تعرف علي ما هي نية البحث Search Intent؟ (السيو المستهدف بعيدا عن العشوائية) 2024

Als we zeggen dat inhoud de basis vormt voor een ranking bovenaan de zoekresultaten, dan blijft het gebruik van het juiste zoekwoord nog belangrijker. Wat heeft het anders voor zin om de beste inhoud ter wereld te maken als het u uiteindelijk geen verkeer naar uw website zal opleveren!

Maar u moet er ook voor zorgen dat de gekozen zoekwoorden passen bij de aard en doelstellingen van uw site. De juiste zinnen voor een online winkel zijn anders dan die voor een blog of grafisch ontwerpwebsite. Normen variëren van geval tot geval, en soms is er een soort woord dat u moet vermijden.

Daarom wordt het als een belangrijke stap beschouwd om het woord te bestuderen en te analyseren voordat het wordt gebruikt, wat precies bekend staat als de structuur van onderzoek, of met andere woorden, de kunst van het achter de regels lezen.

Wat is zoekintentie?

Het wordt ook wel ‘gebruikersarchitectuur’ genoemd. Dit is een voorspelling die we doen om de bedoeling achter het gebruik van dat specifieke zoekwoord door de gebruiker in de zoekopdracht te achterhalen, en het doel is om hem te voorzien van nauwkeurige informatie in het juiste formaat. Ons doel is om één categorie gebruikers tevreden te stellen, wat ons op veel manieren van dienst zal zijn, waaronder het verhogen van de conversieratio.

Zonder deze cruciale stap zal de inhoud op uw site niet bereiken wat er van wordt verlangd, en dus zal Google ontdekken dat deze geen toegevoegde waarde biedt, waardoor deze in late resultaten op de zoekpagina wordt gepositioneerd.

Waarom is zoekintentie belangrijk bij SEO?

Het op de juiste manier toepassen van SEO zal een positieve invloed hebben op de ranking van uw artikelen in zoekmachines.

Zoals je in de vorige voorbeelden hebt opgemerkt, gebruiken we allemaal dezelfde zoekmachine, maar de bedoeling is anders en de weergegeven resultaten verschillen. Daarom is het beheersen van deze vaardigheid essentieel, omdat het een grote invloed heeft op de gebruikerservaring. Als website-eigenaar moet u uw inhoud afstemmen op de intentie van de gebruiker, en ook om de volgende redenen:

  • Hoe beter u tussen de regels door kunt lezen en het doel achter het gebruik van dat woord door de onderzoeker kunt analyseren, hoe beter u het woord kunt gebruiken dan uw concurrenten.
  • Dit zal helpen om uw betrokkenheidspercentage en bouncepercentage op hun best te houden, want hoe vaker de gebruiker tegenkomt wat hij zoekt, hoe langer hij op die pagina zal blijven.
  • Het begrijpen van de zoekintentie speelt een directe rol bij het verhogen van de conversieratio. Als u bijvoorbeeld zinnen target met de intentie om te kopen, bent u al halverwege en target u alleen geïnteresseerde klanten.
  • Het voorkomt dat u moeite en tijd verspilt aan woorden die niet geverifieerd of nuttig zijn. Wie bijvoorbeeld op Google naar ‘Facebook’ zoekt, is van plan in te loggen en toegang te krijgen tot zijn persoonlijke profiel, en het is onmogelijk om de link naar de officiële website te omzeilen. , zelfs als je het beste artikel over dat platform schrijft.
  • Uw website zal relevanter zijn voor de vragen van gebruikers, waardoor ze meer tevreden zijn, wat hen ertoe aanzet om te communiceren met de gepresenteerde informatie en de diensten die u levert.
  • Het verkrijgen van gebruikerstevredenheid betekent in de ogen van Google dat u de beste gebruikerservaring biedt, waardoor uw kansen op betere resultaten op de eerste zoekpagina groter worden.

Soorten zoekintentieverklaringen

Toen u dit punt bereikte, moet u hebben begrepen dat er verschillende soorten zoekintenties bestaan ​​onder gebruikers. Ze zijn talrijk en gevarieerd, en hieronder zullen we de belangrijkste soorten met u delen:

1- Intentie van informatieonderzoek

Het doel van het gebruik van dat trefwoord in de zoekopdracht is om overtuigende antwoorden op hun vragen te krijgen. Er zijn mensen die willen leren, anderen die een probleem willen oplossen of een kwestie willen begrijpen, een groep die dieper op een specifiek punt wil ingaan, enz.

Het beste stuk inhoud dat bij dit genre past, zijn artikelen of gedetailleerde inhoud. Het beste voorbeeld hiervan is de gids die u nu in handen heeft, aangezien iedereen die dieper in de zoekintentie wil duiken een gedetailleerd artikel wil waarin deze term en al zijn aspecten specifiek worden uitgelegd.

2- Aankoopintentie

Deze categorie is zeer geschikt voor beoefenaars van verschillende vormen van e-commerce, omdat de gebruiker van dit soort zinnen al de intentie heeft om te kopen. Daarom is het weergeven van uw inhoud in de vorm van een “productpagina” die alleen de essentiële punten bevat, de beste optie.

Zoekintentie bepaalt het verschil tussen trefwoorden.

In gevallen waarin de gebruiker daadwerkelijk de intentie heeft om te kopen, maar met enige aarzeling. In dit geval vertrouwen we op verschillende marketingstrategieën. We kunnen bijvoorbeeld vergelijkingsinhoud gebruiken: ‘Het verschil tussen een Macbook Air en een Pro.’ In sommige gevallen zijn landingspagina’s effectiever en soms wordt indien nodig gebruik gemaakt van webinars.

Om te bepalen welke marketingstrategie het meest effectief is voor het product of de dienst die je wilt promoten, is het altijd raadzaam om te experimenteren en je te richten op verschillende invalshoeken van het product zelf, oftewel A/B-testen.

3- De intentie om naar een geografische locatie te zoeken

Zelfs eigenaren van bestaande bedrijven kunnen SEO gebruiken om meer klanten aan te trekken en hun activiteiten online bekend te maken. Het idee is heel eenvoudig, omdat we zien dat de klant tijdens zijn zoektocht trefwoorden gebruikt, gevolgd door enkele zinsneden die een geografische betekenis hebben.

De getoonde resultaten zijn slechts een illustratief voorbeeld van Rich Snippets, het is geen advertentie en we hebben ze nog nooit eerder geprobeerd.

Het kan zoiets zijn als: ‘Restaurant bij mij in de buurt’, ‘Beste hotels in Riyad’, ‘Tandarts in (exacte straatnaam of locatie)’, enz.

Er zijn nog veel meer soorten waar we in het volgende punt op in zullen gaan, maar het idee dat ik wil verduidelijken is dat ik wil dat jij deze vaardigheid persoonlijk ontwikkelt en bepaalt wat de onderzoeker precies wil met deze gebruikte zin. Het proces is heel eenvoudig Zoek gewoon naar veel woorden in Google en concentreer u op het type pagina’s. Wat Google in de eerste resultaten aanbeveelt, en met oefenen en toepassen, zult u dit punt zeker kunnen bereiken.

Voorbeelden van zoekopdrachten die qua intentie verschillen

Ahmed wil bijvoorbeeld een reis naar China maken en meer leren over de cultuur van dat land. Het eerste wat hij zal doen is op Google zoeken naar ‘Chinese gebruiken en tradities’, en dit is een informatief trefwoord, dus de gebruiker wil informatie verkrijgen en heeft de wens een lang artikel te lezen, omdat hij daar psychologisch op is voorbereid.

Stel dat Sarah een probleem heeft met haar oude oplader, dan zal ze meteen Google gebruiken en zoeken naar ‘originele oplader voor iPhone 13’. De zoekintentie hier is om te kopen, en in dit geval zal Google resultaten voorstellen voor producten van online winkels die aan de voorwaarden van de telefoon voldoen.

Wat als u op reis bent naar een nieuwe stad en wilt zoeken naar het dichtstbijzijnde restaurant in de omgeving waarin u zich bevindt, dan gebruikt u direct woorden als ‘restaurant bij mij in de buurt’ en de Google-engine zal u alle restaurants die binnen het specifieke gebied vallen waarin u zich bevindt. Dit staat bekend als de lokale zoekstructuur en we gebruiken deze specifiek in wat bekend staat als lokale SEO.

Persoonlijk, en bij veel gelegenheden, gebruik ik Google om te vragen naar “de datum van vandaag” of “wat is de prijs van de dollar ten opzichte van de euro vandaag” en andere vragen die korte antwoorden vereisen. Dit soort woorden staan ​​bekend als featured snippets, omdat Google weet dat de gebruiker haast heeft en een direct antwoord nodig heeft.

Implementatiestrategie voor zoekintentie om de SEO van uw site te verbeteren

Het begrijpen van de zoekintentie en het effectief inzetten ervan omvat verschillende opeenvolgende stappen, waarbij de eerste de volgende aanvult:

1- Zoek naar trefwoorden

Ons constante advies, dat we nooit zullen herhalen, is dat voordat u inhoud maakt, u ervoor moet zorgen dat er al een publiek naar op zoek is, en dit wordt gedaan door te zoeken naar trefwoorden die maandelijks worden gezocht. Uiteraard maak je gebruik van de krachtigste SEO-tools die hierin gespecialiseerd zijn, en raden wij je de gratis tool Google Keyword Planner aan.

2- Classificatie van woorden volgens intentie

De resultaten die u in de vorige stap heeft verzameld, classificeert u volgens het doel waarvoor u ze gebruikt in de zoekbalk. Om het beeld dichter bij u te krijgen, geven we een voorbeeld van een website die gespecialiseerd is in koffiemachines.

  1. Classificatie volgens informatieve woorden: U zult merken dat mensen die geïnteresseerd zijn in koffiemachines veel vragen hebben over hun machines, dus zoeken ze naar: “Hoe maak je een koffiezetapparaat schoon?“of”Soorten koffiemachines“of”Beste koffiezetapparaat voor thuisgebruik“.
  2. Sorteer op zoekopdracht: Je zult merken dat veel gebruikers praten over een specifiek model, een beroemd merk of een website die gespecialiseerd is in de wereld van koffie, en ze gebruiken zinnen als: “Barista-koffiezetapparaat“of”Nespresso-apparaat“of”DeLonghi koffiezetapparaat officiële website“.
  3. Classificatie volgens aankoopintentie: Hier heeft de gebruiker de intentie om te kopen en is hij klaar om een ​​transactie uit te voeren met uw winkel, en kan hij zinnen gebruiken als: “Aanbiedingen op koffiemachines“of”Koop Nespresso-capsules“of”Kortingen op koffiemachines“.

3- Negeer secundaire woorden niet

Het belang van secundaire trefwoorden mag niet worden onderschat. Dit zijn zinsneden die dezelfde betekenis en relevantie hebben als het hoofdwoord, maar die de gebruiker in andere termen formuleert. Hoewel het een iets lager maandelijks zoekpercentage oplevert, wordt het gebruikt als een van de strategieën om uw sitebezoeken te vergroten.

Uw doelzoekwoord in de hoofdtitel van het artikel was bijvoorbeeld ‘Koffie brandenJe kunt secundaire woorden zoals “Methoden voor het branden van koffie“, of “Methoden voor het branden van koffiebonenDeze zinnen kunnen worden geïntegreerd in ondertitels, in paragrafen met inhoud, in de conclusie, in beeldbeschrijvingen, enz.

Secundaire woorden kunnen worden gebruikt als tekstlinks (ankertekst) tussen verschillende gerelateerde pagina’s op uw site, wat wordt beschouwd als een van de krachtigste interne SEO-strategieën.

4- Analyse van de eerste resultatenpagina’s

Probeer u hier te concentreren op de eerste vijf resultaten, probeer uw eerdere zoekwoorden en noteer het type resultaten dat bovenaan de zoekopdracht staat. Dit geeft u een duidelijker beeld van het type inhoud dat Google het liefst specifiek voor dat woord weergeeft, en wat gebruikers verwachten te zien bij het zoeken naar die zinnen.

5- Inhoud maken die consistent is met de bedoeling van de gebruiker

Nu gaan we naar de belangrijkste stap, namelijk het formuleren van inhoud die aansluit bij de zoekintentie, die moet voldoen aan de specifieke behoeften en vragen van gebruikers op basis van hun intenties. Als de zinsnede om een ​​artikel vraagt, formuleer het dan gewoon. Probeer niet tegen de stroom in te zwemmen, want wie zoekt naar “Twitter-login“Hij wil hier geen uitgebreid artikel over, maar vermijdt dit soort uitspraken in de eerste plaats omdat het tijd- en moeiteverspilling is.

6- Monitoring en verbetering

Houd uw inhoud altijd up-to-date met nieuwe informatie en vergelijk de voortgang van uw pagina’s in de zoekresultaten. Let ook op het bouncepercentage en het interactiepercentage, zodat u een duidelijker beeld krijgt of de bezoeker van uw site daadwerkelijk heeft gevonden wat hij zocht. Als u inconsistenties opmerkt, verbeter dan de inhoud in overeenstemming met de ambities van de gebruikers.

Elke website moet groot belang hechten aan SEO.

Kortom, zoekintentie is een van de SEO-tools die helpt betere resultaten op zoekmachines te behalen als deze correct wordt gebruikt. Het is eerder een vaardigheid die elke website-eigenaar moet beheersen. Aan de ene kant zorgt u ervoor dat de inhoud die u voortdurend produceert, zich op het juiste segment richt, en aan de andere kant zorgt het er in de ogen van Google (en afhankelijk van de statistieken waarop het zich baseert) voor dat uw site daadwerkelijk de beste gebruikerservaring biedt. voor haar klanten.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top