kaidi1
سيو

إليك ماهو ووردبريس؟ ولماذا الأفضل لإدارة المحتوى (WordPress 2025) 2025

kaidi3
kaidi4

Omdat we ervaring hebben met WordPress en gezien het toenemende aantal klanten dat onze diensten vraagt ​​om professionele websites te bouwen voor hun activiteiten, hebben we besloten een uitgebreide gids over WordPress met u te delen, waarom we het classificeren als het beste contentmanagementplatform en wat zijn de belangrijke punten die ervoor zorgen dat u een sterke aanwezigheid op internet creëert.

Wat is wordpress?

Het is een contentmanagementsysteemplatform dat het voor website-eigenaren gemakkelijker maakt om hun sites te beheren en te controleren, zoals het aanpassen van het uiterlijk, het maken van pagina’s en artikelen en het indelen ervan in een blog, het ontwerpen van een professionele winkel en nog veel meer andere functies. dit alles zonder de noodzaak van geavanceerde vaardigheden.

Is WordPress gratis?

Het WordPress-platform wordt beschouwd als het populairste CMS waar website-eigenaren op vertrouwen.

Ja, WordPress is gratis en open source en je kunt een onbeperkt aantal websites en webwinkels beheren. Maar er kunnen extra kosten verbonden zijn aan het hosten van de gegevens van uw site, zoals inhoud, afbeeldingen en andere media voor het maken van inhoud.

Deze kosten worden ofwel afzonderlijk betaald op externe hosting (wat wij aanbevelen) of gedeeld met WordPress-hosting (vanaf $ 4 per maand) naast het registreren van een gratis domeinnaam voor een jaar.

Wetende dat WordPress je de mogelijkheid geeft om 100% gratis en zonder vervaldatum een ​​blog te maken, maar onder een daaraan gekoppelde domeinnaam, die als volgt is (site.wordpress.com) en het niet mogelijk is om een ​​professioneel domein te koppelen ernaartoe (site.com).

Waarom WordPress als de beste wordt beschouwd!

Al jaren domineert WordPress nog steeds de markt voor contentmanagementplatforms (CMS). Ondanks de opkomst van veel concurrenten die geweldige prestaties leveren, geven website-eigenaren nog steeds de voorkeur aan WordPress, en dit om de volgende redenen:

 1. Een van de sterke punten ligt in de eenvoud, te beginnen met de gebruikersinterface, die voor beginners op het eerste gezicht het gemakkelijkst aan te passen is. Zelfs professionals zullen geen gebrek aan kwaliteit voelen, omdat het geïntegreerd is en alles op een beknopte manier bevat.
 2. Als het gaat om SEO en zoekmachineoptimalisatie is er niets krachtiger dan WordPress, en dit is voor een groot deel te danken aan het feit dat de beroemdste bedrijven op dit gebied, zoals Rank Math, Yoast en anderen, allemaal krachtig voorstander zijn van dit platform, en u zult het niet beschikbaar vinden bij zijn concurrenten.
 3. Het platform biedt ongeëvenaarde flexibiliteit, omdat u de vrijheid heeft om de kleinste details op uw site aan te passen en de sjabloon naar eigen inzicht aan te passen, en door veel ideeën uit te proberen, zult u onvermijdelijk met onderscheidende en unieke ontwerpen komen.
 4. Het WordPress-platform wordt als open source beschouwd en iedereen met een behoorlijke hoeveelheid ervaring in programmeren draagt ​​bij aan de ontwikkeling ervan, en dit gebeurt via de Plug-ins-functie, die een groot aantal van hen heeft, elk ontworpen voor een specifiek doel, inclusief SEO-plug-ins , snelheid verbeteren, spreadsheets maken, het formaat van afbeeldingen wijzigen en elke andere taak die u maar kunt bedenken.
 5. In dezelfde context richten websjabloonontwikkelaars zich meer op dit platform, omdat dit het populairste is, wat betekent dat elk sjabloon dat u zoekt beschikbaar zal zijn, of op zijn minst met de belangrijkste specificaties waarnaar u op zoek bent, of u kunt gaan met de beste WordPress-sjablonen om uzelf de moeite van het zoeken te besparen.
 6. WordPress hecht veel belang aan Arabische inhoud, omdat we ontdekken dat de Gutenberg-editor, die met het bloksysteem werkt, de Arabische taal efficiënt ondersteunt, naast een Arabische gebruikersinterface. Dit is zonder de sjablonen te vergeten die ook de Arabische taal ondersteunen.

Wat heb je nodig om een ​​website te maken in WordPress?

Het WordPress-platform beheert het grootste deel van de markt voor contentbouwsystemen.

Elke website bestaat uit drie hoofdzaken:

 1. Domein: Het is de websitelink waarmee bezoekers toegang krijgen tot uw site. U koopt deze via de bekendste domeinverkoopsites.
 2. Hosting: We kunnen het beschouwen als een online opslageenheid waarop u al uw sitegegevens opslaat, zoals artikelen, afbeeldingen, geïnstalleerde add-ons, enz. Probeer u te abonneren bij een van de beste hostingbedrijven om te voorkomen dat u problemen ondervindt bij het langzaam laden van pagina’s , enz.
 3. Sjabloon: Het is het uiterlijk van uw website, dat professioneel, eenvoudig en gemakkelijk te navigeren moet zijn. We raden u aan gratis sjablonen te vermijden, omdat een betaalde professionele sjabloon niet veel kost.

De voorgaande drie punten worden als essentieel beschouwd en één ervan kan niet achterwege blijven, anders is uw site niet compleet. En hier komt specifiek de rol van WordPress aan bod bij het combineren van het bovenstaande op één plek, omdat u hiermee uw site kunt beheren, het uiterlijk kunt aanpassen, gemakkelijk pagina’s kunt maken en artikelen kunt schrijven, samen met vele andere dingen, zonder dat u zich met verschillende zaken hoeft bezig te houden. programmeercodes.

Wat betreft de kosten voor het maken van een website op WordPress: deze bedragen gemiddeld 200 dollar. Het kan minder zijn en soms meer. Dit hangt vooral af van het type website dat je wilt ontwerpen. Moet je betaalde professionele tools installeren? Het lijdt geen twijfel dat hoe meer bezoekers op uw site u een groter budget nodig zult hebben, zowel om de hostingcapaciteit te vergroten als om meer professionele betaalde tools te gebruiken, en dit zonder de kosten van periodiek onderhoud en andere bijkomende kosten te negeren. zaken waarbij de inzet van een gespecialiseerde webontwikkelaar nodig is.

Het gaat hier alleen om het voorbereiden van de juiste ondergrond, maar uw WordPress-site heeft wel wat aandacht nodig, zoals het continu produceren van content, het verbeteren van de interne SEO, het verhogen van de paginasnelheid en vele andere belangrijke zaken waaraan we een sectie op onze site besteden, dus neem altijd een kijkje bij onze nieuwste lessen in WordPress, waarin we de geheimen van dit platform delen met de beste tips.

Soorten websites die kunnen worden gemaakt op basis van WordPress

De eenvoud waar WordPress van geniet, samen met het onbeperkte aantal thema’s en plug-ins die dag na dag worden ontwikkeld, zijn allemaal specificaties die het tot een veelzijdig systeem maken waarop u kunt vertrouwen om een ​​breed scala aan soorten websites te maken, waaronder:

1- Blogs

Een blog zorgt ervoor dat uw site meer verkeer van zoekmachines genereert.

Het is een van de meest populaire soorten sites, waar lange uitleg wordt gedeeld in de vorm van lange artikelen, of u deze nu wilt aanpassen om uw gedachten of persoonlijke ervaringen te delen, of erop wilt vertrouwen als een effectief middel om van advertenties te profiteren. Het is eerder noodzakelijk voor elk type website; misschien is uw doel het verkopen van producten of het promoten van diensten. Een blog is een zeer effectief middel om uw site te verrijken met inhoud om zo het vertrouwen van zoekmachines te winnen. Het wordt ook beschouwd als een krachtig hulpmiddel om het aantal bezoekers naar uw website te verdubbelen.

Eerder hebben we uitgebreid besproken waarom een ​​website een blog nodig heeft: het wordt zelfs als een verlies van een deel van de markt beschouwd als deze wordt verwaarloosd.

2- Elektronische winkels

Van tijd tot tijd biedt de Noon-winkel kortingen op veel producten en kunt u veel winstgevende aanbiedingen krijgen.

E-commerce kan alleen worden beoefend door een online winkel te ontwerpen waarin u uw belangrijkste producten tentoonstelt. Afhankelijk van de WooCommerce-plug-in kunt u van WordPress een winkel maken met zeer geavanceerde specificaties, waar u de kleinste details kunt wijzigen en elk idee kunt omzetten in een echt onderdeel dat in uw winkel is geïntegreerd.

3- Persoonlijke websites

Op zijn persoonlijke website geeft hij een korte introductie over zijn persoon weer, samen met alle links naar zijn accounts op sociale-mediaplatforms.

Dit type wordt de Portfolio genoemd en heeft meestal de vorm van een eenvoudige interface waarop u uw werk, prestaties en alles wat uw marktwaarde verhoogt, weergeeft. Een arts deelt bijvoorbeeld zijn academische pad en ervaringen, een influencer op sociale media toont al zijn officiële accounts op één pagina, een schrijver maakt een website op zijn naam en toont daar misschien een van zijn beroemde boeken.

4- affiliate winstsites

Een voorbeeld van een site die geld verdient door productrecensies te maken en daar een commissie over te verdienen.

Een van de krachtigste manieren om te profiteren van internet die wij u aanbevelen, is winst maken uit affiliate marketing. Meestal zal het toewijzen van een aangesloten site de vorm aannemen van een blog, waar u een groot aantal artikelen publiceert waarin u de beste producten en diensten voor uw klanten aanbeveelt, en ook kortingsbonnen en andere aanbiedingen deelt die een percentage van elke succesvolle verkoop opleveren.

Zeker, WordPress is het beste platform dat hiervoor de geschikte omgeving biedt door professionele plugins te ondersteunen die specifiek gespecialiseerd zijn op het gebied van affiliate marketing.

5- Landingspagina’s

De startpagina van CodeAcademy is een landingspagina waarop de persoonlijke e-mail van klanten kan worden vastgelegd.

Misschien zouden e-commerce en e-marketing dit niveau niet bereiken zonder te vertrouwen op de zogenaamde landingspagina, aangezien de rol ervan erg belangrijk is bij het genereren van potentiële klanten. Het hele idee draait om het aantrekken van de interesse van de gemiddelde gebruiker en hem ertoe aanzetten de actieknop te bereiken en een klant te worden waar we op de lange termijn van kunnen profiteren.

Met WordPress is het maken van verschillende soorten landingspagina’s heel eenvoudig, omdat het is uitgerust met een systeem waarmee grote bedrijven ermee kunnen integreren en ons de beste ontwerpen kunnen bieden die beschikbaar zijn qua uiterlijk en prestaties.

6- Nieuwswebsites

De nieuwswebsite van Microsoft vertrouwt op WordPress als platform.

Er wordt aangenomen dat dit type website veel inhoud heeft en dagelijks wordt bijgewerkt, en u zult niets beters vinden dan WordPress om deze enorme hoeveelheid nieuwsartikelen op een zeer georganiseerde manier te beheren.

7- Reiswebsites en reisbureaus

Almosafer is een van de grootste Arabische websites gewijd aan toerisme

De toeristische sector wordt geclassificeerd als een van de meest winstgevende gebieden van internet, en dit komt omdat het wordt beschouwd als een entertainmentsector en de toerist het zal uitgeven voor zijn plezier. Natuurlijk zullen toeristische bedrijven een groot deel van elke bezoeker die u meebrengt met u delen, en hier zullen reisbureaus, gebaseerd op WordPress, een toeristengids maken en deze exploiteren om te profiteren van hotelreserveringen, een commissie te verdienen uit vliegtickets en eventuele andere mogelijkheden die u beschikbaar vindt, zoals winst uit restaurantreserveringen, het promoten van taxi’s, toeristische gidsen en meer.

8- Zakelijke websites

Of zogenaamde bedrijfswebsites, die vaak dienen als interface waarop hun belangrijkste prestaties, klantbeoordelingen en hun mening over hun dienstverlening worden weergegeven. In duidelijkere bewoordingen wordt alles wat de waarde van het bedrijf kan verhogen daar op een aantrekkelijke manier getoond in een poging nieuwe klanten te werven.

Door te oefenen en toe te passen, doe je ervaring op met het beheren van websites op het beroemdste platform voor het bouwen van allerlei soorten websites. U kunt deze ervaring exploiteren en er een bron van inkomsten van maken door diensten voor het bouwen van websites, snelheidsverbetering, foutcorrectie en zoekmachineoptimalisatie aan te bieden… Met andere woorden, uw professionaliteit op dit platform zal nieuwe deuren voor u openen om geld te verdienen van het internet.

Dit zijn slechts kleine voorbeelden van het soort sites dat op WordPress kan worden ontwikkeld, en de mogelijkheden blijven onbeperkt, en elk idee dat in je opkomt kan gemakkelijk worden omgezet in een live, professionele website.

Voorbeelden van wereldwijde websites gebaseerd op WordPress

De officiële TED-blog gebruikt WordPress als het belangrijkste contentmanagementsysteem.

Een groot aantal internationale websites vertrouwen op WordPress als het primaire systeem om hun site te beheren, en de volgende zijn er enkele:

 1. Ted-blog: De privéblog, de bekendste website gewijd aan podcasts en inspirerende toespraken, vertrouwt op WordPress om de inhoud ervan te beheren.
 2. Microsoft-nieuws: De beroemde nieuwssite van Microsoft draait ook op WordPress.
 3. Kapitein’s website: Hoewel onze inhoud gericht is op Arabischsprekenden, worden de onderwerpen die we publiceren uit alle landen van de wereld gelezen, en het artikel dat u nu in handen heeft, is bewerkt met de Gutenberg-editor voor het WordPress-platform.

Wanneer adviseren wij u om voor andere platforms te kiezen

De beste platforms voor het ontwerpen van een professionele online winkel.

Hoewel WordPress als een veelzijdig systeem wordt beschouwd, kan in sommige gevallen de optie om voor andere contentmanagementplatforms te kiezen geschikter zijn.

 • E-commerce: WooCommerce met WordPress wordt als een zeer professioneel niveau beschouwd, maar in veel gevallen hebben e-commercebeoefenaars de neiging om voor de beroemdste platforms te kiezen om een ​​online winkel te creëren, omdat deze als de gemakkelijkste worden beschouwd en geen focus, moeite of tijd vergen.
 • Bescherming en veiligheid: Bovengenoemde platforms zijn veiliger vergeleken met een reguliere WordPress-winkel.Om je winkel te laten hacken, moet je eerst het hoofdplatform omzeilen, terwijl er bij WordPress veel kwetsbaarheden zijn die kunnen worden uitgebuit.
 • data-analyse: Je zult merken dat marketingexperts de voorkeur geven aan het ene platform boven het andere. Je zult bijvoorbeeld platforms vinden die je op hun eigen manier een analyse geven van de bezoekers van je landingspagina, die je bij hun concurrenten niet tegenkomt.
 • Aanpassing aan een specifiek systeem: Als uw werkteam troost vindt in een bepaald platform, zult u zeker hun wensen vervullen om geen einde te maken aan hun creativiteit.

Het CMS-systeem moet de doelstellingen van uw project dienen, vooral op de lange termijn. U streeft er bijvoorbeeld naar dat uw bezoekers afkomstig zijn van zoekmachines. Er is geen platform dat u beter van dienst kan zijn dan WordPress. Zelfs als je een beginner bent, begin je natuurlijk met WordPress in plaats van Blogger of andere gratis platforms die we niet aanbevelen, omdat je ervaring beperkt blijft en je er nooit mee zult ontwikkelen.

kaidi5

Leave a Comment