تعرف علي ما هو البلاك هات سيو؟ ولماذا عليك عدم ممارسته لسلامة موقعك! 2024

Een van de belangrijkste tips die u op internet vindt om het aantal bezoekers naar uw website te verdubbelen, is het optimaliseren van de pagina’s voor zoekmachines, oftewel SEO. Met een simpele zoekopdracht naar ‘de beste effectieve SEO-strategieën’ hoopt u die magische methode te vinden waarmee uw artikelen topposities in de Google-zoekmachine kunnen bereiken. Sterker nog, u zult tientallen artikelen vinden die dit onderwerp hebben besproken in de vorm van blogposts, en anderen in Facebook-groepen die praten over de beste methode. Ze omzeilen de algoritmen van Google, en ook op de forums, de favoriete plek voor SEO-enthousiastelingen, waar ze daar hun ervaringen uitwisselen en de nieuwste methoden delen, waarvan sommige correct en sommige zijn verdacht.

Het optimaliseren van uw website voor zoekmachines is erg belangrijk om uw artikelen op de eerste plaats te krijgen.

Maar het belangrijkste van dit alles, en laten we aannemen dat deze methoden effectief zijn en ervoor zorgen dat uw artikelen de eerste plaats in de zoekresultaten gaan domineren, is de vraag: is het een legitieme methode in de ogen van Google, en Is dit in overeenstemming met zijn beleid? Je zou me kunnen vertellen dat het, omdat het het gewenste resultaat heeft bereikt, effectief is en niet in strijd met de wet! Nou, misschien heb je de zoekmachine kunnen omzeilen, maar geloof me, het is slechts een kwestie van tijd voordat je zaak wordt ontdekt, en zodra je dat doet, wordt de link naar je site gearchiveerd op de zwarte lijst, waar alle sites die illegale methoden toepassen in hun werk ontmoeten elkaar.

Misschien heb je dit uit onwetendheid gedaan, of misschien heb je iemand gezien bij wie deze strategie daadwerkelijk werkte, en door hetzelfde te doen, werd je website gestraft. Maar als je de aanval nog niet hebt ontvangen, is dit goed, want je bladert door dit artikel, en het is belangrijk dat je eerst onderscheid maakt tussen wat verboden is en wat acceptabel is, en dit is door je dieper te verdiepen in het veld van het optimaliseren van sites voor zoekmachines en uw bewustzijn van alle zaken die geacht worden in strijd daarmee te zijn, ook wel bekend als Black Hat SEO (SEO).

Wat is Black Hat SEO?

Vermijd alle black hat SEO-methoden, omdat deze een risico kunnen vormen voor uw website.

In het Arabisch staat het bekend als Black Hat SEO, en het betekent alle illegale methoden waar website-eigenaren op vertrouwen om hun pagina’s in zoekmachines te rangschikken. Om precies te zijn, het zijn methoden waar sommige makers van inhoud hun toevlucht toe nemen om zoekopdrachten te omzeilen. Om de indruk te wekken dat de inhoud die zij aanbieden van hoge kwaliteit is en populair is onder andere websites (backlinks die u zelf maakt en doet alsof u ze op natuurlijke wijze heeft verkregen).

Black Hat is in feite een term die wordt gebruikt voor iedereen die afhankelijk is van illegale methoden om zijn doelen te bereiken, zoals het stelen van gevoelige informatie, het ontwrichten van informatiesystemen, enz. Deze term is algemeen bekend in de hackerwereld. Hetzelfde geldt voor de wereld van SEO: zoekmachines classificeren iedereen die zich met twijfelachtige praktijken bezighoudt in een poging hun resultaten te overtreffen als een zwarte hoed.

Black Hat SEO-beoefenaars zijn zich er terdege van bewust dat er onvermijdelijk een klap op komst is, dus al hun sites zijn ontworpen voor de korte termijn. Met andere woorden: als het gewenste doel eenmaal is bereikt, maakt het voor die sites niet uit of ze niet meer op de eerste plaats in de resultaten komen te staan, omdat ze hebben gedaan wat van hen werd verlangd.

Als ik zeg dat ze slinkse methoden gebruiken, betekent dit niet dat hun websites van slechte kwaliteit zijn of dat ze hier en daar artikelen kopiëren, nee en duizend nee! Het werk van dit soort black hat-eigenaren is in onvoorstelbare mate professioneel. In principe hebben ze geen probleem met kapitaal. Er worden duizenden dollars geïnvesteerd in dit soort projecten, zoals de aanschaf van professionele private cloud-hosting, tools voor het analyseren en zoeken naar backlinks en verschillende andere schakels.Gebruik, en soms vormen ze een team om een ​​zet als deze uit te voeren.

Hoewel ze in dit soort zaken hun toevlucht nemen tot slinkse methoden, investeren ze zeer grote sommen geld om een ​​gedurfde stap als deze te ondernemen, met grote professionaliteit in de coördinatie en het verbergen van de effecten.

Andere soorten SEO-hoeden

Kortom, er zijn twee soorten SEO-beoefenaars: witte hoeden en zwarte hoeden. Maar in feite kunnen we nog een derde type toevoegen, namelijk degene die de twee methoden combineert, en het zijn zogenaamde grijze hoeden, hoewel hun methoden doorgaans meer aansluiten bij White Hat SEO, tot het punt dat ze soms hun toevlucht nemen tot tot een paar slinkse methoden in De manier waarop ze werken, vooral als het gaat om het bouwen van backlinks. We zullen het verschil tussen hen in de volgende regels ontdekken.

A) White Hat-SEO

White Hat SEO is de veiligste en meest consistent met het beleid van Google.

Dit type is populair bij zoekmachines, omdat het het ideaalbeeld vertegenwoordigt van een persoon die al hun regels en voorwaarden respecteert. Hij maakt geen backlinks die in strijd zijn, maar bouwt tegelijkertijd zorgvuldig en zonder problemen backlinks op naar zijn nieuwe website. zijn toevlucht nemen tot het schenden van links, en de meeste van zijn links krijgt hij van nature. Je merkt ook dat hij veel waarde hecht aan het ontwikkelen van de inhoud van zijn website door zo nu en dan nieuwe inhoud te produceren. Hij richt zich veel op het opbouwen van interne links door alle relevante artikelen op zijn site aan elkaar te koppelen, en dit wordt ook als een belangrijke factor in de ranking beschouwd.

Hoewel we white hat-eigenaren tegenkomen, exploiteren ze deze kwetsbaarheden, ook al zijn het hackers, door bedrijven hierover te informeren om hun beveiligingssysteem te verbeteren in plaats van ze te hacken en gevoelige gegevens en informatie te lekken. Hetzelfde geldt voor SEO: witte hoeden zijn degenen die het beleid van Google niet schenden.

Hoewel Google deze methode ten zeerste aanbeveelt en waarschuwt tegen het overtreden ervan, merken we dat het behalen van positieve resultaten en merkbare vooruitgang in de eerste resultaten erg langzaam gaat en dat het maanden tot jaren duurt voordat uw website het vertrouwen van de Google-zoekmachine wint. Daarom merk je dat de meeste mensen die op SEO als hun belangrijkste verkeersbron willen vertrouwen, hun toevlucht nemen tot ongepaste methoden om hun doel te bereiken, en zodra dit wordt ontdekt, zullen al hun inspanningen tevergeefs zijn.

Door het advies en de instructies van Google op te volgen via de officiële website, Webmaster Guidelines, gewijd aan het uitleggen en vereenvoudigen van SEO-praktijken, kunt u alle basisbeginselen leren van het optimaliseren van sites voor zoekmachines en een solide basis opbouwen.

Als u het gebied van het optimaliseren van websites voor zoekmachines wilt leren en uw niveau daarin wilt ontwikkelen, moet u weten dat tijd een essentiële factor op dit gebied is, terwijl u rekening houdt met alle wetten van eerlijk spel om enkele van de resultaten die u niet van de ene op de andere dag zult bereiken, maar die eerder tijd en continuïteit bij het geven vergen.

b) Grijze Hoed SEO

Grey hat SEO is een combinatie van de twee methoden, maar is minder riskant dan black hat.

Tussen dit en dat vinden we degenen die alle gestelde voorwaarden respecteren door SEO normaal uit te oefenen en de beroemde verboden methoden te vermijden, maar ze kunnen hun toevlucht nemen tot het gebruik van methoden die enigszins verdacht zijn als behorend tot black hat SEO. In hun werk combineren ze de twee voorgaande typen, maar zonder het gebruik van tegengestelde methoden te overdrijven: dit type wordt geclassificeerd als grijze hoeden.

In feite loopt degene die deze methode volgt niet het risico om in dezelfde mate gestraft te worden als de eerste soort, maar zijn praktijken, ook al zijn ze maar weinig, zijn in strijd met de overeengekomen voorwaarden. Het wordt misschien niet op de korte termijn bestraft, maar als je te veel van deze methoden gebruikt, kan het zich ophopen en uitgroeien tot een Black Hat SEO.

Google brengt ook van tijd tot tijd updates uit waarin het zijn pagina nieuw leven inblaast, zodat het de mogelijkheid biedt aan degenen die het beleid niet schenden en ernaar streven hun site te ontwikkelen en zo nu en dan nieuwe artikelen te produceren. In dezelfde update ontdekt het iedereen die al deze slinkse methoden toepast, ook al zijn ze eenvoudig, en kan deze van hun hogere rang naar lagere rangschikkingen op de tweede of derde zoekpagina of ergens anders worden verplaatst, en dus zul je merken dat je begint opnieuw de reis van opnieuw strijden om de top van die woorden.

Is black hat SEO effectief in het genereren van resultaten?

Veel website-eigenaren vertrouwen op deze methode in de hoop grote winsten te maken met internet, maar de meeste falen vanaf het begin. Google is slim genoeg om te ontdekken dat de eigenaar van die website een zwarte hoed draagt, en als gevolg daarvan De site wordt geblokkeerd, zodat deze niet meer kan worden geïndexeerd op de pagina’s of procedures. Anderen die vergelijkbaar zijn met het bovenstaande.

Vrijwaring: Dit onderwerp is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden, met als doel u te waarschuwen voor wat in strijd is met zoekmachines, en is niet bedoeld om te worden gebruikt als middel om te rangschikken. Wij raden u altijd aan om dit soort methoden niet te gebruiken om te voorkomen dat uw website door zoekmachines wordt verbannen.

Terwijl er maar heel weinig mensen zijn die er daadwerkelijk in slagen Google te omzeilen, en wel door hun eigen methoden te bedenken. Maar wacht even! Degene die dit niveau bereikt van het bedenken van nieuwe methoden om bovenaan de zoekresultaten te komen, wordt al beschouwd als een expert op het gebied van SEO en heeft veel ervaring in het intelligent omgaan met zoekmachines, zodat de methode die hij ontdekt exclusief is. , het is in de vorm van een maas in de algoritmen van Google die hij in zijn voordeel uitbuit.

Maar het is slechts een kwestie van tijd voordat het wordt ontdekt en de site onmiddellijk wordt verboden, dus eigenaren van zwarte hoeden zijn psychologisch voorbereid op deze maatregel.

Belangrijke opmerking

Nadat de eigenaar van de zwarte hoed het doel heeft bereikt dat hij eerder heeft gesteld op de website die hij speciaal heeft gemaakt om dit soort verboden methoden na te streven, zal hij er onmiddellijk vanaf komen. Sinds de site gestraft is, hoeft deze zijn abonnementen, zoals hosting, sjabloon en verschillende tools, niet langer te verlengen, maar het belangrijkste dat we willen benadrukken is het domein dat hij op zijn site gebruikte, wat in strijd is SEO-beleid.

In dit geval kan elke beginner die overweegt een website te maken, een eerder verboden domein kopen zonder het te weten (en zelfs mensen met ervaring maken soms deze fout), alleen maar omdat het domein te koop was en hij zag dat het compatibel was met de inhoud dat hij zou voorzien. Het kan hem veel tijd kosten om zijn website te ontwikkelen en veel moeite om artikelen te schrijven, en uiteindelijk ontdekt hij dat de domeinnaam die hij heeft gereserveerd door Google wordt bestraft.

Voordat u de fase van het kiezen van de domeinnaam voor uw website doorloopt, is het daarom goed om eerst de geschiedenis van het domein te kennen: is het volledig nieuw en nog niet eerder gebruikt of is er iets anders? Niet alle eerder gebruikte domeinen zijn slecht. In sommige gevallen worden ze voor duizenden dollars verkocht als hun bestand uniek en vrij van spam is. Om een ​​van deze domeinen te verkrijgen, heb je enige kennis nodig over hoe je verlopen domeinen van hoge kwaliteit kunt verwerven, aangezien dit op zichzelf een winstgevend proces is dat onder de categorie winst onder domeinen valt.

Black Hat SEO-methoden

Alle Black Hat SEO-methoden zijn in strijd met de voorwaarden van Google en kunnen ertoe leiden dat de link naar uw site wordt verbannen uit de zoekresultaten.

Een van de dingen waar black hat SEO-beoefenaars zich op concentreren is dat ze geen sporen achterlaten, omdat ze afhankelijk zijn van virtuele computers, zodat elke site een computer krijgt toegewezen in een specifiek land en met een andere internetstroom, met een andere hosting voor elke site waarvan zij eigenaar zijn. Dit alleen al vereist veel ervaring en een aanzienlijk budget.

Backlinks worden beschouwd als een van de SEO-criteria en zullen u veel helpen bij het verkrijgen van de eerste resultaten van zoekmachines, op voorwaarde dat u ze op natuurlijke wijze verkrijgt, misschien van andere blogs die gespecialiseerd zijn in hetzelfde vakgebied als uw site en zien dat de inhoud ervan nuttig is aan hun bezoekers, dus verwijzen ze naar een van de pagina’s van uw artikelen en dit is een zogenaamde backlink, die u op zijn beurt een sterke impuls zal geven om voorop te lopen in de eerste resultaten.

Hoewel we mensen tegenkomen die sluwe methoden op het gebied van SEO volgen, bouwen ze backlinks op door websites van hoge kwaliteit te maken die over dezelfde niche praten als hun site. Tientallen sites zijn gebouwd met alle professionaliteit en voorzichtigheid, waarbij ze er rekening mee houden dat elk spoor dat het vermoeden bestaat dat ze hun eigenaren zijn, zodat ze niet vanaf één computer zijn gemaakt, elke website zijn eigen hosting heeft en nooit aan elkaar zijn gekoppeld. Vervolgens laten ze het een aantal maanden op natuurlijke wijze indexeren in de zoekresultaten om het vertrouwen van Google te winnen, en dan beginnen ze met het proces van het verzamelen van backlinks van al die sites die eerder zijn gebouwd, die allemaal naar slechts één artikel zijn gericht, wat zal leiden tot het gewenste doel. Het implementeren van een stap als deze kan een jaar werk en focus vergen, en totdat de resultaten verschijnen (als ze niet worden ontdekt) duurt het slechts zes maanden of langer voor voorlopige resultaten.

Natuurlijk is dit slechts het topje van de ijsberg, aangezien er andere complexe zaken zijn die moeilijk uit te leggen zijn in een artikel waarvan het doel uitsluitend educatief is, en het is beter om deze te vermijden, aangezien ze in wezen een schending van het beleid van zoekmachines zijn. .

Er wordt een vakgebied als SEO beoefend waarin veel illegale methoden worden toegepast, zodat het doel ervan blijft om het persoonlijke belang boven het publieke belang te stellen. Wie deze illegale methoden toepast, is alleen geïnteresseerd in het maken van winst en verzuimt toegevoegde waarde te bieden aan de onderzoeker, dus hebben ze de neiging nieuwe methoden te bedenken waarmee ze… Zoekmachine-algoritmen omzeilen.

Maar met elke ontdekte kwetsbaarheid wordt het proces moeilijker dan voorheen totdat andere kwetsbaarheden worden gevonden. Zoekmachines, vooral Google, worden dag na dag sterker door hun algoritmen te ontwikkelen, zonder de updates te vergeten die ze van tijd tot tijd vrijgeven in de vorm van bots om allerlei illegale SEO-praktijken te bestrijden die onder de naam Black Hat SEO vallen .

Probeer altijd het vastgestelde beleid te respecteren om te voorkomen dat u een overtreding van uw website begaat, wat tot een boete kan leiden. De informatie die we hierboven hebben besproken, geeft u alleen een beeld van de gebruikte methoden die in strijd zijn met wat wordt gebruikt, omdat kennis van iets helpt om dit te vermijden. Als uw site hoogwaardige en nuttige inhoud biedt, ontvangt deze uiteraard backlinks en shares van lezers op sociale-mediasites, en dit staat bekend als white hat SEO.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top