تعرف علي كيف تنسق سيرة ذاتية لموقع Upwork لوظيفتك المستهدفة 2024

U heeft zojuist het registratieproces op Upwork voltooid, wat geweldig is omdat u een deel van uw kostbare tijd wilt gebruiken om geld te verdienen voor het verlenen van diensten.

En om eerlijk te zijn vanaf het begin! Misschien besteedt u er behoorlijk wat tijd aan en heeft u uw eerste taak nog niet binnen….wat als normaal wordt beschouwd in dit soort winstgebieden via internet, omdat bekend is dat de eerste klant altijd de moeilijkste is. en zodra dit obstakel wordt overwonnen, zal de mogelijkheid om nieuwe klanten te werven verdubbelen.

Het leuke van de website van UpWork is dat wij hierdoor kunnen communiceren met ondernemers die op zoek zijn naar een oplossing voor hun dienstverlening. Hier ga jij, in plaats van langer te wachten tot de klant contact met je opneemt, op zoek naar hem – binnen de site zelf – wat de taak voor ons gemakkelijker zal maken. Doorbreek de eerste klantknoop.

Elk succesvol bedrijf begon met een eenvoudig idee.

Zodra u met uw klant communiceert, moet u er zeker van zijn dat de eerste actie die hij zal ondernemen, het kijken naar uw profiel is, of wat bekend staat als uw Upwork CV. Als het overtuigend is, laat me je dan vertellen dat je al halverwege bent, en de andere helft moet nog gedetailleerd worden hoe je de service op de best mogelijke manier kunt voltooien, wat als de gemakkelijkste stap wordt beschouwd als je al bedreven bent in wat jij bent aan het doen.

Wat is een CV voor AppWork?

Het idee is jouw kapitaal als zelfstandige, en ik werk er altijd aan om het ten goede te ontwikkelen.

Het is de eerste indruk van de werkgever op de website van UpWork, waarin hij precies beschrijft waar hij goed in is: onder meer de jarenlange ervaring met het uitoefenen van deze activiteit, welke talen hij beheerst en alles wat daarmee samenhangt. werkveld.

Het is belangrijk dat het CV op de website van UpWork kort is en tegelijkertijd jouw belangrijkste prestaties en ervaringen zo goed mogelijk belicht, uiteraard door in de titels de juiste woorden te kiezen, gevolgd door een beschrijving die zorgvuldig en bondig geformuleerd.

Een van de dingen die we u dringend moeten vermijden bij het samenstellen van uw CV en uw profiel is het kopiëren en plakken van de samenvattingen van uw concurrenten. Als u denkt dat deze methode werkt, geloof me dan, u verspilt uw tijd. Zelfs als u denkt dat deze methode werkt, verspilt u uw tijd. Als u wat resultaat behaalt, komt u niet ver. De mentaliteit die u aanneemt is niet dezelfde als degene die u hanteert. De echte bedrijfseigenaar.

Hoe u een professioneel Upwork-cv opbouwt

In de volgende regels delen we de belangrijkste punten die u moet volgen om een ​​sterk CV op de UpWork-website te structureren. We willen u ook graag doorverwijzen naar een gedetailleerde gids in het Engels van dezelfde UpWork-website (Professional Resume For UpWrok) waarin hetzelfde probleem wordt behandeld.

01 – Gespecialiseerd in één vakgebied

Specialiseren in een specifiek vakgebied is veel beter dan veel vakgebieden kennen zonder het te beheersen.

Voordat we ingaan op de details van het CV, is het belangrijk om eerst jouw pad in kaart te brengen. Zelfs als je een multitalent bent, zou het goed zijn als je je concentreert op één vaardigheid die je goed beheerst en die je het prettigst vindt om te doen. In dezelfde context zal het in uw voordeel zijn als u in uw cv over uw andere competenties spreekt, omdat u daardoor in de ogen van uw klanten een bekwaam persoon wordt die zich aan de moeilijkste omstandigheden kan aanpassen.

Het bepalen van uw capaciteiten vanaf het begin wordt als een keerpunt beschouwd en zal u op de goede weg zetten. Een beginner zal niet hetzelfde format volgen dat is goedgekeurd door een veelzijdige medewerker, en dit is wat we in het volgende punt in detail zullen bespreken.

02 – Kies het juiste formaat voor uw CV

Ten eerste moet u duidelijk zijn over het beleid van de site.

Op de UpWork-website is bekend dat er twee populaire soorten cv’s zijn, en elk formaat heeft zijn eigen voordelen, met de mogelijkheid om een ​​derde formaat op te nemen, dat we kunnen beschouwen als een combinatie van de vorige twee categorieën.

Functiehouders vertrouwen op de eerste, die bekend staat als het Functionele CV-formaat. Dit format richt zich grotendeels op je relevante en toepasbare vaardigheden en niet op je werkervaring. Ondernemers die op zoek zijn naar freelancers met ervaring op een specifiek vakgebied zijn hier niet bepaald blij mee, maar als beginner kan het zijn dat je gedwongen wordt dit format te accepteren.

Terwijl het tweede formaat meer neigt naar de chronologische weergave (Chronologisch CV-formaat), kunt u hier de diensten die u hebt uitgevoerd weergeven van de meest recente tot de oudste, zodat de klant op de hoogte wordt gehouden van het nieuwste werk dat je hebt voltooid. Deze aanpak wordt als de meest gebruikelijke beschouwd voor een CV op de website van Upwork, maar een van de nadelen ervan is dat je niet op een gerichte manier alles wat je beheerst kunt laten zien, terwijl het beter bij je past als je vaste terugkerende bestellingen hebt. .

Terwijl er nog een derde formule is die de basisprincipes van de vorige twee typen combineert, ook wel hybride genoemd. Dit formaat past het beste bij u als u een veelzijdige persoon bent, omdat u hier uw ervaringen en beroepsexpertise kunt presenteren, en tegelijkertijd de vrijheid heeft om u te concentreren op uw werkervaring. Meer precies: u kunt de meest waardevolle elementen in uw CV benadrukken.

Probeer je UpWork CV zo kort mogelijk te maken. Misschien is één pagina voldoende als je bewust kort over je vaardigheden praat en je alleen op de belangrijke elementen concentreert.

Gebruik alle middelen die je tot je beschikking hebt, zelfs gewone aanpassingen zoals het schrijven van een inhoudelijk item In dik handschriftonderstrepen belangrijk punt Enz. Ondanks de eenvoud is de impact ervan tastbaar.

03 – Bied de mogelijkheid om met u te communiceren op meer dan één platform

Via de contactpagina verkort u de manier waarop uw klanten met u kunnen communiceren.

Het doel van het maken van een cv is om de aandacht van werkgevers te trekken zodat ze contact met ons kunnen opnemen. Alles wat te maken heeft met de manier waarop zij met u overweg kunnen, moet daar vermeld worden. Dit begint met uw persoonlijke gegevens, zoals uw naam, achternaam, woonplaats, e-mailadres, e-mailadres en telefoonnummer.

Omdat we gelijke tred houden met het tijdperk van technologische vooruitgang, zult u natuurlijk niet tevreden zijn met de eerdere traditionele informatie en uw accounts op professionele sociale netwerksites, met name het Linkedin-platform, eraan toevoegen. Ik denk dat het professioneel is als je investeert in het maken van een eigen website die een sterke aanvulling op je CV zal vormen.

Het Linkedin-platform wordt beschouwd als het belangrijkste platform voor het delen van expertise en werkervaringen, en rekruteringsmanagers vertrouwen erop als een belangrijke speler bij het werven van competente mensen die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Probeer daar dus een sterk CV op te bouwen en houd het voortdurend up-to-date met de nieuwe vaardigheden die je hebt verworven.

opmerking: De UpWork-website staat het delen van externe contactgegevens niet rechtstreeks op het profiel toe (zoals telefoonnummer, uw sociale media-accounts, websitelink, e-mail, enz.), en het punt dat we in de vorige regels hebben behandeld, heeft betrekking op het Upwork CV alleen.

04 – Focus op de belangrijke onderdelen

Controleer uw CV meer dan één keer om het te corrigeren op spelfouten.

Het eerste dat een browser voor uw biografie tegenkomt, is de hoofdtitel, vanwege de puur strategische ligging, direct onder uw naam en in vetgedrukte, grote letters getypt waardoor deze daar duidelijk opvalt.

Hierdoor zal de werkgever beslissen of hij doorgaat met scrollen om meer over jou te weten te komen, of zich afwendt van iemand anders die dat belangrijke onderdeel beter kan formuleren. Probeer de titel zo kort mogelijk te maken en niet minder dan 10 woorden, zodat u zorgvuldig zinnen selecteert die nauwkeurig uitleggen waar u goed in bent, rekening houdend met het gebruik van de belangrijkste trefwoorden die verband houden met uw beoefende activiteit.

Door te experimenteren krijgt u een duidelijker beeld van de prestaties van elke pagina.

Na de titel gaat uw aandacht direct naar het maken van een samenvatting waarin alles wordt behandeld dat verband houdt met uw kernvaardigheden en, in mindere mate, verwante vaardigheden. Ja, hier mag je een groter aantal woorden gebruiken, maar het is beter om niet meer dan vijf zinnen te overschrijden, zodat je uitleg niet saai wordt.

Om vitaliteit aan deze samenvatting toe te voegen, kunt u in de taal van cijfers spreken over uw prestaties en percentages over uw verwachtingen, omdat dit verband houdt met professionaliteit en hoe realistisch u bent in het plannen van uw werk. Vergeet niet enkele trefwoorden in te vullen die verband houden met uw activiteit, aangezien deze u enorm zullen helpen bij het nomineren van u bij de klanten die ernaar op zoek zijn.

Voor sommige rekruteringsmanagers is het ook belangrijk om de academische certificaten op te sommen die je hebt behaald in de verschillende onderwijsfasen die je hebt doorlopen. Door ze hier in je CV op te nemen, zul je beide partijen tevreden stellen.

Als je besluit om het op te nemen, is het een goed idee om het achterstevoren te doen, zodat de klant kan weten wat het hoogste academische niveau is dat je hebt bereikt (vanaf het hoogste universitaire niveau dat je hebt bereikt tot je baccalaureaat).

Data-analyse is een van de vaardigheden die je als online marketeer onder de knie moet krijgen.

Een van de punten die u niet mag verwaarlozen is het bespreken van uw ervaringen, en de beste manier om dit te doen is door op te scheppen over het aantal jaren dat u deze activiteit beoefent, de prestaties die u heeft bereikt en het aantal klanten dat u heeft. tot nu toe bereikt. Dit onderdeel heeft de voorkeur van veel rekruteringsmanagers, omdat ze zich op hun gemak zullen voelen bij de persoon die deze activiteit eerder heeft beoefend, wat uw kansen zal vergroten. Het is goed om eerlijk te zijn over dit punt en niet te knoeien met de geldigheid ervan.

Vergeet niet een plek achter te laten om enkele van uw prestaties op te schrijven, aangezien deze worden beschouwd als een winnende kaart in uw hand. Zodra bedrijfseigenaren ze zien, zullen ze er zeker van zijn dat u inderdaad waarde toevoegt aan hun activiteit.

De lijst is de beste plek om jouw belangrijkste talent onder de aandacht te brengen in de vorm van pentips.

Nu moet u de manier veranderen waarop u de inhoud presenteert en profiteren van alles wat voor u beschikbaar is om die pagina tot leven te brengen. Misschien zal het opnemen van een lijst waarin u uw verschillende vaardigheden bespreekt, de aandacht van de klant trekken en hem ertoe aanzetten meer over u te lezen in de vorm van korte punten.

Het is een goed idee om deze lijst te beginnen met de moeilijke vaardigheden die alleen degenen die een aanzienlijke hoeveelheid tijd hebben besteed aan het leren en implementeren van tientallen projecten onder de knie kunnen krijgen. Daaronder kunt u een aantal gerelateerde vaardigheden opnemen die iedereen gemakkelijk onder de knie kan krijgen. hiervan is dat het de boodschap geeft dat je een persoon bent die zich kan aanpassen aan… Alle omstandigheden.

Het is een goed idee om kwalificaties op te nemen die tot hetzelfde vakgebied behoren waarin u bekwaam bent, anders geeft u een onprofessioneel uiterlijk aan uw CV op de website van Aporek. Elke vaardigheid moet vergezeld gaan van uw niveau (beginner, gemiddeld, professioneel of expert), en natuurlijk herhaal en herhaal ik de noodzaak van geloofwaardigheid bij het bepalen van uw niveau en probeer niet uw klanten te misleiden, want dit zal negatief op u terugkomen als u wordt een taak toevertrouwd die uw mogelijkheden te boven gaat.

Negeer de volgende punten niet bij het opstellen van je CV!

Elke website moet groot belang hechten aan SEO.

U moet het gebruik van trefwoorden in uw cv vakkundig beheersen, en dit doet u door te anticiperen op de zinnen die klanten gebruiken bij het zoeken naar freelancers om hun taken uit te voeren. U bent bijvoorbeeld een website-ontwikkelaar, dus woorden als ‘WordPress Expert’, “Websiteontwikkelaar” en andere… zijn allemaal termen die moeten worden opgenomen. Dit staat bekend als SEO. In uw CV staat dit bekend als SEO.

De reden dat u zich op het vorige punt verplicht, is dat er een onbeperkt aantal cv’s op de site staan, en het spreekt voor zich dat de klant ze niet één voor één doorbladert, maar direct trefwoorden opschrijft die uitdrukken wat hij specifiek wil, en door ze op uw pagina op te nemen, wordt u door het platform voor hem genomineerd.

De beste keuze heeft altijd professionele resultaten.

Concentreer u alleen op de belangrijke vaardigheden en zet deze bovenaan uw lijstje. Een recensent zal dit beschouwen als de belangrijkste competenties die u beheerst en u wilt hem uiteraard niet het idee geven dat u beter met Word om kunt gaan dan dat je goed bent in het manipuleren van programmeercodes. Dit is zeker wat hij zal denken als je rangorde niet in volgorde van belangrijkheid staat. Daaronder willekeurig.

Controleer uw CV meerdere keren en op verschillende tijdstippen. Dit zal u helpen het te zuiveren van taalfouten en ertoe leiden dat u enkele onbelangrijke punten weglaat en vervangt door zaken die doorslaggevend en waardevoller zijn.

De kunst van woordmanipulatie wordt beschouwd als een van de meest winstgevende vakgebieden en staat bekend onder de naam “Copywriting”.

De UpWork-website moedigt het gebruik van leesbare lettertypen enorm aan. We vinden bijvoorbeeld dat het het gebruik van Bell MT, Arial, Garamond of Ubuntu aanbeveelt, of de meer gebruikelijke traditionele opties zoals Calibri en Times New Roman. het raadt aan om weg te blijven van minder professionele lettertypen.

Kies de gebruikte zinsneden zeer zorgvuldig, vooral als het gaat om prominente koppen, omdat deze de aandacht trekken en de klant ertoe aanzetten een contract met u te sluiten of hem ertoe aanzetten door te lezen tot het laatste punt. Probeer zo kort mogelijk te zijn en om het vorige recept te bereiken, concentreer je je gewoon op de belangrijke dingen en laat je achterwege wat niet nodig is.

Het uiterlijk van het CV en het artistieke karakter in zijn formaat zal enorm helpen bij het beslissen over de kwestie onder uw concurrenten, en zal ervoor zorgen dat werkgevers neigen naar een georganiseerd uiterlijk wanneer alle andere vereiste punten gelijk zijn.

Als u voor uzelf werkt, kunnen de vaardigheden die u door de aard van uw werk heeft verworven, zoals het omgaan met verschillende ontwerptools en andere Office-programma’s, voor u normaal lijken, aangezien ze deel uitmaken van het complexe mechanisme van uw werk. , maar in de ogen van sommige bedrijven worden ze als fundamenteel beschouwd en kunnen ze in aanmerking worden genomen als criterium voor de selectie van nieuwe werknemers.

Ook de certificaten die u online behaalt, zoals Google Ads Certificeringen, maar ook Meta Certificering en andere certificaten die aansluiten bij uw vakgebied… zijn een bewijs van uw beheersing op dit gebied. U heeft er inderdaad tijd in geïnvesteerd. in het leren tot het punt van meesterschap en bekroond worden met een certificaat erkend door het moederbedrijf en opgenomen in je CV. Het zal je marktwaarde helpen vergroten.

Engels is belangrijk om een ​​gevorderd niveau in zelfstandig ondernemerschap te bereiken.

De Engelse taal is een belangrijke behoefte als je krachtig het zelfstandig ondernemerschap wilt betreden, en misschien is het wel het eerste waar je je niveau in moet verhogen. Als je andere talen zowel schriftelijk als mondeling beheerst, zal dit natuurlijk nieuwe deuren en meer kansen voor je openen dan sprekers van slechts één taal, en het zal een zeer belangrijke investering in jezelf zijn als je tijd besteedt aan het leren ervan.

Hetgene dat u zal onderscheiden tussen honderden concurrenten die voortdurend bestellingen sturen naar nieuwkomers op de UpWork-website als klanten, is eenvoudigweg uw onderscheidende CV, dat u op maat maakt in overeenstemming met uw eigen metingen en die van anderen niet imiteert.

Het opstellen van een CV voor Upwork is in feite het belangrijkste waar u zich op moet concentreren, dus neem al uw tijd om een ​​CV te structureren waarin uw belangrijkste prestaties en ervaringen op de beste manier zijn opgenomen, rekening houdend met beknoptheid en beknoptheid.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top