تعرف علي ماهي محركات البحث؟ وكيف تستغلها لمضاعفة أرباحك! 2024

Of u nu op zoek bent naar het dichtstbijzijnde restaurant in uw buitenwijk, of misschien naar de beste wandelschoenen, of zelfs naar de beste professionele vertaalsites en alles wat in u opkomt, u heeft hier een tool nodig die alle resultaten analyseert om ons de best beschikbare opties die aansluiten bij de behoeften van ieder van ons. De tool Dit staat bekend als de zoekmachine, die mensen dagelijks meer dan eens gebruiken. De bekendste van allemaal is de Google-zoekmachine, die geen introductie behoeft .

In feite is het elke site die een zoekbalkfunctie heeft. Het heeft zijn eigen zoekmachine, en wij bij de Al-Naqeeb-website hebben onze eigen engine, die als je zoekt naar iets dat verband houdt met het gebied van websites, zoals soorten WordPress-hosting, of artikelen over SEO en alles wat met de ontwikkelingswereld te maken heeft. Het web wordt aan u getoond in de vorm van resultaten gerangschikt op basis van uw trefwoorden.

De zoekbalk van de Al-Naqeeb-website maakt het u gemakkelijk om gemakkelijk toegang te krijgen tot de gewenste artikelen.

Maar waar we in het volgende onderwerp op gaan ingaan, zijn de sites waarvan de specialiteit het rangschikken van de resultaten die we zoeken op de best mogelijke manier is, omdat ze in hun methodologie vertrouwen op complexe algoritmen die moeilijk te analyseren zijn, maar het is bekend dat de de site moet geloofwaardig zijn, met exclusieve inhoud van hoge kwaliteit en op een vereenvoudigde manier gepresenteerd die begrijpelijk is voor de bezoeker.

Hoe profiteer ik van zoekmachines?

Wat we in de volgende regels zullen bespreken, is gericht op bloggers, marketeers en iedereen die de intentie heeft om meer hoogwaardige bezoeken aan hun site te genereren zonder afhankelijk te zijn van betaalde advertenties.

1 gratis doorlopende bezoeken

Het optimaliseren van uw website voor zoekmachines is erg belangrijk om uw artikelen op de eerste plaats te krijgen.

Veel bloggers vertrouwen op zoekmachines, geleid door Google, om gratis bezoeken aan hun artikelen te krijgen. Zodra ze een van de drie beste posities voor pagina nummer één hebben bereikt, zullen er dagelijks en continu bezoeken op hen neerdalen, zolang ze dat ook doen. op die stoffige plek, en wanneer er maandelijks wordt gezocht naar het zoekwoord waarop u zich richtte, hoe groter, hoe meer verkeer u dagelijks krijgt.

We vinden bijvoorbeeld het volgende zoekwoord ‘auto’s’ met één miljoen maandelijkse zoekopdrachten volgens ‘Google Keyword Planner’. Zolang u tot de top drie behoort, ontvangt u elke dag een gratis deel van deze bezoeken. Maar wacht even! De zaak is niet zo eenvoudig als u denkt, aangezien de strijd om een ​​dergelijk zoekwoord een aantal voorwaarden vereist, waaronder inhoud van hoge kwaliteit, anciënniteit, de kracht van de link naar uw site en vele andere criteria, die allemaal onder de naam vallen website-optimalisatie voor zoekmachines, of kortweg SEO.). Dus als u gratis bezoeken nastreeft in plaats van geld te betalen voor advertenties, moet u eerst investeren in SEO en alle basisbeginselen ervan leren, en hoe meer u zich erin verdiept, hoe bevredigender de resultaten die u in de loop van de tijd zult behalen.

2 bezoekers van hoge kwaliteit

Hier zien we dat zoekmachines ons een echte schat geven in het verkrijgen van gerichte bezoeken van hoge kwaliteit. Wie rechtstreeks naar Google gaat en naar iets zoekt, wil zeker een oplossing voor zijn probleem, of een duidelijk antwoord op zijn vraag, of misschien een specifiek product dat komt hem ten goede, wat betekent dat het zoekproces hier uit eigen beweging is gedaan. De beste plaats om dit te doen, in de ogen van de informatie-inspecteur, is de zoekmachine.

Dit is het tegenovergestelde van advertenties op sociale media die op de persoon gericht zijn. Iemand surft bijvoorbeeld op zijn Twitter-account. Als jouw advertentie over ‘de beste schrijfstrategieën’ hem in de meeste gevallen te zien krijgt, kan het hem niets schelen omdat hij er niet naar heeft gezocht, en zelfs als uw advertentie zorgvuldig is doordacht en specifiek is gericht, zal de reactie en reactie van de persoon niet zijn wat er zou zijn gebeurd als hij het zelf door zorgvuldigheid en onderzoek had gedaan.

3 gesponsorde advertenties voor uw bedrijfsactiviteiten

Stel dat u geen tijd heeft om maanden te wachten voordat u verkeer naar uw bedrijf krijgt. Zoals we allemaal weten, is een van de SEO-voorwaarden dat het erg lang duurt voordat je een verandering in de resultaten opmerkt, en ook afhankelijk van de kracht van de site en de duur van zijn bestaan. Het zal langer duren voordat de artikelen in de eerste zoekresultaten verschijnen.

Dit hangt ook af van het beoogde zoekwoord. Er zijn bepaalde soorten woorden die er maanden over kunnen doen en andere jaren voordat ze de eerste drie resultaten bereiken. Zoals we eerder vermeldden, zijn de bezoeken die u van zoekmachines ontvangt gratis en tegelijkertijd van hoge kwaliteit, dus het is duidelijk dat de concurrentie daar hevig zal zijn.

Via Google Ads kunt u zo snel mogelijk doelgerichte bezoekers trekken.

Maar gelukkig! Zoekmachines bieden u nog steeds de mogelijkheid om vanaf uw eerste dag bovenaan hun resultaten te staan ​​zonder dat u zo lang hoeft te wachten. Dit gebeurt door een bepaald bedrag dat u daar uitgeeft, te investeren in de vorm van advertenties om gerichte klikken te verkrijgen. Om u geen illusie te verkopen, brengt adverteren in zoekmachines ook grote concurrentie tussen adverteerders met zich mee, en vereist dit diepgaande studie. Als u een beginner bent, verliest u daar mogelijk het grootste deel van uw eerste advertentiecampagnes zonder op zijn minst bevredigende resultaten te behalen, maar het is een belangrijke stap die we allemaal doorlopen om te leren en ervaring op te doen.

De meeste zoekmachines bieden gratis advertentiecoupons aan. Als dit uw eerste ervaring met hen is, zorg er dan voor dat u hiervan profiteert, want ze zullen u enorm helpen bij het verlagen van de kosten.

Zoekmachineadvertenties variëren in prijs, afhankelijk van het type zoekwoord en de intensiteit van de concurrentie ervoor, en ook afhankelijk van het beoogde resultaat. Meestal vindt u advertenties aan het begin van de pagina en andere aan het einde.

Een van de problemen waarmee de meeste adverteerders momenteel worden geconfronteerd, is het veelvuldig sluiten van advertentieaccounts. Probeer al hun beleidsmaatregelen te lezen om te voorkomen dat u ze schendt.

Ondanks alle obstakels waarmee u te maken krijgt bij het adverteren met zoekmachines, wordt het beschouwd als een van de problemen op dit gebied waaraan u zich moet aanpassen, maar dit soort adverteren blijft de snelste manier om de kwaliteit van zoekmachinebezoekers zo snel mogelijk te benutten. mogelijke manier.

Soorten zoekmachines

Veel mensen realiseren zich niet dat Google niet de enige zoekmachine op de markt is en dat er nog veel meer typen zijn met verschillende functies. Ondanks dit alles blijft Google in alle opzichten de bekendste en beste, maar de andere beschikbare alternatieven geven ons als marketeers enkele kenmerken. Hieronder bespreken we de beste en populairste zoekmachines die tot nu toe beschikbaar zijn.

Als u een regelmatige zoeker bent, is Google uw beste en onbetwiste keuze. Als u een elektronische marketeer bent, is het beter om uw marketingkanalen te diversifiëren en niet op één optie te vertrouwen, ook al is deze de beste en sterkste.

1 Google-zoekmachine

Google is de beste en krachtigste zoekmachine die tot nu toe beschikbaar is.

Zonder in de details te duiken, weten jij en ik heel goed welke geweldige service deze site biedt. Er is feitelijk geen browser of slim elektronisch apparaat dat aanbiedt Google te gebruiken als een van de beste services die het heeft, de krachtigste zoekmachine. zonder betwisting.

De sterkste concurrent van Google die momenteel op de markt is, is de Bing-engine, die ongeveer 7% van de wereldwijde zoekmarkt in beslag neemt, terwijl Google zijn sterkste concurrent verslaat en het leeuwendeel van de markt in handen neemt, wat overeenkomt met 85,55%. een zeer groot aantal dat de komende jaren moeilijk te doorbreken zal zijn.

Statistisch

Waarom is Google de beste zoekmachine?

Vanwege de grote professionaliteit van Google en de voortdurende updates, uiteraard zonder de slimme algoritmen te vergeten die altijd proberen de bedoeling van de zoeker te achterhalen en hem de beste resultaten te geven die passen bij wat hij specifiek wil, zijn dit allemaal redenen die ervoor hebben gezorgd dat Google Nr. 1 zoekmachine, het favoriete zoekinstrument voor de meeste internetsurfers. Natuurlijk zou het als marketeers, of in algemene zin, als schrijvers van inhoud, een slimme zet van onze kant zijn als we van dit voordeel zouden profiteren om hoge -kwaliteit bezoekersverkeer naar onze site op een gratis pagina.

2 Bing-zoekmachine

De Bing-zoekmachine wordt beschouwd als de op één na grootste ter wereld.

Het is een van de troeven van Microsoft en wordt direct na Google beschouwd als de nummer 02-engine, maar laatstgenoemde loopt daar ver voorop. In feite is er niets speciaals aan waardoor we erop vertrouwen bij onze Google-zoekopdrachten, omdat het dezelfde functies biedt die u op Google kunt vinden, of het nu gaat om zoekresultaten, de manier waarop websites worden weergegeven, enz. Het heeft echter zijn eigen manier om sites op de eerste pagina’s te rangschikken, hoewel het sterk lijkt op Google.

Hoewel Bing direct na Google wordt beschouwd als de nummer 02-engine, vormt het tot op dit moment geen enkele bedreiging, noch voor deze, noch voor enige andere engine.

Aan de SEO-kant biedt het ook een eigen webmasterservice (Bing Webmaster Tools), die u veel zal helpen bij het snel archiveren van uw sites, omdat het bijna met dezelfde logica werkt als in de Google-tool. Maak daar nu uw account aan en voeg uw website en al zijn artikelen toe, zodat u ze daar gemakkelijker kunt archiveren en gratis bezoeken kunt krijgen (hoewel het er maar weinig zijn, mogen we ze niet verwaarlozen).

Bing ondersteunt ook de webmasterservice voor een betere archivering.

De Bing-engine biedt u ook de advertentieservice aan in de eerste resultaten (Microsoft Ads), die we ook op Google vinden. U zult echter merken dat veel marketeers er in hun advertenties op vertrouwen om hun advertentiekanalen te diversifiëren en de markt beter te bestuderen. om tegen de laagste kosten het beste resultaat te bereiken. Ook worden Bing-advertenties beschouwd als een goed alternatief voor Google-advertenties en zijn ze iets goedkoper.

Bing-advertenties van de website van Microsoft.

3 andere soorten zoekmachines

Naast Google en Bing zijn er nog veel meer zoekmachines waarvan je misschien wel eens van een aantal hebt gehoord, en er zijn er ook waar je nog nooit van hebt gehoord, misschien omdat de vorige twee motoren het doel dienen, maar ondanks hun bekendheid zijn de De rest van de andere zoekmachines bereiken ook nog steeds miljoenen zoekopdrachten. Zoek maandelijks, en als u als elektronische marketeer werkt, weet u dat dit u enorm zal helpen bij het diversifiëren van uw advertentiemethoden.

A) Zoekmachines hebben een lager aandeel resultaten

Dit type is vergelijkbaar met de vorige twee zoekmachines, behalve dat hun aandeel in de wereldwijde zoekmarkt erg klein is vergeleken met de vorige, dus in dit onderdeel zullen we proberen kort over de beroemdste van hen te praten.

Yahoo is de derde zoekmachine ter wereld.

Op de derde plaats zien we dat Yahoo daar een plek voor zichzelf heeft gereserveerd, waar het ook een deel van de zoekopdrachten ontvangt die dagelijks plaatsvinden. Als u erover denkt om een ​​elektronische marketeer te worden, dan is dit natuurlijk ook een van uw opties. Misschien kan uw marketing slagen door op dit platform te vertrouwen, want het is waar wie zei: er is in de rivier wat niet te vinden is in de zee.

Het aandeel van de mondiale zoekmarkt blijft afnemen naarmate we van de ene zoekmachine naar de andere gaan, omdat we de Baidu-engine vinden waar je misschien al eerder van hebt gehoord, die volgens Wikipedia met 76% het grootste deel van de Chinese markt beheerst. En dan Yandex, en dan de DuckDuckGo-engine, waarover ik eerder had gehoord over het dag na dag bereiken van aanvaardbare groei, en misschien ben je de Ask.com-engine minstens één keer tegengekomen.

Hoewel hun aandeel erg klein is in vergelijking met Google, is dit type zoekmachine in sommige gevallen nuttig. U wilt bijvoorbeeld een specifiek land targeten, bijvoorbeeld de landen van China. Het zou verkeerd zijn als uw advertenties op de Google-zoekmachine staan ​​in plaats van op Baidu, waar laatstgenoemde daar het meest bekend is.

c) YouTube-video-engine

YouTube wordt beschouwd als de grootste zoekmachine voor video

Er zijn veel zoekmachines die gespecialiseerd zijn in het weergeven van alleen video’s. Misschien heb je er al een paar gebruikt, maar ik ben er bijna zeker van dat je YouTube regelmatig gebruikt, aangezien laatstgenoemde de grootste zoekmachine is als het om video gaat. Misschien wel een van de belangrijkste kenmerken waardoor het de videomarkt heeft gedomineerd, is het creëren van nieuwe werkgelegenheid, aangezien het mogelijk is om op meer dan één manier van YouTube te profiteren, en dit is wat de verspreiding ervan steeds verder heeft vergroot. aan de hoogwaardige inhoud die we erop vinden als we ons goed verdiepen in ons onderzoek (als het gaat om… lesmateriaal en dergelijke).

YouTube is een product van Google en er worden elke dag miljoenen zoekopdrachten uitgevoerd, omdat het nauwkeuriger is als het om visuele dan om audiovisuele inhoud gaat. Marketeers vertrouwen er ook op om gratis bezoeken aan hun sites te genereren door de SEO van YouTube te verbeteren of rechtstreeks op het platform te adverteren.

d) Sociale-mediamotoren

Socialemediaplatforms zijn tegenwoordig een van de belangrijkste marketingkanalen.

Alle sociale mediaplatformen die je dagelijks gebruikt, hebben ook een eigen zoekbalk, oftewel een interne zoekmachine specifiek voor het platform waarop miljoenen zoekopdrachten worden uitgevoerd. Zodra u uw trefwoord daar invoert en het signaal geeft om ernaar te zoeken, zult u veel pagina’s op Facebook tegenkomen die praten over het onderwerp waarnaar u zoekt, veel berichten op Twitter, een overvloed aan foto’s op Instagram en elk platform en waar jij in uitblinkt.

Pinterest is zeer geschikt voor woondecoratie- en knutselinhoud.

U bent bijvoorbeeld op zoek naar de beste decoraties voor uw woonkamer. Velen adviseren u wellicht om inspiratie op te doen uit de prachtige ideeën van het Pinterest-platform dat gespecialiseerd is op dit gebied. Zodra u uw eerste zoekopdracht uitvoert, zult u veel foto’s tegenkomen die uw interesse zullen wekken interesse, en je zult merken dat je op de website van de eigenaar van dezelfde foto surft. Als we de rol omdraaien en ervan uitgaan dat u de eigenaar bent van de inhoud op Pinterest en dat de afbeelding voor uw site in de eerste resultaten stond, en als de afbeelding die u heeft geüpload de aandacht trekt, krijgt u onvermijdelijk een vreselijke interactie op dat platform, waarvan een percentage kan worden vertaald in interactie op uw site, of het nu gaat om het kopen van een van uw producten, het klikken op een van Adverteren of het abonneren op uw mailinglijst.

Probeer de juiste trefwoorden te targeten in elk bericht dat u op sociale-mediasites publiceert, aangezien deze ook dagelijks miljoenen bezoeken ontvangen, zodat u ze in uw voordeel kunt exploiteren.

Tot slot: Google blijft de sterkste motor die de wereldwijde zoekmarkt in deze periode controleert. Misschien zullen we na verloop van tijd een verandering in de gegevens opmerken, maar het zal voor elk bedrijf erg moeilijk zijn om in deze periode een bedreiging voor Google te vormen. dag na dag wordt het sterker dan voorheen. Maar dit betekent niet dat de rest van de andere zoekmachines geen waarde hebben, integendeel, er worden dagelijks miljoenen zoekopdrachten op uitgevoerd, en dit is wat u kunt exploiteren om de SEO van uw site te verbeteren in vergelijking met andere zoekmachines. vooral Bing en Youtube, of u kunt erop vertrouwen om advertentiecampagnes te maken, gefinancierd, voor uw zakelijke activiteiten.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top