kaidi1
سيو

إليك ماهو موقع Etsy؟ هنا كل ما تحتاجه حول هذه المنصة المميزة 2025

kaidi3
kaidi4

Van slechts een idee van een paar vrienden tot een van de grootste online winkels die gespecialiseerd is in het tentoonstellen van miljoenen goederen. Of misschien kunnen we het beschouwen als de favoriete plek voor unieke ondernemers.

Als u een handwerkbezitter bent, of wat oude stukken in huis heeft, of misschien ziet u dat uw handgemaakte ontwerpen creatief zijn, dan is dit platform een ​​geschikte optie om ze daar tentoon te stellen, net als de mensen die deze markt bezoeken. waardeer echt de betekenis van het harde werk eraan.

Wat is Etsy?

Etsy.com is een website voor het verkopen van unieke ontwerpen en werken.

De Etsy-website is eenvoudigweg een online marktplaats die de rol speelt van intermediair tussen professionele vakmensen die creatief zijn in het produceren van unieke goederen – waarvan de meeste handgemaakt zijn – en deze vervolgens op een onderscheidende manier tentoonstellen aan mensen die deze uitzonderlijke stukken waarderen.

In tegenstelling tot bekende online winkels is de Etsy-website gespecialiseerd in het tentoonstellen van handgemaakte goederen, unieke kunstwerken, antiek meubilair, boeken, horloges en andere waardevolle sieraden, evenals diverse soorten handwerk en hun benodigdheden.

Daarnaast is de site gespecialiseerd in de verkoop van digitale producten zoals kalenders, naaipatronen, kleurboeken voor kinderen en andere afdrukbare sjablonen. Dit is natuurlijk een geweldige markt voor ontwerpers waar hun creatieve werken tentoongesteld kunnen worden.

Als jij een van degenen bent die vaak vraagt: “Hoe verkoop ik mijn ontwerpen op Canva”, dan is Etsy een van de marketingkanalen die je zou moeten exploiteren, vooral omdat het aantal bezoekers aan deze site in de miljoenen loopt en klaar is om te kopen. .

Wat de Etsy-site echter onderscheidt, is dat het verkopers de vrijheid geeft om over alle vereiste verkoopfasen te beschikken, te beginnen met opslag, verpakking en verzending… In dit onderdeel kunnen we enige nalatigheid aantreffen en niet het juiste mechanisme bieden, tenminste voor beginners, dus hier moet u bekend zijn met de stappen die uw product doorloopt. Op bekende sites zoals Amazon en Walmart zien we dat zij deze taak voor u zullen verzorgen.

Uitleg van de Etsy website (hoe het werkt)

Het idee achter het platform is dat het verkopers de vrijheid geeft om te doen wat ze leuk vinden en wat ze nodig achten, en dat het kopers helpt te vinden wat bij hun wensen past.

01 – Bij aankoop

Als u de klant bent, werkt dit platform met dezelfde logica als zijn tegenhangers: keer altijd terug naar de zoekbalk van de site en daar kunt u het trefwoord typen voor het specifieke waarnaar u op zoek bent. Of u kunt door de categorieën bladeren die u interesseren, en daar vindt u tientallen producten.

opmerking: Als u via deze site wilt kopen, zorg er dan voor dat deze verzending naar het geografische gebied waarin u woont ondersteunt! We hebben dit aspect al behandeld in een gedetailleerde handleiding over hoe je op de Etsy-website kunt kopen.

Wat de verzendmethode betreft, is de verkoper zelf degene die deze taak op zich zal nemen, en soms zijn de verzendkosten voor zijn rekening, die hij als geschenk aan zijn klanten aanbiedt. Het leuke is dat de site de functie voor het volgen van pakketten biedt, en in geval van een probleem kunt u via het platform zelf rechtstreeks met de verkoper chatten.

02 – In geval van verkoop

Als je de eigenaar bent van hetzelfde item, hebben we eerder in detail besproken wat de juiste stappen zijn die je moet volgen om te beginnen met verkopen op Etsy.

Houd er rekening mee dat het niet de bedoeling is dat je een tastbaar product hebt om verkoper op dit platform te worden. Een van de bekendste methoden die de beroemdste marketeers volgen om enorme winsten te behalen met de Etsy-website, is het verkopen van digitale producten die gemakkelijk te ontwerpen zijn, zoals kalenders en diagrammen waar veel vraag naar is. We hebben al gesproken over de belangrijkste manieren om te profiteren van de Etsy-website, die wij u adviseren om één voor één te bekijken.

Om de status van verkoper op het platform te krijgen, heeft u eerst een winkel nodig waar al uw goederen op een onderscheidende manier kunnen worden weergegeven. Deze stap is gratis, maar om uw producten daar weer te geven, moet u een aantal kosten betalen voor het weergeven ze daar, die een beperkte geldigheidsduur van 4 maanden heeft en zal worden verwijderd. Als het niet wordt verkocht, wetende dat de site na elke transactie een bepaald percentage met u zal innen. We hebben dit allemaal in detail besproken in de gedetailleerde gids over hoe je een Etsy-winkel opent.

Voor elk product dat je wilt verkopen gelden specifieke voorwaarden om geaccepteerd te worden: oude stukken hebben bijvoorbeeld bepaalde specificaties die door het platform zijn bepaald, zodat ze die eigenschap mogen hebben.

Is het mogelijk om hiervan te profiteren?

De site is feitelijk een elektronische markt. Als je een artikel bezit, of het nu tastbaar is, of als je je wilt specialiseren in digitale producten, biedt de Etsy-site je daarvoor eenvoudigweg de juiste omgeving, vooral omdat het publiek dat de site bezoekt dit zeer op prijs stelt. de waarde van handwerk.

Daarom wordt verkopen op de site beschouwd als het belangrijkste middel om winst te maken. Daarnaast kunt u profiteren van affiliate marketing door de producten die daar worden weergegeven te promoten, en ontvangt u een commissie die wordt geschat op 6,5% van de totale waarde van het verkochte product. .

Daarnaast zijn er mensen die gespecialiseerd zijn in het promoten van ontwerpen, waarvan de winsten zeer groot zijn. Je ontwerpt modellen één keer en hun verkoop zal onbeperkt zijn. Kijk eens naar het platform en je zult ontdekken hoeveel winst er met ontwerpen wordt gemaakt die uiterst eenvoudig zijn.

Het platform kan worden gebruikt om print-on-demand-producten te promoten, maar op een indirecte manier, door je Etsy-winkel te koppelen aan printsites die gespecialiseerd zijn op dit gebied.

Als je geïnteresseerd bent in het retourneren van Etsy, is het eerste dat je moet hebben een strategie die je volgt met de nodige kennis en die ervoor zorgt dat je activiteit niet zomaar een willekeurige bezigheid is. Het begin is door het werk van je concurrenten te analyseren en vervolgens de algoritmen van het platform te begrijpen. Met jouw beheersing van wat bekend staat als Etsy SEO, kan hier worden gezegd dat je op de goede weg bent.

Het creëren van een online winkel op het Etsy-platform is gratis, maar het tentoonstellen van de goederen in de winkel zelf kost je $ 0,20 voor elk product dat je toevoegt, naast het aftrekken van een bepaald percentage van de waarde van het product.

Waarom Etsy?

Aangezien het de missie van de website is om een ​​online winkel te creëren, vraagt ​​u zich misschien af: is dit niet een eenvoudig proces dat u zelf kunt uitvoeren?

Hoewel er enige waarheid schuilt in uw vorige vraag, is het, als het gaat om de concurrentie op wereldwijde zoekmachines, bijvoorbeeld onmogelijk voor uw nieuwe winkel om te concurreren op woorden waar maandelijks een enorme vraag naar is, zoals kussenslopen, tafels of klassiek. Horloges, en het kan lang duren voordat de concurrentie middelmatige zoekwoorden verdringt, wat een stagnatie in uw merchandise-inventaris zal veroorzaken. Hoewel het hefboompunt van de site kan worden uitgebuit, vertegenwoordigd door de zeer hoge sterkte van het domein, evenals de geloofwaardigheid ervan bij de Google-zoekmachine en de rangschikking op woorden die zoekopdrachten bevatten.

Zelfs als je maar een hobbyist bent, maar op een site als Etsy is het de morele waarde van wat je bezit of maakt die het verschil zal maken. Actieve klanten hier zijn anders dan die op andere platforms zoals Amazon, en als ze Net als uw product maakt het hen niet uit hoe groot uw merk is of zelfs maar om de prijs van het product zelf. Hier heeft u dat waardevolle ding dat niemand anders heeft.

De Etsy-website is erg gesteld op zijn geloofwaardigheid, dus probeer eerlijk en accuraat te zijn in het beschrijven van je producten, anders kost dit je naast het terugbetalen van het geld van de klant ook een negatieve beoordeling in de winkel.

Het is ook mogelijk om de fanbase van de site te exploiteren, aangezien we eerder hebben aangegeven dat de klanten ervan in een andere categorie kunnen worden ingedeeld dan de klanten op bijvoorbeeld de Ali Express-website. Wie de Etsy-website betreedt, weet precies wat hij zoekt. Het leuke van Etsy is dat het zich niet beperkt tot een specifiek toepassingsgebied, maar openstaat voor andere gebieden, zoals digitale producten en andere.

Misschien is dit de beste plek om te beginnen als je nieuw bent in het opzetten van winkels en tegelijkertijd je handwerk op grote schaal wilt verspreiden. Etsy is een van de opties die we je aanraden om mee te beginnen.

Dit zijn niet de weinige gevallen op de Etsy-website, waar veel amateurs hun activiteit begonnen met een regulier account op dit platform, en beetje bij beetje ontwikkelde hun werk zich tot een succesvol merk. Dit alles begint met één positieve evaluatie, en dan zullen uw producten word door veel klanten bewonderd en ook jij zult je stempel drukken op deze site.

Mogelijke alternatieven voor Etsy

We leven nu in een hausse op de elektronische markten, en ieder van ons vindt troost bij een specifiek platform, maar de ervaring die Etsy ons biedt is anders dan die we in de grootste online winkels aantreffen, aangezien dit wordt beschouwd als een markt voor antieke stukken en onderscheidend handwerk.

Wat wij hieronder met je gaan delen wordt feitelijk niet gezien als alternatief voor de Etsy website! Dit laatste is zeer superieur in wat het doet, maar biedt in ieder geval een vergelijkbare ervaring in het geval dat u problemen ondervindt bij het registreren of dat de voorwaarden voor het openen van een winkel het geografische gebied waarin u momenteel woont niet ondersteunen.

01 – eBay

eBay wordt beschouwd als een krachtig alternatief voor e-commerce.

Wie van ons kent het eBay-platform niet, dat ons ook de mogelijkheid biedt om er een online winkel op te maken en ons te richten op miljoenen bezoekers die verband houden met deze site. Als u van plan bent iets via het platform te kopen, is het geweldig dat het ons een hoek biedt die bekend staat als de openbare veiling, waar daar geboden kan worden op antieke stukken, zoals oude handgemaakte horloges, tapijten die tientallen jaren meegaan, en nog meer prachtige dingen die je daar zult ontdekken.

02 – Mercari-website

Mercari is een van de platforms waarmee u uw producten erop kunt verkopen.

Er is ook het Japanse Mercari-platform, waarvan een groot percentage uit de Verenigde Staten komt. Op deze markt kun je laten zien wat je hebt geproduceerd, meubels of oude producten waarvan je denkt dat ze een waarde hebben die mensen die geïnteresseerd zijn in dat soort doet watertanden.

03 – Amazon-website

Het verkoopsysteem van Amazon staat bekend als Amazon FBA

De laatste site op onze lijst zal de beroemde Amazon zijn. Het wordt ook als een zeer belangrijke markt beschouwd als je van plan bent uit te breiden. Het leuke van Amazon is dat je je richt op het geografische punt dat je wilt. Bijvoorbeeld Amazon USA, het publiek daarin is niet het publiek dat we bij Amazon vinden Saoedi-Arabië bijvoorbeeld (amazon.sa).

Dit punt is erg belangrijk bij het bepalen van een nauwkeurig doelgroepsegment dat interesse en cultuur heeft in het product dat u in handen heeft. Je kunt lid worden van het platform als vaste klant die alleen maar wil winkelen, of als verkoper die zijn aanbod wil promoten in een unieke markt.

opmerking: De hierboven genoemde sites zullen onvermijdelijk verschillen in vergoedingen en kosten tegenkomen, dus verdiep u goed in hun beleid voordat u enige stap onderneemt.

We delen uw persoonlijke gegevens alleen met vertrouwde sites nadat we hun gebruiksbeleid hebben bekeken.

Online verkoopsites zijn zeer talrijk en nemen voortdurend toe, maar als eigenaar van een uitzonderlijk product zal geen enkele site geschikt zijn voor u bij het promoten ervan, niet vanwege de manier waarop deze wordt gepresenteerd, maar voor het publiek dat voortdurend deze platforms bezoekt, en de Etsy-site heeft een bepaald segment dat loyaal is vanwege de waarde die het voor hen biedt.

Wij als marketeers kunnen hiervan profiteren om onze goederen, ontwerpen en zelfs educatief materiaal dat we kunnen ontwikkelen (zoals pdf-boeken) te promoten. Maar dit wordt op zichzelf beschouwd als een commerciële activiteit en vergt veel tijd en inspanning – en kapitaal indien beschikbaar – om een ​​solide basis op te bouwen waarop onze activiteit gebaseerd zal zijn en wij daar met volle kracht kunnen concurreren.

kaidi5

Leave a Comment