تعرف علي ما هو اختبار A/B Testing ولماذا مهم في الحملات الممولة 2024

Wanneer u een solide basis in marketing verwerft, kunt u er zeker van zijn dat vertrouwen op intuïtie of giswerk niet meer bestaat. Tegenwoordig houden we gelijke tred met de sterkste stadia van marketingontwikkeling. De kleinste details over uw klanten zijn beschikbaar op uw vingertoppen.

Al onze volgende stappen zullen dus op deze gegevens worden gebaseerd. Integendeel, grote bedrijven zoals Amazon, Facebook en Linkedin. Elke verandering, ook al is het maar een simpele aanpassing – zoals het veranderen van de locatie van slechts één knop en niets anders – zullen in feite voorbereidende experimenten uitvoeren om erachter te komen of het zal hen van dienst zijn bij het ontwikkelen van hun bedrijfsactiviteiten, of omgekeerd.

Dit is precies wat bekend staat als A/B-testen… het geheim dat jou tot een succesvolle marketeer zal maken die betere resultaten behaalt dan zijn concurrenten, ook al promoten ze hetzelfde product en op hetzelfde advertentieplatform. Hoe meer u probeert, hoe duidelijker het beeld wordt en hoe betrouwbaarder de resultaten worden.

Uitleg over A/B-testen en wat bedoelen we met deze test?

Door te experimenteren krijgt u een duidelijker beeld van de prestaties van elke pagina.

Ook bekend als “Split Test”, waarbij twee of meer versies van de landingspagina op de markt worden gebracht voor hetzelfde aanbod maar met verschillende ontwerpen, zodat ze in dezelfde periode aan het doelgroepsegment worden getoond, met als doel erachter te komen welke pagina betere resultaten behaalde, zodat al het totale toegewezen budget erin kan worden gepompt.

Het is duidelijker dat A/B-testen u in staat stellen de prestaties van uw pagina te verbeteren, en dit wordt ondersteund door echte gegevens die tot uw beschikking staan.

Hier horen woorden als “als, misschien, enz..” niet thuis. Alles zal worden veranderd op basis van echte gegevens en informatie. In plaats van de inhoud van de pagina uit eigen vrije wil te gaan veranderen in de hoop betere resultaten te bereiken, maak dezelfde pagina met die nieuwe inhoud en geef deze weer op uw dia. De doelpagina loopt parallel aan de oude pagina, en u bent dus zeker van de kracht van de prestaties of niet.

Hoe u A/B-testen uitvoert

Gegevensverzameling wordt beschouwd als het belangrijkste middel om de prestaties van de reclamecampagne te ontwikkelen.

Een dergelijke test moet systematisch plaatsvinden volgens specifieke normen die moeten worden gevolgd, anders wordt het een normale praktijk die niets onderscheidt van degenen die gewend zijn hun reclamecampagnes op willekeurige wijze te lanceren.

01 – Vertrouwen op professionele tools

Door te investeren in professionele tools kun je een stap verder gaan in je marketing.

Het mooie van deze strategie is dat veel grote advertentieplatforms belang hechten aan deze test. Zo zien wij dat het Facebook-platform ons een tool ter beschikking stelt die speciaal hiervoor is ontworpen (Experiments Tool). Google doet hetzelfde. Hiermee kunt u uw site in twee verschillende versies weergeven. Na het einde van de testperiode kunt u nauwkeurig en duidelijk identificeren welke versie uw doelgroep een professionele gebruikerservaring biedt. Beide tools zijn gratis te gebruiken.

Een van de belangrijke tools die in uw strategie moeten worden opgenomen, zijn de tools die gericht zijn op het analyseren van gegevens. Eerst moet u de filosofie ervan begrijpen en beheersen hoe u ermee om moet gaan, te beginnen met de analyses van het advertentieplatform zelf, door uw site te koppelen aan Google Analytics. , waarmee u meer informatie krijgt, afhankelijk van andere betaalde tools, waardoor u de details van kleine details kunt kennen, waaronder het omgaan met heatmaps en het bestuderen van klantgedrag op de betreffende pagina.

02 – Wees creatief bij het kiezen van titels

De kunst van woordmanipulatie wordt beschouwd als een van de meest winstgevende vakgebieden en staat bekend onder de naam “Copywriting”.

Het eerste waar een bezoeker naar de pagina gaat en waar de aandacht op wordt getrokken is de titel. Hier zijn alle factoren in het voordeel, te beginnen met de plaatsing bovenaan de pagina, de grote lettergrootte, enz.

Het blijft jouw rol om zijn woorden zorgvuldig te kiezen, aangezien hij degene is die de browser zal vragen het volgende deel te lezen.

Verander de paginatitels van tijd tot tijd, afhankelijk van een combinatie van dubbelzinnigheid, enthousiasme en soms een beetje emotie, enzovoort, geleidelijk totdat de klant naar het belangrijke deel van de pagina wordt geleid, wat we in het volgende punt zullen bespreken.

03 – De kleuren van de CTA-knop manipuleren

Elke website moet belangrijke pagina’s hebben om compleet en professioneel te zijn.

Het belangrijkste onderdeel van de landingspagina is de actieknop, waarmee die vaste bezoeker van uw pagina een klant wordt die het affiliateproduct koopt dat u hem aanbeveelt, of er op de lange termijn in investeert om zijn voordeel te doen. e-mailen en een sterke relatie met hem opbouwen.

In sommige gevallen maakt het ontwerp waarop u voor deze knop vertrouwt het weerzinwekkend en onwenselijk om te klikken, en in niet weinig gevallen hebben we eenvoudige aanpassingen aan de kleur van de knop gezien die een groot verschil hebben gemaakt in het verhogen van de conversieratio (CTR). ).

Wijzigingen kunnen worden toegepast op de tekst op de knop, het lettertype en de hier gebruikte zin. In andere gevallen is het veranderen van de locatie van de knop op de pagina doorslaggevend, en uiteraard is het de A-B-test die u in staat stelt de omvang van de impact ervan op de site te bepalen.

03 – Zoek naar het perfecte ontwerp

Het maken van ontwerpen en deze verkopen in de vorm van sjablonen wordt passief inkomen genoemd.

Als webwinkeleigenaar is het bijvoorbeeld belangrijk dat het ontwerp van de productpagina duidelijk is en alles nauwkeurig aan de klant wordt getoond, en dat elke moeilijkheid waarmee hij te maken krijgt, een verlies voor u is. Het kost je misschien moeite om dat perfecte ontwerp te vinden, maar met A/B-testen wordt het eenvoudiger en meer gecontroleerd.

Het hele spel is gebaseerd op data, behoud wat werkt en laat alles achterwege wat belemmerend is, en het is niet belangrijk dat je op veel ontwerpen op je site vertrouwt, de basiselementen zullen ruimschoots voldoende zijn, en natuurlijk is de A/B-test dat ook waardoor je ze kunt leren kennen.

06 – Herhaal de test meerdere keren

Door meerdere keren opnieuw te testen en wijzigingen aan te brengen, kunt u de winnende pagina ontdekken.

Je kunt dit de leerfase van eerdere fouten noemen. Bij elke nieuwe test diagnosticeer je de effectiviteit van eerdere experimenten en analyseer je de gegevens die je in handen hebt om deze toe te passen in je volgende campagnes.

Het kan zijn dat er geen specifiek aantal experimenten is dat u gaat uitvoeren, aangezien dit feitelijk afhangt van de variabele zelf. Zorg er echter voor dat de resultaten die u bij de tweede test krijgt nauwkeuriger zullen zijn dan de resultaten die u bij de eerste poging behaalde, en hoe vaker u het proces herhaalt en uw variabelen beperkt op basis van de gegevens, hoe meer u een meer gerichte dia krijgt.

Zelfs als je bij de eerste poging indrukwekkende resultaten behaalt, stop dan niet met het proberen van nieuwe dingen, want er is altijd een betere manier om dit te bereiken, en als de andere resultaten niet zo goed zijn als de eerste, dan weet je tenminste dat deze strategie is niet effectief.

Een van de basisvoorwaarden voor deze test is dat je één variabele moet hebben waarop je deze kunt meten, en deze kunt toepassen op iets dat meetbaar is. Zonder de noodzaak te vergeten om de meest geschikte doelgroep voor uw campagne te kiezen. Als u zich op de voorgaande punten concentreert, kunt u veel onnodige zaken elimineren, waardoor u de kosten kunt verlagen en uw doelgroep binnen de perken kunt houden.

Een van de basisprincipes van deze test is om hem de volledige hoeveelheid tijd te geven die hij verdient, aangezien de resultaten niet betrouwbaar zullen zijn als u hem binnen een beperkt aantal uren uitvoert. Facebook stelt voor dat je het vier dagen laat staan, wat een zeer ideale periode is. Het kan verlengd worden als je complexe resultaten eruit wilt halen, zoals een Conversiecampagne of wellicht een Leadgeneratiecampagne, en als het gaat om makkelijk te verzamelen zaken als het meten van interactie of het type verkeer, hoeft dit niet langer te duren .

Voorwaarden die nodig zijn voor professioneel A/B-testen

Het budget is ook belangrijk, dus het heeft geen zin om op deze stap te beknibbelen onder het voorwendsel dat het slechts een test is. Het advertentieplatform zal u een goed bedrag voorstellen dat u dagelijks kunt uitgeven, en onthoud dat uw budget gelijkelijk over iedereen wordt verdeeld. Advertentiecampagne. U wilt bijvoorbeeld € 200 toewijzen aan deze test, dus hier gaat € 100 naar de test (A) De overige 100 worden toegewezen aan test (B).

Waarom je A/B-testen zou moeten gebruiken

Deze test is erg belangrijk voor elke bedrijfseigenaar, omdat deze ons zal helpen bevestigde resultaten te verkrijgen, het geldverlies te verminderen en te werken aan het verbeteren van de klantervaring met ons, naast andere belangrijke punten die we hieronder zullen bespreken:

01 – Verhoog het aantal overschrijvingen

Als u meer verkopen wilt, moet u het aantal paginabezoekers verdubbelen. Ik ben het met deze stap eens. Maar eerst moet u uw doelgroep nauwkeurig definiëren, terwijl u alle andere segmenten uitsluit die niet van plan zijn iets te kopen of überhaupt niet geïnteresseerd zijn in dat aanbod.

Dit is gebaseerd op een A-B-test waarmee we ons publiek bij elke nieuwe campagne zullen verfijnen, zodat we elke keer precies kunnen bepalen welk publiek we targeten, totdat we die pure categorie bereiken die past bij wat we gaan promoten.

02 – Kosten verlagen

Er zijn mensen die denken dat het lanceren van advertentiecampagnes met het doel om te experimenteren geldverspilling is. Dit is natuurlijk beginnersdenken. Hier besteedt u een klein deel van het budget aan het uitvoeren van experimenten, en nadat u de doelgroep heeft bereikt nauwkeurig, het grootste deel wordt verpompt.

Zoals u weet zijn de advertentiekosten duur, dus het hele bedrag kan niet in een willekeurige campagne worden opgeofferd. Op basis van het bovenstaande zullen we een klein deel investeren in kleine advertentiecampagnes om de grotere campagne te bedienen, waarmee we alle voorgaande bedragen, inclusief winst, zullen dekken.

03 – Risico’s verminderen

Zodra er een probleem op de pagina verschijnt, moet u het onmiddellijk proberen op te lossen.

In plaats van je te wagen aan het veranderen van het ontwerp van de landingspagina, om er uiteindelijk achter te komen dat het een mislukte stap was en je dus dubbele inspanningen moet leveren om terug te keren naar af. Als je vanaf het begin op AB-testen had vertrouwd, zou dit had je veel tijd en moeite bespaard.

Uiteraard voeren we deze test uit om het conversiepercentage te verhogen, maar deze voldoet niet altijd aan het beoogde doel. In dit geval zullen wijzigingen niet bij ons opkomen, aangezien deze op een aparte pagina zijn geïmplementeerd, terwijl de hoofdpagina is al operationeel, en als we er dus niet in slagen de conversieratio te verhogen, zullen we er niet zijn, maar zorgen we ervoor dat deze daalt.

Het is dezelfde strategie waar grote bedrijven op vertrouwen, onder leiding van Amazon, en vanaf hier (Amazon Experiment A/B Testing) vindt u de site die ons uitlegt hoe u deze A-B-test op zijn eigen manier kunt toepassen, en of u een bewaar daar, de vorige gids zal je veel helpen.

04 – Bevestigde en betrouwbare resultaten

Ten eerste moet u duidelijk zijn over het beleid van de site.

Het doel van deze test is om de beste marketingmethode voor uw bedrijf te ontdekken. Het is een opmaat en service voor de grote campagne en het werk om deze succesvol te maken. Dit is gebaseerd op echte gegevens die we eerder hebben geëxtraheerd via kleine campagnes, wat betekent dat de resultaten zeker zullen zijn.

Daarom geven we hier geen gelegenheid voor voorspellingen en giswerk, waarvan de resultaten willekeurig zijn voor degenen die deze methode volgen.

05 – Ontwikkelingsoptochten

We realiseren ons allemaal dat het moeilijk is om de top te bereiken, maar nog moeilijker is het zo lang mogelijk volhouden van die positie. Dit kan uiteraard alleen worden bereikt door een ontwikkelingsbeleid te voeren en dit tot een van uw prioriteiten te maken.

In dit geval, of u nu eigenaar bent van een succesvolle website of een applicatie die dagelijks een groot aantal downloads realiseert… hier moet u voortdurend updates uitvoeren, en om de kracht van die updates en de mate van acceptatie ervan te garanderen onder uw publiek verschijnt hier de belangrijke rol waarvoor de A/B-test is ontworpen.

Fouten die u moet vermijden bij het uitvoeren van A/B-testen

Zodra er een probleem op de pagina verschijnt, moet u het onmiddellijk proberen op te lossen.

Mogelijk bent u zich het belang van deze test gaan realiseren en de noodzaak om er in uw marketingplan op te vertrouwen. Maar om zijn werk te kunnen doen, bent u eerst verplicht om de juiste basis voor de toepassing ervan te verschaffen en om bepaalde praktijken te vermijden die de geldigheid van de uit deze test verkregen informatie zullen ondermijnen. als vervolg op:

 • Als u niet vanaf het begin een duidelijk doel stelt, betekent dit dat u deze test op de slechtste manier zult afleggen.
 • Als u de test op veel variabelen uitvoert, wordt u afgeleid en weet u niet precies waar het defect zit.
 • De test niet voldoende tijd geven Een paar uur of een dag is niet lang genoeg.
 • Vertrouwen op één enkele test zal niet effectief zijn, en vertrouwen op de verzamelde gegevens kan tot onbetrouwbare resultaten leiden.
 • Verwacht geweldige resultaten van deze test en van de eerste poging! Terwijl als je na meerdere tests de conversie naar 1% weet te verhogen, dit op zichzelf al een prestatie is.
 • Het verkiezen van de ene pagina boven de andere zal ook onnauwkeurige resultaten opleveren, dus het is noodzakelijk om het budget, de tijd en hetzelfde ontwerp eerlijk te verdelen, en altijd is één variabele degene die verschilt tussen de twee pagina’s.
 • Het baseren van uw hypothesen op de ervaringen van anderen is een fout die u moet vermijden, en wat voor hen werkt, zal u waarschijnlijk niet dezelfde resultaten opleveren.
 • Als u in uw geval succesvolle tests probeert te imiteren, kan dit resultaten opleveren die tegengesteld zijn aan wat u verwacht, omdat het publiek en het presentatiemateriaal verschillend zijn.
 • Geen belang hechten aan de gegevens en deze in detail analyseren is de eerste stap op weg naar het mislukken van uw test.
 • Niet alle domeinen hebben hetzelfde conversiepercentage, en dit verschilt inderdaad van domein tot domein.
 • Als u de grote waarde negeert die verschillende tools voor gegevensanalyse ons bieden, zult u onvolledig spelen en daarom zullen de resultaten niet effectief zijn.
 • Gebrek aan begrip op dit gebied en tevreden zijn met oppervlakkige informatie zijn ook een van de redenen waardoor u de fijne smaak van de AB-test niet kunt proeven.
 • Het herhalen van dezelfde eerdere fouten is het gevolg van het niet succesvol analyseren van de verkregen resultaten.
 • Met slechts één test kunt u niet het effectieve mengsel ontdekken dat u de beste resultaten oplevert.
 • Houd geen rekening met externe omstandigheden, zoals evenementen en feestdagen, aangezien het verkeer in deze periode vaak wat zwak is, dus kies je timing goed.

Welk niveau u ook heeft bereikt in het behalen van winst, of misschien heeft u die succesvolle landingspagina ontworpen waarmee u uw mailinglijst hebt kunnen laten groeien, zorg ervoor dat u altijd betere resultaten kunt behalen.

Dit wordt gedaan door een aantal nieuwe dingen uit te proberen, zoals het toevoegen van een bepaald type visuele media, of misschien het herformuleren van de inhoud van de pagina. In het geval van deze wijzigingen gaat het om de eenvoudigste dingen, zoals het veranderen van de kleur van de CTA-knop of het type lettertype dat wordt gebruikt wijzigen. Ja, enkele eenvoudige aanpassingen zullen een zeer grote impact hebben.

Het bovenstaande is slechts oppervlakkige informatie over het uitleggen van A/B-testen, en dit veld gaat veel dieper dan je denkt. Hier hebben we het over een poging om het gedrag van klanten te begrijpen en hem de beste gebruikerservaring te bieden door gegevens te analyseren die we via een serie hebben verkregen. van tests, en als je echt een marketingprofessional wilt worden, moet de elektronische technologie goed worden begrepen en beheerst in het gebruik ervan.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top