تعرف علي 3 طرق لتفعيل التقييمات في متجر ووكومرس (WooCommerce Reviews) 2024

Recensies, of zoals sommigen ze klantbeoordelingen noemen, verbeteren niet alleen de professionele uitstraling van uw winkel, maar zijn ook een cruciaal element bij het beïnvloeden van de uiteindelijke aankoopbeslissing van een consument.

Het is dus essentieel om klanten een gemakkelijke en duidelijke ervaring te bieden om beoordelingen achter te laten en hun ervaringen te delen, en hen soms daartoe aan te moedigen. Omdat u op WooCommerce vertrouwt om uw winkel te beheren, kan ik u vertellen dat u deze functie op meer dan één manier kunt gebruiken.

Waarom zou u beoordelingen in uw winkel gebruiken?

Klantrecensies zijn een essentieel onderdeel van online handel en de voordelen ervan variëren van het verbeteren van het klantvertrouwen en het verbeteren van het besluitvormingsproces tot het verhogen van de conversieratio en het verhogen van de omzet. Hier volgen nog meer dwingende redenen om beoordelingen als marketingstrategie in uw winkel op te nemen:

 • De aanwezigheid van echte recensies over producten geeft aan dat degene die het product heeft gekocht er daadwerkelijk waarde in heeft gevonden. Dit draagt ​​bij aan het opbouwen van vertrouwen bij klanten, vooral bij degenen die nieuw zijn bij uw merk.
 • In feite is de maatstaf de persoonlijke ervaring van degenen die het product hebben gekocht en het echt hebben geprobeerd. Daarom zul je merken dat Amazon-klanten zich goed op dit onderdeel concentreren, omdat het de waarheid over het product geeft zonder er iets aan toe te voegen. Zeker, zo’n stap verbetert het aankoopbeslissingsproces.
 • In termen van SEO zal dit bijdragen aan het verhogen van de CTR, zodat deze in de vorm van sterren in de zoekmachine verschijnt, waardoor de klikfrequentie op uw product toeneemt, of wat bekend staat als schema-optimalisatie. Logischerwijs zal Google de voorkeur geven aan een product met een hoge beoordeling boven een slechte beoordeling.
 • Door klanten te motiveren om beoordelingen achter te laten, vergroot u hun vertrouwen in uw merk. Door te reageren op beoordelingen, zowel positief als negatief, laat u zien dat u feedback van klanten op prijs stelt en dat u zich inzet voor het verbeteren van hun ervaring.
 • Door verstandig om te gaan met negatieve beoordelingen, vooral kritiek, kan een potentieel slechte situatie worden omgezet in een positieve demonstratie van klantenservice.

Hoe u beoordelingen toevoegt in uw winkel

WooCommerce ondersteunt van nature klantbeoordelingen, maar er zijn ook andere, meer op maat gemaakte en professionele methoden en technieken die kunnen worden gebruikt:

1- Gebaseerd op WooCommerce-recensies

De eenvoudigste manier is om op het WooCommerce-platform zelf te vertrouwen, met zeer eenvoudige stappen:

 1. Ga naar uw WordPress-dashboard, specifiek “WooCommerce”.
 2. Selecteer “Instellingen” en vervolgens “Producten”.
 3. Scroll een beetje naar beneden naar de optie “Reviews inschakelen” en vink deze aan.
 4. Je kunt ook andere instellingen inschakelen “zoals het tonen van de geverifieerde eigenarenbeoordeling in reviews” en ook de optie “recensies kunnen alleen worden achtergelaten door geverifieerde eigenaren.”

In de e-commerce is het gebruikelijk dat beoordelingen worden weergegeven door sterren, meestal vijf gouden sterren. De klant heeft de vrijheid om te stemmen, beginnend bij één ster, wat een lager tevredenheidsniveau aangeeft, tot vijf sterren, wat aangeeft dat hij zeer tevreden is met het product. Bovendien kunnen ze hun ervaring toelichten door naast hun sterbeoordeling een recensie te schrijven.

Om de kleur en grootte van recensies te bepalen, heb je veel opties op WooCommerce. Beginnend met afhankelijk van de opties van de sjabloon waarop u vertrouwt. Of gebruik CSS-code, die u een grotere nauwkeurigheid geeft als u niet tevreden bent met de sjabloonaanpassingen.

Vergeet niet uit voorzorg en tegelijk als belangrijke maatregel een back-up te maken van uw site, met het Child Theme geïnstalleerd. Hierdoor kunt u het uiterlijk van uw winkel vrijelijk aanpassen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat het hoofdontwerp van uw site verloren gaat.

Beheer beoordelingen op WooCommerce

Het beheren van recensies in WooCommerce is een essentieel onderdeel van het beheren van uw online winkel. Het lijdt geen twijfel dat WooCommerce u de mogelijkheid geeft om op een professionele manier volledige controle over beoordelingen te hebben:

 • U heeft toegang tot beoordelingen via uw WordPress-dashboard, onder het opmerkingengedeelte.
 • U kunt ook elke opmerking bekijken en ervoor kiezen deze goed te keuren, erop te reageren, te bewerken of te verwijderen. Dit geeft u de mogelijkheid om de berichten te beheren die op uw site worden weergegeven.
 • U kunt de filteropties gebruiken om naar recensies te zoeken op product, auteur of zelfs status (zoals goedgekeurd of in behandeling).

1- Afhankelijk van de plug-ins

Als u de beoordelingen van uw winkel verder wilt aanpassen, vindt u vele professionele add-ons die voor dit doel zijn ontworpen, waaronder:

1- YITH WooCommerce geavanceerde beoordelingen

Bovenal staat het merk YITH bekend om het ontwikkelen van hoogwaardige plug-ins specifiek voor WooCommerce, en deze specifieke plug-in is ontworpen om de conversieratio’s van e-commerce te verhogen. Het biedt klanten ook de mogelijkheid om bestanden bij te voegen, titels aan hun recensies toe te voegen en recensies te filteren op beoordeling. Bovendien stelt het gebruikers – al dan niet geregistreerd – in staat om zelf het nut van de klantrecensies te beoordelen en erop te reageren.

Het mooie van de YITH Reviews-add-on is dat deze kan worden geïntegreerd met de aanbevolen fragmenten van Google Reviews, waardoor productrecensies worden weergegeven in Google-zoekopdrachten.

2- Klantrecensies voor WooCommerce

Op het moment dat deze regels worden geschreven, heeft het aantal gebruikers van de add-on meer dan 60 duizend overschreden en worden er 30 talen ondersteund.

Een van de meest opvallende sterke punten van deze plug-in is dat deze het proces van het verzamelen van beoordelingen automatiseert door gepersonaliseerde meldingen via e-mail te verzenden, waardoor klanten er na aankoop aan worden herinnerd een beoordeling achter te laten. Het ondersteunt ook gegroepeerde beoordelingsformulieren om het gemakkelijker te maken om meerdere producten te beoordelen, en bevat andere functies zoals foto- en videorecensies, aanvullende beoordelingscriteria en filteropties voor beoordelingen. Het biedt ook prikkels zoals kortingen voor klanten die beoordelingen achterlaten.

Tot de belangrijkste functies die we in de toevoeging aantreffen, behoren ook de integratie met Google Shopping, vraag- en antwoordsecties op productpagina’s en de reCAPTCHA-functie om spamreacties te voorkomen. Bovendien bevorderen ze SEO door door gebruikers gegenereerde inhoud te creëren en aanbevolen fragmenten in Google-zoekopdrachten te ondersteunen.

3- WP-klantrecensies

Deze add-on wordt als veelzijdig beschouwd en het aantal gebruikers heeft de 30.000 overschreden. Ondersteunt Schema.org-microformat voor zoekmachineoptimalisatie. Het is ook geoptimaliseerd voor snelheid en compatibiliteit met XHTML 1.1 en Microformats. Het is aanpasbaar voor gebruik op meerdere pagina’s of berichten, waardoor de beoordelingservaring van gebruikers op WordPress-sites wordt verbeterd.

4- Reviewherinnering voor WooCommerce

Het is speciaal ontworpen om herinneringsmails te sturen naar klanten die producten hebben gekocht, met de vraag om een ​​recensie achter te laten. Het is een eenvoudige manier om het aantal recensies op uw site te vergroten.

Deze add-on wordt beschouwd als een van de producten van WooCommerce zelf, maar wordt betaald ($ 4,09 per maand), en zijn rol is anders dan de rest en is inderdaad het proberen waard. Hiermee kunt u e-mailberichtsjablonen wijzigen. De meest opvallende mogelijkheid is het filteren van meldingen op basis van producten, categorieën en gebruikersrollen. Het maakt het ook mogelijk om de tijd en bestelstatus voor het verzenden van herinneringen aan te passen en bevat een afmeldoptie voor klanten bij het afrekenen.

5- Siterecensies

Met deze plug-in kunnen gebruikers uw hele site beoordelen, niet alleen specifieke producten. Het biedt shortcodes en widgets om recensies weer te geven, en u kunt de beste recensies vastzetten, zodat ze altijd als eerste worden weergegeven.

De plug-in bevat ondersteuning voor verschillende talen, avatars via WordPress Gravatar en integratie met verschillende diensten zoals Discord en Slack voor recensiemeldingen. Het ondersteunt ook Elementor, GamiPress en myCRED om punten toe te kennen, en heeft een CSV-importfunctie die ingebouwd is om recensies te importeren, en biedt een JSON-LD-schema voor het weergeven van recensies in zoekresultaten.

Deze plug-in biedt ook opties voor paginering, privacy-integratie, taxonomiesamenvattingen en spambescherming met behulp van meerdere CAPTCHA-opties. Site Reviews is ook compatibel met WooCommerce en biedt verbeterde integratie voor productrecensies. Het mooie is dat dit onderdeel open source is, waardoor ontwikkeling en maatwerk op gemeenschapsniveau mogelijk is.

De bovenstaande plug-ins zijn slechts enkele van de vele beschikbare plug-ins, die elk verschillende opties bieden. We raden u aan deze elementen nader te onderzoeken om te kiezen wat het beste bij uw winkel past en aan uw specifieke behoeften voldoet.

Marketingstrategieën met behulp van beoordelingen en recensies

Als slimme zet van uw kant kan het gebruik van beoordelingen en recensies als onderdeel van uw marketingstrategie de merkreputatie verbeteren, het vertrouwen van klanten vergroten en de omzet verhogen. Hier zijn enkele manieren om hiervan te profiteren:

 • Geef positieve klantrecensies en hoge sterbeoordelingen weer in uw sociale media-accounts, inclusief e-mails en op uw website. Dit fungeert als een levend bewijs en moedigt nieuwe klanten aan om een ​​aankoop te doen.
 • Door negatieve recensies snel en professioneel aan te pakken, kan een potentieel slechte situatie worden omgezet in een positief klantenserviceaanbod.
 • Het prominent weergeven van recensies op landingspagina’s en producten kan de conversieratio’s dramatisch verhogen. Potentiële klanten lezen vaak recensies om de productkwaliteit en geschiktheid te beoordelen.
 • Communiceer met klanten door te reageren op hun opmerkingen, zowel positief als negatief. Hiermee toont u uw inzet voor klanttevredenheid en kunt u potentiële klanten overtuigen van uw betrouwbaarheid.
 • Neem getuigenissen en beoordelingen van klanten op in uw advertenties. Echte klantenstemmen kunnen een effectief overtuigingsmiddel zijn.
 • Als u op hoog niveau wilt spelen, ontwikkel dan diepgaande casestudies of getuigenissen van tevreden klanten, vooral voor dure artikelen, die u kunt gebruiken in uw winkel, op landingspagina’s of zelfs in verkooppresentaties (webinar).
 • Bied klanten prikkels om een ​​recensie achter te laten, zoals kortingen of deelname aan een wedstrijd. Meer beoordelingen betekenen meer gegevens waarop potentiële klanten hun beslissingen kunnen baseren.
 • Gebruik feedback uit recensies om de behoeften en voorkeuren van klanten te begrijpen. Deze gegevens kunnen uw productontwikkeling, marketingstrategieën en verbeteringen van de klantenservice informeren.
 • Gebruik beoordelingsgegevens om uw doelgroep te segmenteren en marketingboodschappen te personaliseren. Richt u bijvoorbeeld op klanten die positieve beoordelingen hebben achtergelaten met verwijzingsprogramma’s of upsell-mogelijkheden.

Voordat u de recensiefunctie toevoegt, moet u…

Toewijding aan eerlijkheid en transparantie, aangezien beoordelingen en recensies afkomstig moeten zijn van uw daadwerkelijke klanten en niet het product van uw verbeelding of schrijven. Het doel van deze functie is om de geloofwaardigheid en het vertrouwen onder uw klanten te vergroten en tegelijkertijd een waarheidsgetrouw beeld van uw producten en diensten te geven.

Het is ook beroepsethiek om negatieve recensies niet te verwijderen, tenzij deze betrekking hebben op producten die zijn verwijderd. Negatieve beoordelingen zijn een waardevolle kans om te leren en te verbeteren. Elke negatieve recensie moet worden behandeld als opbouwende kritiek die kan worden gebruikt om uw bedrijf te ontwikkelen en de kwaliteit van de producten of diensten die u levert te verbeteren.

Uiteindelijk helpt het transparant omgaan met beoordelingen bij het opbouwen van een sterk en betrouwbaar merk en moedigt het klanten aan om eerlijk met uw producten en diensten om te gaan, wat leidt tot meer succes voor uw online winkel.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Scroll to Top