kaidi1
الهجرة

إليك كل ما يخص الدراسة في إسبانيا لعام 2025

kaidi3
kaidi4

Alles wat met studeren in Spanje te maken heeft

Het Koninkrijk Spanje is een Europees land en lid van de Europese Unie, gelegen in het zuidwesten van het Europese continent op het Iberisch schiereiland. Het kijkt uit over de Middellandse Zee in het zuiden en de Golf van Biskaje in het noorden, en wordt aan land begrensd door Frankrijk en Portugal.

Oppervlakte en bevolking: Spanje wordt na Frankrijk beschouwd als het tweede grootste land van West-Europa en de Europese Unie, met een oppervlakte van 504.030 km2 en een bevolking van 47,35 miljoen mensen in 2020. {1}.


Het belang van studeren in Spanje

Spanje wordt beschouwd als een van de belangrijkste wetenschappelijke en educatieve bestemmingen in Europa en de wereld. Het onderscheidt zich door zijn oude universiteiten, die een vooraanstaande positie innemen onder de beste universiteiten in Europa en de wereld. Het staat bekend om het altijd aantrekken van internationale studenten die kom naar de meer dan 76 universiteiten. {2}. Daarom biedt het een unieke kans voor degenen die in het buitenland willen leren, vooral voor degenen die meer willen weten over een kenmerkende stijl van westerse samenlevingen, omdat Spanje zich onderscheidt door zijn aangename en opgewekte mensen, die zich onderscheiden in termen van sociale vorming en gewoonten. uit veel westerse samenlevingen.

Taal van de studie in Spanje: De Spaanse taal wordt beschouwd als de officiële taal van studeren in Spanje, gevolgd door de Catalaanse taal. Om Spanje echter in staat te stellen buitenlandse studentendelegaties aan te moedigen, hebben de universiteiten besloten om naast het lesgeven in graduate studies ook veel belangrijke takken van de Engelse taal te onderwijzen. en majors in de Engelse taal.

Het leren van de Spaanse taal blijft echter van groot belang, vooral voor een student die in Spanje woont, om aan de basisbehoeften te voldoen, met vrienden te praten, vaardigheden te ontwikkelen, met de cultuur van het land om te gaan en er veel over te leren. om te weten dat er veel landen zijn die Spaans spreken, aangezien het de officiële taal is van de meeste landen in Zuid- en Midden-Amerika. {3}.


Kosten van studie, huisvesting en levensonderhoud in Spanje

Collegegeld: Het collegegeld in Spanje wordt als laag beschouwd in vergelijking met veel Europese landen, vooral met betrekking tot het bachelorniveau, omdat het tot de laagste collegegeldtarieven in Europa behoort. Ze worden geschat op tussen de 750 euro en 2.500 euro per jaar. voor masterprogramma’s variëren van 1.000 tot 3.500 euro per jaar, en dit maakt Spanje een goede bestemming voor buitenlandse studenten. {5}

Beurzen: Als je financiële steun of een verzekering nodig hebt voor de noodzaak om in Spanje te wonen en te studeren, dan zijn studiebeurzen zeker een geschikte optie voor jou. Je kunt rechtstreeks bij de universiteit waar je gaat studeren informeren naar mogelijke financieringsbronnen voor internationale studenten. aangezien veel universiteiten op dit gebied expertise en gespecialiseerd personeel hebben, daarnaast biedt de Spaanse overheid financiële steun aan internationale studenten via een verzoek dat door de student wordt ingediend bij de Spaanse ambassade of het consulaat bij hem in de buurt. Het verzoek omvat vragen en inlichtingen over de financiële situatie van de leerling en zijn ouders en op basis daarvan wordt besloten of de leerling wel of geen financiële steun krijgt. Je kunt ook zoekmachines en databases voor beurzen en onderwijsbeurzen gebruiken om meer te weten te komen over de vormen van hulp die beschikbaar zijn voor internationale studenten in Spanje, zoals de website Spaanse studies in het buitenland.

Faciliteiten voor studenten: Er zijn veel centra en kantoren die veel diensten en hulp bieden aan studenten, naast verenigingen en anderen die zich inzetten om studenten in Spanje te helpen. Er zijn in Spanje ook voortdurende kortingen voor studenten op bioscopen, theaters en uitgaansgelegenheden, naast de mogelijkheid om veel musea gratis te betreden voor studenten jonger dan 1 jaar. Zeker, er zijn universitaire studentenrestaurants die maaltijden serveren tegen zeer lage prijzen, tot wel 6 euro per maaltijd. Er zijn grote kortingen voor studenten op vervoer.

Kosten van levensonderhoud: Wonen in Spanje hangt, net als in andere Spaanse landen, af van de stijl die de student verkiest en kiest. Als je een beperkt inkomen hebt, moet je wegblijven van studeren in grote steden als Barcelona en Madrid, aangezien deze tot de duurste steden behoren bij het leven.

Huisvestingskosten: Een student heeft tussen de 300 en 500 euro per maand nodig om in kleine steden te wonen, of tussen de 700 en 900 euro om in steden als Sevilla en Valencia te wonen, die ideaal zijn om te studeren. Deze cijfers kunnen hoger oplopen in de grote steden, waar in Madrid en Barcelona kunnen ze oplopen tot 1.000 euro of meer per maand, maar huisvesting op de campus is het minst duur en wordt geschat tussen de 360 ​​en 650 euro, zelfs als het in een grote stad is. {6}

Familie accommodatie: Een van de voorkeursopties voor buitenlandse studenten is om bij een gezin te gaan wonen, wat een kans is om Spaanse gezinnen te leren kennen en de levensstijl van de Spanjaarden te leren kennen, aangezien veel gezinnen en gezinnen hun deuren openen voor studenten in ruil voor lonen die als relatief laag worden beschouwd. laag in vergelijking met de huurprijzen. Ze bieden in ruil ook maaltijden en sommige diensten, zoals een wasservice en andere. Een kleine vergoeding in vergelijking met de kosten van restaurants, wascentra, enz., en het allerbelangrijkste is om met de Spanjaarden te communiceren en de taal en cultuur goed, en dit is het beste voordeel dat dit type huisvesting biedt. De kosten van gezinsaccommodatie in Spanje bedragen ongeveer 210 euro voor een eenpersoonskamer en 189 euro voor een tweepersoonskamer. {7}{8}

Om meer aanbiedingen en prijzen voor gezinswoningen te bekijken, kunt u de volgende sites bezoeken: Alimadrid of Topschool.


De belangrijkste instituten voor het onderwijzen van de Spaanse taal

1- Sprachcaffe Taal Plus Instituut (★★★★★)

De vestigingen van het instituut zijn gevestigd in Barcelona, ​​Malaga en Madrid. Elk jaar geeft het instituut les aan meer dan 5.000 mensen in zijn meertalige lessen. Het biedt veel interactieve, recreatieve en sociale activiteiten. Het werkt om het zelfvertrouwen van studenten te vergroten en hun vaardigheden te ontwikkelen. spreekvaardigheid door met collega’s om te gaan, vrienden te leren kennen en samen activiteiten en uitstapjes te ondernemen.

Het instituut vereist dat de minimumleeftijd 16 jaar is. De cursus begint elke maandag in de ochtend en zorgt ervoor dat het aantal studenten 10 per klas is, en 20 lessen per week, wat neerkomt op 15 uur per week. De cursus wordt gegeven vanaf het beginnersniveau . {4}.

de kosten : $ 179 per week

Link naar website van het Instituut: Sprachcaffe Taal Plus

2- In2Spanish Instituut – In2spanish (★★★★★)

Het is gevestigd in Madrid en is een klein instituut dat lijkt op een kleine familieschool die een sfeer van vertrouwdheid en intimiteit tussen studenten biedt en de nodige zorg en aandacht biedt, vooral voor nieuwe leerlingen.

Het instituut vereist dat de minimumleeftijd 16 jaar is, en de cursus begint elke maandag in de ochtend en zorgt ervoor dat het aantal studenten 10 per klas is, en 20 lessen per week, wat 19 uur per week betekent, en wordt gegeven vanuit de beginnersniveau. {4}

de kosten : $ 197 per week.

Link naar website van het Instituut: In2Spaans

3- Tenidiomas Spaanse school (★★★★★)

De school is gevestigd in Cadiz en richt zich sterk op de Spaanse cultuur en wordt beschouwd als de ideale keuze om meer te leren over de Spaanse cultuur, kunst, gebruiken en tradities, naast het lesgeven in flamencodansen, dansen voor anderen en vele andere activiteiten. De Tenidomas School wordt beschouwd als een van de beste onderwijscentra in Spanje en heeft een prestigieuze status, is geaccrediteerd door het Cervantes Instituut en wordt beheerd door ELE-specialisten.

De school vereist dat de minimumleeftijd 16 jaar is, en de cursus begint elke maandag in de ochtend en zorgt ervoor dat het aantal studenten in de klas 12 is, en 20 lessen per week, wat 15 uur per week betekent, en er wordt gegeven van het beginnersniveau. {4}

de kosten : $ 174 per week.

Link naar schoolwebsite: Tenidiomas Spaanse School

4- Taronja Spaanse school (★★★★★)

Het is gevestigd in Valencia en is geïnteresseerd in het in dienst nemen van jonge leraren en afgestudeerden van taalspecialisaties. Dit werkt om de relatie van de student met zijn leraar te versterken en de leeftijdsbarrière te doorbreken, zodat de leraar tegelijkertijd een professor en een vriend wordt.

De school vereist dat de minimumleeftijd 16 jaar is, en de cursus begint elke maandag in de ochtend en zorgt ervoor dat het aantal studenten 10 per klas is, en 20 lessen per week, wat neerkomt op 17 uur per week, en wordt gegeven vanuit de beginnersniveau. {4}

de kosten : $ 207 per week.

Link naar schoolwebsite: Spaanse school Taronja

5- Internationale Huis Valencia School (★★★★★)

Het is gevestigd in Valencia en maakt deel uit van de prestigieuze organisatie International House, die 60 jaar geleden werd opgericht. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste centra voor het onderwijzen van de Spaanse taal in Spanje. Het heeft deskundige leraren die helpen de vaardigheden van het Spaans te verbeteren sprekers en werken met de nieuwste middelen om ervoor te zorgen dat studenten deze op de beste en modernste manier begrijpen en onderwijzen.

De school vereist dat de minimumleeftijd 16 jaar is, en de cursus begint elke maandag in de ochtend en zorgt ervoor dat het aantal studenten 10 per klas is, en 20 lessen per week, wat neerkomt op 17 uur per week, en wordt gegeven vanuit de beginnersniveau. {4}

de kosten : $ 208 per week.

Link naar schoolwebsite: Internationaal Huis Valencia


Spaanse universiteiten en het mechanisme om daarop te solliciteren

Spanje staat bekend om zijn oude en beroemde universiteiten, aangezien Spaanse universiteiten tot de beste universiteiten ter wereld en Europa behoren, en dit maakt deze universiteiten tot een belangrijke bestemming voor buitenlandse studenten die van over de hele wereld naar hen toe komen.

Voor studenten die van buiten de Europese Unie komen, omvat het aanmeldingsproces voor Spaanse universiteiten verschillende stappen, waarvan de eerste de gelijkwaardigheid van het middelbare schooldiploma is (dit is voor niet-gegradueerde studenten). Dit gebeurt door het indienen van het middelbare schooldiploma dat de student beschikt over een van de Spaanse ambassades of consulaten om erkenning te verkrijgen (Volante Accreditatie). {9}{10}

Nadat het middelbare schooldiploma gelijk is gemaakt, worden aanvragen voor aanmeldingen naar Spaanse universiteiten gestuurd via de website van de universiteit waar men zich wil inschrijven. Er zijn veel universiteiten die hun eigen examens hebben, of het nu gaat om algemene informatie of taal, wat een set is van tests om het niveau van de student te bepalen. Daarnaast is het noodzakelijk om een ​​certificaat te overleggen in de Spaanse taal DELI of in de Engelse taal TOFEL, EILTS of CAE, als de gekozen vestiging Engelstalig is. Er zijn verschillende routinevereisten, zoals een identiteitsbewijs, foto’s, certificaten en ervaringen, die allemaal in het Spaans moeten worden vertaald.

Vanwege het grote aantal goede en prestigieuze universiteiten in Spanje hebben we voor u een gedetailleerd artikel opgesteld over de beste Spaanse universiteiten, om u te helpen bij het kiezen van de geschikte universiteit voor u.


Informatie over studentenverblijf en visum voor Spanje

Het proces voor het aanvragen van een inreisvisum voor Spanje vindt plaats na het verkrijgen van toelating tot de universiteit. De student moet vervolgens het universitaire toelatingsdocument bij de visumaanvraag voegen bij de ambassade of het consulaat bij hem in de buurt, zodat hem de juiste verblijfsvergunning wordt verleend voor zijn academische status , omdat er speciale inreis- en verblijfsvisa zijn voor programma’s, voor studies met een duur van minder dan 90 dagen, en andere voor opleidingen waarvan de studieduur langer is. Andere visumvereisten zijn onder meer identificatiedocumenten en een paspoort dat minimaal 90 dagen geldig is.

Na voltooiing van de studie: Als iemand na zijn studie in Spanje wil blijven, zijn er een aantal voorwaarden vereist zodat de student zijn woning kan omzetten van een studentenresidentie naar een permanente verblijfsvergunning. Deze voorwaarden omvatten het verkrijgen van een werkvergunning van het bedrijf of de entiteit waarin hij gaat werken. werken en die u tijdens uw universitaire leven niet mag hebben. U enige financiële steun heeft verkregen, hetzij door middel van een beurs of anderszins, naast enkele aanvullende voorwaarden, zoals dat uw dossier vrij is van enige vorm van criminele activiteit of problemen tijdens uw verblijf in Spanje, en dat u vóór het einde van de studieperiode een permanente verblijfsvergunning aanvraagt.

Als u niet kunt voldoen aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een permanente verblijfsvergunning, kan uw verblijfsvergunning met een jaar worden verlengd met als doel werk te zoeken, als de persoon aan de universiteit is afgestudeerd en over bepaalde specificaties en vaardigheden beschikt die hem daartoe in staat stellen.


Alle informatie in het artikel is afkomstig van gespecialiseerde websites die zijn geselecteerd na onderzoek en beoordeling door het team van de Traveler’s Library. Eventuele fouten in de informatie vallen onder de verantwoordelijkheid van de bron, behalve als het een taalfout betreft of door onoplettendheid is ontstaan. We zouden het leuk vinden als u ons hierover in de reacties vertelt en we zullen ons best doen om het met plezier te corrigeren.

Volg ons op sociale media om alle nieuwe updates te ontvangen

kaidi5

Leave a Comment