تعرف علي منح الحكومة الأسترالية للطلاب الدوليين 2024

Australische overheidsbeurzen voor internationale studenten

Australië staat bekend als een van de beste plekken om te genieten van de prachtige natuur, kleurrijke flora en fauna en unieke culturen. Australië is een van de favoriete postdoctorale bestemmingen voor studenten over de hele wereld. Tegenwoordig heeft het meer dan 800.000 internationale studenten, omdat Australië geweldig is om in te wonen en een aantal van de beste universiteiten ter wereld heeft. Dit betekent ook dat studeren zeer competitief kan zijn en gepaard gaat met behoorlijk hoge collegegelden, wat voor studenten uit het buitenland moeilijk te betalen kan zijn.

Hoewel het voor internationale studenten ongeveer $22.100 tot $22.700 kost, krijgen velen van hen de kans om gratis te studeren met behulp van Australische overheidsbeurzen. Als u op zoek bent naar een betaalbare educatieve ervaring in Australië, zijn er enkele stappen en keuzes die u kunt nemen die ervoor kunnen zorgen dat u kwaliteitsonderwijs krijgt zonder veel geld uit te geven. In dit artikel zullen we het hebben over hoe je gratis in Australië kunt studeren.

Beurzen van de Australische overheid

De Australia Awards Scholarships, die onder toezicht staan ​​van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Handel, zijn ontwikkeld om studenten uit verschillende deelnemende landen te financieren. Het eerste voordeel van deze Australian Government Scholarship is een volledige collegegelddekking. De financiering duurt vier jaar voor bachelor- en promovendi en twee jaar voor masterstudenten. De beurs omvat ook de reiskosten heen en terug, een eenmalige verblijfsvergoeding en een bepaalde bijdrage aan de kosten van levensonderhoud, betaald door de universiteitsafdeling.

Ondersteuningsdekking voor verschillende programma’s: De prijs dekt ook de kosten van de ziektekostenverzekering voor buitenlandse studenten en de kosten voor de Engelse taal voorafgaand aan de cursus, indien nodig. Naast financiële hulp bieden Australische beurzen ook ondersteuning via verschillende programma’s. Eén daarvan is het Foundation Academic Programme, een oriëntatieklas gerelateerd aan leven en studeren in Australië. De andere is aanvullende academische ondersteuning, die tot doel heeft de academische ervaringen van onderzoekers te helpen verbeteren.

Geschiktheidscriteria voor beurzen van de Australische overheid

Studenten die een studiebeurs uit Australië willen aanvragen, moeten 18 jaar (en ouder) zijn en staatsburgers zijn van de deelnemende landen. Deze landen omvatten 15 landen in Azië, 11 landen die grenzen aan de Stille Oceaan en de Palestijnse gebieden.

Bovendien moeten aanvragers voldoen aan de Engelse taalvereisten van minimaal 6,5 voor IELTS, 84 voor TOEFL-iBT en 58 voor PTE Academic. Het belangrijkste is dat de student moet voldoen aan de toelatingseisen van de universiteit en aan de vereisten voor studentenvisa zoals vermeld door het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Hoe u een Australische overheidsbeurs kunt aanvragen

Alvorens zich aan te melden, moeten geïnteresseerde studenten de openings- en sluitingsdata van de aanvraag controleren, aangezien deze per land verschillen. Geïnteresseerde studenten moeten bij de landenkantoren informeren of hun studiegebieden worden aangeboden op een Australische overheidsbeurs. In sommige landen zijn de prijzen alleen beperkt tot de gebieden volksgezondheid en sociale bescherming, handel en economie, infrastructuur, digitale economie en openbare veiligheid, vrede en ontwikkeling, onderwijs, leiderschap en openbaar beleid, beheer van natuurlijke hulpbronnen, en humanitaire hulp en rampenbestrijding. risicomanagement.

Na bevestiging van deze informatie kunnen aanvragers de volgende procedures volgen:

1- Bereid alle vereiste documenten voor

Aspirant-onderzoekers moeten verschillende documenten gereed hebben voordat ze met de aanvraag beginnen. Deze omvatten een afstudeercertificaat (vertaald in het Engels), een gewaarmerkte kopie van officiële academische transcripties, een gewaarmerkte kopie van een staatsburgerschapsdocument (paspoort of nationaal identiteitsdocument) en een gewaarmerkte kopie van een geboorteakte (indien nodig vertaald in het Engels). Aanvragers moeten ook een gewaarmerkte kopie van hun Engelse testresultaten, een CV en twee aanbevelingsbrieven (één van een academisch directeur en één van een functiemanager) voorbereiden. Voor promovendi moeten documentatie (via e-mail of brief) worden verstrekt over de ondersteuning van de supervisor voor hun onderzoeksonderwerp.

2- Solliciteer online of per post

  • Afhankelijk van uw land van herkomst wordt u mogelijk aangemoedigd om online of via e-mail een beurs van de Australische overheid aan te vragen.
  • Hoewel het het beste is om vroeg een aanvraag in te dienen, kunnen online aanvragers het formulier voorlopig indienen en documenten uploaden tot de deadline.
  • Studenten worden gewaarschuwd om hun formulieren nogmaals te controleren voordat ze deze online indienen, aangezien aanvragen na indiening mogelijk niet meer worden gewijzigd.
  • Aan de andere kant moeten postaanvragers eerst de benodigde documenten verkrijgen (aanvraagformulier, aanbevelingsformulieren, enz.). Daarna kunnen ze de vereisten blijven indienen vóór de deadline.

3- Woon een interview of groepsevaluatiesessie bij

  • Kandidaten op de shortlist moeten deelnemen aan een interview of groepsbeoordelingssessie zoals vereist door de selectiecommissie voor de Australian Government Scholarship.
  • Het is belangrijk op te merken dat alle aanvragers op verdienste worden beoordeeld. De commissie selecteert de onderzoeker op basis van zijn persoonlijke en professionele kwaliteiten, academische excellentie en de mogelijkheid om ontwikkelingsveranderingen in zijn land aan te brengen. Afhankelijk van het land kunnen aanvullende selectiecriteria worden vastgesteld.
  • De resultaten worden gepubliceerd nadat alle aanvragen zijn beoordeeld. Dit gebeurt meestal in augustus.

4 – Plaatsing aanvragen en overige eisen indienen

Succesvolle aanvragers moeten een plaatsing aanvragen via de OASIS-website. Bovendien moeten master- en PhD-aanvragers een onderzoeksvoorstel indienen als aanvulling op hun bachelorvakken om een ​​Australia Prize-beurs te ontvangen.


Soorten Australische beurzen voor internationale studenten

Om gratis in Australië te studeren, is het verkrijgen van de juiste beurs essentieel. Met deze beurzen kun je gratis aan bekende universiteiten studeren.

Australische beurzen voor studenten

1 – Internationale beurzen van de Universiteit van Sydney

Beursbedrag: Tot A $ 40.000 (US $ 28.700) om het collegegeld te dekken

De Universiteit van Sydney behoort tot de top 20 van universiteiten ter wereld vanwege haar hoogwaardige onderwijs- en onderzoeksbetrokkenheid. Het aanbieden van enkele van de beste beurzen van het land, het zijn de University of Sydney International Scholarships. Voor niet-gegradueerde studenten bieden deze beurzen bedragen tot $ 40,000 met vrijstelling van collegegeld.

Internationale en ingezeten studenten komen in aanmerking, waardoor ze gratis in Australië kunnen studeren. Studenten kunnen een van de acht gerangschikte beurzen kiezen die aan de criteria voldoen. Hieronder vallen ook de kosten van levensonderhoud. Vanwege zijn populariteit is de beurs zeer competitief en worden prijzen toegekend op basis van academische prestaties.

2 – Macquarie International Vice-Chancellor’s Scholarships

Beursbedrag: Tot A $ 10.000 (US $ 7.190) om het collegegeld te dekken

De International Scholarships van de Vice-Chancellor, aangeboden door Macquarie University, zijn een andere geweldige kans voor studenten. Deze beurs biedt vrijstelling van collegegeld tot AU $ 10,000. Internationale studenten uit elk land behalve Australië en Nieuw-Zeeland komen in aanmerking, de vereiste is minimaal 85 ATAR-equivalente aanvragen. Het is echter vermeldenswaard dat deze beurs geen tegemoetkoming biedt in de kosten van levensonderhoud, gezondheidszorg en huisvesting.

3 – Swinburne International Excellence-beurzen

Beursbedrag: Collegegelddekking tot 75%

Swinburne University of Technology biedt nog een geweldige beursmogelijkheid voor studenten (BSc). Swinburne International Excellence Scholarships zijn een reeks beurzen met verschillende selectiecriteria en individuele bedragen. Hoewel deze beurzen geen volledige beurzen bieden, kan de beurs tot 75% van het collegegeld dekken, en de rest kan worden gedekt door stipendia.

Elke bachelorstudent kan zich aanmelden, behalve de bachelor Luchtvaart en Leiderschap. Beurzen worden toegekend door academische cijfers te vergelijken, en het bedrag hangt ook af van je eerdere cijfers. Voor deze beurs hoeft u geen individuele aanvraag in te dienen, omdat de selectie automatisch plaatsvindt. Voor niet-gegradueerde studenten is de duur van deze beurs maximaal vier jaar.

Australische beurzen voor studenten Meesters

1 – Postdoctorale onderzoeksbeurs van de Universiteit van Melbourne (Masters)

Beursbedrag: 100% dekking van het collegegeld, AU $ 110.000 (US $ 79.000) met een verblijfsvergoeding

Er zijn tal van beurzen waarmee je gratis een masteropleiding in Australië kunt volgen. De Postgraduate Research Scholarships van de University of Melbourne kunnen worden beschouwd als de grootste beschikbare beurzen, wat uiterst gunstig is voor masterstudenten. Ze bieden 100% collegegeldvrijstelling en een studiebeurs van $ 110.000, wat geweldig is. Bovendien is deze beurs zeer veelzijdig, strekt zich uit over alle studiegebieden en wordt toegekend aan 600 studenten, waardoor de toelating nog eenvoudiger wordt.

Voor masterstudenten bedraagt ​​de duur van deze beurs twee jaar. Het biedt ook een jaarlijkse toelage van maximaal 31.200 dollar voor levensonderhoud, een verhuisbeurs van 2.000 dollar voor studenten die tussen staten verhuizen, en 3.000 dollar voor studenten uit het buitenland.

2 – Scholarship voor onderzoeksprogramma van de Australische overheid (Masters)

Beursbedrag: Volledige collegegelddekking, jaarlijkse toelage voor levensonderhoud van 29.000 AUD (20.800 USD)

Een andere zeer nuttige optie om gratis Masters in Australië te studeren, is de Australian Government Research Training Program (AGRTP)-beurs, aangeboden door Flinders University. AGRTPS is een van de beste Commonwealth-beurzen van het land.

Het dekt vrijstelling van collegegeld, ziektekostenverzekering en toelagen voor huisvesting. Slechts tien studenten kunnen deze beurs ontvangen, en zij ontvangen ook maximaal $ 28.000 als levensonderhoud. Een andere verblijfsvergoeding van maximaal 1.500 dollar, samen met transportkosten en vliegtickets, wordt gegeven aan studenten die uit het buitenland komen.

3 – Macquarie International Vice-Chancellor’s Scholarships

Beursbedrag: Tot A $ 10.000 (US $ 7.190) om het collegegeld te dekken

De eerder genoemde Macquarie University Vice-Chancellor’s International Scholarships zijn ook beschikbaar voor het masterprogramma. Net als bij bachelorbeurzen bieden ze vrijstelling van collegegeld en tot AU$10.000 voor masterbeurzen, maar de voorwaarden zijn iets lager. Vereist minimaal 65 WAM-equivalente verzoeken. Zelfs zonder ziektekostenverzekering, accommodatie en andere kosten is het nog steeds een van de beste opties voor masterstudenten in Australië.

4 – Swinburne International Excellence-beurzen

Beursbedrag: Collegegelddekking tot 75%

Last but not least kun je ook kiezen voor de Swinburne International Excellence Scholarships, aangezien deze ook beschikbaar zijn in masterprogramma’s aan de Swinburne University of Technology, met een looptijd van maximaal twee jaar en een vrijstelling van collegegeld van 10-75%.

Australische beurzen voor promovendi

1 – ANU PhD-beurzen

Beursbedrag: Reiskostenvergoeding, scriptievergoeding, kinderbijslag, betaalde vakantiedagen

De Australian National University biedt fantastische beurzen aan waarmee promovendi gratis in Australië kunnen studeren. Beurzen worden aangeboden voor zowel voltijd- als deeltijdcursussen voor doctoraatsstudies aan de universiteit. Het biedt veel voordelen, waaronder vrijstelling van collegegeld, reiskostenvergoeding, scriptiefinanciering, ziektekostenverzekering en vakanties.

2 – Postdoctorale onderzoeksbeurs (PhD) van de Universiteit van Melbourne

Beursbedrag: 100% dekking van het collegegeld, een levensonderhoudsvergoeding van A $ 110.000 (US $ 79.000)

De zeer populaire Postgraduate Research Scholarships van de Universiteit van Melbourne kunnen ook worden gebruikt voor doctoraatsstudies. Deze prijs biedt volledige gratis beurzen en tot 110.000 dollar jaarlijkse beurzen aan PhD-studenten, net als Masters. Studenten worden automatisch geselecteerd voor deze beurs zonder dat er een aanvraag nodig is en ontvangen dezelfde vergoeding voor de kosten van levensonderhoud van US$31,200 en maximaal US$3,000 zoals eerder vermeld.

3 – AGRTP-beurzen voor doctoraatsstudenten

Beursbedrag: Volledige collegegelddekking, jaarlijkse toelage voor levensonderhoud van 29.000 AUD (20.800 USD)

Flinders University biedt via haar AGRTP Scholarships ook geweldige kansen voor studenten die promoveren aan de universiteit. Maximaal tien studenten ontvangen volledig gratis collegegeld en een levensonderhoudsvergoeding van maximaal 28.000 dollar, net als in de masteropleiding, om hun onafhankelijkheid en kwaliteit van onderzoek te verbeteren. De vestigingskostenvergoeding voor studenten die van buiten Adelaide komen, wordt ook gegeven aan studenten die de prijs ontvangen. Met vrijstelling van collegegeld, onkostenvergoeding, ziektekostenverzekering en andere voordelen is dit een geweldige optie om gratis te promoveren in Australië.

Voor meer informatie over Australische beurzen: Beurzen


Al deze informatie is verzameld door een team Reizigersbibliotheek Als u op internet of in referenties zoekt en als er een fout in de informatie zit, of het nu een taalfout is of door onoplettendheid is ontstaan, enz., kunt u ons dat in de opmerkingen vertellen en wij zullen het graag corrigeren.

Volg ons op sociale media om alle nieuwe updates te ontvangen

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top