van de bezoeker of klant wanneer u de eerste woorden kiest. Vraag uzelf af wanneer u zoekt of vraagt ​​naar een onderwerp of product: met welke zinnen of woorden gaat u zoeken en typen in de zoekmachine?
U kunt gebruikers en volgers op sociale-mediaplatforms ook vragen naar de woorden en zinnen die zij het meest gebruiken in zoekopdrachten.

2. Bestudeer concurrenten

U moet een lijst maken van de belangrijkste concurrenten in uw vakgebied, hun sites leren kennen en de manier waarop ze woorden weergeven. U kunt ook tools voor siteanalyse gebruiken om de gebruikte woorden te detecteren, zoals SEMrush en Ahrefs.

3. Gebruik geschikte SEO-tools

Er zijn veel tools waarmee u geschikte zoekwoorden kunt kiezen. Als u Google Ads niet gebruikt, raden wij u aan deze te gebruiken om zoekwoorden te zoeken en te targeten die uw klanten aantrekken. Als u zich richt op organisch verkeer via de zoekmachine, kunt u gebruik SEMrush en onze GuinRank-tool, die u alles biedt over trefwoorden zoals: zoekpercentage, concurrentiekracht, gerelateerde woorden, enz.

X

4. Kies longtail-zoekwoorden

Kies woorden en zinsdelen met een lange staart. Met lange woorden worden woorden bedoeld die drie of meer woorden bevatten. Hoewel het zoekpercentage daarvoor laag is, trekken ze klanten aan en zijn ze relevanter voor de zoekopdracht en specifieker. Het wordt gekenmerkt door zwakke concurrentie, waardoor u gemakkelijk hoog kunt scoren in de zoekresultaten.

5. Analyseer de resultaten

Nadat u de lijst met woorden heeft bepaald waarop u zich richt, komt er een heel belangrijke vraag bij u op
Hoe weet ik de kracht van zoekwoorden?

De beste manier om de zoekintensiteit voor een specifiek zoekwoord en de mate van concurrentie ervoor te kennen, is door het te analyseren. U zult niets beters vinden dan de Gene Rank-tool voor het analyseren van zoekwoorden via de trefwoordanalysator, waarmee u weet de algemene score van concurrenten, de zoekintensiteit ervoor, de prijs per klik, en heb je backlinks nodig om te concurreren? Of niet, en het suggereert titels, ondertitels en beschrijvingen, wetende hoe sterk de concurrentie om woorden is, enz.

X

En schrijf natuurlijk inhoud met behulp van de Content Optimizer-tool, die u de belangrijke woorden geeft die in de inhoud aanwezig moeten zijn om gemakkelijk bovenaan de resultaten te kunnen verschijnen.

X

Het is het ontdekken en identificeren van alle mogelijke zoekopdrachten en woorden die verband houden met uw site of uw doelgroep. De kwestie beperkt zich niet alleen tot het vinden van woorden, maar ook tot het identificeren van woorden waarmee u een ranking in zoekmachines kunt bereiken.

Het zoekproces omvat het identificeren van woorden en deze vervolgens sorteren, zodat we ze kunnen rangschikken volgens de strategie van de site die zijn doelen dient.

Er is een groep gespecialiseerde tools die belangrijk zijn voor het zoeken naar trefwoorden (Tools voor zoekwoordonderzoek). We zullen veel van deze tools voor het extraheren en ontdekken van trefwoorden bespreken, namelijk:

GuinRank-tool

X

De GenRank-tool bevat 8 zeer belangrijke tools voor eigenaren van blogs en YouTube-kanalen, omdat het de rechterhand is voor SEO-experts, schrijvers en makers van inhoud, en deze tools doen het volgende:

 1. Inhoudsanalyse van de concurrentie.
 2. Analyseer zoekwoorden en ontdek de kracht van de concurrentie voor deze zoekwoorden.
 3. Kies de beste zoekwoorden die verband houden met het doelwoord.
 4. Ken de zoekintensiteit voor trefwoorden en de prijs per klik.
 5. Volg dagelijkse trends en waar dagelijks het meest naar wordt gezocht via een tool vergelijkbaar met Google Trend.
 6. Het schrijven van sterke inhoud die compatibel is met SEO en begrijpelijk is voor zoekmachines.
 7. Maak vergelijkingen tussen concurrenten.
 8. Er zijn heel veel functies die u zelf kunt ontdekken
Hier vindt u meer informatie over het kiezen van trefwoorden met de Gene Rank-tool.

Google Zoekwoordplanner

X

De “GKP” Keyword Planner van Google wordt beschouwd als de meest betrouwbare tool voor zoekwoordonderzoek, omdat de gegevens die we ervan verkrijgen afkomstig zijn van Google zelf. U moet echter weten dat de Keyword Planner in de eerste plaats is ontworpen voor adverteerders, omdat mensen deze gebruiken om advertenties te maken. campagnes en niet om te verbeteren… Zoekmachines, maar het dient het doel als een gratis zoekhulpmiddel op trefwoorden.

SEMrush-tool

X

De betaalde zoekwoordenonderzoekstool Smersh biedt u veel gegevens en informatie over elk zoekwoord waarnaar u zoekt, zoals (zoekvolume, concurrentiekracht, kosten per klik, enz.).

Het is ook geweldig voor het analyseren van concurrenten. Het enige wat u hoeft te doen is een lijst maken van de websites van uw concurrenten, de concurrerende domeinnaam op SEMrush invoeren en vervolgens alle trefwoorden verzamelen die ze gebruiken.

Ahrefs-trefwoordenverkenner

X

Veel mensen denken misschien dat Ahrefs alleen een tool is om backlinks op te sporen, maar Ahrefs bevat ook een trefwoordonderzoekstool zoals SMERCH, die alle informatie geeft over trefwoorden zoals zoekvolume, moeilijkheidsgraad, prijs per klik, etc.

KeywordTool.io

X

Het wordt beschouwd als Ashraf en Simresh wat betreft de gegevens die het over zoekwoorden levert, maar wat het onderscheidt is dat het veel suggesties geeft bij het analyseren van concurrenten. Bij het analyseren van de website van een concurrent geeft de tool een lijst met zoekwoorden die u op basis hiervan kunt gebruiken analyse.

Moz-zoekwoordverkenner

X

MOZ geeft u alle gegevens over de woorden waarnaar u hebt gezocht, maar MOZ Word Explorer biedt u twee functies die u mogelijk niet in andere tools vindt (“Organische CTR”, “Prioriteit”), waarmee u weet hoeveel klikken u heeft verwacht te krijgen voor het gerichte zoekwoord.

U kunt deze functies dus gebruiken om de zoekwoorden te vinden die u het meeste verkeer van Google opleveren.

KWFinder-tool

X

Deze tool wordt gekenmerkt door zijn gemak en geeft u dezelfde informatie als de rest van de tools, zoals het zoekpercentage voor het woord, de prijs per klik en de sterkte van de concurrentie, maar onderscheidt zich vooral bij het bepalen de moeilijkheidsgraad van het woord, omdat deze direct naast het trefwoord de moeilijkheidsgraad weergeeft.

Als we ervan uitgaan dat u niets weet over de SEO van uw site en hoe u daadwerkelijk een zoekwoordenplan kunt maken, en u wilt in het begin beginnen met het targeten van zoekwoorden, dan is de oplossing eenvoudig: u hoeft alleen maar een van de concurrerende sites te analyseren. met behulp van een trefwoordzoekprogramma en haal vervolgens de woorden op die de site van uw concurrent gebruikt en target de juiste.

Zo doet u het met SEMrush:

 • Voer de domeinnaam van een concurrent in de zoekbalk bovenaan in en kies het doelland.
 • In de lijst met beste organische trefwoorden vindt u de vijf belangrijkste woorden voor de concurrerende site. Klik op het volledige rapport bekijken voor meer informatie over alle woorden en basisinformatie erover.
 • Kies long-tail-zoekwoorden waarmee u gemakkelijk kunt concurreren en die een redelijk maandelijks zoekpercentage hebben, en target deze.

Zoals we weten is Google AdWords de gratis tool die op internet beschikbaar is om op trefwoorden te zoeken, maar Google heeft met opzet een aantal gegevens verborgen, tenzij je een advertentiecampagne gebruikt.

Maar maak je geen zorgen, je kunt andere gratis gespecialiseerde tools gebruiken om naar trefwoorden te zoeken, en je krijgt een diepgaande en hoogwaardige zoekopdracht via de twee tools (Google Search Console en Google Analytics). Sommige mensen weten misschien niet dat deze twee tools behoren tot de beste tools voor zoekwoordonderzoek. Eens kijken.

Gebruik Google SearchConsole

Allereerst is het noodzakelijk om de website toe te voegen aan Google Search Console, aangezien de (GSC) tool een van de beste tools is voor het identificeren van echte zoekopdrachten op Google, waardoor u kunt weten of uw site daadwerkelijk verschijnt in de zoekopdracht naar de juiste woorden of niet.

Nu hoeft u alleen nog maar de Google Search Console te openen en vervolgens Prestaties → Zoekresultaten, hier vindt u alle zoekopdrachten.

Via meerdere opties kunt u de woorden die voor u liggen sorteren op basis van vertoningen of klikken, omdat klikken de woorden aangeven waarmee gebruikers uw sitepagina’s bereiken en erop klikken.

Hoe zoek je nu naar woorden?

 1. Wanneer u op een bestaande zin klikt, ziet u de klikfrequentie (CTR) en de positie van het woord in de zoekopdracht. U vindt woorden met een hoge CTR, wat aangeeft dat uw pagina relevant is en voldoet aan de intentie van de zoeker.
 2. Een lage CTR met veel vertoningen geeft aan dat uw woord niet relevant is voor de zoekopdracht of dat er een titel en metabeschrijving ontbreken die relevant zijn voor het onderwerp. Hier moet u de paginatitels en beschrijving opnieuw formuleren, en uiteraard met behulp van Gene Rank kunt u uitstekende resultaten zal behalen.
 3. Als u veel zoekopdrachten tegenkomt die niet relevant zijn voor de inhoud van uw site, moet u uw inhoudsstrategie heroverwegen en een nieuw inhoudsmarketingplan opstellen.

Gebruik Google Analytics

U moet weten dat de technologie voor gegevensverzameling in Google Console en Google Analytics totaal verschillend is, aangezien de gegevensverzameling bij Console afhankelijk is van zoekopdrachten en klikken in de SERP’s, terwijl Google Analytics alleen afhankelijk is van klikken, maar de twee tools zijn nauw verwant aan elkaar. .

Analytics (GA) geeft u diepgaande gegevens en informatie over de woorden en pagina’s die daaraan gerelateerd zijn, om te weten hoe lang bezoekers op de pagina’s van uw site zijn gebleven, en naar welke pagina’s u op de site navigeert, enz. U moet weten dat u dat moet doen verbind Google Console met Analytics om nauwkeurige gegevens te verkrijgen.

Om de zoekopdracht te starten (Acquisitie → Search Console → Queries), kunt u dezelfde informatie zien als Google Console.

Elk zoekwoord kan het aantal klikken en het bouncepercentage vinden. Zoekwoorden met hoge klikken en lage bouncepercentages zijn relevant voor de doelgroep. U moet verwante woorden en long-tail-woorden gebruiken om de targeting te vergroten.

In vervolg op het gesprek over het gratis kiezen van zoekwoorden, moeten de suggesties van Google worden vermeld

Voeg de gratis GuinRank-tool toe

X

GenRank heeft een gratis add-on uitgebracht die u aan Chrome-browsers kunt toevoegen. Deze add-on haalt de door Google voorgestelde woorden op en de woorden waarnaar het publiek zoekt en die verband houden met het trefwoord. U kunt ook de rangschikking van uw site in de weergave van die woorden in de zoekresultaten.

Als u denkt dat het herhalen van zoekwoorden in het artikel het artikel kracht zal geven, of dat Google het voorrang zal geven om in de eerste resultaten te verschijnen, dan moet u uw informatie zorgvuldig beoordelen.
De algoritmen van Google zijn slimmer geworden in het bepalen van de kracht van de inhoud, dus u moet weten hoe u zoekwoorden en hun locaties in het artikel schrijft:

 1. Titel hoofdartikel: Het trefwoord moet deel uitmaken van de titel.
 2. Eén van de ondertitels: Het is mogelijk dat een van de ondertitels het doelzoekwoord bevat.
 3. Inleiding tot het artikel: Je moet een inleiding schrijven die de lezer aantrekt en ook begrepen wordt door de kunstmatige intelligentie van Google (deze bevat een trefwoord).
 4. Binnen het artikel: Het wordt vermeld wanneer de context dit nodig heeft, vooral aan het einde van het artikel.
 5. Artikellink (URL).
 6. Alt voor de afbeelding.
 7. Beschrijving van het artikel.

Onjuiste manieren om zoekwoorden te gebruiken

 • Keyword stuffing: u moet voorkomen dat u het trefwoord op de verkeerde plaats vermeldt en op een manier die de lezer van het artikel vervreemdt.
 • Zoekwoorden verbergen: vermijd het gebruik van woorden met dezelfde achtergrondkleur en plaats ze niet willekeurig op de pagina.

Vergeet niet dat de beste professionele schrijvers degenen zijn die inhoud die op een aantrekkelijke manier aan de lezer wordt gepresenteerd, combineren met inhoud die begrijpelijk is voor zoekmachines. Daarom raden wij u aan om SEO-compatibele inhoud te leren schrijven.

Als eigenaar van een YouTube-kanaal moet je leren hoe je YouTube-zoekwoorden correct gebruikt, zodat je het grootste publiek kunt bereiken.

Wij raden u aan de zoekmethoden te gebruiken die wij in het artikel hebben uitgelegd om de beste zoekwoorden te vinden die aansluiten bij uw doelgroep. Het juiste woordgebruik zorgt ervoor dat u uw kans vergroot om meer in de YouTube-zoekmachine te verschijnen en meer weergaven te krijgen .

Nadat je het woord hebt geselecteerd, ga je naar GuinRank en schrijf en analyseer je het woord in Keyword Analyzer. Je leert over het zoekpercentage en ook de prijs per klik voor het woord, en gaat vervolgens naar Content Optimizer om de beschrijving van je video te schrijven. In de tool vind je de belangrijkste tags die je kunt toevoegen om de targeting te vergroten.

Als u enkele belangrijke vragen heeft over zoekwoorden, zoals:

 1. Wat zijn de beste zoekwoorden voor YouTube?
 2. Hoe zoek je naar trefwoorden voor YouTube?
 3. Zijn er YouTube-zoekwoorden klaar?
 4. Wat zijn de beste sites voor het genereren van zoekwoorden voor YouTube?

Omdat de kwestie belangrijk is en gedetailleerd moet worden uitgelegd, hebben we een uitgebreid artikel over trefwoorden voor YouTube gemaakt, dat u via deze link kunt bekijken: Zoekwoorden voor YouTube zoeken.

In het artikel hebben we de betekenis van Arabische trefwoorden uitgelegd en geleerd hoe je naar trefwoorden kunt zoeken met behulp van de belangrijkste zoekwoordextractietools.