تعرف علي كل ما يخص تعلم اللغة الإسبانية في إسبانيا 2024

Spaans leren in Spanje

Spanje is een monarchie die lid is van de Europese Unie, gelegen in het zuidwesten van het Europese continent, op het Iberisch schiereiland, en grenst aan zowel Frankrijk als Portugal.

Oppervlakte en bevolking: Spanje is het op een na grootste land van West-Europa en de Europese Unie, met een oppervlakte van 504.030 vierkante kilometer en een bevolking van 47,35 miljoen mensen in de volkstelling van 2020.

Informatie over Spanje: Spanje is een democratisch land met een gekozen parlementaire regering onder een constitutionele monarchie. Het is een van de economisch ontwikkelde landen en een van de tien sterkste economieën ter wereld. Het staat op de twintigste plaats in de Human Development Index en op de tiende plaats in termen van van de levensstandaard. Al deze kenmerken benadrukken de vooruitgang van Spanje op vele niveaus, inclusief het onderwijsniveau. {1}

Spaans: De Spaanse of Castiliaanse taal is de officiële taal in het Koninkrijk Spanje en bovendien de officiële taal in de meeste landen van Midden- en Zuid-Amerika. Deze taal wordt door ongeveer 570 miljoen mensen als moedertaal gesproken. een van de meest populaire Romaanse talen, en binnen het Spaanse koninkrijk wordt het de Castiliaanse taal genoemd, omdat ze geloven dat het tegenwoordig zijn oorsprong vindt in de Cordillera in Noord-Spanje. Wat het Amerikaanse continent betreft, is de taal daar vergelijkbaar met de taal in Spanje, behalve dat er een andere woordenschat is. {2}


Voordelen van studeren in Spanje

Als je de Spaanse taal wilt leren, dan zal Spanje zeker je eerste bestemming zijn, niet alleen omdat het het oorspronkelijke thuisland van de taal is, maar ook vanwege de grote voordelen die Spanje tot een unieke bestemming maken voor alle studenten die willen studeren. de wereld, aangezien Spanje veel enorme gratis bibliotheken heeft voor alle leesliefhebbers. En voor degenen die graag boeken lezen, naast het feit dat veel van deze boeken zeldzame en vooraanstaande boeken zijn, en zelfs de meeste belangrijke literaire en wetenschappelijke werken zijn vertaald in het Spaans.

De beste studiebestemmingen ter wereld: De Spaanse taal leren in Spanje is een juiste keuze en heeft vele voordelen. Naast dat de taal en de bevolking deze taal als moedertaal spreken, is Spanje ook een van de belangrijkste onderwijsbestemmingen in Europa en staat het op de negende plaats van meest gastvrije landen voor internationale studenten in de wereld, naast het hebben van kantoren gespecialiseerd in studentenzaken en het aanbieden van… Alle mogelijke hulp, en er zijn veel beurzen om in Spanje te studeren. Spanje is ook een apart land in Europa, met zijn eigen culturele specificiteit, levensstijl, kunst en onderscheidende sociale stijl.

Rangschikking van landen op basis van het percentage studenten dat daar arriveert {3}

De belangrijkste instituten en scholen voor het onderwijzen van de Spaanse taal in Spanje

Sprachcaffe Taal Plus Instituut – Sprachcaffe Taal Plus (★★★★★)

Het instituut heeft vestigingen in Barcelona, ​​Malaga en Madrid. Het geeft jaarlijks les aan meer dan 50.000 studenten, naast het aanbieden van vele interactieve, recreatieve en sociale activiteiten. Het werkt om het zelfvertrouwen van de student te vergroten en zijn vaardigheden te ontwikkelen door zich te vermengen met zijn collega’s , vrienden leren kennen en samen op reis gaan.

Over het instituut: Het instituut werkt al meer dan dertig jaar aan het onderwijzen van de taal in Europa en bestudeert vele talen, waaronder Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Duits, Chinees en Arabisch.

Beleef de ervaring: Het Instituut is van mening dat de beste manier om de taal te onderwijzen is door deze eenvoudigweg samen met zijn vrienden in een prachtige omgeving te beleven, door middel van sessies, uitstapjes en activiteiten, waarbij leren wordt gecombineerd met plezier, vooral als dit wordt gecombineerd met praten met lokale bewoners die vloeiend zijn. in de taal. Naast dit alles werkt het instituut eraan om studenten de lokale cultuur bij te brengen, zoals Spaanse volksdansen, Spaans eten, Spaanse levensstijl, Spaanse beroemdheden en meer.

Taalcursussen: Het instituut biedt een verscheidenheid aan taalcursussen voor studenten ouder dan 14 jaar, waaronder dans-, cultuur- en kookcursussen en taaloefenprogramma’s. {4}{5}

Contactgegevens : Contact

Officiële website : Sprachcaffe


In2Spanish Instituut – In2spanish (★★★★★)

Dit instituut is een goede keuze voor degenen die de Spaanse taal willen leren in Spanje, met name in de hoofdstad Madrid, omdat het Spaanse taallessen aanbiedt in de hoofdstad Madrid, op een onderscheidende manier die zich niet alleen richt op lezen en schrijven, maar ook op ook over de juiste uitspraak en het goed leren van het Spaanse accent, naast het helpen bij het vormen van vriendschappen om jezelf volledig onder te dompelen in een educatieve en interactieve omgeving die de vaardigheden van de student ontwikkelt en verbetert. Het instituut biedt ook een soort familiale sfeer, vertrouwdheid, nabijheid en alle nodige aandacht, vooral voor nieuwe leerlingen, omdat het hen ook helpt bij het beantwoorden van hun verschillende en verschillende vragen.

Over het instituut: Het instituut ontvangt internationale studenten vanaf 16 jaar en er zijn verschillende programma’s voor studenten, naast vele leuke uitstapjes om hen kennis te laten maken met de regio. {6}{7}

Contactgegevens : Contact

Instituutwebsite: In2Spaans


Tenidiomas Spaanse School (★★★★★)

Het is een particuliere talenschool, gelegen in de stad Cadiz-Jerez, en biedt sinds 1984 onderwijsdiensten aan. Er wordt Spaans en Engels gegeven van beginners tot gevorderden.

Ervaring is een succesfactor: De leraar beschikt over een onderwijzend personeel van de beste taalexperts die gekwalificeerd zijn om de grootst mogelijke hulp te bieden bij het onderwijzen van de taal en het ontwikkelen van de vaardigheden van de student op het gebied van spreken, luisteren en uitspraak.

Schoolkenmerken: Het richt zich sterk op de Spaanse cultuur en is de ideale keuze om meer te leren over de Spaanse gebruiken, tradities en kunsten, naast het lesgeven in flamencodansen en vele andere activiteiten. De school vereist dat de minimumleeftijd 16 jaar is en de cursus begint elke maandag in de ochtend. Bovendien zorgt de school ervoor dat het aantal studenten in de klas 12 is, en biedt 20 lessen per week aan, wat neerkomt op maximaal 15 uur per klas. week, en begint les te geven vanaf het beginnersniveau. {8}

Contactgegevens : CONTACTGEGEVENS

Schoolwebsite: Tenidiomas Spaanse School


Spaanse school Taronja (★★★★★)

Het is gevestigd in Valencia en is geïnteresseerd in het aannemen van universitair afgestudeerden en mensen die voldoende ervaring hebben met het lesgeven van Spaans als vreemde taal. Het heeft dynamische lessen die klaar staan ​​om aan de behoeften van de studenten te voldoen zonder dat ze zich gaan vervelen, en dat is de reden waarom het wordt beschouwd als een goede optie voor degenen die de Spaanse taal in Spanje willen leren.

Schoolkenmerken: Het meest opvallende kenmerk is de selectie van een groep jonge mensen die zichzelf omschrijven als gek, maar slechts een beetje… en zij werken met al hun macht om de studenten te helpen met alles wat ze nodig hebben. De school geeft les aan studenten met een minimum leeftijd van 16 jaar. De cursus begint elke maandag in de ochtend. De school zorgt ervoor dat elke klas 10 studenten en twintig lessen per week heeft, wat neerkomt op ongeveer 17 uur. De school geeft les vanaf het beginnerstaalniveau. {9}{10}

Contactgegevens : Contact

Schoolwebsite: Spaanse school Taronja


Internationale Huis Valencia School (★★★★★)

Het is een hoogwaardige talenschool, opgericht in 1953 na Christus en heeft vestigingen in 54 verschillende landen. Er worden veel verschillende talen gegeven, met name Spaans, Engels en Frans. Het heeft veel vestigingen in Barcelona, ​​Cadiz, Cordoba, Madrid, San Sebastian , Tarragona, Valencia, Valladolid en Palma.

Schoolkenmerken: De school onderscheidt zich opvallend door haar unieke en prachtige architectonische ontwerp, naast het feit dat ze zich houdt aan de principes van hoe te communiceren in de taal, zodat de leerling de taal zo snel en zo goed mogelijk kan leren. International House Schools wordt omgeven door een groep restaurants, historische plaatsen en winkelcentra. Elke school beschikt over 12 aparte klaslokalen uitgerust met de beste faciliteiten, naast een keuken en een computerlounge, waar studenten gratis gebruik van kunnen maken, naast een nieuw gebouw bestaande uit 10 klaslokalen, en alle klaslokalen zijn voorzien van gratis internet.

Helper bij het verkrijgen van een verblijfsvergunning of huisvesting: De school helpt studenten de beste accommodatiemogelijkheden te verkrijgen door hen te laten verblijven bij een gezin, gedeelde accommodatie of in hotelappartementen, studio-appartementen of studentenhuisvesting, afhankelijk van de wens van de student.

Cursussen aangeboden door de school:

  • Algemene cursus Spaans
  • Examenvoorbereidingsprogramma’s
  • Zakelijk cursus Spaans
  • Standaard taalcursus Spaans
  • Academische voorbereidingscursus
  • Spaans en zeilcursus {11}

Contactgegevens : Contact

website: Internationaal Huis Valencia


Kosten van studie, huisvesting en levensonderhoud in Spanje

Collegegeld: Voor iedereen die de Spaanse taal in Spanje wil leren, moet hij weten dat het collegegeld in het Spaans laag is in vergelijking met veel Europese landen, vooral als het gaat om het studeren van talen.Als je financiële steun of verzekering nodig hebt voor de noodzaak van leven en studeren in Spanje zijn studiebeurzen zeker een geschikte optie voor jou. Informeer rechtstreeks bij het centrum waar je gaat studeren naar mogelijke financieringsbronnen voor internationale studenten. Veel centra en instituten beschikken op dit gebied over expertise en gespecialiseerd personeel. Bovendien de Spaanse overheid verleent financiële steun aan internationale studenten via een verzoek dat door de student is ingediend bij de Spaanse ambassade of het consulaat bij hem in de buurt, waaronder: In het verzoek worden vragen gesteld over de financiële situatie van de student en zijn ouders, en op basis daarvan wordt wordt besloten of de student financiële ondersteuning krijgt of niet.

Je kunt ook zoekmachines en databases voor beurzen en onderwijsbeurzen gebruiken om meer te weten te komen over de vormen van hulp die beschikbaar zijn voor internationale studenten in Spanje, zoals de website Spaanse studies in het buitenland.

Faciliteiten voor studenten: Er zijn veel centra en kantoren die veel diensten en hulp bieden aan studenten, naast verenigingen en anderen die zich inzetten om studenten in Spanje te helpen. Er zijn in Spanje ook voortdurende kortingen voor studenten op bioscopen, theaters en uitgaansgelegenheden, naast de mogelijkheid om veel musea gratis te betreden voor studenten jonger dan 1 jaar. Zeker, er zijn universitaire studentenrestaurants die maaltijden serveren tegen zeer lage prijzen, tot wel 6 euro per maaltijd. Er zijn grote kortingen voor studenten op vervoer.

Kosten van levensonderhoud: Voor degenen die de Spaanse taal in Spanje willen leren, hangt het leven in Spanje, net als in andere Europese landen, af van de stijl die de student kiest. Als je een beperkt inkomen hebt, moet je wegblijven van studeren in grote steden als Barcelona en Madrid, omdat ze tot de duurste steden behoren om te wonen, of je moet een type studie kiezen. Van gedeelde accommodatie, gastgezinnen, etc., er zijn verschillende opties.

Huisvestingskosten: Een student heeft tussen de 300 en 500 euro per maand nodig om in kleine steden te wonen, of tussen de 700 en 900 euro om in steden als Sevilla en Valencia te wonen, die ideaal zijn om te studeren. Deze cijfers kunnen hoger oplopen in de grote steden, waar in Madrid en Barcelona kunnen ze oplopen tot 1.000 euro of meer per maand, maar huisvesting op de campus is het minst duur en wordt geschat tussen de 360 ​​en 650 euro, zelfs als het in een grote stad is. {12}

Familie accommodatie: Een van de voorkeursopties voor buitenlandse studenten is om bij een gezin te gaan wonen, wat een kans is om Spaanse gezinnen te leren kennen en de levensstijl van de Spanjaarden te leren kennen, aangezien veel gezinnen en gezinnen hun deuren openen voor studenten in ruil voor lonen die als relatief laag worden beschouwd. laag in vergelijking met de huurprijzen. Ze bieden in ruil ook maaltijden en sommige diensten, zoals een wasservice en andere. Een kleine vergoeding in vergelijking met de kosten van restaurants, wascentra, enz., en het allerbelangrijkste is om met de Spanjaarden te communiceren en de taal en cultuur goed, en dit is het beste voordeel dat dit type huisvesting biedt. De kosten van gezinsaccommodatie in Spanje bedragen ongeveer 210 euro voor een eenpersoonskamer en 189 euro voor een tweepersoonskamer. {13}{14}

Om meer aanbiedingen en prijzen voor gezinswoningen te bekijken, kunt u de volgende sites bezoeken: Alimadrid of Topschool.


Informatie over studentenverblijf en visum voor Spanje

Het proces van het aanvragen van een inreisvisum voor Spanje vindt plaats na het verkrijgen van acceptatie door het instituut of de school of nadat is bewezen dat de student gaat studeren. De student moet vervolgens het acceptatiedocument bij de visumaanvraag voegen bij de ambassade of het consulaat bij hem in de buurt zodat hij de juiste verblijfsvergunning krijgt voor zijn academische situatie.In Spanje zijn er speciale inreis- en verblijfsvisa voor opleidingen van minder dan 90 dagen, en andere voor opleidingen waarvan de studieduur langer is. Andere vereisten voor een visum zijn onder meer identificatiedocumenten, een paspoort dat minstens 90 dagen geldig is en een bankafschrift waaruit blijkt dat de persoon in staat is te betalen wat nodig is om in Spanje te wonen.

Na voltooiing van de studie: Als een persoon na voltooiing van zijn studie in Spanje wil blijven, zijn er enkele voorwaarden zodat de student zijn woonplaats kan omzetten van een studentenresidentie naar een permanente verblijfsvergunning. Deze voorwaarden omvatten het verkrijgen van een werkvergunning van het bedrijf of de entiteit waarin hij gaat werken. werken, naast het feit dat de persoon geen financiële steun heeft gekregen, ongeacht of het een subsidie ​​of anderszins is, naast enkele aanvullende voorwaarden, zoals dat het strafblad van de persoon vrij is van enige vorm van strafbare feiten of problemen tijdens zijn verblijf in Spanje, en dat hij vóór het einde van de studieperiode een permanente verblijfsvergunning moet aanvragen.


Alle informatie in het artikel is afkomstig van gespecialiseerde websites die zijn geselecteerd na onderzoek en beoordeling door een team Reizigersbibliotheek Elke fout in de informatie is de verantwoordelijkheid van de bron, behalve als het een taalfout is of door onoplettendheid is ontstaan. We zouden het op prijs stellen als u ons hierover in de opmerkingen vertelt en we zullen ons best doen om het met plezier te corrigeren.

Volg ons op sociale media om alle nieuwe updates te ontvangen

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top